Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מעוניין לעשות דיאגנוסטיקה לרכבי (גרנד ליאונה אימפרזה 95) באיזור ת"א

אם אפשר מוסך חוץ מהילוך שישי בת"א

תודה מראש

יונתן

מה בדיוק הבעיה ומאיזו עיר אתה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. מורשה יבואן סובארו "מוסך י.נ.מ", ישראל בק 32 ת"א, טל' 03-5613186 או 03-5614846

או 03-5620892 ובקש את מיקי.

2. מוסך כללי שהיה מורשה סובארו ויש לו ציוד דיאגנוזה וידע "מוסך י. שוורץ", רבניצקי 10 ת"א,

טל' 03-5618499 ובקש את אבי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
מה בדיוק הבעיה ומאיזו עיר אתה ?

איציק

רמת גן

אין בעיה מיוחדת יש חשש ואני רוצה לבדוק מה הולך

לפני חודש בערך הנעתי את האוטו נסעתי כ100 מ' והPOWER נדלק ואז האוטו כבה, בהתחלה חשבתי אוי לא שוב משאבת דלק אבל האוטו נסע לפני זה כמה קילומטרים. בקיצור אחרי 2 נסיונות הנעה האוטו הניע ונסעתי ושכחתי מזה.

אתמול תופעה זו חזרה שוב ושוב האוטו הונע ללא בעיה לאחר מתן סטרטר.

וגם בזמן האחרון המחשב זה סגור על עצמו בהנעות בוקר ואני יסביר:

פעם הייתי מניע בבוקר הטורים היו יורדים האוטו עשה גימגומון המחשב הרגיש והעלה סל"ד

כיום אני מניע בבוקר האוטו עושה גמגומון מעלה סל"ד ואחרי כמה שניות מוריד סל"ד. שוב מרגיש שקר לו ומעלה סל"ד בחזרה

לא יודע אם יש קשר בין הדברים אבל זה שהאוטו נכבה זה לא מוצא חן בעיני. הדבר השני של ההנעות בוקר לא כל כך מזיז לי.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

יש לבצע לא רק בדיקת קריאת תקלות שיתכן ולא קיימות אלא גם סריקת הנתונים כולם כדי לראות אם הם נכונים ומציאותיים ולדוגמא:

בדיקת חיישן טמפ' מיים והשוואת הנתון אל חום המנוע האמיתי שרואים על מד החום, נניח שמתקבל נתון של 115 מעלות אך רואים שהרכב עצמו בטמ' של 95 מעלות ואז חיישן הטמפ' משגר נתון לא נכון למחשב נהול המנוע הנותן הזרקת דלק לא נכונה. בקש המהוסך שיבצע בדיקת הנתונים ולא רק קריאת תקלות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הבעיה שאתה מבקש דברים כאלו ממוסכים בארץ הם עושים עליך פוזות של "ידענו לעשות את זה גם בלי שתגיד" ואז עושים הוצאת פאיילד קודס וזהו..

פורסם
רמת גן

אין בעיה מיוחדת יש חשש ואני רוצה לבדוק מה הולך

לפני חודש בערך הנעתי את האוטו נסעתי כ100 מ' והPOWER נדלק ואז האוטו כבה, בהתחלה חשבתי אוי לא שוב משאבת דלק אבל האוטו נסע לפני זה כמה קילומטרים. בקיצור אחרי 2 נסיונות הנעה האוטו הניע ונסעתי ושכחתי מזה.

אתמול תופעה זו חזרה שוב ושוב האוטו הונע ללא בעיה לאחר מתן סטרטר.

וגם בזמן האחרון המחשב זה סגור על עצמו בהנעות בוקר ואני יסביר:

פעם הייתי מניע בבוקר הטורים היו יורדים האוטו עשה גימגומון המחשב הרגיש והעלה סל"ד

כיום אני מניע בבוקר האוטו עושה גמגומון מעלה סל"ד ואחרי כמה שניות מוריד סל"ד. שוב מרגיש שקר לו ומעלה סל"ד בחזרה

לא יודע אם יש קשר בין הדברים אבל זה שהאוטו נכבה זה לא מוצא חן בעיני. הדבר השני של ההנעות בוקר לא כל כך מזיז לי.

אני חושד שהחיישן מצב מצערת שלך תקול ויש לכך הסבר;

ציינת שנורת ה POWER נדלקה.

אם הנורה נדלקת קבועה, זה נעשה אך ורק ע"י לחיצה מהירה על דוושת המצערת - ולכן חיישן מצב מצערת כנראה תקול. עצם העובדה שהרכב כבה לאחר מכן מאששת את החשד שלי בחיישן הזה.

אם לא הובנתי כראוי אז... הדרך היחידה להפעיל במודלים הללו את נורת ה POWER היא ע"י לחיצה מהירה על דוושת הגז. הדבר נשלט אך ורק ע"י חיישן מצב המצערת.

ייתכן והחיישן משדר ערכים שגויין למחשב בצורה קיצונית, פעם נמוך ופעם גבוה.

בפעמים שהוא עושה את זה "גבוה", ה POWER נדלק לכמה שניות ואז כבה.

בפעמים שהוא עושה את זה "נמוך", הרכב כבה.

אם נורת ה POWER היתה מהבהבת, כנראה שמדובר בבעיית גיר.

בכל מקרה האם אי פעם נדלקה לך נורת ה CHECK ENGINE ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צ'ק אנג'ן לא נדלק

הפאוור נדלק ואז האוטו נכבה, יתכן שאתה צודק וזה מסביר למה האוטו לאחר מכן נדלק כי אם הייתה בעיה היה קושי בהנעה.

ידוע שלחיצה מאומצת על הגז מדליקה את הפוואר בדגמים אלה. אכן זה נשלט על מצב מצערת. בדר"כ בנסיעה הפאוור נדלק רק מתי שצריך - לחיצה כבדה ביותר על הדוושה.

באמת יתכן שאתה צודק

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
צ'ק אנג'ן לא נדלק

הפאוור נדלק ואז האוטו נכבה, יתכן שאתה צודק וזה מסביר למה האוטו לאחר מכן נדלק כי אם הייתה בעיה היה קושי בהנעה.

ידוע שלחיצה מאומצת על הגז מדליקה את הפוואר בדגמים אלה. אכן זה נשלט על מצב מצערת. בדר"כ בנסיעה הפאוור נדלק רק מתי שצריך - לחיצה כבדה ביותר על הדוושה.

באמת יתכן שאתה צודק

אם יש לך מולטי-מטר בבית, אתה יכול לבדוק את זה.

סביר להניח שיש לך חיישן מצב מצערת עם 3 יציאות, בין יציאה 2 ל 3 אתה יכול לבדוק את ההתנגדות ו"לשחק" עם הגז (רכב כבוי כמובן) ואם תוך כמה ניסיונות תראה שהערכים משתנים בצורה קיצונית ולא לינארית - סימן שהחיישן דפוק.

ייתכן ותצטרך הרבה ניסיונות עד שתגיע לזה ולא בטוח שדיאגנוסטיקה במוסך "תעלה" על זה.

במקרה שלך הבדיקה תהיה הרבה יותר קלה ממה שאתה חושב:

אם תמצא שההתנגדות כאשר פרפר המצערת סגור היא (לצורך הדוגמא בלבד) 4K אוהם, אחרי כמה "משחקים" עם פרפר המצערת אתה עלול להגיע למצב שהערך הנקוב בסרק יהיה 2-3K אוהם - וזה מה שגורם לכיבוי המנוע (זהו ערך נמוך יותר משמעותית ממה שהמחשב "רגיל" אליו בסרק וזה מה שגורם לכיבוי המנוע).

אם אין נורת CHECK ENGINE זה לא מחייב שאין קוד תקלה במחשב - ומצד שני זה גם לא מחייב שכן יש קוד תקלה.

מהיכרות ארוכה עם הדגמים הללו, ההימור (הבטוח) שלי הוא חיישן מצב מצערת שייתכן ועקב התקלה שנוצרה בו הוא גם מושפע קלות מחום/קור.

אגב, בדגמים אלו המחשב מכייל עצמו לחיישן מצב המצערת באופן אוטומטי ויש גם שיטה לאפס את הכיול לאחר החלפת החיישן. סביר להניח שאתה נתקל בבעיה אחת לכמה זמן היא בגלל שמחשב עדיין מכייל עצמו לערכים אחרים (שלעיתים הם שגויים) בכל כמה פעמים שאתה מניע את הרכב.

אם אתה צריך עזרה בהחלפת החיישן או בדיקה עם מולטי-מטר, צור איתי קשר... (גם אני מרמת-גן).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הבנתי...

איפה יושב החיישן בית מצערת ?

יש את הצינור השחור של האויר שמגיע מהפילטר אויר (מאחורי הפנס הימני ראשי) ונכנס לתוך המנוע, למעשה הוא מתחבר לבית מצערת.

על הבית מצערת יושב חלק שבולט ימינה (שמאלה אם אתה מסתכל ממול) - זהו המנוע מצעדים.

החיישן הזה יושב בדיוק מתחת למנוע צעדים ויש לו חיבור עם 3 או 4 חוטים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הבנתי, אתה מדבר על הצופציק שבולט ימינה או זה מתחתיו שיושב במקביל לגלגל של המצערת איפה שהכבל גז?

אני חושב יש לו 4 רגליים/ חוטים ולצופציק שבולט ימינה 2 חוטים

בדיוק.

ל"צ'ופצ'יק" שבולט ימינה (זה המנוע צעדים) אכן יש 2 חוטים.

בדגמים הללו של האימפרזה יש חיישן מצב מצערת של 3 חוטים (לפחות בכל אלו שאני נתקלתי). בלגאסי ישנות יש 4 חוטים (החוט הנוסף הוא מתג ON/OFF לצורך סגירת מעגל שמודיע למחשב הרכב שהאוטו בסרק - ולחיישן זה כן נדרש כיוון מיוחד) ואילו בדגמים החדשים יותר מאמצע שנות ה-90 עם הזרקה רב-נקודתית יש בד"כ 3 חוטים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...