Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתבה על עלות רישיון הנהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחמד ידידי מה אתה מקשקש

מרבית האנשים עושים מעל 40,

אני מכיר כאלו שעשו מעל 100, המורה שלי בזמנו סיפר לי תלמידה עם 170 ומשהו ואחת שעשתה מעל 10 תאוריות.. יש ויש

אני לא מכיר אחד שלא לקח ידני על ההתחלה אחרי שעבר טסט ולא נכבה\השתעל\קפץ לו האוטו בגלל הקושי בהתסגלות לקלאץ'.

להאט עם ההילוך? ראשית אם כבר אז לשמור על המהירות הקיימת בלי שימוש בברקס ולא בלימה ושנית, צודק זה אחד הדברים שמזכירים רק "תוך כדי" ולא מלמדים, בסך הכל מלמדים לסוע בזהירות בלי להרוג אף אחד ולעבור טסט.

לא יודע מה איתך...אבל מעל 50 שיעורים, זה מוגזם.

עד ה 50 זה קביל. איכשהו.

10 תאוריות? זה כבר פשוט טמטום.

ונכון, זה שהאוטו נכבה לנהג שעולה פעם ראשונה על האוטו אחרי טסט, זה קורה לכל אחד. קרה גם לי מן הסתם אחרי הטסט. אני לא מדבר על זה...

וכן, אני מדבר על להאט עם הקלאץ'....(אני מקווה שאתה יודע מה זה..)

כשמתקרבים למשל לרמזור, ואתה רוצה לבלום טיפה יותר חזק\ברקסים חלשים יש באוטו, ואתה ב 80 קמש, אז אתה לוחץ על הברקס קלות, ומעלה את הקלאץ' לאט לאט. הטורים יעלו, והמהירות תירד. זה דבר שחובה ללמד!

אגב, מלמדים לנסוע כמו בספר, ולעבור טסט. זהו זה. מה יקרה במצב חירום? אף אחד לא יודע.

Back to the original - NC again.

פורסם

כשמתקרבים למשל לרמזור, ואתה רוצה לבלום טיפה יותר חזק\ברקסים חלשים יש באוטו, ואתה ב 80 קמש, אז אתה לוחץ על הברקס קלות, ומעלה את הקלאץ' לאט לאט. הטורים יעלו, והמהירות תירד. זה דבר שחובה ללמד!

.

לדעתי קוראים לזה הורדת הילוכים :lol:

בעניין השיעורים, המורה שלי פעם אמר לי שבנהיגה כמו בכל מקצוע יש תלמידים רציניים ויש לא רציניים, הוא אמר שבדרך כלל תלמידים שהנהיגה היתה חשובה להם (הוא גם ראה את זה בהבדל בין תלמידים אשר שילמו על הנהיגה מכיסם לבין כאלו אשר הוריהם ממינו)

הצליחו לעבור הרבה יותר מהר, לכן אני מאמין שכאלו שעשו מספר שיעורים וטסטים אסטונומי, הנהיגה לא היתה חשובה להם כל כך ואני אישית מכיר המון כאלו.

היכולת של כל אחד גם יכולה לבוא לידי ביטוי, אבל נדמה לי שלכאלו יש פחות אינטרס בכל הקשור לנהיגה\מכוניות.

פורסם

אמא שלי עשתה 10 שיעורים ועברה ראשון(אפילו נכבה לה האוטו)

הטסטר אמר שחוץ מזה היא ממש נתנה שיעור בנהיגה,היא נוהגת להתגאות בזה עד היום....

זה היה המצב ליפני שלושים שנה.

היום עם ריבוי המכוניות ועם זה ריבוי המטומטמים(והתאונות) מה לעשות, המע' היתקשחה ובצדק. טסטר טוב לא יעביר מישהו שלא יודע לינהוג!או לפחות מישהו בלי פוטנצייאל.

לכן נידרש לקחת יותר שיעורים.

בקשר לעלות הטסט...זה באמת גבוה מידי לטעמי ו...זהו.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

אחים שלי אתם ממש לא מעודכנים אני שומע על אנשים מעל 60-70 שיעורים ודרך אגב הממצוע הוא 90 ולא 95...אז החישוב שעו פה לא נכון ושטסט פנימי לא אמור לעלות יותר משיעור רגיל...טסט ראשון עולה המחיר של שני שיעורים....

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

אני שומע פה מחרים מופרזים

אני שילמתי על כל שיעור 90 ש"ח

על טסט פנימי - 90 ש"ח - שוב כמו על שיעור רגיל

ועל טסט שילמתי למורה 200 ש"ח - המחיר לא כ"כ מובן לי אבל שיהיה.

פורסם

אני חייב להגיד שאני לא מבין מה הילדה המסכנה רוצה.

חוץ מהטיעון שהטסט (400 ש"ח) הוא יקר מידי, כל המכתב לא רלוונטי.

השוק הוא שוק תחרותי ולכן כל מורה נהיגה יכול להחליט על איזה מחיר שהוא רוצה על כל שעה של שיעור, אם לא מתאים לילדה היא יכולה לבחור מורה אחר או לא ללמוד נהיגה, היא רוצה שהמדינה תסבסד לימוד נהיגה?

ובקשר ליחס של המורים כלפי התלמידים, מורי נהיגה קמים ונופלים על מוניטין, אם שמעת שמורה מסויים לא מתייחס לתלמיד ומדבר בפלאפון כל השיעור, אל תלכי אליו!!! מה הבעיה?

ובכלל, מה היא רוצה שאביגדור ליברמן יעשה בקשר לזה? ישתול מצלמות בכל רכב ללימוד נהיגה?

בקיצור, כל העניין מאוד שטותי (שוב, חוץ מעניין עלות הטסט עצמו) ובאותה מידה יכולתי לכתוב מכתב לשר החקלאות שאצלי במכולת ליד הבית מוכרים אבטיחים במחירים מופקעים...

דייטסו שרייד בטירוף...

פורסם

מה אתם צוחקים 90ש"ח לשיעור??

לי עלה לפני 9 חודשים 60 ש"ח שיעור וכל הרישיון 1900 ש"ח..... :lol:

אני חשוב שאצלינו עכשיו שעור עולה בסיביבות 80..

פורסם

ממוצע השעורים האמיתי כיום להוצאת רשיון נהיגה הוא בערך כ40-45 שעורים.

אם למישהו זה נראה מוגזם הוא מוזמן לנסות:

לקחת תלמיד ממוצע שלא יודע כמעט דבר על הרכב ולהביא אותו לרמת נהיגה בסיסית שבו יתפעל את הרכב בצורה סבירה, יבין את כללי ההתנהגות בדרך, וידע להתמודד עם התנועה, והכל ברמה בסיסית .

וכמובן כל זאת בתנאי הלימוד המקובלים עם שעורים המתבצעים לעיתים בשעות העומס, ובתוך תנועה "ידידותית".

ואחרי עריכת ה"ניסוי" הזה , להביע שוב את דעתכם על מספר השעורים .

ובקשר למחיר השעור:

שעור נהיגה ריווחי בצורה נורמלית היה אמור לעלות כיום מעל 100 ש"ח.

בגלל התחרות הרבה מחירי השעורים נשארו תקועים כבר מספר שנים ואף ירדו, למרות שכידוע לכולם עלו מחירי המכוניות\ הדלק \הביטוחים \הטיפולים במוסך וכדומה.

לכן לכל המתלוננים על מחירי שעורי הנהיגה חשוב לזכור שמורה פרטי למתמתיקה או מקצוע דומה גובה מחיר קרוב וללא כל הוצאות גבוהות כמו למורה הנהיגה.

תלונות על מחירי שעורי הנהיגה אינם יכולים להיות כלפי המורים כיוון שכידוע הם לא "מבלים" ברכב ומסכנים את עצמם בהתנדבות אלא אמורים לפרנס את עצמם.

לצפות שהממשלה תסבסד חלק משעורי הנהיגה ? אולי? ואולי גם זה ישפר את המוצר הסופי -הנהג החדש?

פורסם

ובכן, מצד אחד יש אמת בדבר, והמכתב באמת נראה מוצדק.. עלות הטסט מוגזמת ללא ספק, וגם מבנה השיעור עצמו בו לפחות המורה שלי העדיף לשיר שירים ולדבר עם אישתו בטלפון - לא שווה את הכסף...

מצד שני, רישיון הנהיגה הוא מותרות... אף אחד לא דורש מבני נוער לעשות רישיון... למי שאין כסף שלא יעשה.. אמא שלי לדוגמה אמרה שהיא בכיף תממן לי לימודים במכללה כי היא רוצה שאני אצליח, ואפילו את זה אני משתדל לשלם מכיסי, אבל את הרישיון הוצאתי מכספי... זה לא שהיא לא הייתה נותנת לי את הכסף אם הייתי מבקש, אבל הנקודה היא שלא הייתי מבקש... בן אדם שמוציא רישיון, לפי דעתי הוא בוגר ועצמאי ומן הראוי שירוויח את הכסף בעצמו. לי מן הסתםן לא נעים לבקש כסף מההורים שלי, ולכן אני יכול להיחנק אבל להרוויח ולהסתדר לבד בסוף.

אם להורים יש והמתבגר חונך כך שהכל בא בקלות, אז אדרבא, שתיהיה הבעיה שלהם, אבל כשאין כסף במשפחה אני מאמין שאפשר לוותר על הרישיון, הלא כך?

נדמה לי שזה לא כל כך נחוץ שלכל אחד ואחד יהיה רישיון נהגיה ביד, במיוחד בגיל צעיר... ותחשבו על זה :wink:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
ובכן, מצד אחד יש אמת בדבר, והמכתב באמת נראה מוצדק.. עלות הטסט מוגזמת ללא ספק, וגם מבנה השיעור עצמו בו לפחות המורה שלי העדיף לשיר שירים ולדבר עם אישתו בטלפון - לא שווה את הכסף...

מצד שני, רישיון הנהיגה הוא מותרות... אף אחד לא דורש מבני נוער לעשות רישיון... למי שאין כסף שלא יעשה.. אמא שלי לדוגמה אמרה שהיא בכיף תממן לי לימודים במכללה כי היא רוצה שאני אצליח, ואפילו את זה אני משתדל לשלם מכיסי, אבל את הרישיון הוצאתי מכספי... זה לא שהיא לא הייתה נותנת לי את הכסף אם הייתי מבקש, אבל הנקודה היא שלא הייתי מבקש... בן אדם שמוציא רישיון, לפי דעתי הוא בוגר ועצמאי ומן הראוי שירוויח את הכסף בעצמו. לי מן הסתםן לא נעים לבקש כסף מההורים שלי, ולכן אני יכול להיחנק אבל להרוויח ולהסתדר לבד בסוף.

אם להורים יש והמתבגר חונך כך שהכל בא בקלות, אז אדרבא, שתיהיה הבעיה שלהם, אבל כשאין כסף במשפחה אני מאמין שאפשר לוותר על הרישיון, הלא כך?

נדמה לי שזה לא כל כך נחוץ שלכל אחד ואחד יהיה רישיון נהגיה ביד, במיוחד בגיל צעיר... ותחשבו על זה :wink:

אתה צודק ברמת העיקרון אבל רשיון היום בגיל 17 -18 זה דבר שבא כמובן מאליו, "לכל החברים יש אז למה שגם לי לא יהיה"?

ואני לא מדבר על כאלו שחלמו מגיל צעיר מאד על נהיגה ומכוניות כי שם זה סיפור שונה במקצת.

בעניין מחירי השיעורים המורה שלי פעם פירט לי את הוצאותיו והבנתי שאין כל כך לאן להוריד את המחירים.

את מחירי השיעורים אז אולי עוד ניתן להבין אך מה שלא זה את מחיר האגרות, כל כישלון בתאוריה או טסט מחייב בתשלום של אגרה, לא זוכר בדיוק אבל זה מעל 100\120 שח

זה באמת לא ברור לי, כמו כן על הטסט מעבר לאגרה משלמים למורה כ200 בקירוב, לזה גם אני לא רואה סיבה.

פורסם
53 שיעורים???? למה כל כך הרבה?

כי כל אחד לפי היכולת שלו אולי????

ו 53 יחסית זה לא הרבה , יש אנשים שלוקח להם הרבה יותר זמן

אצלי בשנת 99 שיעור נהיגה עלה 65 שקל

וגם ככה לא עשיתי הרבה מהם..

53 זה לא הרבה?

תיכף תספר ש 53 זה רק טיפה מעל למינימום, וזה לא ביג דיל....

הייתי מחליף מורה. ממזמןןןןן!

הנה עוד סיפור:

לא חסרים לי חברים שעברו טסט אחרי 45 שיעורים פחות או יותר. יש גם כאלה שאחרי 30, אבל יש אפילו אחרי 49 (מקסימום שאני מכיר, והבן אדם צוחק על עצמו בגלל כמות השיעורים).

אחד מהם עבר טסט שני, אחרי 44 שיעורים. אחרי שנגמר לו המלווה הוא בא וביקש ממני לנהוג :lol::lol::lol: . אבל יצא ונהגתי איתו באוטו ידני, כשהוא נהג, באיזה אוטו שיש להם.

מה התברר לי? הבן אדם לא יודע להאט עם ההילוך. הוא לא יודע להאט בעזרת הורדת הילוך והרמת הקלאץ' לאט לאט. זה מראה עד כמה הבורות בארץ בנהיגה ענקית. מלמדים לעבור טסט בלבד, לא לנהוג!

אחמד שים לה שאתה סותר את עצמך.

מצד א' כל מי שמגיע ל54 שיעורים צריך להחליף מורה כי הבעיה היא כמובן ... במורה

מצד ב' יש לך חבר שלמד 44 שיעורים אבל לא יודע לנהוג, אם הוא היה לוקח יותר שיעורים נגיד 54 אז אולי הוא היה יודע לנהוג.

מלמדים לעבור טסט בלבד, לא לנהוג!

תיכף תספר ש 53 זה רק טיפה מעל למינימום, וזה לא ביג דיל....

הייתי מחליף מורה. ממזמןןןןן!

תחליט, אתה בעד לימודים זריזים כדי לעבור טסט או שאתה בעד לימודים אמיתיים כדי באמת לדעת לנהוג

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

אני שילמתי (שנת 1998) 80 ש"ח לשיעור.

טסט פנימי היה שיעור רגיל (פשוט המורה התחלף עם מנהל בי"ס לחלק מהזמן).

טסט היה גם כן 80 ש"ח (מבחינת המורה) - אבל כמובן שיש 2 תלמידים בטסט אחד אז למורה יוצא ביחד 160.

בסה"כ אני חושב שהמחירים האלו היו הגונים... מה עוד שתמורת חלק מהשיעורים שילמתי בסחר חליפין (תיקון המחשב, צריבת דיסקים "חינוכיים" :twisted: )

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני יודע מיהי הכותבת ...כנראה שזה מכתב שנובע מתסכול :twisted::lol:

ובנימה רצינית יותר, יש משהו טוב בכך שמהחירים גבוהים כי ככה לא כל מטומטם ,סליחה על הביטוי, ילמד נהיגה :!: אם יש כאלה שאחרי 100 שעורים לא יודעים עדיין לנהוג אז אולי אין להם מקום על הכביש :!:

• תוכן חדש...