Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממה שאני זוכר מהתיאוריה המהירות המקסימלית המותרת בדרך מהירה היא 110 קמ"ש, אז מה נשתנה?

אתה מתבלבל בין "דרך מהירה" ל- "דרך בין עירונית".

דרך מהירה- מהירות הנסיעה המקסימלית היא 110 קמ"ש. נכון לעכשיו מותר לנסוע במהירות הזו רק בכביש 6. (בפועל נוסעים כ- 130 קמ"ש)

דרך בין עירונית בעלת 2 נתיבי נסיעה לכל כיוון עם קיר הפרדה- מהירות הנסיעה היא 90 קמ"ש. (בפועל נוסעים 110 קמ"ש)

דרך בין עירונית בעלת נתיב נסיעה אחד לכל כיוון ללא קיר הפרדה- מהירות הנסיעה היא 80 קמ"ש. (בפועל נוסעים כ- 100 קמ"ש)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בפועל נוסעים על כמה שרוצים בלי קשר לחוק.

לא יודע באיזה כבישים אתם נוסעים אבל שאני משייט על 120 באיילון וכ'ו עוקפים אותי.

וליטל, באמת נראה לך שמישהו ירשה לעצמו להתחיל לנהוג יותר מהר בגלל החוק הזה? אם הוא נהג על 120-130 לפני הוא ינהג גם אחרי, ולהפך!

כן כן, לא לא.

פורסם

אין גוזרים על הציבור תקנה שאינו יכול לעמוד בה.:|

מין הדין שיהיה ברור כי העלאת המהירות היא נסיון להתאים את החוק לנוהגים בדרך.

פורסם

רע מאוד.

מה זאת אומרת להעלות את המהירות ל-110? שיעלו ל-120 :)

וברצינות:

אני בספק אם הצעת החוק הזאת תעבור.

בסופו של דבר אני מאמין שהחוק יצור פחות עבריינים כי לא נראה לי שאנשים יסעו מהר יותר לאחר החקיקה.

מי שרגיל לנסוע עכשיו 110 ימשיך לנסוע 110 ומי שרגיל לנסוע 130 ימשיך לנסוע 130 (אני יודע שאני אמשיך לנסוע כרגיל: 100-110 בעיתות שלום וצפונה בעיתות מלחמה).

במילים פשוטות: המשטרה תוכל לרשום פחות דו"חות, מה שאומר שהקופה הולכת להצטמק.

נו, באמת אתה חושב שדבר כזה יאושר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המהירות המותרת בכביש מהיר בארץ, היא 110 קמ"ש. כלומר הם צריכים חוק כדי להוריד תמרורים שמגבילים מהירות? נו באמת. עשר דקות עבודה לכל תמרור...

בכבישים בינעירוניים אכן צריך שינוי בחוק.

dirty old man

need love too

פורסם

למיטב הבנתי, המהירות המותרת בכבישים בינעירוניים היא 80 קמ"ש אלא אם צויין אחרת

ובכבישים בינעירוניים בעלי שטח הפרדה בנוי 90 קמ"ש אלא אם צויין אחרת

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מקווה שאכן ההצעה תעבור. אני בעד להעלות את המהירות המותרת למרות שאני תמיד אסע 100-110 גם אם אפשר יהיה לנסוע לפי החוק 130-140, כי זה הכי חסכוני לאוטו שלי.

פורסם

בבריטניה העלאת המהירות המותרת היתה פתרון לתאונות הדרכים שבעקבות השינוי מספר התאונות אכן ירד. ההצעה הראשונית להעלאת המהירות בארץ נשקלה כבר אבל היא נפסלה מהר מאוד.

אני לא מבין מה זה יתן? עוד 10 קמ"ש ממש לא יעשו את ההבדל...

פורסם

זה תלוי לאיזה יהודים ... רוב יהודי בפורום נהגים מקצועיים ושומרים על תרבות נהיגה ויש יהודים שפשוט שמים ... על כל מה שזז .

GTA זה הכי אחי .

פורסם
מקווה שאכן ההצעה תעבור. אני בעד להעלות את המהירות המותרת למרות שאני תמיד אסע 100-110 גם אם אפשר יהיה לנסוע לפי החוק 130-140, כי זה הכי חסכוני לאוטו שלי.

טוב.... אתה תאלץ לסלוח לי על הביטוי וזה לא בעצבים חס וחלילה:

בת*ת שלי אתה תיסע מתחת למהירות המותרת בחוק. די להתחסד....

פורסם
כואב הלב. מינוי פוליטי ותיק במגוון תפקידים, שבקורות חייו נמצאת הקמת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. הגוף הכושל הזה, שמלבד בזבוז של כספי ציבור לא תרם לבטיחות בדרכים מאום, שימש לעסקן הזה כמקפצה לתפקידו הנוכחי (מנכ"ל המשרד לבטחון פנים), שם הוא ממונה, בין השאר, על פרויקט פיזור מאות מצלמות מהירות בכבישי הארץ.

כאדם נטול הבנה אמיתית בנושאים שהוא מדבר עליהם, נותר לו רק לדקלם שוב ושוב (ושוב ושוב) את אותו ניגון שניגנו שרי התחבורה לדורותיהם (מינויים פוליטיים עם אפס הבנה בתחבורה) וראשי משטרת התנועה לדורותיהם (שוטרים שתפקידם לתפוס גנבים, ועצרו לקדנציה קצרה אצל הבת החורגת של משטרת ישראל, והפכו למומחי תחבורה בעיני עצמם) : "המהירות, ורק היא, אשמה בתאונות דרכים".

כמי שעמד בראש גוף כמו הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, על אפס אחוזי ההצלחה שלו, היה רצוי שמר הרשקוביץ יסכור את פיו בסוגייה הזו וייתן לאנשי מקצוע לדבר.

ואם הוא לא מצליח להתגבר על יצרו, שלפחות יביא נתוני אמת, ולא יבחש את הנתונים כדי שיתאימו לתאוריה המעוותת שלו.

מתוך הודעתו של הרשקוביץ: "לפי נתוני משטרת ישראל מהירות מופרזת ("בנסיבות המקרה" ו"לגבי החוק") הינה סיבה ל-18% מהתאונות הקטלניות (מקום 1!) ול-7% מכלל התאונות".

חשוב להבין טוב טוב את ההתממות הזו של הרשקוביץ ושותפיו לדמגוגיה : הרשקוביץ מערבב כאן ביודעין תפוזים ועגבניות, לסלט שהקורא הבלתי מיומן מתקשה להבחין שהוא "בלתי אכיל".

מהירות מופרזת לגבי החוק: נסיעה במהירות של 100 קמ"ש בכביש שבו מותר לנסוע 90 קמ"ש בלבד.

מהירות מופרזת בנסיבות המקרה: נסיעה במהירות הגבוהה ממה שתנאי הדרך מאפשרים. זו, לידיעתכם, עבירה. אם אתם נוהגים במהירות 90 קמ"ש, בכביש שמותר לנהוג בו במהירות זו, אך בתנאי ראות לקויים, אתה נוהגים במהירות מופרזת בנסיבות המקרה.

כך גם אם אתם נוהגים בתוך העיר במהירות 50 קמ"ש (המהירות המותרת), ועוברים ליד התגודדות של ילדים על הכביש מבלי להאט.

גם כאן, אתם נוהגים במהירות מופרזת בנסיבות המקרה.

אם תקלעו לתאונה (וסביר שתיקלעו), תיכנסו לסטטיסטיקה של "תאונות במהירות מופרזת בנסיבות המקרה".

העניין הוא (ואת זה הרשקוביץ ושות' מטשטשים תחת הררי סטטיסטיקות מעוותות כבר שנים) שאת התאונות האלה אי אפשר לייחס למגבלת המהירות החוקית. ממילא, הן נגרמות כשהנהג נוסע במהירות המותרת, אלא שהיא אינה תואמת את תנאי הדרך.

תשאלו למה הרשקוביץ עושה סלט משתי הסטטיטיקות הלא קשורות ? כי הוא מינוי פוליטי. כי הוא אחראי על תקציבי ענק לפריסת מצלמות מהירות. העלאת המהירות המותרת (לכזו שבה ממילא נוסעים כולם) תוריד באופן משמעותי את הכנסות המדינה מקנסות כתוצאה מהפעלת ה"בייבי" הדרקוני שלו.

חבל שהוא מרגיש שמתוך היותו מינוי פוליטי ברשות לבטיחות בדרכים יש לו אישור לחוות דעה על נושאי תנועה, אפילו שבחינת מידת ההצלחה של הגוף עליו היה מופקד מעלה ספיקות בדבר יכולתו לנהל משהו, איפשהו, מתישהו.

ועוד חבל שבאתר אינטרנט רשמי ניתן פתחון פה לגיבוב שטויות דמגוגיות שכאלה.

למי שמעוניין לדעת כמה מהתאונות מיוחסות ל"מהירות מעל למותר בחוק": חשבתם ש 7% מהתאונות ? תחשבו שוב. המספר הנכון הוא אחוז אחד!

עוד חומר קריאה מעניין תמצאו כאן.

פורסם
מהירות מופרזת היא מכנה משותף לתאונות קשות וקטלניות הנגרמות גם מסיבות אחרות, היא מגבירה את חומרת התאונה וגורמת לנזק חמור ולעיתים בלתי הפיך גם בשל שגיאות קלות יחסית של הנהג.

צודק מאה אחוז , שיחזור לחמור ועגלה (בעצם , חמור כבר יש). יופי של פילוח סטטיסטי.

מעבר באור אדום ? נסע במהירות מופרזת בצומת.

אי מתן זכות קדימה ? נסע במהירות מופרזת במקום אפס.

אי שמירת מרחק ? נסע במהירות מופרזת ביחס לאוטו שלפניו.

בלבולי ביצים.

• תוכן חדש...