Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסאב של אייל הוא לא freeair . הוא פשוט יושב עם המגנט כלפי חוץ והתיבה נמצאת בתוך הבניה (כמו גם בתמונה אצלי).

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תיקח לדוגמא את סדרת HCW של מוראל - סאב וופרים 6.5 8 ו 10 אינטש שיכולים לעבוד גם כפרי-אייר

חברת DLS מייצרת וופרים free-air שנחשבים למאוד איכותיים

בכדי שסאב וופר יעבוד טוב במצב פריאייר אתה צריך שנתון הQTS שלו יהיה נמוך - כרגע אני לא זוכר עד כמה נמוך - אבל זה הנתון העיקרי שקובע את יכולת העבודה של סאב במצב זה.

יש עוד המון חברות שמייצרות פריאייר - אבל אתה צריך לקחת בחשבון שלכל דבר יש את המינוסים שלו - איפה שהסאב יהיה מותקן - בייחוד עם זה על מגש - אתה תזדקק לאיטום מסיבי משום שהסאב ינגן ישירות לפח של הרכב... לרוב התוצאות לא יהיו טובות כפי שהן יהיו אם אתה תיקח את הסאב ותתקין אותו בנפח ייעודי רק בשבילו (תיבה).

אני בזמנו התקנתי שתי שמיניות של אינוקס במבנה פיבר על המגש האחורי שלי (עדיין מותקנות אבל מנותקות - לא בשימוש) והם ממש לא אמורים לעבוד פריאייר ובגלל זה חוץ מלתת בום הם בקושי הצליחו לנגן באס, הרבה מתחום התדר התחתון פשוט הלך לי איפשהו לאיבוד ובקטעי נגינה עם צ'לו למשל - זה היה נשמע כמו צ'לו שפלש אליו חתול בלילה ובזמן התזמורת שכחו להוציא אותו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אה... כן... לסרג'יו פנית לא טעית!

בכל מקרה - מישהו שיש לו סגנון מאוד ייחודי בנוגע לבניות מהסוג הזה - אני מדבר על רצפות שקופות ומגשי קיר למגברים...

זה רמי קראדי מטומקאר בהוד השרון - לדעתי יש לו סגנון ייחודי שמהווה חותמת של ממש.

לינק לרכב עם מערכת בסגנון הזה - אם אני לא טועה - זאת אכן עבודה שלו -

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=userpictures.asp&uid=1598

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הסאב של אייל הוא לא freeair . הוא פשוט יושב עם המגנט כלפי חוץ והתיבה נמצאת בתוך הבניה (כמו גם בתמונה אצלי).

איך לא ? זה הIMAGE DYNAMIC לא ?? אני זוכר שהוא כתב שזה FREE AIR או שלא הבנתי נכון והוא עשה אותו FREEAIR...

פורסם

רגע אז אני יכול גם לבנות את התיבה הפוך פשוט? ואז לבנות את התיבה לכיוון הנסיעה ושהסאב ישב עם התחת לכיוון התא מטען? חוצמיזה איך אני קובע את גודל התיבה אם אני הופך את הסאב שמגנט יהיה כלפי חוץ? הרי זה בטוח לא ישאר אותו גודל תיבה כמו שיש לי עכשיו נכון?

פורסם

כמובן שאתה יכול, אתה צריך להקפיד על שני דברים, עכשיו נפח התיבה יגדל מכיוון שהנפח העצמי של הסאב יורד (הוא מורכב הפוך) לכן יש לשנות בהתאם וכמו כן השינוי של צורת התיבה לא צריך להשפיע על גודלה בליטרים (או בקיוב פיט), אלא רק על גודל הצלעות.

אריק.

בשיפוצים

פורסם

כן , אין עם זה שום בעיה . אתה יכול לבנות את התיבה ברצפה של הבגאז כמו אצלי לדוגמא ( תסתכל בשרשור מדובר על איך שהסאב מחובר ויש תמונות של התיבה ), אתה יכול לבנות אותה כמו אצל אייל שהיא מקבילה לגב המושב , איך שבא לך .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

OK, עופר הבנתי איך בנית את התיבה, אבל רציתי לדעת אם יש אפשרות שהתיבה בעצם תיהיה גב של הכיסאות והסאב לכיוון התא מטען? ואז ככה אני אוכל לשים את המגברים, לפי דעתי המרווח שבין הגלגל ספייר לבין החלק הכי גבוה איפה שהתא מטען ננעל הוא לא מספיק בכדי לדחוף תיבה כמו שלי.

פורסם
אה... כן... לסרג'יו פנית לא טעית!

בכל מקרה - מישהו שיש לו סגנון מאוד ייחודי בנוגע לבניות מהסוג הזה - אני מדבר על רצפות שקופות ומגשי קיר למגברים...

זה רמי קראדי מטומקאר בהוד השרון - לדעתי יש לו סגנון ייחודי שמהווה חותמת של ממש.

לינק לרכב עם מערכת בסגנון הזה - אם אני לא טועה - זאת אכן עבודה שלו -

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=userpictures.asp&uid=1598

בהחלט כך!

אני מכיר אותו וראית אצלו מספר רכבים שהוא בנה להם בניה בסגנון הזה!

סגנון נחמד מאד למרות שאני מעדיף למשל את הסגנון בניה כמו בתמונה של עופר..

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם
OK רציתי לדעת אם יש אפשרות שהתיבה בעצם תיהיה גב של הכיסאות והסאב לכיוון התא מטען? ואז ככה אני אוכל לשים את המגברים.

אתה יכול לבנות תיבה שתהיה מקבילה למושב ואז לשים את הסאב כמו שאתה רוצה. אם אני מבין נכון את הכוונה שלך אז אתה יכול להסתכל בתמונות התקנה של אייל , שם התיבה נמצאת על גב המושב .

לגבי המגברים , לא כל כך הבנתי את הכוונה שלך.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

קודם כל יש לי שאלה, אם יש לי תיבה כזאת:

tiva12wl.jpg

אני יכול להפוך אותה לצורה כזאת:

tiva20ev.jpg

ב-2 הצורות, היא עדין 56 ליטר אך בצורה שונה, האם זה ישפיע על התפקוד של הסאב או על האיכות שלו? (אני מתכוון לכל זה ללא הפיכת הסאב שמגנט יהיה בחוץ, שהמגנט עדין בפנים בתוך התיבה)

אם כן, התיכנון שלי הוא כזה, לבנות בגב המושבים האחוריים את התיבה לסאב, יחד עם קיר שישב בתא מטען ועליו יעמוד הסאב בצורה שהמגנט שלו יפנה כלפי כיוון הנסיעה והפנים לכיוון דלת תא המטען. המגברים, ישבו "בתוך הרצפה" של תא המטען מעל הגלגל הספייר ויהיה חלון פלסטיק שדרכו יהיה ניתן לראות אותם. אני צריך להתחיל לחשב תיכנון ראוי שיהיה לי גם ידית במקום הכי קרוב לפתח תא המטען שדרכה יהיה ניתן לפתוח את התחתית של תא המטען ולהוציא את הגלגל ספייר.

תודה לכולם על העזרה, אתם עוזרים לי מאוד מאוד, אתם אפילו לא יודעים עד כמה!

פורסם

לצורה של התיבה אין שום משמעות לגי הנפח - זה אותו הנפח לכן הסאב יפעל באותה הצורה.

איפה זה כן בא לידי ביטוי - בתהודה של התיבה - יש תיאוריה שלמה לגבי הגלים האחוריים שמופקים מהסאב - אלה שבתוך התיבה... לגבי איך הם מוחזרים אל הסאב ומה ההשפעות של זה על הצליל שיוצא מהתיבה.

כמה מהסיבות שבונים תיבה בצורה טרפזית היא משום שזה מפנה את הסאב בזווית יותר נכונה כלפי חלל הרכב, הגלים האחוריים של הסאב נשברים בפינות של התיבה ולא מוחזרים ישירות אל הסאב אלא יותר מתפזרים דבר שאמור למנוע עיוותים בתחום גבוה ופגיעה בממברנה של הסאב - בשביל למנוע את זה בתיבה מלבנית אתה יכול לרפד את הצלע שמאחורי הסאב בספוג דק - מומלץ לעשות את זה בתיבות כאלה.

בנוסף לכל זה - תחפש כאן בפורום ת'רדים לגבי "צמר סלעים" ותקרא קצת.

אומרים גם שצורת התיבה משנה את התהודה שלה מבחינת התדר שאליה מכוונת התיבה בתיבה אטומה אני לא יודע עד כמה זה יהיה מורגש - הכוונה היא לא לתיבות אטומות אלא לתיבות פורטד ובנדפאס.

Pioneer TS-X150

פורסם

lanos בכל תיבה המידות נמדדות בצורה אחרת..

אם תעיין קצת בAUTOSOUND בקשר לסאונד בקופסא אתה תראה שזה משפיע על המידות..

פורסם

כבר קראתי בנושא של צמר סלעים, הכוונה שלך היא לעשות מעין דבר כזה:

tiva32pu.jpg

האם זאת הדרך לעשות את זה כשתיבה היא מלבנית\מרובעת? לשים את הצמר סלעים בצורה כזאת, על ידי חיתוך משולשים בדפנות העליונות של התיבה?

• תוכן חדש...