Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מופיע בכתבה הזו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3346696,00.html

ציטוט קטן ומעניין ממנה -

מבין הכבישים הבינעירוניים, נרשם כביש 40 כקטלני ביותר, עם 23 תאונות עם הרוגים. אחריו כביש 4 (16 תאונות קטלניות)

דבר אחד שלא מסתדר לי.

כביש 40 וכביש 4, אלה שני הכבישים בהם מתבצעת אכיפה אלקטרונית באמצעות מצלמות אוט'.

מה? הן לא מורידות את כמות התאונות ?

הן לא מסייעות למלחמה בתאונות הדרכים ?

איך זה יכול להיות ? להוסיף, ומייד, עוד מצלמות לכבישים הללו.

אה, גם הכבישים הבאים בתור (90, בתוכו כביש הערבה) ו-65 (ואדי ע'ארה וכביש הסרגל בין היתר) הם כבישים ה"נהנים" מאכיפת מהירות מאסיבית למדי. גם שם זה מאוד עוזר...:roll:

אגב - אני טוען בתוקף שהירידה בכמות ההרוגים היא מקסם שווא.

יש היום הרבה יותר מכוניות בטוחות מאשר אי פעם , ועזרי הבטיחות מצילים הרבה חיים.

הירידה תימשך להערכתי עוד כמה שנים בודדות מאוד, ושוב יהיה זינוק, אלא אם ישנו לחלוטין את המדיניות.

אם רוצים לבדוק את יעילות פעולת המשטרה - יש לבדוק את כמות התאונות לק"מ נסועה, ולא את מספר ההרוגים.

מפקדי המשטרה משחקים בנתוני התאונות כמו שמנהלי חשבונות משחקים במספרים שבמאזני הבוחן, רק שכל משחק כזה פירושו חיי אדם שהלכו לאיבוד :evil: .

פורסם

יופי של נתונים. ברור שת"א היא העיר עם הכי הרבה תאונות - מדובר בעיר הגדולה ביותר עם מספר המכוניות הגדול ביותר ביום.

חוכמה גדולה גם ש-40 ו-4 הם שיאני התאונות - מדובר בכבישים ארוכים מאוד עם תנועה רבה מאוד של מכוניות. הם גם הרבה פחות איכותיים מכביש 1 למשל, או כביש 6 כמובן, ולכן יש בהם יותר סיכוי לתאונות. בקיצור -זה לא אומר כלום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן. העליתי תגובה ברוח זו לכתבה ב YNET לפני כמה דקות. אם הייתי קורא את השרשור שלך לפני כן, הייתי מצרף לתגובה גם לינק :-) .

שר הבטיחות בדרכים מופאול קובע יעדים למשרדו - ירידה במספר ההרוגים, ביודעו שהיחידים שיש להם השפעה על המספר הזה אינם עובדים במשרד התחבורה, אלא עבור אלוהים או ארגון NCAP.

דמגוגיה חלולה. מה שכן, הייתי שמח אם צוקרמן היה מציין זאת בסקירה, ומאמץ לה טון ביקורתי יותר.

פורסם

התיאוריה הנפוצה מדברת על שנות מלחמה - 67' 82' והשנה. למה 73' לא מתאימה - לא יודע, אולי היינו אז יותר מדי בהלם ונהגנו עוד יותר גרוע מהרגיל?

עוד גורם שהיה - עליה מטורפת במחירי הדלק (עברו כמה חודשים טובים מאז, כבר שכחנו מזה...) שגרמה לירידה בקילומטרז' של אותם נהגים שגם תורמים לא מעט לתאונות וגם בד"כ תלויים ברצונם הטוב של אבא ואמא בשביל כסף לדלק...

היו לנו גם חודשי נובמבר-דצמבר יבשים יחסית, עם סופי שבוע נהדרים - ראות מעולה, כבישים יבשים, לא חם מדי, בקיצור טמפרטורת העבודה האידיאלית של המוח.

את כלי הרכב החדשים כבר הזכרנו.

בקיצור - הרבה סיבות, שלא תלויות במשטרה ולצערי גם לא בנהגים. אם כי אני חושב שכגישה כללית, נכון היה מצד ניצב איילון לתת חיזוק חיובי לנהגים - ולו רק מפני שהיחס השלילי-עד-שיוכח-ההפך, שנהוג ע"י המשטרה בד"כ, לא ממש נתן תוצאות עד היום.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

חשובה לא פחות היא העובדה שרק כ- %20 מנתוני התאונות נכנסים בסופו של דבר לסטטיסטיקה.

כשמתחילים "לשחק" עם המספרים בטבלת ה EXEL המגבלה היחידה בהשגת התוצאה הרצויה היא - הדמיון. מספיק שמישהו יחליט לשייך פרמטר מסוים לקטגוריה שאינה נכנסת לתוצאות המוצגות בסופו של דבר, והרי לכם תוצאה משופרת..

אבל בעצם, זה בכלל לא מפתיע כשהמדיניות היא קודם לירות ואח"כ לצייר את המטרה.

דני G.

פורסם

נתונים סטטיסטיים הם דבר שמאוד קל לשחק בו.

קודם כל אם תיקחו את מס' התאונות עם נפגעים ולא את מס' התאונות עם הרוגים, יהיה אפשר לבודד טוב יותר את השפעת שיפור הבטיחות הפאסיבית במכוניות. לא כל תאונה תאונה שהייתה קטלנית ברכב מלפני 15 שנה תגרום להרוגים ברכב מודרני.

עוד דבר - את נתוני התאונות אין מה לשייך לכבישים בצורה סתמית (כפי שכבר כתבו כאן) חובה לשייך אותם לק"מ כביש או לנסועה שנתית על הכביש, ולבודד כבישים ארוכים כמו 40 למקטעים כדי להפיק מידע על כל אחד מהם בנפרד.

אותי, לדוגמא, היה מעניין לראות סטטיסטיקה של תאונות בכביש מסוכן באמת (לפי סטטיסטיקה ממוקדת) לפני\אחרי התקנת מעקה בטיחות ושל כביש דומה לפני\אחרי מבצע הגברת אכיפה. יש לי הרגשה שזה היה סותם קצת את הפה של כל מיני לוקקי מתנ"א כמו אור ירוק.

פורסם

"מס' ההרוגים הנמוך ביותר ב40 השנים האחרונות"

מלבד השיפורים המאסיביים בבטיחות הפאסיבית והאקטיבית של המכוניות בארבעים השנים האחרונות, לפצועים בתאונות יש היום הרבה יותר סיכוי לשרוד. השיפורים ברפואה המודרנית הצילו את חייהם של הרבה פצועים והעבירו אותם אגף בסטטיסטיקה (לאגף שבמקרים מסוימים לא הרבה יותר טוב להיות בו, הפצועים קשה).

אבל למה אנחנו מלהגים, בעוד [הכנס כאן מספר שנים] יהיו 200 מצלמות מהירות חדשות ואז כולנו נינצל!

פורסם

העיקר שהמשטרה מוציאה גראפים וסטטיסטיקות שמראות שיפור בעבודתה.

כל שנה אותו סיפור...ירידה בתאונות הדרכים,ירידה בכמות ההרוגים,ייעול עבודתה של המשטרה,הצדקת תקציבים לטובת המשטרה ועוד.

בקיצור,הם מציגים מה שהם רוצים להציג,עוד לא הייתה פעם אחת שאמרו משהו שלילי על עבודת המשטרה הזאת.

סיפורי אלף לילה ולילה.

פורסם

כדאי לכם לקרוא את הכתבה של הלל פוסק בYNET על מופע הכזבים - פשוטו כמשמעו, של משטרת ישראל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3346752,00.html

בושה שבמדינת ישראל המשטרה לא רק שלא מצליחה "להילחם" בתאונות הדרכים (היא בכלל לא מנסה), אלא היא גם יוצרת מצג שווא לפיו כביכול היא השקיעה את מירב המאמצים בטיפול בבעיה החמורה הזו, ולראיה - התוצאות.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אין חדש תחת השמש.

כרגיל, עוד גוף ממשלתי כבד,עצלן ולא יעיל שמוצא דרך לטפוח לעצמו על השכם.

אני רק מקווה שאף אחד לא קונה את זה.

• תוכן חדש...