Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי מספר שאלות:

1. נניח אני נוסע בירידה על הילוך 3, סל"ד על 3000. ברגע שהוריד הילוך לשני כדי לבלום עם המנוע,

הסל"ד מזנק לסביבות ה -40000. האם בנוסף המנוע יצרוך יותר דלק או שבגלל נקודת מדידת הסל"ד מספר הסיבובי מנוע יעלה אך דלק נוסף לא יזרום למנוע? בהנחה כמובן שאני לא לוחץ על דוושת הגז.

2. בזמן נסיעה על מישור, הילוך 5 מהירות 90. סל"ד 2600~. האם העברה לניוטרל ושמירת סל"ד 1000 בערך יביא לחסכון דלק?

אציין שלגבי השאלה השנייה אני לא נוהג כך וגם אם כן אגלה שיש חסכון, לא אנהג כך.

תודה

פורסם

1.מספר הסיבובי מנוע יעלה אך דלק נוסף לא יזרום למנוע,בהנחה כמובן שאתה לא לוחץ על דוושת הגז.

2.כן, המנוע יצרוך פחות דלק בניוטראל על 1000 סל"ד, אבל אם תצטרך לעצור כשאתה בניוטראל ...לא תוכל לעצור כ"כ מהר.

פורסם

היי,

יש לי מספר שאלות:

1. נניח אני נוסע בירידה על הילוך 3, סל"ד על 3000. ברגע שהוריד הילוך לשני כדי לבלום עם המנוע,

הסל"ד מזנק לסביבות ה -40000. האם בנוסף המנוע יצרוך יותר דלק או שבגלל נקודת מדידת הסל"ד מספר הסיבובי מנוע יעלה אך דלק נוסף לא יזרום למנוע? בהנחה כמובן שאני לא לוחץ על דוושת הגז.

2. בזמן נסיעה על מישור, הילוך 5 מהירות 90. סל"ד 2600~. האם העברה לניוטרל ושמירת סל"ד 1000 בערך יביא לחסכון דלק?

אציין שלגבי השאלה השנייה אני לא נוהג כך וגם אם כן אגלה שיש חסכון, לא אנהג כך.

תודהשלום רב!

1-השאר בהילןך שלישי עם סלד נמוך יותר כדי לא להרוס מנוע שעובד בסלד גבוה כל כך ללא עומס,

בשני המקרים דלק לא זורם כמעט למנוע( שולי בהחלט) דובר על כך בשרשור שפתחתי לגבי" נסיעה בנוטרל בירידה האם חוסך בדלק?" שפתחתי בפסח האחרון ערוך חיפוש על כך כדאי לך!

2-לא בטיחותי לא מעשי לא חוקי ולא חסכוני! האם זה עונה על שאלותיך?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לצביקה - לגבי שאלה 1 - שמעתי דעות לכאן ולכאן, האם תכל'ס יותר כדאי בלימת מנוע (נסיעה בהילוך נמוך בירידה) או שמא בלימה רק עם הבלמים (להשאר על חמישי ולבלום כשצריך להאט) - השאלה היא גם מבחינת צריכת דלק וגם מבחינת בלאי הבלמים/גיר/מנוע.

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

כדאי לשלב בין השניים. ואפילו רצוי מאוד.

מצד אחד, בעזרת בלימת מנוע אתה מפחית את העומס על הבלמים ונמצא במצב שיש לך כוח זמין כמעט בכל רגע נתון.

מצד שני, שיפוץ גיר עולה יותר מהחלפת צלחות ורפידות, וגם סוליות. ;)

שלד

פורסם
לצביקה - לגבי שאלה 1 - שמעתי דעות לכאן ולכאן, האם תכל'ס יותר כדאי בלימת מנוע (נסיעה בהילוך נמוך בירידה) או שמא בלימה רק עם הבלמים (להשאר על חמישי ולבלום כשצריך להאט) - השאלה היא גם מבחינת צריכת דלק וגם מבחינת בלאי הבלמים/גיר/מנוע.

תודה,

צביקה

להשאר בהילוך הנמוך ביותר האפשרי , עם שימוש מינמלי בבלמים, יביא לך גם את החיסכון בדלק הגדול ביותר גם ישמור על המנוע מעומס בסלד גבוהה מידי, וגם ימנע שחיקת ואבוד בלמים!!

האם תשובתי מספקת אותך?!

אין דעות לכאן ולכאן!

יש דעה אחת בלבד:סע בהילוך הנמוך ביותר עם הסלד הנמוך ביותר ,ובכך תגרום לבלימת מהירות הרכב , עם שימוש מינימלי בבלמים, ללא בלאי לגיר, ובחסכון בדלק בגלל מצערת דלק סגורה!

בברכה

צביקה

פורסם

תשובתך מובנת לי חוץ מדבר אחד:

סע בהילוך הנמוך ביותר עם הסלד הנמוך ביותר בברכה

אבל אם הרכב בנסיעה ב-100 קמ"ש לדוגמה, אם ארד להילוך רביעיהסל"ד יהיה גבוה - ואין לי כל שליטה עליו - לא?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
תשובתך מובנת לי חוץ מדבר אחד:

אבל אם הרכב בנסיעה ב-100 קמ"ש לדוגמה, אם ארד להילוך רביעיהסל"ד יהיה גבוה - ואין לי כל שליטה עליו - לא?

תודה,

צביקה

לכן תוריד לשלישי. השליטה היחידה היא בנסיעה, בהילוך מתאים, והכל בהתאם לשפוע הירידה, לפי השפוע ומהירות הגלישה אתה מתאים את ההילןך!

בברכה

צביקה

פורסם
1.2.כן, המנוע יצרוך פחות דלק בניוטראל על 1000 סל"ד, אבל אם תצטרך לעצור כשאתה בניוטראל ...לא תוכל לעצור כ"כ מהר.

למה אי אפשר לעצור כ"כ מהר?

הכוונה רק לגיר רגיל או גם לגיר אוטומט?

פורסם

ברכב עם הזרקת דלק יש פעולה הנקראת CUT OFF והיא מתבצעת ע"י מחשב הרכב המנתק את הפעלת המזרקים כך שלא מגיע דלק למנוע בתנאים הבאים:

סל"ד מנוע גבוה יותר מסל"ד סרק ודוושת הדלק משוחררת (כלומר, מצב גלישה כמו שתואר בירידות למשל). מהירות הגלישה (בהילוך משולב) גורמת לכך שהמנוע ימשיך להסתובב מכוח הגלגלים המגיע אליו ולא יכבה למרות שאינו מקבל דלק. ברגע שאו סלד מנוע יורד נמוך מדי (נוטה להכבות) או שלוחצים שוב על דוושת הדלק (רוצים להאיץ) מחשב נהול המנוע מפעיל שוב המזרקים והמנוע מקבל דלק.

בחלק ממכוניות עם קרבורטוק מותקן מיקרו סביץ' על הקרבורטור המזהה דוושת תאוצה משוחררת ויש יחידת בקרה אלקטרטנית קטנה המזהה גם סל"ד מנוע ומבצעת פעולת CUT OFF ע"י נתוק זרם לנחיר (דיזה) חשמלי בקרבורטור ונפסקת אספקת דלק למנוע.

מכאן אנו רואים שבנסיעה בירידה כשדוושת הדלק משוחררת ומבצעים בלימת מנוע והסלד גבוה, אין כלל תצרוכת דלק (בכל רכבי הזרקת דלק ובחלק מרכבי הקרבורטור).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

המון תודה למגיבים ובמיוחד לרפי על ההסבר.

למטיפים - ציינתי שאין בכוונתי לחסוך ע"י שילוב ניוטרל בירידות וכו'. אני מודע לכל הסכנות וכו'.

שאלתי להשכלה כללית ומכאן גם הסיבה שתשובתו של רפי לין משמעותי עבורי, כי היא מסבירה בדיוק למה.

שוב, תודה רבה.

פורסם

אם אתה רוצה את כל הזוויות וכל הבלאגן שהתחולל בפורום תעשה חיפוש תאמין לי שאתה תמצא כל כך הרבה חומר שאתה תצא מבולבל

:wink:

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

לצביקה, תודה על תשובתך,

ולרפי - האם באונו (במקרה שלי 94 1400) יש את הפונקציה שציינת?

האם זה בכל הרכבים עם הזרקת דלק?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

בכל רכבי ההזרקה קיימת פעולת ה CUT OFF המתבצעת ע"י מחשב ההזרקה המפסיק להפעיל את מזרקי הדלק כשנחוץ מצב זה. (דוושת תאוצה משוחררת והמנוע בסל"ד מסוים הגבוה מסל"ד סרק).

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...