Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב השעה עכשיו שאני כותב את ההודעה די מאוחרת, כך שאני לא מצפה לתגובות במיידי.

רציתי רק להתייעץ איתכם בבעיה שלי.

אז זה מתחיל לפני שבועיים בערך שהרכב עשה לי בעיות ולא רצה להניע למי שזוכר, אני אפרט בקצרה שלא תשתעממו לקרוא את ההודעה.

רציתי לטייל קצת, לקפוץ קצת לחברים וכאלה. אך חזרה אותה בעיה שהייתה לי שהאוטו סרב להניע כאילו שאין לו חשמל מספיק... אין סטרטר אלא רק רעשים של טק טאק וכלום לא קורה והמנורה של תא הנוסעים נכבת בכל נסיון הנעה.

חשוב לציין שהמצבר חדש (בן פחות מחודש) ולא הייתה בעיה של טעינה , אפילו לא נדלקה מנורה בלוח שעונים.

אז הנעתי עכשיו בדחיפה והאוטו נוסע בלי בעיה, ולא נכבה אחרי נסיעה ארוכה.

נסעתי בסביבות חצי שעה כיביתי את הרכב וניסיתי להניע שוב אבל אי אפשר.

מה יכולה להיות הבעיה פה?

יכול להיות שזה טעינה? אם זה היה טעינה אז האוטו היה אמור להכבות באמצע הנסיעה לא?

או שיש איזה רכיב חשמלי שגונב לי חשמל בסתר?

אני מחכה לתגובות אולי תעזרו לי לעלות על הבעיה עד יום ראשון שאני יוכל ללכת לחשמלאי...

ומצטער בסוף ההודעה כן יצאה ארוכה אז תסלחו לי.

בתודה אביתר!

פורסם

תבדוק את ההדקים של המצבר, תבדוק שהמגעים בחוטים שהולכים לסטארטר ולאלטרנטור, תבדוק שהחוטים בסדר, תמיד טוב להחליף את החוט ההולך לאלטרנטור והחוט ההולך לסטארטר , בחוטים יותר עבים \או להוסיף חוט נוסף, כאמור תבדוק גם נושא הארכות במנוע, בדוק או תוסיף כמה חוטי הארכה - זה רק מועיל.

פורסם

היתה לי את אותה הבעיה,מדובר על זליגת חשמל.

יש משהו ברכב שלך ש"שותה" את המצבר ומרוקן אותו לגמרי.

כל מה שעליך לעשות זה לגשת לחשמלאי שיבדוק לך מהו מקור הזליגה.

פורסם

כולם צודקים , נוסיף ונסדר:

תתכן בעית נפילות מתח למתנע,

או

בעיית נפילת מתח במערכת שמשפיעה על טעינה לקויה ובכך על מצבר חלש, הגם שאינו מצריך החלפה במצב כזה, אלא סידור נפילות המתח.

או

מצבר יכול להיות מת.

או

הדקי המצבר יכולים להיות במצב שאחד מהם אינו מעביר זרם כראוי.

או

יכול להיות גם המתנע עצמו, אבל יכול להיות המגעים בחיבורי המתנע, ולא דווקא נפילות מתח בדרך אליו.

או

הנפילות על המתנע יכולות להיות בין החוטים שמגיעים לסופיות שלהם מחד, ובין הסופיות שלהם לחיבורי המתנע עצמו מאידך.

יכול להיות שהסוויץ' אינו מעביר פקודה חזקה מספיק להפעלת המתנע (בחוט מס' 50 הידוע כפיקוד למתנע) כולל המעגל שלו, אולי יש לו ממסר שהוא כבר דפוק וכו...

ואולי רק חסר המון מיים מזוקקים במצבר בסה"כ? בדקת?

בדיקה יסודית ומהותית של מקצוען בזמן שהתקלה קיימת 5-20 דקות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני חושב שדני כתב לך הכול ,

ואני רק מדגיש בדיקה שאתה יכול לבצע לבד בדיקת מהדקי מצבר היה לי אותה בעייה בסובארו החלפתי את המהדקים וזה הסתדר, כמו כן אתה יכול לבצע עם אמפרמטר זליגת מתח .

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אם אתה באיזור חיפה תעבור אלי אבדוק לך תיק תק.

אם אתה באיזור אחר, שאל את רפי לין , מי יודע לבצע בדיקת חשמל נטו למערכת המצבר והסטרטר , כמו שצריך

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חזרתי מהחשמלאי והרי העדכונים...

ירדתי לאוטו היום בבוקר, ניסיתי להניע וכלום לא קרה .

דחפתי את האוטו והנעתי, נסעתי לחשמלאי (נסיעה של 10 דקות בערך)

כיביתי את הרכב, קראתי לחשמלאי שיבוא לראות מה בדיוק הבעיה ותוך כדי שאני מסביר לו אני מנסה להניע שוב והפלא ופלא, האוטו מניע כאילו לא היה כלום (או שיש לאוטו שלי פחד מרופאים)

החשמלאי התחיל לבדוק את המצבר, טעינה, וזליגה ואמר שהכל בסדר ושלח אותי לבית.. ואמר שאם זה יחזור לבוא עליו שוב שהבעיה מופיעה באותו רגע..

אגב פירקתי אחר כך את הקטבים של הפלוס ומינוס וניקיתי קצת קורוזיה מהבפנים שלהם ..

מה אתם אומרים??

פורסם

כשפירסמת את השרשור לראשונה הייתה לי הרגשה שלא מדובר בבעיית זליגת חשמל, והחשמלאי אישש כנראה את מה שחשבתי. לדעתי מדובר בסטרטר תקול. כשהרכב קר- הוא נתפס. כשהרכב חם הוא יניע בקלות.

האם החשמלאי בדק גם את הסטרטר ?

פורסם

תבדוק את הקל, לפני הקשה. ליד הסטרטר יש ריליי שאליו מחוברים 4 חוטים. בדוק את החיבורים, ואת תקינות הריליי.

(ריליי=ממסר).

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...