Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות הורידו את הפרצה שמי שיש לו רשיון לטוסטוס וטרקטור יכול לנהוג בלי מלווה. באמת לא מובן.

חוץ מזה, התקנות והחוקים הללו זורעים בלבול רב בקרב כולם, לדעתי אפילו מופז לא יודע בדיוק מי יכול לנהוג, עם כמה, ולמה. אם באמת התקנה החדשה תעבור צריך מסע הסברה תקשורתי.

השאלה היא אם לנהגים חדשים תחזור הגבלת ה-2 נוסעים, שכן בזמנו כאשר העבירו את ה-"ניסוי" ב2004 זה לא היה רטרואקטיבי לכל הנהגים החדשים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

glizz תפסיק כבר לחפור.

הדבר הכי חשוב כאן זה שמעלים את המלווה לחי שנה, ואני בטוח שאף אחד לא בעד זה.

עם זה יקרה, ונקווה שלא, אנחנו לא נישב בחיבוק ידיים, אנחנו נפגין.

כן כן גם בעלי הרישיונות יפגינו , למרות שכבר לא איכפת לכם מההגבלות על הנהגים החדשים.

נהג חדש שמפריע לו.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

גם אתה חופר - מי אמר שמעלים את המלווה לחצי שנה? אז מופזיק קפץ, הוא יכול להמשיך ולקפוץ.

חוץ מזה זה לא יהיה רטרואקטיבי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
טל אתה טועה - אני אסביר בפרטי, VTEC לא עד 21 אלא עד סוף תקופת נהג חדש.
טל צודק ב100%

וגם אם לא אז בגיל 17 מקבל רישיון, בגיל 18 וחצי צבא עד 21 וחצי, כך שזה לא משנה ! מתי נגמר כולם יוכלו למלא מכונית שלמה אחרי הצבא

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
גם אתה חופר - מי אמר שמעלים את המלווה לחצי שנה? אז מופזיק קפץ, הוא יכול להמשיך ולקפוץ.

חוץ מזה זה לא יהיה רטרואקטיבי.

דני, החוק של החצי שנה לא רטרואקטיבי?

אתה יודע כמה דברים במדינה שלנו הם לא רטרואקטיבים וממש לא שמים על זה?

עם היו מתחשבים בתושבי המדינה המצב שלנו ממזמן כבר היה אחרת.

אבל הם לא, ויש אידיוטים בכנסת, כמו שר התחבורה שאול מופז.

וכן, ששאול מופז "קפץ" עם החצי שנה מלווה, אני בטוח שזה לא לשווא, ולקפיצה הזאת יש משמעויות ואני בטוח שיכבדו אותה.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

BJM אני עדיין חושב שאני הצודק, האם אתה יכול לגבות את הטענה שלך?

וונדרום. מי שיוציא רשיון לפני שהחוק יעבור, גם אם זה שנה מלווה - עדיין יהיה לו רק את מה שרשום ברשיון (או פחות, כמו היום למשל).

הדבר היחיד שיכולים לחוקק ולחייב באופן רטרואקטיבי היא הגבלת שני הנוסעים - וגם זה לא בטוח.

(לי בכל מקרה לא באמת איכפת (מתקרב לסוף השנה הראשונה שלי על הכביש), אבל אני אוהב דיונים כאלה :D )

דני.

נ.ב.

יש לי הרגשה שהסמלון של אופיר בגרסת שלקייס הולך לחזור בקרוב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תקראו את הכתבה.. מופז רוצה ולא מאשרים לו..

מופז רוצה הרבה דברים.. הוא רוצה להוריד עם אפאצ'י כל רכב בנתיב השמאלי שמפריע לנהג שלו לנסוע על 200, אז?

הוא רוצה להכפיל קנסות ולשלש את הקנס על דיבור בפלאפון בלי דיבורית, הוא מדבר על זה כבר חצי שנה, מישהו ראה שזה בוצע ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מישהו יכול להגיד פעם אחת וברור, אם היה לי רשיון, אז החוקים החדשים (2 נוסעים לדוגמה) יחולו עלי ?

וכמה זמן עובר בין קריאה לקריאה ? תודה ומי שעונה שיגיד על סמך משהו בלי לזרוק באוויר !

פורסם

יש כאן בלבול ובצדק לדעתי.

השאלה היא האם החוק מתבטל רטרואקטיבית לכל הנהגים החדשים זאת אומרת אם אני הוצאתי רשיון לפני חודשיים ושבוע ונסעתי שבוע בלי מלווה אז מה עכשיו פתאום אני ינסע שוב עם מלווה...או שהם יחליטו על תאריך מסויים שמי שהוציא רשיון ממנו יחול עליו החוק.

אבל מצד שני שוטר עוצר אותי רואה ברשיון שלי שהוא עדיין פתק מצוקמק שאני צריך מלווה עד תאריך X ,מן הסתם לא מעניין אותו ואין לו תעצבים לעשות חישובים הוצאת לפני אחרי ככה וככה....הוא ישלול לי תרשיון עקב נסיעה ללא מלווה...

הכנסת יכולה לאשר קריאה שנייה ושלישית באותו יום של הראשונה

הערכה היא שהיא תצא בימים הקרובים ! ככל הנראה...נחכה ונראה לפרטים

פורסם

כולם פותחים שירשורים על ימין ועל שמאל וכל אחד אומר את דעתו.

כל מי שרוצה להגיד משהו, כמו שאמרתי שיגיד על סמך משהו בלי לזרוק באוויר על מנת שיהיה סדר ואי בלבול !

פורסם

אם אתם , נהגים צעירים , רוצים לקדם את ענינכם בצורה פרודוקטיבית , לכו על לוביאינג לכוון הורדת גיל הרישיון , אפילו ל 16 . לזה יהיו אולי פחות מתנגדים מאשר לליווי , אותו טוב היה לו היו מאריכים . הביאו נתונים מאר"הב לגבי תאונות צעירים בתקופת ה LEARNER'S LICENCE . מנהג זקן .

פורסם

חכו עד שיעבור בקריאה 2+3, עד אז הכל ספקולציות.

גם הוראת השעה שהיתה ונגמרה עברה הרבה גלגולים ונוספו לה שינויים עד שהעבירו אותה (למשל זה שאפשר להסיע רכב מלא עם מלווה, זה לא היה בהצעה המקורית אבל בנוסח הסופי זה נכנס)

כרגע עד שיעבור בקריאה שלישית המצב הוא חודשיים מלווה לכל הנהגים וזהו.

אחרי שיעבור, נוכל לקרוא את החוק החדש ולהבין ממנו מה התנאים.

אני מאמין שמי שהוציא רשיון וכתוב לו "מלווה עד תאריך X" לא יאריכו לו את התאריך.

אני אישית מקווה שמכל הסיפור הזה יישאר אולי מלווה 3 חודשים, יתר הדברים מוגזמים ולא מועילים.

מי שלא מספיק לעשות מספיק נסיעות ליווי ב2-3 חודשים לא יעשה אותן גם ב-6 חודשים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

^ומה עם כל אלה ש"חכמים" ולא עולים על האוטו בתקופת המלווה?

יהיה קצת יותר קשה להתאפק חצי שנה מאשר חודשיים.אני בעד הארכת התקופה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
^ומה עם כל אלה ש"חכמים" ולא עולים על האוטו בתקופת המלווה?

יהיה קצת יותר קשה להתאפק חצי שנה מאשר חודשיים.אני בעד הארכת התקופה.

אתה יודע, אולי הם לא עולים על אוטו מחוסר ברירה, אולי כי אין מי שילווה אותם, אולי אין להם אוטו והם מחכים שיסתיים המלווה כדי לקנות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...