Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ...

היום רכשתי פיאט טיפו יד שנייה שנת 93 , 140K .

כמה שאלות על האוטו , באוטו אין מד סל"ד ורציתי לדעת כמה סל"ד מסתובב המנוע במהירויות מסוימות בהילוכים שונים . לדוגמה : כמה סל"ד יש ב 40 קמ"ש בהילוך שני , 60 קמ"ש בשלישי , 80 קמ"ש ברביע ו 100 קמ"ש בחמישי ?

שאלה נוספת : איזה שמן מומלץ , איזה פלגים, איזה דלק עדיף 96 או נטול ?

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

הסלד נקבע לפי תנאי הדרך, מצבו המכני של המנוע, ומצבו של הקרבורטור, ותזמון המנוע, ומצב המצמד(הקלאץ).

הסבר:מנוע שחוק, דורש הרבה אנרגייה על מנת להזיזו במקומו, כלומר לחיצה חזקה יותר על דוושת הסלד, כנ"ל בקרבורטור סתום, שדרושה לחיצה רבה על דוושת התאוצה על מנת להתקדם, ומכאן תבוא גם תצרוכת הדלק הגבוהה, במצמד( קלאץ) מחליק, דרושה לחיצה חזקה על הדוושה, הסלד יעלה לשמים, יכול להגיע גם ל5000 בהילוך שני, והמהירת תיהיה נמוכה, לכן יש להתיחחס לכל רכב לגופושל עיניין, למשקלו, למספר ההילוכים, למצבו המכני וכן הלאה והלאה, אין כללים לכך, ושני מכוניות זהות , ידרשו סלד שונה , לכל הילוך!

המצתים המומלצים לרכב זה הם בוש או מרלי, בוש WR7DC כמדומני ויתקנו אותי מומחי פיאט, שמן בצמיגות 10/40 חצי סינטטי, במנוע תקין ובעל צריכת שמן נמוכה ולא מעשן, ו20/50 במנוע שחוק,

אוקטן מומלץ 96, ניתן לשלב 55 נטול עופרת מבלי נזק למנוע.

מזל טוב על הרכב

נסיעה טובה וזהירה

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה לעונים :)

הכוונה בשאלה שלי בקשר לסל"ד היא כזאת : בנסיעה רגילה , אחרי שילוב המצמד ב 100 קמ"ש מה הוא הסל"ד באוטו הזה בהילוך חמישי ? בפורד אסקורט שהיתה לי בהילוך חמישי ב100 קמ"ש הסלד היה 26000 סיבובים לדקה . באוטו הזה אין מד סלד ולכן ברצוני לישאול על יחסי ההעברה של הגיר באוטו , או במילים אחרות ,כמה סל"ד יש בנסיעה 40 קמ"ש בהילוך שני , 60 קמ"ש בשלישי , 80 קמ"ש ברביע ו 100 קמ"ש בחמישי ?

מרק הרישיון רכב אצל מוסכניק , יחד עם האוטו (ישור קו ) ...

פורסם

ניראה לי שבטמפרה ההילוכים יותר ארוכים , אבל אני לא בטוח , תודה בכל אופן ...

פורסם
יש לי גם פיאט טיפו מכונית פצץ.

אני נהנה ממנהה..

עכשיו אחריי קלאץ חדש בכלל ...................

יופי , סחתיין , ולשאלה שלי :?: ?

פורסם

תודה רבה , מקווה שזאת באמת היתה קנייה כדאית( נראה במבחן הזמן והתוצאה) .

הפיאט הראשונה שלי ... :-)

פורסם

לא ציינת , אם המנוע שלך 1400 או 1600, אני זוכר כרגע נתונים עבור מנוע 1400, ב 1600 נתונים קרובים , אני מניח.

קו אדום ב 6000 סל"ד.

מהירויות בכל הילוך ב6000 סל"ד

1- 43

2- 75

3- 115

4- 160

5- המכונית לא מגיעה, כמובן, ל 6000 סל"ד בהילוך 5

מכאן:

40 קמ"ש בשני = 3200 סל"ד

60 קמ"ש בשלישי = 3100 סל"ד

80 קמ"ש ברבעי =3000 סל"ד

בהילוך 5 ב100 קמ"ש - בערך 2900 סל"ד

כל זה מתייחס, כאמור, למנוע 1400, עם צמיגים 165/65R14.

בדגמים עד 93 כולל , מותקנים צמיגים בגודל שונה, חתך יותר גבוה וחישוקי 13 אינץי, תחשב לבד ,אם יש הבדל בהיקף הגלגל, לפי מידת הצמיג אצלך .

• תוכן חדש...