Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם קניתי רכב לפני שבועיים ממישהו והוא אמר לי שאין לו שאסי ואני האמנתי לו וחתמתי איתו על זכרון דברים אבל בזכרון דברים לא מוזכר שהוא אמר\לא אמר שיש לו שאסי ולא לקחתי אותו לבדיקה עכשיו יתברר לי שכן יש לו יש לי אפשרות לתבוע אותו??

ניסיתי לדבר איתו ואמרתי לו את זה והוא אמר אמרתי לך ורק הירושלמים עושים מזה כזה סיפור לשאסי עכשיו אמרתי לו שאין לי בעיה להשאיר את האוטו אצלי אבל בוא נדבר על מחיר שהייתי קונה ושמוסכם לשנינו לקניית האוטו עם שאסי והוא לא מוכן לדבר בכלל אפשר לעשות משהו??

ובוודאות הוא לא אמר לי שיש לו שאסי כי אם היה אומר לא הייתי קונה בכלל עזבו שהיה טיפשי לא לקחת לבדיקה אבל האמנתי לבן אדם.טיפש מה לעשות לומדים מטעויות.

תודה לעוזרים!

פורסם

אם אתה מודע שזה טיפשי לקחת רכב ללא בדיקה אז לאיזה תשובות אתה מצפה?

תילמד לא ליסמוך על אנשים שאתה לא מכיר (כולם ניראים תמימים)

אין מה לעשות לגבי הרכב אף אחד לא הכריח אותך ליקנות ברגע שהעברת בעלות יצאה מהמחשב הבחור שמכר לך את הרכב לא חייב להכיר בך.

אם היה זיכרון דברים גם בנוגע לתאונות ברכב יכלתה לעשות משהוא.

גם קניתה רכב ללא בדיקה וגם יתקמצנת לירשום זיכרון דברים (יכלת לבקש דף ועט ברחוב)

מקווה שתילמד להבא וסליחה עם התגובה קצת מרה .

בברכה רז...

פורסם

שמעת על ניקוד??? אי אפשר לקרוא את ההודעה שלך...

מכל הסיפור הזה: זבש"ך. רמאויות יש בלי סוף ופראיירים לא מתים אלא רק מתחלפים.

אין לך מה לעשות והוא לא חייב לך שקל. לפחות למדת משהו מהסיפור.

ואגב - שאסי זה הרבה יותר פסיכולוגי ומיתוס מאשר ת'כלס. תהנה מהאוטו (שלא ציינת אגב).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תמיד אפשר להגיש תביעה משפטית.

תתייעץ עם עו"ד לגיבוש המשך פעולה.

לדעתי לא הכל אבוד.

לדעתי דווקא חלק גדול כן אבוד.

אומנם עברו רק שבועיים, אבל הצד השני שמכר את הרכב יכול לטעון שהרכב נמכר ללא תאונת שאסי, וכניראה לאחר שהוא קנה את הרכב הוא עבר תאונה כלשהי.

לא יודע עד כמה זה אפשרי, אבל זה נשמע טענה הגיונית.

Back to the original - NC again.

פורסם

עשית טעות שלא בדקת את הרכב טוב יותר לפני הקנייה. פעם הבאה היה זהיר יותר.

דבר שני, יש לך פה קייס לתביעה, אל תתייחס למלעיזים.

קודם נסה לסגור את העניין עם המוכר, אם לא הולך, היוועץ בעו"ד.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

לפותח השרשור:

אתה יכול להגיש תביעה, אם לא חבל לך על האגרה והפסד ימי העבודה ושכ"ט עו"ד. לזכות כנראה לא תזכה, אלא אם יש משהו שלא הזכרת שיכול לעזור לך, או שהמוכר יעשה טעות פטאלית ובלתי סבירה בעליל. על סמך מה שפירטת, סיכוייך לא גבוהים במיוחד. קייס, לכאורה יש לך, אך יש גם בעייה ראייתית קשה, בדמות חוסר כמעט מוחלט בראיות, פרט לעובדה, כי אכן, ככל הנראה, יש פגיעת שאסי ברכב.

אם תחליט לתבוע, בהצלחה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קודם כל יפה מצדו שהוא עונה לך בטלפון,

מעבר לכך לא רשום ז"א זה לא קרה ולא היה.

אינני מבין על מה אתה רוצה לתבוע אותו?

על כך שרכשת את הרכב ללא בדיקה כי הוא אמר או לא אמר משהו לגבי השאסי.

עצתי שלי, שכח מכך, תלמד את הלקח שלך, ותשקיע את מירב המאמצים בלהינות מהרכישה החדשה שלך.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

מתוך חוק החוזים (חלק כללי):

12.תום לב במשא ומתן

(א) במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה אדם חייב לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב.

(ב) צד שלא נהג בדרך מקובלת ולא בתום-לב חייב לצד השני פיצויים בעד הנזק לו עקב המשא ומתן או עקב כריתת החוזה...

14. טעות

(א) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתו היה להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה.

(ב) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתו היה להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הצד שטעה, לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן, רשאי בית המשפט לחייב את הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק לצד השני עקב כריתת החוזה.

(ג) טעות אינה עילה לביטול החוזה לפי סעיף זה, אם ניתן לקיים את החוזה בתיקון הטעות והצד השני הודיע, לפני שבוטל החוזה, שהוא מוכן לעשות כן.

(ד) "טעות", לענין סעיף זה וסעיף 15 - בין בעובדה ובין בחוק, להוציא טעות שאינה אלא בכדאיות העסקה.

15. הטעיה

מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעיה" - לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן.

18. עושק

מי שהתקשר בחוזה עקב ניצול שניצל הצד השני או אחר מטעמו את מצוקת מתקשר, חולשתו השכלית או הגופנית או חוסר נסיונו, ותנאי החוזה גרועים במידה בלתי סבירה מן המקובל, רשאי לבטל את החוזה.

-------

תראה, יש לך קייס. אבל גם הוא יכול לטעון לפי סעיף 14 שהוא לא ידע שלרכב יש מכה בשאסי וככה הוא קיבל אותו מהמוכר הקודם, או שהוא יטען שגרמת לשאסי בעצמך בשבועיים האחרונים, או שהוא יטען שזו בכלל טעות בכדאיות העסקה מבחינתך ושהרכב במצב נסיעה ועבר טסט.

סעיף 18 לא כ"כ סביר בנסיבות העניין כי אני מניח שאתה לא בן 17 ולא מכרו לך חיפושית במסווה של בימר תמורת מיליון דולר.

לפי סעיף 14 ב', אתה עוד עלול למצוא את עצמך משלם לו פיצויים...

עצה שלי - תעשה כמה טלפונים לעורכי דין מתחום הנזיקין, תבדוק כמה הם לוקחים, תשווה את זה מול הנזק שנגרם לך ותחליט מה הצעד הבא שלך. אם הנזק שנגרם לך הוא בתחום התביעות הקטנות (נדמה לי שעכשיו זה עד 15,000 ש"ח), אז תתבע, כי אין לך מה להפסיד. אם זה יותר, נסה למצוא עורך דין שמסכים לקחת קייס כזה תמורת אחוזים.

אל תהיה כ"כ אופטימי עם השופטים כי הם דוגלים בעיקרון "יזהר הקונה". הסיכוי שיבטלו את החוזה הוא נמוך. גם הטיעון של טעות בכדאיות העיסקה מאוד חזק של המוכר.

בהצלחה.

פורסם

תביעות קטנות הן עד 17800 ש"ח.

כל הציטוטים שלעיל טובים לעבודה בדיני חוזים בשנה א'. בחיים האמיתיים, השונים במקצת מהלימודים, צריך ראיות, שאין לו לפותח השרשור.

לגבי מציאת עורך-דין שייקח תיק מפסיד תמורת אחוזים - שוב, בהצלחה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עוד עצה קטנה,

לפני הפעם הבאה שאתה מדבר איתו ובכל פעם שתדבר איתו, אם בכלל, מהיום והלאה, תקליט את השיחה.

דבר זה חוקי לחלוטין - להקליט שיחה שאתה צד בה - ויכול להיות שהוא יפלוט איזה משהו או אם תלחץ עליו, אבל לא בצורה שקופה מדי כמובן, ולא תרצה לפספס את זה.

נקודה למחשבה,

בהצלחה,

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

קודם כל תודה לכולם על ההיענות המהירה, ודבר שני לפי מה שהבנתי לא מפה שאי דיווח על פגיעת שאסי זו עבירה פלילית.אני לא יודע בדיוק למה? אני באמת יתייעץ עם עו"ד... וזה לא שהוא לא ידע שיש שאסי הוא יד ראשונה והוא פשוט לא אמר שיש אם זו לא הייתה יד ראשונה הייתי לוקח אותה לבדיקה עכשיו בדיאבעד הייתי לוקח לבדיקה למרות שהיא יד ראשונה... ולכל הסקרנים כל הבלאגן עושה הקטנה ושמה דייהטסו סיריון 99 ידנית..

אז אני יודיע לכם מה נסגר בסוף תודה רבה לכולכם ושבת שלום!

פורסם

יד ראשונה!

הקייס שלך גדל מרגע לרגע.

אם עדיין לא ערכת לרכב בדיקה מיוזמך, כנס עוד היום לאחד ממכוני הבדיקה ובצע זאת.

יש להצטייד גם בדו"ח שמאות בעקבות ממצאי הבדיקה - ויקטור עידן(08-9302250) יתן בעבורך את חוו"ד הטובה ביותר בשבילך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני לא יועץ משפטי או משהו אבל...

כולם אנושיים...הגיל שלך משחק תפקיד חשוב במשפט

אם אתה לא מספיק מבוגר ואין לך נסיון רב ב"חיים" השופטים יתחשבו בך יותר(לא הכל פועל לפי חוקים נוקשים)

כמו שאמרו פה מקודם אם לא תוכל לחיות עם זה ואתה מרגיש מרומה(מן הסתם) נסה בכל זאת להגיש תביעה...

נ.ב

הייתי קשור לתביעה אמנם לא בתחום הרכב אבל בנוזא תביעות רכוש וזכיתי היות שהייתי בן 18 ומישהו ניצל את התמימות שלי בעזרת דיבורים והבטחות.

תמיד יש סיכוי!

מיכאל

• תוכן חדש...