טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,279 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
החיישן יושב ליד הפילטר אוויר והוא שבק חיים בחברה דורשים עליו 2800 שקל נראה לכם הגיוני? מאיפה אפשר להשיג כזה חיישן במקום אחר?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שךום לכולם!!!! כרגע הנעתי את הרכב (לאחר שלא נסתי בו 3 ימים) ופיתאום נידלקה לי מנורה כתומה עם סימן כמו מאורר (אני חושב היא לא מובנת כולכך) מה יכולה להיות הסיבה להידלקות המנורה יש לציין שזו פעם ראשונה שאני ניתקל במנורה הזאת הרכב הוא 106 XSI תודה לכול העונים!!!!
הודעה אחרונה מאת platiniom, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 820 צפיות
טוב...אני עם המזל הטוב שלי לא יכול לעבור שבוע בשקט בלי תקלה כלשהי... יום אחד באתי לחברה שלי...חניתי את הרכב בחניה ב 90 מעלות...אחרי שבאתי לנסוע הביתה ראיתי משהו מונח על המכסה מנוע, יצאתי ראיתי המראה שלי !!! מישהו נכנס במראה ועשה טובה ששם אותה על המכסה...בכל מקרה אני וחבר שלי איכשהו שמנו אותה למרות שנשבר שם חלק קטן בפנים שתופס אותה והיא לא ישבה טוב...אבל שמנו צלוטייפ והכל קיצר החזיק איכשהו. יום למחרת נסעתי למרכז קנדה עם חברים...ובאנו שתי מכוניות וחברים שלי נסעו מוקדם יותר ואנחנו נסענו באוטו שלי יותר מאוחר. חבר שלי מתקשר אלי עושה לי נכנסו לך עוד הפעם במראה...קיצר כבר לא הצלחתי לשים אותה לא צלוטייפ ולא שום דבר...ואני כבר כמה ימים נוסע בלי מראה ימנית...זה לא כ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה שלי איזסה שמן הכי בריא ל106 ומה זה משפיע אם שמים שמן רגיל ואז מכנסים לו תוסף ? האם זה פוגע באכיות המנוע האם זה קשור למהירות אם מושכים אז מה זה עושה נא הסבר
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
- 0 תגובות
- 980 צפיות
שלום רב, ברכב סקודה פליסיה 1600 (מנוע פולקסווגן) מודל 96' תקופה ארוכה הרכב היה כבה כאשר נעזבה דוושת הגז בניוטרל או עם קלאצ'. ביקרתי במוסך מורשה שם האשימו את המחשב והציעו להחליפו (כמעט במחיר הרכב...) במוסך אחר ניתקו את חיישן הלמדא והבעיה נפתרה לתקופת מה. לאחרונה הבעיה חזרה ובעל מוסך שלישי (אמין מאוד בעיני) סבר שהבעיה במנוע הפעימות (רב נקודתי) שבבית המצערת וטען שיש להחליף את בית המצערת קומפלט בעלות של 1200 ש"ח לחלק משומש (!) לא כולל עבודה. המוסכניק התקין את החלק שעל פניו פתר לפחות חלקית את הבעיה, ושלח אותי לנסוע על הרכב מספר ימים ולחזור אליו ולדווח לו על תפקוד הרכב. חלק מקורי עולה הרבה יותר. האם מחיר החלק הנ"ל הוא סביר ? האם ניתן להשיג בזול יותר ? האם ניתן לפ…
הודעה אחרונה מאת menasha, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שאלה שחשבתי עליה לפני כמה זמן... : הבנתי שאין אפשרות להתקין פורק טורבו חיצוני למנועי טורבו-דיזל עקב העדרותה של המצערת. ממה שאני מבין - לכל טורבו יש פורק ע"מ לפרוק עודפי גדישה כשהמנוע מגיע בבת-אחת לסל"ד נמוך (העברת הילוך לדוגמא). פורק חיצוני מחליף את הפורק inbox, לא? אז מה הבעיה להחליף? אני לא מעוניין להתקין פורק חיצוני, השאלה באה סתם בשביל לסגור עוד נקודה שאני לא יודע את התשובה עליה. עוד קושיה קטנה על הדרך - האם טורבו גודש גם בסרק? תמיד חשבתי שכן (הרי גזים נפלטים גם בסרק) אבל אחרי התאונה האחרונה (פרטים בהזדמנות...) החליפו לי בין היתר את הintercooler שקיבל מכה קטנה וכנראה לא סגרו משהו כמו שצריך (אני אהיה במוסך בחזרה ביום ראשון) אז יש רעש חזק מאוד של בר…
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אתמול בבוקר החליט הסטרטר שלי לעצבן אותי ולא לעבוד, כמובן אחרי שתי מכות הוא התחיל לעבוד יופי, מספיק כדי להגיע לחשמלאי רכב שלי שאמר לי שכנראה אין מנוס מלהחליף אותו. מכיוון ואני עליו סומך, אין לי בעיה להחליף את הסטרטר, אבל משהו אמר לי שיש דבר כזה גם לשפץ אותו... מה זה אומר? ומה עלויות כאלה של שיפוץ? אגב, החשמלאי הציע לי סטרטר ב680 ש"ח . זה הרבה? מעט? יותר מידי? אשמח לשמוע דעתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מכיר כזה מדריך? מישהו מעוניין לעזור לי לחפש? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
- 10 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
רכב: קייזלר נאון מנוע 2000 עם 150,000 ק''מ יש רעש של נקישות מהמנוע רק בסרק וכאשר נותנים מכה קטנה של גז שומעים כמו צילצולים (כשצריך להחליף פלאגים, אבל הפלאגים די חדשים אז זה בטוח לא מהם) ממה הרעש נובע? מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות על מושגים בעולם המכונאות, פשוט אני מרגיש קצת טיפשי שאחרי הקורס שעברתי בבה''ד 20 (דרג 06) למרות שזה היה פשוט ביזבוז זמן כי אני לימדתי במקום המדריך אבל עזבו שטיות (בסוף הקורס קיבלתי חניך מצטיין ) יש כמה מושגים שאני לא מבין למה מתכוונים: מנוע צעדים פאקום ראש ריגולאז' ביטרון חיישן AIR METER קומפרסיה במנוע (מה זה???) ואם יש לכם עוד כמה מושגים להוסיף לרשימה אני ישמח ללמוד גם עליהם.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רכב ישן עם הנעה אחורית. לאחרונה יש לי בעיה כשהאוטו חם ואני מתחיל לנסוע ברוורס אז תוך כדי שחרור הקלאץ' האוטו כאילו מקרטע אבל בצורה חזקה עד השחרור המלא של הקלאץ'. הדבר לא קורה בהחלפת הילוכים בנסיעה רגילה אך לעיתים זה קורה בהתחלת נסיעה בראשון אך בצורה הרבה יותר חלשה. היש הסבר לתופעה?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מערכת ראשית-דגם זנית מערכת זו פועלת בזמן שהרכב נע במהירות שיוט, המצערת פתוחה ב-1/3 האמצעי שלה, המנוע עובד בסיבובי ביניים, במצב זה המנוע צורך כמות דלק שמוגבלת ע"י הפומית(דיזה). לכן המנוע שואב גם בנזין מנחיר הביניים(באר), מפלס הדלק בבאר יורד ונכנס ממנו אויר, אי לכך יוצא מהנחיר הראשי תחליב(אמולסיה) אשר קטן הרכב הדלק בתוך התערובת הנוצרת. התערובת שנוצרת היא 1:15-1:16, והמנוע צורך יחסית פחות דלק. *דגם סולקס מערכת זו עובדת בתחום סיבובי הביניים של המנוע במהירות השיוט של הרכב. הנחיר הראשי ניצב, ולתוכו מוכנס חליל, חליל בעל קדח מרכזי וקדחים צדדיים. זרם האויר שעובר בצואר הונטורי יוצר תת-לחץ סביב לנחיר הראשי. זרם האויר המרכזי נכנס לתוך החליל, בולם את יציאת הדלק,…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום מחפש ספר רכב ליודאי לנטרה GLS שנת 96 ץ תודה
הודעה אחרונה מאת sagra, -
- 1 תגובות
- 968 צפיות
היי רציתי לדעת עם אני עושה פורטינג "קל" ויחס דחיסה איזה השפעות יכולות להיות מהתערובת? אם יש חוסר דלק או להפך אז איזה דרך היא המדויקת ביותר לדעת ומה צריך לעשות. אשמח לקבל תשובות
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעיית ההתחממות לא נגמרת הוונטות מסרבות להפתח במצב מהיר עם המזגן, והחום נמצא ב 90 במקום ב 75 כמו פעם. תשובת החשמלאי במוסך המורשה כמובן:הם נפתחות ב 94. אני: אבל זה יד ראשונה, אני מכיר את הרכב. הם היו נפתחות ב 85 ומורידות ל 75 וכן הלאה. החשמלאי: אין אוטו כזה. רבתי איתו קצת, בסוף העלתי את רעיון הביטרון. הביטרון הוחלףת שילמתי 680 שקל במזומן. והבעיה נשארה. הצעות, פתרונות.... רציתי להוסיף: מצב מערכת קירור: רדיאטור חדש מקורי בן 3 חודשים.(מקורי.) משאבת מיים בת חודשיים. (מקורי) יוניט חום בת שנתיים (מקורי) תרמוסטט בן 5 (מקורי שבא עם האוטו.). ביטרון: בן שלוש שעות. וונטות תקינות. (ברגע שמוציאים את החוט החום שמעל בית התרמוסטט הוונטות נכנסות ל…
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 982 צפיות
שלום! פרצו לי לרכב פעמיים... פעם אחת ניסו לפתוח את הדלת של הנהג בצורה חאפרית לגמרי, ועשו נזק ממש קל למנועל אבל עדיין אי אפשר לנעול או לפתוח איתו ככה שצריך לתקן אותו. בפעם השניה הפורצים ניסו לפתוח את הדלת של הנוסע והם עשו חתיכת חור ענק במנועל והוא יצא לגמרי מתפקוד ככה שהנזק שם הוא יותר גדול ונראה לי שצריך להחליף את כל המנגנון. ד"א בסוף הם לא הצליחו לפתוח מהדלתות אז הם שברו את החלון האחורי המשולש הקטן... כמה יעלה לי להחליף כל מנגנון? האם אפשר רק לתקן קצת את הבריח וליישר עניינים שם או שצריך להחליף את כל המנגנון? עוד שאלה היא... היה לי שלט של אזעקה עד היום... רק אחד.. והוא נגנב לי כנראה או שהלך לאיבוד בצורה ממש מוזרה... בכל מקרה, יש דרך כלשהי להכין שלט א…
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
שידרוג 206
מאת monosoul-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי 206 XT רגילה רציתי לשאול מהם הדברים ההכרחים על מנת לשפר את הביצועים שלה (צ'יפ? , פילטר? וכו...) וכמה זה אמור לעלות פחות או יותר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 1 תגובות
- 884 צפיות
בהסתכלות היום על המנוע של האוטו יש לי נזילה קלה של מים . המיקום : אם מסתכלים אל המנוע מבחוץ אז הנזילה בצד ימין של הבלוק, או מאחורי ההתחברות של צינורות המים לתרמוסטט , או מה שיותר נראה לי , יש פקונג בין הבלוק לקלאץ/גיר זה נראה ממנו , אין לי מצלמה דיגיטלית לצערי ולא יכול לתאר יותר טוב מזה . רעיונות : מה זה ? מאיפה זה ? איך פותרים ? בתודה מראש עפר. נ.ב. מחפש מאוד ספר רכב למנוע הנ"ל ( EBD 1.4 , הזרקה ) צ'ילטון , היינס או כל ספר אחר באנגלית או עברית אם יש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לבצע בזמן הקרוב טיפול לרכב. וכתוצאה מכך צריך להחליף את נוזל הקירור. השאלה שלי היא איזה מן הנוזלים עדיפים? פרסטון או פזכל 6? (שניהם אותו מחיר) או אולי נוזל אחר בכלל? (הרכב הוא סובארו ג'אטסי מנוע 1.0). עכשיו בנוגע להחלפה עצמה? כל מה שצריך לעשות זה לרוקן את המים שיש עכשיו ולשים את החדשים? או שצריך לשטוף את מערכת הקירור? אם כן, אז איך?
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
וצבע שחור תופס עוד יותר שמש ? או שצריך כמו אצל כולם כסוף כזה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נתקלתי בפורום במדריך כזה ,אבל למרות כל חיפושי הנשנים לא הצלחתי למצוא אותו שוב, אם למישהו יש את הקישור אשמח.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה שלי כבר עלתה בעבר בפורום, ולאחריה ניגשתי למוסך לבדיקה, בהתחלה עשו ניקוי מצערת "הטורים יציבים עכשיו כמו פלס, המחוג לא קופץ כמו פעם" .............אתם מנחשים כמה זה היה שווה... אז חזרתי..."נחבר אותו למחשב ונראה מה הבעיה", חיברו..."תיקנו 50 באגים, נוסע כמו סוס עכשיו ולא נכבה"....................וכמובן כלום... אז הבעיה כזאת (פולו 97, אוט', 1600): בנסיעה איטית, גלישה..., ולאחריה עצירה (בעיקר בחניות, אבל גם ברמזורים לפעמים), האוטו כובה פשוט. גם ללא מזגן זה קורה. חוץ מזה לפי מיטב ידעתי האוטו נוסע טוב מאוד. עבר טיפול תקופתי במוסך ה"מורשה" (ג.ג.ג.ג.ג רעננה) והוחלף גם פילטר מזגן, רצועת טיימינג, רצועת אלטרנטור, פילטר דלק, פלאגים וכו'... מחכה למישהו שיצ…
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היום הייתי שם מגיע מיכל של 10W-40 בצבע זהוב בגודל של 5 ליטר +1 ליטר באריזה במחיר של 99 ש"ח בלבד. לידיעתכם.
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם.... למבינם בניכם רציתי לדעת מה ההבדל בין אגזוז לחץ זירמה חופשית... דוד אחורי פתוח? זה אותו דבר בשמות שונים? או שיש הבדלים? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מעניין אותי איפה יש מקומות שבהן ניתן לרפד חיצונית את הגג מכיוון שהגג בפורד קבריולט שאני מעוניין בא נראה כמו הצרות שלי. והן לא יפות מישהו יודע כמה יעלה לרפד חיצונית בלבד את הגג ? ואיפה ניתן לעשות זאת ? תודה.
הודעה אחרונה מאת yairk, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שבוע טוב! אז ככה. התחלתי בשיפוץ הבייבי לפני כשבוע, ובסופ"ש הזה פירקתי את המנוע לגורמים, וחוץ מכמה ברגים, וחלקים שמוסכניקים אחרים שכחו להחזיר (כמו פלאנג' שמכסה את בית הקלאץ' וברגים שהגיעו כנראה מאיזה מכונת כביסה תורקית) הפירוק עבר בשלום ובכיף. מאחר ואני יודע שקשה לתת עצות מבלי לראות את החולה אני אנסה לתאר את הסימפטומים כמיטב יכולתי בתקווה שתוכלו ליעץ. נציין רק שהמנוע עבר כנראה (ומייד נכנס לזה) כ280K. 200K מתוכם בבעלות המשפחה מאז 92'. מנוע: באופן כללי המנוע נראה במצב טוב (להערכתי), הצילינדרים כולם בעלי דפנות חלקות למשעי וחוץ מ"כתף" של כ 0.1-0.2mm בראש הצילינדרים (בגלל הרינגים), לא נראים סימני שחיקה רציניים. הבוכנות בעלות משקעים שחורים/אפורים "נורמאליים" ועושה …
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי חבר שעיקלו לו תאוטו והרכב שלו עמד 4 חודשים והוא מקבל את האוטו ביום ראשון מה הנזקים שנגרמו לאוטו אם בכלל האם האוטו יניע כרגיל מחר או שצריך להחליף מצבר? תודה מראש לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת T.B_FIREFIGTHER, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1-בבעלותי אלמרה פרפקט חדשה מזה כחודש ואני לא מרוצה מהמזגן שבמכונית, לטעמי המזגן חלש ביחס למכונית כלומר במידה ואני נכנס לרכב לאחר שהיה שעה בשמש לוקח לו הרבה מאוד זמן לקרר את המכונית,אני לא אומר שהמזגן אינו עובד אלא שלוקח לו הרבה מאוד זמן לקרר את הרכב,כך שלדוגמא כשנסעתי מנצרת לחיפה לאחר שהמכונית היתה קודם לכן שעתיים בשמש רק בכניסה לחיפה הורדתי את הכפתור מ-3 ל-2 ,הבעיה אינה קיימת כמובן שהמכונית מקורה... 2 -לקחתי את האוטו לבדיקה בקרסו והטרמוממטר הראה לאחר 10 דקות קור של 4.5 מעלות ,מה שמעיד מבחינתם שהמזגן תקין (האם זה נכון?) 3-יצא לי לאחרונה לנסוע בלנטיס ובסיויק והמזגנים במכוניות הללו הרבה הרבה יוצר חזקים 4-האם יתכן כי משהו בכל זאת אינו כשורה במזגן שלי- יצויין כי גם …
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כל מיידע על החלק,מיקמו,ציבעו,מחירו,מקום בו מבינים בו יעזור. תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פונטו ספייס אוטומטית רציפה 1242 סמ"ק, 16V, שנת 2001 עם 53K ק"מ ורובם בעיר. בחודשים האחרונים האוטו מרגיש כבד - כאשר צריך להאיץ פתאום בעליות (לדוג' בעליות לירושלים) צריך ללחוץ עד הסוף ולהעלות את הטורים עד ל- 5200 (התיבה קובעת) כדי להאיץ וגם אז יש תחושה של כובד ושלאוטו קשה. זה לא היה כך בעבר!. גם ביציאה מרמזורים אני מרגיש שאני נותן יותר גז ועולה לסל"ד גבוה יותר כדי להגיע לתאוצות שהייתי רגיל אליהן (אני מכיר ממש טוב את האוטו). רקע: מצתים הוחלפו לפני שנה וחצי בטיפול 40K. חוטי הצתה הוחלפו לפני שנה (בגלל סל"ד לא יציב). לפני 1000ק"מ רוקנתי למיכל מלא 44K ונסעתי איתו נסיעה ארוכה. מה מינימום ק"מ שהייתם ממלאים שוב? לפני כמה חודשים הוחלף סתם מכסה-שסתומים (הזעת שמן) ואחד …
הודעה אחרונה מאת avishaym,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,568 אורחים (הצג רשימה מלאה)