Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פונטו ספייס אוטומטית רציפה 1242 סמ"ק, 16V, שנת 2001 עם 53K ק"מ ורובם בעיר.

בחודשים האחרונים האוטו מרגיש כבד - כאשר צריך להאיץ פתאום בעליות (לדוג' בעליות לירושלים) צריך ללחוץ עד הסוף ולהעלות את הטורים עד ל- 5200 (התיבה קובעת) כדי להאיץ וגם אז יש תחושה של כובד ושלאוטו קשה. זה לא היה כך בעבר!. גם ביציאה מרמזורים אני מרגיש שאני נותן יותר גז ועולה לסל"ד גבוה יותר כדי להגיע לתאוצות שהייתי רגיל אליהן (אני מכיר ממש טוב את האוטו).

רקע:

מצתים הוחלפו לפני שנה וחצי בטיפול 40K.

חוטי הצתה הוחלפו לפני שנה (בגלל סל"ד לא יציב).

לפני 1000ק"מ רוקנתי למיכל מלא 44K ונסעתי איתו נסיעה ארוכה. מה מינימום ק"מ שהייתם ממלאים שוב?

לפני כמה חודשים הוחלף סתם מכסה-שסתומים (הזעת שמן) ואחד מחוטי ההצתה לא הורכב טוב על המצת והיה מגע רופף ובמשך חצי שעה נסעתי עם מנוע מקרטע/גוסס - יש קשר? {הכל במוסך מורשה, אגב :cry: }

שאלות:

1. מה אני יכול לבדוק לבד? (אם בכלל)

2. יש טעם ללכת למוסך מורשה לבדיקת מחשב, הם בכלל ידעו מה לעשות, מה צריך לבדוק? 4 גזים, יש קשר? (פשוט, אני לא מאמין שהם באמת מומחים לדיאגנוסטיקה לא בסיסית) או:

3. האם ללכת ישר למעבדה של איל ואלדר כדי שיבדקו קצת את הרכב בצורה מקצועית? (אני ממש מחזיק מהם כמומחים מספר אחת בארץ למחשבי רכב)

תודה לכל עונה ובבקשה אל תגידו זה מה יש, מה אתה מצפה מג'וק כזה קטן כי אני באמת מכיר את האוטו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

חשבתי על תיקון נוסף שבוצע שאולי רלוונטי לבעיה:

לפני חודש הוחלף טרמוסטט לאחר שגיליתי שכנראה במשך חודשים רבים הוא היה תקוע על מצב פתוח מלא {בדיעבד אני זוכר שבחורף האחרון היה לוקח בבוקר למנוע הרבה זמן להגיע לטמפ' עבודה}

אגב, מאז ההחלפה פעם ראשונה שראיתי שטמפ' המנוע עלתה לקו אחד מעל קו האמצע האופייני לפונטו ספייס ורק אז החלה לרדת וזה היה ביום חם רצח, עם מזגן ובעמידה ברמזור (המאוורר שמעתי היה על מהירות 2)

האם אתם יודעים מה יכולה להיות הבעיה במנוע שגורמת לתחושת הכובד?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני לא מכיר את האוטו הנ"ל ספציפית אבל...

1. תבדוק מתי החלפת פלאגים ואפילו תחליף על בליינד - אין לך מה להפסיד.

לחבר שלי יש פולו שרק אחרי שפירקו לו חצי אוטו ועבדו על ההזרקה וכו' - הבעייה היתה בפלאגים!

2. אם יש צנרת ווקום שמחוברת למנוע (צינורות גומי שמעבירים אוויר למערכות שונות) אז תבדוק טוב שאים סדקים או פריצה כל שהיא - הנ"ל קשור מאוד..

3. דבר אחרון ודין קריטי לעניין התגובה הוא ניקיון ה"פרפרים" בתוך בית היניקה.

כמו בקרבורטור גם למערכת ההזרקה יש פרפרים המעבירם אויר בהתאם ללחיצה על דוושת הגז.

עם הזמן הפיח שם גורם להם לא להיסגר הרמטית והפיתרון הוא פירוק פשוט יחסית של במכלול שנצא בד"כ מתחת לקפיץ של כבל הגז וניקויו בהתזה של ספריי קרבורטור על להברקה מלאה!

תצליח..

אבישי.

• תוכן חדש...