Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו מוזר קרה לי בשבוע האחרון.

לפני כשבוע, הייתה בגרמניה סופה רצינית שאולי שמעתם עליה.

הייתי חייב לנהוג ביום הסופה - ואכן הרוח אשר הרגשתי הייתה חזקה, וירד מבול. לא נפל עליי אבל כלום, ולא שמעתי פיצוץ.

חזרתי הביתה והחניתי את האוטו בחזרה בחניון התת קרקעי.

יום אחרי זה, בתחילת נסיעתי לעבודה, קלטתי פתאום שבאמצע השמשה הקדמית הופיע סדק בצורת L, אשר מתחיל מלמעלה ויורד כלפי מטה ושמאלה.

לא היה לי זמן להתעסק בזה ולכן סימנתי עם טוש עד לאן הוא מגיע ודחיתי טיפול. (וגם זה היה יום שבת, צריך לחכות ליום שני לביטוח).

יום אחרי זה הוא גדל בעוד כחצי סנטימטר, ויום אחרי זה עוד. שמתי לב שכשהאוטו חונה כמה שעות בחוץ הסדק גדל.

עד כאן החלק הגרוע.

ממה לעזאזל זה קרה? יכול להיות שהשמשה נסדקה בגלל הפרשי טמפרטורות? (שאגב, היו קיצוניים מאוד)

מכה הרי לא קיבלתי..

עכשיו לחלק של הביטוח:

התקשרתי אליהם היום, ודיווחתי על הבעיה. הבחורה שאלה מתי שמתי לב לעניין, ו-זהו.

בדקה מה המיקוד שלי, ואמרה שיתקשרו אליי מחברת התקנת השמשות. (יש לי פוליסה שמתירה לחברת הביטוח לבחור את המוסך)

5 דקות אחרי זה התקשרה הבחורה מחברת השמשות, שאלה אותי אם המספר שלדה שבידה נכון, ואם אכן יש לי שמשה ירוקה בBMW.

לאחר מכן שאלו אם יוכלו לאסוף ממני את הרכב בשעה 1030. אה, וגם שלא אדאג - הם יחזירו אותו עד השעה 1700.

אישרור הכתובת, ו-BIS MORGEN טיפוסי. (נתראה מחר)

אני חייב לציין שזוהי התביעה הראשונה שלי, ואכן אני מבסוט מחברת הביטוח שלי.

בקרוב בארץ..

Passt scho...

פורסם

השבוע עשיתי ביטוח בAIG, (מי היה מאמין), ובפוליסה מצויין שהחלפת השמשה תהיה בבית בלקוח, עוד לא ניסיתי כמובן את העניין, אבל גם זה לא רע בכלל.

פורסם

ללא ספק אתה מדווח על שירות ברמה אחרת.

אני בספק אם ברבע שעה הראשונה שאני אנסה לצלצל לסוכן ביטוח שלי מישהו יענה.

כשאני הולך לסוכן ביטוח שלי יש לו כיסאות של אולמות ישנים שעומדים להתפרק ועדיין ממלאים טפסים ידנית.

אנחנו ממש לא מעודכנים בשירות שלנו ברמה בין לאומית וזה חבל כי אנשים מוכנים לשים עוד שקל כדי לקבל "אמריקה".

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בהחלט יש מה ללמוד, וגם לי היו נסיונות מרים בארץ.

מישהו יכול לענות על שאלתי:

איך נוצר פתאום סדק כזה שמתחיל בקצה העליון של השמשה?

Passt scho...

פורסם

תראה, יכול תיאורטית להיות מצב כזה שהשמשה תיסדק עקב לחץ מכיוון הרוח ושינויים קיצוניים בטמפ' שתיארת,

אמנם הרבה יותר הגיוני לדעתי לאור העובדה שהסדק הופיע רק בבוקר (ואם הוא היה מופיע בנסיעה היית שם לב, תאמין לי - כמו שראית זה דבר שמאוד בולט לעין) שהשמשה ספגה מכה כלשהי בזמן שהרכב חנה בחניון, מה גם שעצם הופעת הסדק רק בבוקר מקטין את הסיכויים שהדבר נגרם עקב שינויי הטמפ' והלחץ - אם זה היה בגללם השמשה הייתה נסדקת באותו רגע ולא מאוחר יותר באותו הלילה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

יכול גם להיות שהוא היה שם כבר כמה ימים, ולא שמתי לב כי הוא היה קטן יותר בהתחלה.

כמו שאמרתי, הוא גדל מיום ליום - אז יכול להיות שבהתחלה הוא הסתתר מאחורי המראה באופן שקשה היה לראות.

Passt scho...

פורסם
השבוע עשיתי ביטוח בAIG, (מי היה מאמין), ובפוליסה מצויין שהחלפת השמשה תהיה בבית בלקוח, עוד לא ניסיתי כמובן את העניין, אבל גם זה לא רע בכלל.

הם בטח ידרשו שתעלה את האוטו הביתה כי בפוליסה כתוב שהם יחליפו אצלך בבית ולא ברחוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
פורסם

ישנן 2 אפשרויות

או שהשמשה חוותה זעזוע מהפרשי הטמפרטורות, מה שלא הגיוני כל כך בהתחשב בעובדה שהשמשה שלך עשויה מטריפלקס (שלוש שכבות של זכוכית שיכולות להתפשט ולהתכווץ), וגם בעובדה שאני מניחה שההבדלים בין פנים הרכב כשהוא עומד ובין החוץ לא כאלה משמעותיים.

אפשרות מס' 2 ההגיונית יותר, היא שבזמן שלא שמת לב, מעצמת הרוח החזקהץ, עפה לך אבן על השמשה וסדקה אותה קלות. בגלל הרוחות החזקות ישנה תנועה של הזכוכית בשמשה וכך גדל הסדק למימדיו היום.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

זה אכן אפשרי, למרות שפגיעת אבן נראית כמו עיגול קטן, ואילו לי יש ממש פס שמתחיל מהקצה העליון של החלון.

סוף הסיפור:

הגיע הבחור לקחת את האוטו, (כחצי שעה לפני הזמן שקבענו) ולקח אותו למוסך.

הייתי בטוח שיגיעו שניים - ואחד ינהג על שלי עד למוסך, אבל הוא פשוט בא עם וואן מרצדס ונגרר ענק למכוניות. אמר שעדיף ככה - לא רוצים לנהוג על מכוניות של לקוחות.

עוד שלוש שעות האוטו חוזר אליי, וכל מה שאצטרך לעשות - זה לחתום על הקבלה שלו.

כל כך פשוט, וכל כך כיף.

(מעניין אם גם בארץ מוסכניקים לא היו רוצים לנהוג על BMW חדשה... אני מניאק אם לא היו טוחנים לה את הצורה - זכור לי איך נהגו על הדייהו החדשות במגרש בו נמסרו ללקוחות, רציתי לבכות שבאנו לקחת משם את האוטו. וזה היה רק דייהו)

Passt scho...

פורסם

לא מחייב, לי פעם נסדקה השמשה מאבן, בהתחלה הייתה נקודה קטנה מאוד, לא עיגול אלא ממש נקודה כאילו סימנו עם טוש.

החלפתי את השמשה בערך כארבע שבועות אחרכך (התעכבתי בגלל בעיות עם הביטוח ונסיון שלהם להימנע מתשלום, זה קרה בדיוק ביום שקניתי את הרכב ולכן הם הסיקו שככה קניתי אותו - ישראל, כולם חושבים רוצים לעבוד עליהם),

ביום ההחלפה הסדק כבר היה כמעט לרוחב כל השמשה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני לא יודע אצל איזה סוכני ביטוח אתם מבוטחים (כיסאות פלסטיק וטפסים ידניים) ואיזה גישה אתם מקבלים מהם - אבל כדאי לכם מאוד להחליף אותם.

עד מתי לא תבינו שאתם לא עובדים בשביל הביטוח ותת תנאים - אלא הסוכן ביטוח אמור להיות המקשר והמארגן ביניכם לבין החברה הגדולה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

עד מתי לא תבינו שאתם לא עובדים בשביל הביטוח ותת תנאים - אלא הסוכן ביטוח אמור להיות המקשר והמארגן ביניכם לבין החברה הגדולה.אתה מאמין בזה ?

ליביו

בישראל אם יש לך מה שנקרא רכב "גניב" אתה צריך לשים איתוראן ולשלם לעיתים 12-15 על רכב ששוה אולי 80 , וכשעוברת שנה אומרים לך לשלם יותר , מה? ההרי המחירון ירד ? אז הסיכון שלכם ירד ?

בסוף הצלחתי לשכנע שלא כ"כ מהר גונבים רכב ולהגיע ל17% ממחיר הרכב נראה לי שחיטה . אבל יש הרבה שכן משלמים , בשביל השקט הנפשי .

אני מוכן להמר שכול חברת ביטוח בעולם יש לה סימון סטיסטי על רכבי גניבים אבל שם הם לא מגיעים לפרמיות מטורפות כאלו

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

איך נוצר פתאום סדק כזה שמתחיל בקצה העליון של השמשה?

כל חומר זכוכיתי מעצם היותו כזה רגיש מאוד לשינויי טמפרטורה.

יתכן שבעת יצור השמשה היו פגמי יצור בנקודה המסויימת או שבעקבות ירידת הטמפ' נוצרו מאמצים פנימיים מספיקים כדי ליצור סדק.

מכאן הדרך לכישלון בחומרים אלו היא מהירה מאוד. מנגנון התקדמות סדק בנוי כך שכל כוח הכי קטן שמופעל על השמשה מוכפל פי כמה וכמה בקצה הסדק וגורם לגדילתו.

הערכה שלי - היה כאן פגם ביצור (או שנגרם נזק בהרכבה). פגיעה של אבן היתה גורמת לפגיעה רק בשכבה החיצונית ולא לכל עומק הזכוכית.

פורסם

אני בהחלט מאמין במה שאני אומר.

ובא נגיד שעל רכב רגיל - אני לא מאמין שתגיע בחיים לכאלו מחירים.

אם אתה מדבר על רכב קבריולט או משהו בסגנון אולי.

ואני לפחות לא נתקלתי בעליית מחירים בסוף השנה - אלא אם הסוכן פשוט רומז לך שהוא פשוט לא רוצה לעבוד איתך יותר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...