Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה סאב עדיף? XETEC או Image Dynamics?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

הוצעו בפני שתי אפשרויות של סאבים:

Image Dynamics מסדרת IDQ בגודל 12"

Xetec מסדרת Gravity XLS בגודל 10"

אלו כרגע שתי האפשרויות שלי.

אציין קודם כל, שאני חובב SQ בלבד!! אני אומנם לא אתנגד לבאס עוצמתי, אבל רק בתנאי שהוא לא "יעיז" להעפיל על הצליל הכללי של המוסיקה.

לכאורה, הIDQ הוא סאב גדול יותר וחזק יותר (500 וואט ב4 אוהם, לעומת 350 וואט של הXETEC), אבל הבנתי שהזטק הוא הרבה יותר איכותי...

המגבר שעליו ישב הסאב הוא של XETEC מסדרת GRAVITY עם 5 ערוצים כאשר הערוץ של הסאב מוציא 360 וואט RMS ב4 אוהם או 540 ב2 אוהם.

אנא מכם, אני מעוניין בחוות דעת רק של אנשים ששמעו את הסאבים הנ"ל, ומדברים מתוך נסיון אישי!

כי לקרוא את הנתונים על הנייר גם אני יודע, אבל מעניין אותי חוות דעת אישיות.

תודה מראש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

שי כאן בחור שהכינוי שלו הוא DANI, אשר נוסע עם סאב XETEC, לא סגור על הסדרה.

שלח לו ה"פ.

יש מצב הוא יהיה גם במפגש, אז דבר איתו, אולי הוא יסדר השמעה.

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

כן, אני דיברתי עם DANI כבר מזמן, אבל הסאב שלו הוא מהסידרה הנמוכה יותר (Xircuit)... והוא אפילו בעצמו אמר שהסאב מעולה, אבל הוא טיפה חלש...

לגבי הIDQ, אני לא משיג אותו באופן מסודר, אלא דרך חבר... אז אני לא יכול למסור שמות... סורי.

יאללה חברים! אתם רוצים להגיד לי שאף אחד לא שמע את הסאבים האלה??

אולי המנהלים או הוותיקים (אייל? עופר? ניר?... מישהו?) יוכלו לזרוק כאן איזו עצם?

אני שוב חוזר על הדגמים:

XETEC Gravity XLS 10in

-=VS=-

Image Dynamics IDQ 12in

בברכה!

יונתן.

פורסם

את הגרויטי XLS לא שמעתי אבל הוא מבוסס על אותו סאב שעליו מבוסס הסאב ג'נסיס אודיופיל (peerless XLS) כך שאם יש הבדלים בינהם, הם קלים. את הג'נסיס אודיופיל שמעתי רק בתצורה של 12" והוא סאב SQ פשוט מעולה.

הIDQ גם הוא סאב טוב אבל לטעמי לא ברמה של הXLS, אני גם חושב שהXLS יקר משמעותית מהIDQ.

פורסם
את הגרויטי XLS לא שמעתי אבל הוא מבוסס על אותו סאב שעליו מבוסס הסאב ג'נסיס אודיופיל (peerless XLS) כך שאם יש הבדלים בינהם, הם קלים. את הג'נסיס אודיופיל שמעתי רק בתצורה של 12" והוא סאב SQ פשוט מעולה.

הIDQ גם הוא סאב טוב אבל לטעמי לא ברמה של הXLS, אני גם חושב שהXLS יקר משמעותית מהIDQ.

תוכל לומר לי במה יכול להיתבטא ההבדל מבחינת הגודל?? כלומר מה יהיה ההבדל (חוץ מהגודל) בין סאב 12" ל10" מבחינת הצליל (עד כמה הוא יורד יותר נמוך, או עד כמה הצליל שונה?)??

והאם מבחינת השוואה במקרה שלי - עדיין שווה ללכת על 10" של XLS, או עדיף ה12" של הIDQ? (בלי קשר למחיר כרגע.)

(תודה!)

בברכה!

יונתן.

פורסם

לי היה את הגנסיס אודיופיל שאמור להיות דומה לסאב המדובר , ואין מה להגיד , מדובר בסאב SQ משובח. מאוד נהניתי ממנו. הוא גם נח מבחינת הגברה ולא דורש יותר מידי. אני בהחלט ממליץ עליו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אם יותר לי להתעלק על התרד הזה , אזי אני יודע שגם לאייל וגם לעופר יש את ה IDMAX איך הוא בהשוואה לגנסיס הזה ? אם תוכלו להאיר עיני ? בתודה מראש יהודה.

בברכה יהודה

פורסם

IDMAX והאודיופיל הם סאבים שונים בכך שהאודיופיל הוא סאב SQ קלאסי וה IDMAX הוא סאב SQL ששומר על רמת SQ מאוד גבוהה.

אני חושב שבסך הכל ה ID הוא סאב יותר מהנה כי הוא משלב רמת דיוק גבוה ביחד עם עוצמה טובה. האימפקט של ה ID יותר מורגש מהאודיופיל , לכן החלפתי את האודיופיל ב ID. בכל מקרה , הגנסיס מעבר להיותו סאב מדויק אמיתי ונעים , לא הייתה חסרה לו עוצמה והוא בהחלט נתן את כמות הבאסים הנדרשת בשביל לשמוע מוזיקה כמו שצריך. ה ID נותן מעבר לכך גם את האופציה של להנות מבאס אגרסיבי ומוגזם מידי פעם שרוצים להשתולל.... icon_wink.gif

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

יונתן.

אני יכול להמליץ לך מנסיון על הIDQ כי אותו יצא לשמוע כמה פעמים, סאב SQ מעולה.

באשר לXETEC אז אותו לא שמעתי ולכן אני לא יכול לחוות דעה עליו, אבל אני יודע שהוא מקבל המלצות חמות בחו"ל והוא נחשב סאב די מוצלח.

אגב, עד כמה שזכור לי הXETEC יותר יקר משמעותית.

בכל אופן אם יש לך מקום והגברה לסאב 12 אינטש, אז עדיף תמיד לקחת 12 ולא 10.

גם מבחינת ירידה לתדרים נמוכים יותר וגם אם חשקה נפשך בעוצמה חזקה יותר-בד"כ באותם סדרות ה12 אינטש חזק יותר.

under construction..

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובות וההיענות!

אני חושב שבסך הכל ה ID הוא סאב יותר מהנה כי הוא משלב רמת דיוק גבוהה ביחד עם עוצמה טובה. האימפקט של ה ID יותר מורגש מהאודיופיל , לכן החלפתי את האודיופיל ב ID. בכל מקרה , הגנסיס מעבר להיותו סאב מדויק אמיתי ונעים , לא הייתה חסרה לו עוצמה והוא בהחלט נתן את כמות הבאסים הנדרשת בשביל לשמוע מוזיקה כמו שצריך. ה ID נותן מעבר לכך גם את האופציה של להנות מבאס אגרסיבי ומוגזם מידי פעם שרוצים להשתולל.... icon_wink.gif

1. האם הדברים שהדגשתי בהודעה שלך מתפרסים גם על הIDQ? או שאתה מדבר רק על הIDMAX??

2. איזה גודל היה האודיופיל שלך? (12"? או 10"?).

ניר,

יש לי מקום והגברה מספיקה (360 ב4 אוהם / 540 ב2 אוהם)

אבל העניין הוא שיש לי רק את האופציה לקנות IDQ ב12" או XLS ב10" (לבחור אין את הXLS ב12"... אחרת כנראה כבר הייתי לוקח בטוח)

לכן ההשוואה היא לא ממש לינארית, וגם קשה לי להאמין שאני באמת אצליח להרגיש הבדלים רלוונטיים בין שני הסאבים אחרי השמעה של 5-10 דקות. וזו הסיבה שאני פניתי לכאן...

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני הייתי לוקח את הIDQ בעיניים עצומות.

סאב מעולה שאין יותר מידי איפה ליפול עם כזה סאב.

גם אני כנראה יחליף סאב בקרוב וזה מאוד נוטה לכיוון של IDQ 10 אז אולי אני קצת משוחד:wink: .

under construction..

• תוכן חדש...