Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל, אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת וברור שעיתון הוא בראש ובראשונה ביזנס, אבל לדעתי האישית יש זוג נקודות שראוי להעלות על הכתב -

1. יש הרבה מגזינים שדווקא כן מסקרים מירוצים באופן סדיר.

קח את Road & Track האמריקאי לדוגמא, בהחלט מגזין מוביל עם תפוצה אדירה, אין גיליון אחד שלא תמצא בו לפחות כתבה אחת טובה על איזשהו מירוץ מעניין (מינימום כתבה אחת מלאה, בד"כ עוד 2-3 טורים על מירוצים אחרים) ותמיד תהיה כתבה נוספת על מכונית מירוץ כלשהי, בין אם חדישה ובין אם Vintage.

אני מוכן לתת לך שמות של לא מעט מגזינים אחרים בתפוצה גבוהה שעושים את אותו הדבר.

לדעתי האישית כתבות על דברים שמתרחשים בישראל (המעט שיש) מעניינות מאוד...

יש כבר משהו? שתפו את הקוראים!

2. חובבי המוטוריקה במדינת ישראל נמצאים במצב רע. אפילו רע מאוד.

אין מאיפה להתחיל כמעט להתחבר לתחום, אין ספורט מוטורי מפותח והכי גרוע - אין מקורות מידע לשאוב מהם את התרבות הזו.

התוצאה של חוסר הלמידה והצמיחה לתוך חוסר יוצרים וואקום תרבותי שתוצאותיו הן -

א - חובבי ההגה נחשבים למיעוט המוקצה מחמת מיאוס, וככה באמת נראה התחום בארץ.

ב - החשיפה לתחום המוטוריקה באה בעיקר בצורה שלילית באמצעי התקשורת השונים.

ג - באין ידע החלל שנוצר מתמלא ע"י שרלטנים וסוחרים שמנצלים את הטמטום הקולקטיבי.

לפעמים יש מקום לקחת החלטה לעצב את דעת הקהל ולאו דווקא לשחות עם הזרם, כי הזרם המוטורי בישראל (1600 אוט' ליסינג) כמותו כזרם של ביוב בנחל הקישון ואת זה ניתן לשנות, לאט אבל אפשרי לגמרי.

דווקא ירחון כמו אוטו שהוא בעל תפוצה גבוהה למדי יכול להגיע לעשרות אלפי בתי אב בישראל ולשנות את פני הדברים תוך קיצור התהליך, ואני לאו דווקא מדבר על ליגות הקארט השונות, אלא באופן כללי - לתת חשיפה חיובית למוטוריקה אמיתית, ממירוצים, סיקור אירועים כתבות ברוח חיובית ולימודית יותר בנושאים כלליים וכו'.

סדרת כתבות כמו "איך נכנסים לתחום ה-XYZ" למתחילים יכולה ליצור עניין... מעורבות היא שם המשחק.

זהו.

גם לדעתי האישית תגובות מזלזלות הן פשוט לא רציניות...

חבר'ה, במינימום של המינימום, תנו קצת יותר כבוד לבנאדם, הוא כותב על אופנועים ומכוניות עוד מלפני שהרבה מכם ידעו לקשור לבד את השרוכים שלהם (וזה במידה וכבר נולדתם..).

מוטי.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים עם מוטי,

כשחושבים על זה, הקארטינג הוא הספורט המוטורי היחידי החוקי בארץ לרכב בעל 4 גלגלים,

ובהיותו כזה, ובהיות אוטו מגזין רכב מגוון ולא כזה שרק מסקר רכבים או רק משווה בין מכוניות יוקרה או מכוניות ספורט, או בקיצור מגאזין רב תחומי, לא יזיק אם יהיה מדור קבוע של קארטינג.

כן, אולי זה נראה לא כלכלי, כי בסה"כ אתם תעשו שירות טוב יותר לבעלי המסלולים בכך שתיחצנו את המסלולים שלהם מדיי שבוע.. אז מה, אולי אין לכן אינטרס להרים כזה מדור/סיקור תכוף?

כנראה שזה הכיוון בו מנשבות הרוחות..

פורסם
מי שמגיע למסלולים הם חבר'ה שבאים לנהוג להנאתם, רובם המכריע באופן לא תחרותי. תקן אותי אם אני טועה.
טל היקר, אתה טועה. בודדים הם האנשים שמשלמים כדי לנהוג על המסלול ונוהגים באופן בלתי תחרותי. כמעט לכל אחד יש מטרה, בין אם זה להביס את חבריו על המסלול, או לעשות זמן הכי טוב (שיא אישי או שיא בין החבר'ה). זה שהתוצאות שלהם רחוקות מתוצאות של נהגי הליגה זה עניין אחר.

יש, אגב, דרך לבדוק את רמת הענין של קארטינג, לפחות במידה מסויימת: אני יכול לנסות לבדוק מה הרייטינג שקיבלו מירוצי הקארטינג ששודרו בערוץ 5. רוצה להמר על התשובה?

על הדרך בדוק את הרייטינג של מרוצי הסופרמוטו שאתה מסקר. או כל משבצת שידור אחרת בערוץ ספורט 5 לצורך העניין. הרי ידוע וברור שהוא לא ממפלצות הרייטינג של הטלויזיה הישראלית. זאת לא דרך כ"כ טובה לבדיקה כשחושבים על זה שוב...

בכל אופן אני מודה לך שאתה מגיב גם על נושאים כאלו, בין אם זה מתוך עניין אישי ובין אם זה עקב נדודי שינה כרוניים :-)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
. יש, אגב, דרך לבדוק את רמת הענין של קארטינג, לפחות במידה מסויימת: אני יכול לנסות לבדוק מה הרייטינג שקיבלו מירוצי הקארטינג ששודרו בערוץ 5. רוצה להמר על התשובה?

טל

(עם נדודי-שינה שלא קשורים לכלום...)

כמו שאמרו קודמיי זו לא ממש דרך לבדוק מכיוון שבעצם בשום מקום לא מתפרסם שיהיה שידור(חוץ מפנאי פלוס)

אם היה סיקורים על הקרטינג באיזשהו עיתון(לא בהכרח אוטו) ובו היו כותבים שיהיו שידורים אז אני יכול להבטיח לך כמעט בוודאות שהרייטינג היה עולה.

to finish first first you have to finish

פורסם

אני לא מסכים עם הדרך של לבדוק רייטינג דרך ערוץ 5,הרי מבחינתם עדיף לשדר כדורגל מליגה שניה ממקיסקו (וגם זה שידור חוזר של העונה שהיתה...) ואת המעט שיש בארץ לדחוף בשעות לא שעות ללא כל פירסום....

לדעתי (וזה ויכוח שלא יהיה לו סוף) קוראים יכולים להתעניין בליגה הארצית למשל,לא פחות מאשר הם יתעניינו בהשוואה בין משפחתית X למשפחתית Y.

אין לי שום בעיה עם ההגדרות של "אוטו" כמגזין כזה או אחר זהו עסק פרטי ומי שיחליט מה טוב בשביל העסק זה לא אני.

לגבי אותם אלפיים שמגיעים מידי חודש לנהוג בקארטינג אני חייב לתקן אותך ולרשום שרובם המכריע (אם לא כולם) מגיע לקארטינג בין היתר גם בגלל אלמנט התחרות, אתה רואה את זה טוב מאד עוד כשאנשים נכנסים ללובי, בטח שרואים את זה כשהם על המסלול ובטח אחריי שהם יורדים ממנו.נכון אתה צודק שאותם אלפים מתעניינים בקארטינג ראשית בגלל ההנאה שהם נוהגים,אבל גם אותם מאות אלפיי אוהדיי כדורגל לא התחילו את אהבתם לכדורגל מזה שהם ישבו וראו משחקים,רובם אוהב את המשחק מגיל קטן מלשחק עם החברים בשכונה...(ונכון שהמרחק הוא שנות אור בין זה לזה,רק הבאתי דוגמא....).

לדעתי אין ויכוח שקיימת פה בארץ אוכלוסיה לא מבוטלת שצמאה לסיקור של ספורט מוטורי ישראלי...

רפי,

שמתעורר עכשיו אחריי לילה ללא נדודים...:wink:

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

לרפי:

אין לי ספק שמי שמגיע לנהוג בקארטינג עושה זאת מתוך יצר תחרותיות, רצון לגבור על החברים שלו וכן הלאה. זו לא הנקודה. גם כשאני משחק כדורסל עם החבר'ה שלי אני רוצה לנצח אותם.

השאלה היא - כמה מהם מגיעים כדי ל-צ-פ-ו-ת - בחינם - במירוץ קארטינג שלא החברים שלהם מתחרים בו? האם א-ת-ה היית משלם כסף על כרטיס כדי לצפות במירוץ של אחת מליגות הארבע-פעימות שאין לך קשר אישי אליה? היית מוכן לנסוע שעתיים כדי לצפות במירוץ כזה, בשבת, על חשבון פעילויות אחרות? זה מה שמהווה אצלי מדד להתעניינות. מה לעשות שמירוצי ארבע פעימות הם לא הדבר הכי מעניין בעולם עבור סתם מישהו שבא לצפות מהצד - וזו לא דעה, זו מסקנה שאני מגיע אליה על סמך האין-צופים באירועים הללו.

ולגבי ערוץ 5: מראש אמרתי שזה יכול להוות "מדד מסויים". אבל הנה משהו לחשוב עליו: כשאני רוצה לצפות במשהו, אני טורח לברר ביורוספורט מתי הוא משודר. ורק בשבוע האחרון נשארתי פעמיים ער בשעות מאד מוזרות כדי לצפות בשידורים ישירים מה-X-גיימס בארה"ב, ב-ESPN.

למוטי:

לא אמרתי בשום שלב שמגזינים גדולים לא מתייחסים כלל לספורט מוטורי. ב'אוטו' (וב'הגה') יש סיקור קבוע ושוטף של פורמולה 1 ו-WRC (וב'אוטו שטח' מתייחסים קבוע לליגת העבירות ומירוצי ראלי-רייד, כמו גם לאירועים בינלאומיים ראשיים). אבל בין זה לבין ליגה מקומית של קארטינג 4 פעימות המרחק עצום. שים לב לנושאים שתיארת ש-Road&Track מתייחס אליהם...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

למוטי:

לא אמרתי בשום שלב שמגזינים גדולים לא מתייחסים כלל לספורט מוטורי. ב'אוטו' (וב'הגה') יש סיקור קבוע ושוטף של פורמולה 1 ו-WRC (וב'אוטו שטח' מתייחסים קבוע לליגת העבירות ומירוצי ראלי-רייד, כמו גם לאירועים בינלאומיים ראשיים). אבל בין זה לבין ליגה מקומית של קארטינג 4 פעימות המרחק עצום. שים לב לנושאים שתיארת ש-Road&Track מתייחס אליהם...

טל

אוי , מספיק...

אני יכול רק להגיד שאם רוצים לסקר אז אפשר .

לא מעניין ?

בוא נגיד שאם יש כתב מוכשר אז הכתבה תהיה מעניינת . נקודה .

אז כנראה שכבר אין כתבים מוכשרים .

אם אי אפשר להעביר למילים את ההתלהבות והמתח והאדרנלין וכו' אז רמת המוכשרות של אותו כתב היא נמוכה ( ואני נשבע לך שאני ממש בוחר את המילים עכשיו )

סליחה , ממש ממש נמוכה .

אנחנו לא מדברים כאן על תחרות אפייה או סריגת כיפות במגזר הדתי , אנחנו מדברים על מירוץ .

גם מירוץ מכסחות דשא יכול להיות מעניין .

הכל תלוי בכתב ( וגם בצלם , צריך תמונה שממחישה מה קורה... )

אם אי אפשר , אז תניחו את העט או לפ טופ בעידן שלנו...

אני קראתי את הכתבה של און על אחד המירוצים כמה פעמים ונהנתי .

המצחיק שהיה אפשר לכתוב אותה עוד הרבה יותר יפה ולהמחיש טוב יותר ( למרות שהוא כתב על עצמו )

לא מעניין באיזה עיתון , אין לי טענה ספציפית ל"אוטו"

כל עיתון שמכבד את עצמו צריך לסקר את הספורט המועט שיש ( כולל ראלי , מצטער , הטענות בשרשור ההוא היו מגוחכות )

יש אדרנלין , יש דרמות , יש טענות , יש צעקות , יש בכי ( בג'וניורים :wink: ) , יש גביעים

אז מכל זה אי אפשר לתת כתבה מעניינת ???????

יש כאן יותר אופציות משיש לאופרת סבון מסריחה לחתיכת עלילה ל 10 שנים...

קיבינימט , או שהכתבים ה"עתיקים" הזדקנו וכבר לא מעניינים יותר ( אבד להם הניצוץ והכישרון ) או שהצעירים יותר נכנסו ע"י קומבינות בלבד .

לא מוכן לקבל את זה שזה לא מעניין...

תן לי לכתוב חצי כתבה ותראה תגובות של אנשים !

אל תספר לי שזה לא מעניין , מצטער .

יאש'קה קרישנבאום

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מהסיבה של "עניין לציבור" אתה לא יכול לתרץ את אי-הפרסום של הקארטינג בארץ.

כתבה על ספורט מוטורי, אם זה קארטינג, קטנועי 50 סמ"ק או קורקינטים ממונעים, תעניין הרבה יותר מאשר כתבה על הניסאן פאת'פיינדר או הקאדי החדשה. ויעידו על כך כל חברי הפורום שנושא הספורט המוטורי והנהיגה יותר מעניין אותם מאשר "מכולה ממונעת".

אני מתחרה בקארטינג, ואשמח שיהיה פרסום לספורט הנהדר הזה. הציעו לי לכתוב סיקורים ב"מארשלס" אבל לא ניתן לדעת מה קורה מאחוריך או מלפניך בזמן המרוץ ולכן קשה לסקר בצורה הזאת.

פורסם

ברשותכם, אני אומר כאן את דעתי האישית בלבד (שאיננה משקפת את דעת המגזין, אך מסתמכת על הבנת המהות והייעוד שלו).

מגזין רכב כמו "אוטו" מופץ בכל חודש וכולל כ-80-90 עמודי מערכת. בעמודים אלו צריך להכניס כתבות שמעניינות כמה שיותר אנשים. מבחן דרכים למיצובישי EVO יעניין כמעט 100 אחוז מהקוראים. מבחן דרכים ללנדרובר דיסקברי יעניין נניח 70% מהקוראים. מבחן דרכים לקאיה ריו יעניין 40% מהקוראים (נו, טוב, אז קצת פחות :wink: ), סיקור פורמולה 1 וראלי יעניין 30% מהקוראים, נניח, והטור של טל שביט יעניין איזה 2-3%, מקסימום.

אבל סיקור ליגת ג' עירונית למקומות עבודה בקארטינג 4 פעימות, עם כל הכבוד, יעניין אולי 30, מקסימום 40 קוראים (לא אחוזים). עם כל הכבוד, זה פשוט לא מספיק חשוב בשביל להופיע במגזין חודשי. ולא, אני (שוב, אישית) לא חושב שאם יהיו כאלו סיקורים זה יוכל להתפתח מעבר לקוריוז, אפילו אם זה נכתב בצורה סוחפת. (ד"א יאשה, הרבה יותר קשה לכתוב משהו בצורה מעניינת ממה שנדמה לך).

לאינטרנט, לעומת זאת, זה מתאים ועוד איך. הבעיה היא פשוטה - כוח אדם. לשלוח כתב לסיקור של ליגת קארטינג זה הרבה בלגן בשביל לא הרבה תמורה. מה גם שיש הרבה ליגות - באיזו בוחרים? איזו הכי חשובה?

בקיצור, יש הרבה בעיות עם זה. נורא קל להגיד "מה הבעיה, שיכתבו על זה!" אבל בפועל זה לא כל כך פשוט. ואל תגידו "אם תרצו מספיק תצליחו", כי אני פשוט אענה שאנחנו לא רוצים מספיק, אין לזה חשיבות מספיק גדולה בשביל שזה יופיע בעיתון או יעבור סיקור, אני מצטער.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני,

חבל מאוד שזו הגישה הרווחת במגזין.

אותי מעניינת הרבה יותר כתבה על ליגת קארטינג מאשר מבחן דרכים לקיה מנטור.

העדפה של הקיה מראה שוב ושוב את העדפתו של העיתון/בעליו/העורך - כסף ולא שליחות.

מסכים שלא כלכלי לעשות עשרות כתבות ללא רייטינג ושיישרף העולם , אבל אפשר לשלב בין לבין...

פורסם

או, נקודה חשובה. התשובה פשוטה: המגזין פונה גם לקהל הרחב. כן, זה שקונה את המגזין וקורא אותו. משה מהמכולת, צביקה מהמוסך ואבי הרואה חשבון. גם האנשים האלו מחזיקים את העיתון ב"חיים" ודואגים לפרנסת העובדים שלו (ואני ביניהם, לצורך העניין). אותם אנשים מעוניינים לקרוא כתבה על קאיה ריו או מאזדה 5 או יונדאי טראקאן מול סאנגיונג רקסטון (טרי מהיום :wink: ), ולא מעניין את התחת שלהם ליגת קארטינג נידחת, מצטער, ככה זה. כמו כל דבר בעצם, המגזין הוא עסק כלכלי והוא צריך להתקיים ככזה. לכן הוא צריך להתפשר על דברים מסוימים. אי אפשר לעשות מגזין רק של הארדקור בארץ. פשוט אי אפשר. בבריטניה הגדולה זה עובד, עם EVO, אבל שם השוק גדול משמעותית. בארץ מגזין כזה פשוט יפול, או שאולי לאף אחד אין את האומץ לנסות ולבדוק אם הוא יכול להחזיק מעמד עם קומץ החובבים הכבדים. שוב אני מזכיר - כל האמור לעיל - דעתי האישית בלבד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני אישית לא עושה מנוי לאחד מירחוני הרכב בעיקר בגלל הסיבה שלא מסוקר שם כמעט הספורט

המוטורי הישראלי , נכון אמנם לא קיים הרבה כזה , אבל יש לנו את המירוצי ראלי ( כן אני יודע שדנו

עליהם מספיק בשירשור הקודם , אך עדיין ) , ליגות הקרטינג ולדעתי מעל הכל מועדוני הרכב והאירועים

השונים שהם עושים .

אני זוכר למשל את האירוע של אלפא או של PSI שזכה לסיקור מאד מאד קטן ביחס לשאר הדברים

בירחון כגון מבחנים והשוואות לא כאלו מעניינות ( לחובב הרכב) של כל מיני קוראניות .

אני לא מדבר ספציפית על ירחון כלשהו , אבל הלך הרוח זהה בכולם לדעתי.

למה לדוגמא לא ניתן להוסיף כתבות "צבע" על הלך הרוח בספורט המוטורי המקומי וכמובן על

הנפשות הפועלות ?

בנוסף במצב הנוכחי אני לא מוצא לנכון לרכוש את אחד המגזינים לאור העובדה שהרבה מהחומר

אשר מופיע בירחון ניתן למצוא באינטרנט ולקרוא.

פורסם

ככל שהספורט המוטורי הישראלי הולך וגדל כך יהיו יותר סיקורים, אני בטוח בכך. ושוב אני אומר - אתה יכול להגיד עד מחר שמעניין אותך לשמוע על אירוע ג'ימקאנה של מועדון אלפא, אבל יותר אנשים מתעניינים בהשוואות של הקוריאניות, ככה זה. אם היה מקום (וזמן+כסף) לעשות את הכל, היו עושים, אבל צריך להתפשר. ומגזין רכב כמו "אוטו" לא יכול להרשות לעצמו שלא לבחון מכונית חדשה, אפילו אם היא קוריאנית.

בנוגע לכך שהרבה מהחומר ניתן למצוא באינטרנט - אני לא מסכים, אבל זה נושא לת'רד אחר לגמרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני ,

זו לא ליגה ד' למקומות עבודה .

זו הליגה הארצית .

5 מסלולים בארץ נרתמו לעניין ( ולא נכנס למה רק 5 ) וכמעט כל הנהגים הטובים שעוד מתחרים השתתפו בה .

הרבה פרשו .

ולא בגלל חוסר יכולת...

מספיק דרמה ?

מספיק סקרנות ?

הרבה תלונות , הרבה כאסח , הרבה תלונות , הרבה זיעה , הרבה תגובות , הרבה מאוד...

לא מעניין ?

אולי אותך או את שאר החברה במערכת .

במקום לנסות לגדל דור חדש שיתחיל ממשהו אז אתם מסכלים את זה . נקודה .

תזכיר לי ממה מתחילים בספורט מוטורי ?

אם אתה לא זוכר , אני אזכיר לך :

קארטינג

לחזור ?

ק-א-ר-ט-י-נ-ג

אז אם את זה לא תסקרו אז מה כן ?

הספורט חוקי - אז אין תירוצים שזה יפגע בחוק בכנסת .

ולהיפך , זה רק יראה שעוד יש תקווה למדינת העולם השלישי המכונה : "ישראל"

אם זה לא מעניין אז לפחות למען הספורט

לא שהספורט הזה נקי מתככים...

הוא יותר גרוע מהראלי בעניין הזה ( שיכאב למי שיכאב , להיפך , אני אהנה מזה )

אבל כאן תהיה לכם רק יותר דרמה לסקר .

זה יותר מעניין מרוב הכתבות .

ועצם זה שזה ישפיע על הדור החדש זה כבר שווה את זה .

חוץ מזה שתתפלא , אבל אני מאמין שדווקא רוצים לקרוא על זה .

ולא רק , אתה בתור איש הסקרים , שים סקר ותראה . אין לך מה להפסיד , מקסימום זה רק יתרום לכם . ( כלכלית כמובן )

יאללה שים סקר .

בכל מקרה אני צריך לזוז להחליף משולשים בוולקן אז אני ארשום עוד כמה דברים מאוחר יותר...

ביי בינתיים

( ואם נפגעת מאחד הדברים שרשמתי , אז אני מתנצל , אתה מכיר אותי מזמן ואין לי שום כוונה לזה )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...