Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב התמכרתי , לא יודע ....הנה תגובה לליבי בקשר לשאלה שלו אחרי שאני כבר שאלתי מישהו שמבין בזה יותר ממני , מקווה שזה עונה לך באופן קצת יותר ברור ומקצועי בשפה הזו :

העלה את זה לפורום בבקשה

שלום ליביו,

בתור איש VOIP כבר יותר משנה אחת אתן לך כמה תובנות.

גרופון משתמשת בפרוטוקול G729 הטוב ביותר בעולם. סקייפ משתמשת ב PACKET SHARING ואיכות השיחה שלך תלויה אך ורק בכמות המשתמשים באיזור שלך ואיזורי הדרך אליהם אתה מחייג. איכות השיחה בסקייפ לא מתקרבת לרמת השמע של G729.

אשמח לתת לך חשבון בדיקה שתבין את ההבדלים.

סקייפ לא מנהלת QOS, זה אומר שאם האינטרנט שלך כרגע מוריד סרט, שיר או שולח מייל כבד האיכות תהיה בלתי נסבלת עם סקייפ.

במתאם גרופון תוכל להגדיר מהי הרמה המינימלית שהקו טלפון צריך וקודם כל בזמן שיחה תהיה מוקדשת לו.

ליביו, אשמח לתת לך קצת יותר ידע על VOIP ממה שאתה מציג.

בברכה,

אסף לירן

0522798090

ואם זה כבר אחרי שהתחברת אלינו אז חייג אלי חינם:

833-333-333

אני סוגר את המחשב

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סתם לידע כללי g729 הוא לא ממש פרוטוקול אלא codec שמעיד על מספר הדגימות בשניה של האות

כשהוא עובר מאות אנלוגי לדיגיטלי, לדוגמא G711 מבצע יותר מפי שניים דגימות של הקול בשניה

כלומר מספק איכות קול טובה בהרבה.

מצטער אם אני משבית שמחה אבל לא אני רוצה שאנשים כאן יטעו אחרים.

פורסם

### אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך ###

איו על מה להצטער גמני מעוניין ללמוד ולדעת

הרי אני כבר אמרתי יותר מפעם שאני לא מביו בקשר הזה על מה מדובר

אתה יכול להרחיב לי קצת בקשר לעניין הזה ? ולתת לי קצת חומר או אתרים שמסבירים באופן פשוט את העניין ??

איזה חברות כאן בארץ משתמשות בזה כיום ?

ואם אין בארץ אז בעולם ועד כמה זה נפוץ

רפרנס ? :wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/VoIPההסבר שלהם די מקיף ומכיל הרבה פרטים אודות פרוטוקולי יצירת שיחה לדוגמא SIP ו H323

ומקודדים (codecs) כדוגמת G729 שחברך נזכיר, אם יש לך עוד שאלות אח"כ שאל.

לגבי VOIP בארץ, עד לא מזמן היה אסור להשתמש ב VOIP בארץ כיום HOT ו YES מספקות

טלפון אינטרנטי על התשתית הקיימת שלהם ובזק החלה לספק שירותי VOIP לתקופת ניסיון ל ~ 1000

לקוחות בשוהם שכאן כבר יש ביכולתם של הלקוחות של בזק לבצע שיחות לכל מספר ולא רק למי שמחובר

לתשתית של בזק.

לגבי שאר העולם תעשה חיפוש של VOIP בגוגל ותבין.

פורסם

תודה , בינתיים אני לא מצליח להבין כל כך הרבה וזה מאוד ארוך והידע שלי בזה קטן אז מחר על הבוקר אני קורא , ואשאל לגבי מה שלא הבנתי תודה .

ונראה לי שההודעה שלי לא היתה ממש מובנת אחרי התגובה שלך אז אני אבהיר את עצמי ברשותך ,

הכוונה שלי היתה למשפט שבו אמרת

"דוגמא G711 מבצע יותר מפי שניים דגימות של הקול בשניה

כלומר מספק איכות קול טובה בהרבה"

השאלה שלי לגבי איזה חברות כאן בארץ משתמשות בזה כיום ?ואם אין בארץ אז בעולם ועד כמה זה

נפוץ , היתה לגבי כמה הטכנולוגיה

G711

נפוצה ואיזה חברות משתמשות בה, כאילו להבין האם זה חדש חדיש ומחודש או שזה עתיידי או שזה בשימוש רחב ...

כאינדקציה כזו :)

ותודה רבה על ההסבר ושיתוף הפעולה :)

Henry Miller

פורסם

הענין הוא פשוט , תחשוב על זה ככה.

כשאתה מוריד סרט מביטורנט - פאקט שרינג הוא הפרוטוקול... P2P (PEER TO PEER) בעוד XVID זה הקודק שבעזרתו מקודד הסרט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הענין הוא פשוט , תחשוב על זה ככה.

כשאתה מוריד סרט מביטורנט - פאקט שרינג הוא הפרוטוקול... P2P (PEER TO PEER) בעוד XVID זה הקודק שבעזרתו מקודד הסרט.

ליביו

את זה הצלחתי להבין השאלה שלי היתה לגבי סוגי הקידוד

G711 ה G729

וההבדלים ביניהם בצורה מפושטת

בכל מקרה אני עוד אקרא את זה כשיהיה לי קצת זמן פנוי :)

Henry Miller

פורסם

הרעיון הוא כזה כל מקודד מגדיר בעצם את תדירות + גודל הדגימה של האות האנלוגי

לדוגמא G711 דוגם בתדירות של 8KHZ כלומר שמונת אלפים פעם בשניה , כל דגימה

לוקחת 8 ביטים ומכאן רוחב הפס בדרוש עבור שימוש במקודד זה הוא 64kbps ( באופן סטנדרטי )G729 באופן דומה תופס רוחב פס של ~ 30Kbps ( אם אני לא טועה ) כלומר איכות הדגימות נמוכה יותר וכל גם איכות

הקול בשיחה

• תוכן חדש...