Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

השאלה היא לגבי איסוזו טרופר שנת 99 מנוע 3000 סמ"ק -האחרון שיוצר למיטב ידיעתי.

הבנתי כי בדגמים החדשים יותר(מאשר 99),החליטו היפנים כי עדיף לחבר שני מצברים.

רציתי לדעת פרטים לגבי ההספק של המצברים הללו וגם לדעת כיצד הם מחוברים- במקביל או בטור?

ובנוסף ,שאלה כללית-מה יקרה במידה ואחבר שני מצברים זהים בטור (מינוס לפלוס)לא כמו בעת התנעת רכב עם מצבר פרוק,אלא בחיבור של שני הכבלים שמחוברים למצבר בשיגרה אל + ו- של כל מצבר בנפרד.

האם המתח יוכפל ב 2- כלומר 24 וולט? ומה מבחינת הזרם? ולאילו נזקים זה יכול לגרום אם בכלל.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

ידידי

המצברים מחוברים בנפרד..

לא בטור!

אם תחבר מצברים בטור תה הופך אותם ל24 וולט ואתה תגרום לנזק רציני מאוד לרכב...

כל מערכות הרכב מותאמות ועובדות על 12 וולט הווה אומר שאת תיתן להם 24 הן ישרפו

כל העינין של 2 מצברים ברכב הוא פשוט חלוקת צרכנים ל2 מצברים..

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

מה הכוונה?

אתה בקיא בחיבורים שדיברתי עליהם בטרופר?

אתה טוען שיש מצבר אחד לסטרטר ועוד אחד לצרכנים נוספים?

אני דווקא חשבתי שזה גורם להנעה להיות פחות עצלה(כמו שהיא עכשיו) ולאחר שהרכב דלוק אין שום משמעות למצבר נוסף

תודה

פורסם

אם אני לא טועה, ויכול מאוד להיות שאני טועה, קיימים שני מצברים כדי שבכל מקרה ישאר לך אחד במקרה ו..., שטח וכל זה, יו קנואו.....

חיבורם אך ורק במקביל!!! ובטח לא בתא הנוסעים...... אם חשבת על זה...

פורסם

צדקת בהשערתך ישנו מצבר למערכת ההנעה ומצבר לשאר מערכות הרכב....

אם אתה רוצה ל"הפוך" את הרכב ל 2מצברים אז המלצתי היא תיגש לחשמלאי שיעשה לך

כי אתה עלול לעשות נזק לרכב

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

פורסם

טוב אז נשארה לי עוד שאלה.

אם אני מחבר שני מצברים זהים, שבעקרון אחד מהם מספיק להניע את הרכב,במקביל עם כבלים כמו שמניעים רכב עם מצבר פרוק, איך האלטרנטור יטען את שניהם?

ההגיון שלי אומר שיווצרו שני חוגים והמצברים יגיעו ביניהם לאיזון (כאשר הרכב כבוי) ואז לא תהיה תועלת מחיבור שכזה ,אלא ירידה ביכולת ההנעה,למישהו יש רעיון כיצד לבצע את מה שרשמתי בצורה אפקטיבית?

תודה

פורסם

אז ככה.

האלטרנטור צריך להיות גדול ומתאים להטעין את שניהם

ונכון יש 2 חוגי זרמים שונים

לא יהיה רוויה בינהם כי הם מספקים מתחים לצרכנים שונים

דוגמא :

מצבר א' יהיה שייך לסטרטר הצתה(אם הוא בנזין) מחשב ו...

מצבר ב' יהיה שייך לרדיו מגבים אורות ו...

אז אף אחד לא מושפע מהשני כי אם אתה שומע רדיו אתה מושך זרם ממצבר ב' ולא פוגע בא'

הנושא הוא מורכב וקשה להסביר הכל ככה

בהצלחה עופר

פורסם

אוקי תקשיב.......

אם אתה רוצה לחבר שני מצברים סתם ככה במקביל, מיותר ובזבוז כסף, רק חור בכיס ייצא לך מזה, כי המערכות ברכב לא מופרדות כמו בטרופר היותר חדש, אם הם בכלל מופרדות שם, אני מסתמך על מה שהבחור למעלה כתב בתקווה שהוא יודע מה הוא אומר...

אם אתה רוצה שהמערכת תהיה כמו בתיאור הנ"ל, יש לך הרבה עבודה,

ממש מיותר לחבר סתם ככה שני מצברים במקביל, שום תועלת, פשוט שים מצבר יותר גדול אם אתה רוצה.

פורסם

לא לא , התכוונתי שהם מחוברים במקביל עם כבלים להתנעה ולא בנפרד.

אם הם בנפרד ברור שאין קשר ביניהם.

פורסם
אוקי תקשיב.......

,

ממש מיותר לחבר סתם ככה שני מצברים במקביל, שום תועלת, פשוט שים מצבר יותר גדול אם אתה רוצה.

זו בדיוק השאלה שלי ארז, האם קניית מצבר גדול יותר תביא לאותן תוצאות מבחינת הזרם(לא המתח שיישאר 12 וולט בחיבור במקביל), כמו חיבור של שני מצברים במקביל.

פורסם

כן ולא...

הצעתי לך אם יש לך מצבר אחד ברכב תשאיר את זה ככה ואם תשים מצבר גדול אין שום בעיה עם זה ואפילו להפך...

אם יש לך 2 מצברים אז שים שתיים באותם נתונים...

אל תשנה ל2 מקביל

בהצלחה עופר

פורסם

אין צרכנים גדולים חריגים אבל ההנעה הולכת קשה, ואורכת כמה שניות טובות.

פורסם

לא פותרים את זה בהגדלת מצבר....

בדקת נרות חימום? אולי לא עובדים?

בנדר טויוטה שהיה לי, בתחילת החורף, לא הייתי מצליח להניע בכלל, רק בגרירה, במשך כמה ימים עד החלפת הנרות...

אולי בעיה אחרת?

• תוכן חדש...