Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא משנה. כל הזמן זורמים מים חמים ברדיאטור החימום.

כאשר אתה מפעיל את החימום, אתה בעצם מפעיל מאוורר, שזורק

את האוויר החם לתוך הרכב.

לא נכון !

בחלק מהרכבים קיים ברז שנשלט מתא הנוסעים.

כשאתה מסובב את הכפתור של הטמפרטורה אתה פותח וסוגר את מעבר המים ברדיאטור הפנימי.

אם זה היה עובד כמו שאמרת תחשוב כמה המזגן בקיץ היה צריך לעבוד כדי לקרר את האוויר.

אם שני הצינורות חמים, והמאוורר הפנימי עובד, אמור להיות לך חימום.

פורסם

אם שני הצינורות חמים, והמאוורר הפנימי עובד, אמור להיות לך חימום.

אז איך זה שאין?

כשאני מדליק את החימום יוצא אוויר, אך הוא קר..ובטמפרטורת עבודה שני הצינורות חמים. אז איך זה יכול להיות?

האם יכולה להיות תקלה אחרת שגורמת לכך?

ואגב, מדוע רק כשטמפרטורת המנוע עולה ניתן להשתמש בחימום?הרי לוקח לרכב זמן(עשר דקות נסיעה בערך) להתחיל להתחמם..האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לזרז את הפעולה או להגביר את החימום(בעצם קודם שיפעל, אח"כ נגביר אותו אם נצטרך).?

פורסם
אז איך זה שאין?

כשאני מדליק את החימום יוצא אוויר, אך הוא קר..ובטמפרטורת עבודה שני הצינורות חמים. אז איך זה יכול להיות?

האם יכולה להיות תקלה אחרת שגורמת לכך?

ואגב, מדוע רק כשטמפרטורת המנוע עולה ניתן להשתמש בחימום?הרי לוקח לרכב זמן(עשר דקות נסיעה בערך) להתחיל להתחמם..האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לזרז את הפעולה או להגביר את החימום(בעצם קודם שיפעל, אח"כ נגביר אותו אם נצטרך).?

נתחיל מהסוף:

היות והחימום הפנימי מושג מחום נוזל הקירור של המנוע כאשר הנוזל קר לא יהיה חימום פנימי.

אם שני הצינורות חמים (ואני מניח שהם גם מתחברים לכיוון תא הנוסעים ולא מגושרים ביניהם) כנראה שהבעיה היא לא רדיאטור חימום פנימי סתום. האפשרות האחרונה שנראית לי סבירה היא בעיה בתריס שבורר בין אוויר חם לאוויר קר. כשאתה מסובב את הבורר חום/קור אתה מרגיש שהוא חופשי או שאתה מרגיש התנגדות סבירה ושומע משהו זז מכיוון הקונסולה המרכזית? תנסה להזיז אותו קצת מהר ולשמוע אם משהו זז בפנים (מנוע כבוי).

פורסם
נתחיל מהסוף:

היות והחימום הפנימי מושג מחום נוזל הקירור של המנוע כאשר הנוזל קר לא יהיה חימום פנימי.

אם שני הצינורות חמים (ואני מניח שהם גם מתחברים לכיוון תא הנוסעים ולא מגושרים ביניהם) כנראה שהבעיה היא לא רדיאטור חימום פנימי סתום. האפשרות האחרונה שנראית לי סבירה היא בעיה בתריס שבורר בין אוויר חם לאוויר קר. כשאתה מסובב את הבורר חום/קור אתה מרגיש שהוא חופשי או שאתה מרגיש התנגדות סבירה ושומע משהו זז מכיוון הקונסולה המרכזית? תנסה להזיז אותו קצת מהר ולשמוע אם משהו זז בפנים (מנוע כבוי).

קיימת התנגדות קלה וכמו כן, בכל פעם שמגיעים לקצה כלשהו של הווסת יש מעין "קליק". כך שזה נראה תקין..

יש עוד משהו שיכול להיות?

פורסם

הקליק בקצה הוא כנראה מהבורר לכן קשה לדעת. ללא מיומנות יהיה קשה לך לזהות בעיה בתריס.

למזלך ישנן 3 אפשרויות לבעיה:

1. רדיאטור פנימי סתום.

2. ברז תקוע במידה וקיים.

3. בעיה בתריס הבורר.

1-2 לדעתי לא סביר כיוון שאם הייתה אחת מהבעיות האלו כנראה שרק אחד מהצינורות היה חם (או חם בהרבה מהשני). עדיין אני לא שולל אפשרויות אלו כיוון שאני לא מכיר את מבנה מערכת החימום ברכב. יכול להיות שיש למים חמים אפשרות להגיע גם מהצד השני. בעיה בתריס נראית לי סבירה יותר.

עכשיו השאלה איך מתקדמים. ישנן 2 אפשרויות: או שאתה ממשיך בעצמך או שאתה פונה למוסך, ובהקשר הזה אמליץ בחום על מוסך רון שמכיר טוב את הרכבים האלו.

אם החלטת לבצע בעצמך השלב הבא הוא לנתק את 2 הצינורות שמתחברים לרדיאטור חימום הפנימי, להזרים דרך אחד מהם מים בעזרת צינור גינה ולראות האם המים יוצאים בצורה טובה בצד השני. אם כן אז הבעיה בוודאות בתריס.

כללי זהירות:

1. לעבוד כשהמערכת קרה לגמרי.
  2. להיזהר בפירוק הצינורות לא לפגוע בחיבורים. אם הצינורות הם המקוריים סביר להניח שהם "נדבקו" ויהיה קצת קשה לנתק אותם.
  3. להיזהר שבעת העבודה לא ישפריץ לך נוזל קירור לפנים.

פורסם

יכול להיות שאחד מהצינורות היה חם יותר מהשני...אבדוק שוב מחר בלי נדר.

על איזה ברז מדובר?

ותודה רבה רבה על עזרתכם..

פורסם

אולי על הדרך גם תעלה כמה תמונות של המערכת

תמונה 1 = 1000 מילים

תעלה תמונות של הצינורות שנכנסים לתוך קיר האש

תעלה תמונות של הצינורות המתחברים למנוע

ומה הייתי ממליץ לך לטפל בנושא הטרמוסטט לא טוב ליסוע ללא טרמוסטט

מיכה

• תוכן חדש...