Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על מצב של רכב (ומנוע כמובן) שמתוחזק ומטופל במסירות בזמן באופן שוטף. ללא טראומות כלשהן (בעיות התחממות, תאונות וכו')

כמה שמן המנוע אמור לשרוף בין טיפול לטיפול?

אני מדבר על רכב שגמע 130K ק"מ ב 5 שנים

אני יודע שאין פה שום אמירה ונתון מדוייק

ושמנוע תקין ובועט לא אמור לשרוף שמן

אבל שוב

יש בלאי מינימלי שהשנים והק"מ שגורמים לכך

פורסם

חחחחחחחחחחחח

האמת שעוד לא יצא לי למדוד

גם קצת בלגאן בגלל הגשמים

מבטיח בימים הקרובים...

בכל מקרה... בואו נחזור לשאלתי...

פורסם

כן

בגלל זה אני מדבר פה על בערך..

ולא על נתון מדויק כי אין כזה..

תחשוב שמדובר באוטו משפחתי רגיל שלא קורעים ונותנים לו לעבוד המון בסל"ד גבוה, לא נסיעות קצרצרות וקרות

אלא על אופי סטנדרטי...

פורסם
אני מדבר על מצב של רכב (ומנוע כמובן) שמתוחזק ומטופל במסירות בזמן באופן שוטף. ללא טראומות כלשהן (בעיות התחממות, תאונות וכו')

כמה שמן המנוע אמור לשרוף בין טיפול לטיפול?

אני מדבר על רכב שגמע 130K ק"מ ב 5 שנים

אני יודע שאין פה שום אמירה ונתון מדוייק

ושמנוע תקין ובועט לא אמור לשרוף שמן

אבל שוב

יש בלאי מינימלי שהשנים והק"מ שגורמים לכך

תלוי באיזה רכב מדובר ואיך טופל.

ישנם רכבים שבאופן כמעט עיקבי צורכים שמן לאחר איזור ה 100K ק"מ כתוצאה מבלאי בטבעות או בגומיות שסתומים - וישנם מנועים שלא צורכים גרם שמן גם אחרי 150,000 ק"מ כי הם פחות רגישים בגומיות שסתומים וגם עמידים יותר.

שלא תבין לא נכון - ישנם גם רכבים שכבר מגיל 0 צורכים כמות מסויימת של שמן בין טיפולים לטיפול או כל כמה אלפי קילומטרים...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וכמובן שצריכת השמן מושפעת, בין היתר, מאופי השימוש ברכב.

לדוגמא: רכב שמחובר אליו נגרר ידוע צורך יותר שמן מנוע.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
בסביבות חצי קילו.

מה נהיית מדען?

הצריכה מתחילה בסוג הרכב, סוג השמן, אופי הנהיגה. תדירות טיפולים, ועוד מלא דברים.

ובא חכם ואומר "חצי קילו" נו באמת, סתם דוגמה האוטו הפרטי שלי יותר ישן משל קטלני וגמע יותר משל קטלני ולא צורך גרם שמן במהלך 10,000 הק"מ שבהם שכן לו בקרטר.

כל עניין לגופו, וגם אוטו חדש יכול לצרוך שמן. בספרים יש כמה צריכה מותרת (שהיא גסה מאד)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
מה נהיית מדען?

הצריכה מתחילה בסוג הרכב, סוג השמן, אופי הנהיגה. תדירות טיפולים, ועוד מלא דברים.

ובא חכם ואומר "חצי קילו" נו באמת, סתם דוגמה האוטו הפרטי שלי יותר ישן משל קטלני וגמע יותר משל קטלני ולא צורך גרם שמן במהלך 10,000 הק"מ שבהם שכן לו בקרטר.

כל עניין לגופו, וגם אוטו חדש יכול לצרוך שמן. בספרים יש כמה צריכה מותרת (שהיא גסה מאד)

ילד התכוונתי כשהתנאים אופטימלים : גומיות שסתומים, רינגים תקינים, אופי נהיגה......

*****ילדים , אני אשלח אותכם למנהל !!! די לריב *****

בהצלחה שלומי

פורסם

במרווח טיפולים האחרון, שאצלי הוא שלושים אלף, נאלצתי להשלים שמן. משהו כמו שני קילו. התחלתי לדאוג, אבל במוסך אמרו לי שזה נורמלי לגמרי. הרכב כבר עשה תשעים אלף, דרך אגב. הם הסבירו שלפי כללי היצרן, רק כאשר נעלם חצי קילו אחרי אלף בודד, הוא מאשר ביצוע רינגים באחריות. זה אולי נותן לך שני מספרים קיצוניים להתייחס אליהם.

• תוכן חדש...