Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לאחר שנפתחו אינספור ת'רדים בנושא, ברצוני לשאול שאלה אחרת.

איך לעזאזל מצליחים הכל בנגלה אחת???

ואיך שומרים על חפיפה בין הפעולות, זאת אומרת:

למשל עשיתי ווקס, אז כמובן שלפני כן שטפתי+ייבשתי את הרכב היטב, כמו כן אני משתמש בטרטל בתרסיס, אז ככה שאני דוחה את ניקיון החלונות לאחר הווקס(במקרה ויש פאשלות, ותמיד יש).

אבל איך אתם עושים את זה?

לעשות רחיצה+ג'ילדה+ווקס+חלונות עם ספריי חלונות+הברקה של כל הדאשבורד עם חומר ייעודי+ניקיון כל השטיחים+שאיבה של כל הרכב.

האם זה אפשרי לעשות במכה אחת נונסטופ?? או שאתם עושים את זה במהלך יום שלם?

אתמול עשיתי שטיפה+ייבוש+ווקס+נקיון פנימי בחפיפות, בשעה, והייתי מותש מאוד, יש רעיונות יותר טובים לסדר עבודה???

פורסם

ככה הולך השישי שלי: קם בעשר, שותה קפה קורא עיתון, במידה וצריך לקנות משהו לרכב (סקאי, ווקס וכו' וכו') קופצים רגע לחנות אביזרי רכב של בני דודינו שהיא בערך 5 דקות מהבית, קונים מה שקונים.. רואים מה חדש וחוזרים לבית.

מתחילים בשטיפה של הבחוץ, שמפו, ניקון טוב טוב של כל האבק שהאוטו צבר במהלך השבוע (ירושלים עיר של שיפוצים), מייבש עם ג'ילדה ועובר לג'אנטים.. מים סבון מברשת משתדל להוציא את כל הפיח של הבלימה. נותן לאוטו לנוח קצת, שותה קצת, ועובר לנקות את הבפנים.. שואב אבק, סקאי לפלסטיקה.. כל הקבלות\דפים\פלייארים שהצטברו נשלחים לפח, לאחר הסקאי אני מנקה את כל החלונות מבפנים ובמיוחד את השמשה הקדמית מהשאריות של האפצ'יים :) פעם בחודש אני מנקה את כל הריפודים עם מים חמים + אבקת כביסה ומגבת יבשה.

אחרי שמסיימים את כל זה נחים, מביאים כסא, מביאים אבטיח ובקבוק קולה ואוכלים. פעם בחודש מפנקים את האוטו גם בווקס טפלון.

במידה ולא עושים ווקס, את החלונות (מבחוץ) שוטפים אחרונים עם ספריי יעודי ונייר עיתון.

כל העסק הזה כולל המנוחות לוקח בערך 4 שעות :-D

אבל זה משלם בערב.. אם אתם מבינים למה אני מתכוון :twisted:

פורסם

חצי יום לפחות.אם החלונות במצב גרוע מבפנים-אני מנקה אותם קודם.מבחוץ זה לא משנה,יש שטיפה.השטיחים-רק מידי פעם כשיש צורך,שוטף אותם היטב ומשאיר לייבוש. שוטף את האוטו ומשפשף היטב עם מברשת וסבון לכל האורך(בקיץ צריך חבר\חברה שיורידו את הסבון חלק חלק כי המים מתייבשים ועושים כתמים על הפח)והרוחב,כולל טאסות שמשום מה לא חוזרות אף פעם למצב נקי.ייבוש עם ג'ילדה.ווקס-עד היום השתמשתי רק בטרטל שמשאיר לכלוך לבן אשמח לשמוע המלצות נוספות.שואב אבק-רק מידי פעם כשיש צורך לפני החזרת השטיחים.ספריי "אמריקן איגל"להחזרת הברק לגומי החיצוני בפגוש(לפיאט מריאה יש פסים שחורים למניעת נזק לפח.תכנון איטלקי-ממוקמים 2 סנטים עמוק יותר מהנקודה הבולטת ביותר ברכב)ולפנים האוטו-בדש בורד וכל הפלסטיקים.מידי פעם צריך גם לעשות ניקוי לפלסטיק-האמריקן איגל רק מבריק את הליכלוך...אבל זה לוקח ה מ ו ן זמן,אני משתמש בחומר שנקרא "upolstry cleaner"שנועד לריפוד אמנם אבל מנקה הכל ומעולה.פעם ראשונה שעשיתי ניקוי כזה לקח לי חצי יום רק הניקוי!שטיפה כבר לא הספקתי.זהו בערך-הכל ביחד כזה,עם סדר עבודה הגיוני.אין כמו לנסוע ברכב נקי ומבריק!!!!!!!!!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אצלי זה פשוט,אני נכנס לשטיפה משלם 30-25 ש"ח ונותן לעובדים לעשות שלהם.

כשאני רוצה לחסוך אז אני מגיע לשטיפה בבארות יצחק ושטף רק חיצוני ב-10 ש"ח ואח"כ מנגב עם הג'ילדה ושם ספריי סקיי.

פורסם

הטענה שלך חצי נכונה:

במכונה עם מברשת שערות - באמת יש נזק לצבע - נשארות שריטות קטנות על הצבע.

במכונה עם ג'ילדות מגודלות(אין הרבה כאלה בארץ), אין נזק לצבע(לא למיטב ידיעתי לפחות). יא אחת במצליח, ועוד אחת פה גם בסביבה, שכחתי איפה.

שלד

פורסם

הכל תלוי במצב הרכב, במצ רוח שלי, ובשמש שנמצאת מעל הראש.

בדרך כלל ניקוי חיצוני מתבצע כל שבוע וניקוי פנימי אחת ל 3 שבועות, אני ממעיטה בניקיון הפנימי כי אני שומרת על הרכב ומקפידה לא לאכול לישתות ואם עולים איתי נוסעים אף אחד מהם לא מעשן, ולא עולה עם בוץ על הנעליים, הכי פשוט לא? כך כשאני צריכה לנקות הניקוי קל ופשוט.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כל שבוע בשטיפה - פנים + חוץ. שוטף אך ורק ב"שטיפת ג'ילדות".

יש מספר מקומות שבטוח כולם מכירים.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

ביום שהרכב שלי ייכנס למכונת שטיפה.....

השלבים הם

א) שטיפה עם סבון/שמפו באמצעות ספוג, כאשר לג'נטים הצד השני של הספוג, היותר קשה+ מברשת שיניים ללכלוך קשה.

ב) שטיפת הסבון באמצעות מים.

ג) ניגוב וייבוש באמצעות ג'ילדה.

ד) מריחת ווקס על כל הרכב כולל חלונות וג'נטים, מחכים 10 דקות שיתייבש, בינתיים ניקוי פנימי. (המוצרים של אמריקן איגל הם חרא, אל תיגעו)

ה) הסרת הווקס, וביצוע BLACK CHROME על החלקים השחורים החיצוניים.

ו) ניקוי תא המנוע מבפנים כולל בדיקת מפלסי כל הנוזלים.

ז) עוד שכבת ווקס על הגג והמכסה מנוע, הרכב עומד הרבה בשמש בחניה של העבודה במהלך השבוע.

ח) אחרי שעתיים שלוש של ייבוש , שם את הכיסוי על הרכב שלא יתלכלך חס וחלילה.

ט) נסיעה לבילוי יום שישי עם הרכב של הליסינג.

שאיבה מתבצעת אחת לחודש חודשיים בתחנת דלק בשיטת ה5 ש"ח ל6 דקות עבודה.

(אין לי נקודת חשמל למטה בחניה וגם לא שואב אבק.)

הערה: בהתחלה כל התהליך היה לוקח איזה 3-4 שעות .

התמקצעתי במשך השנים וכעת התהליך לא עובר את השעה -שעה וחצי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

(המוצרים של אמריקן איגל הם חרא, אל תיגעו)

להברקת הרכב מבפנים אני משתמש באמריקן איגל-אחלה ספריי,מבריק יופי.לגבי שאר התכשירים שלהם-לא יודע,לא ניסיתי,ולא מעוניין לנסות.איך אומרים-אם זה לא מקולקל למה לתקן?יש לי נוסחא מנצחת של חומרים,פרטתי מהם מקודם.אגב-באיזה חומר אתה משתמש?

וחוצמזה-וואו,פעם בשבוע שטיפה?אני שוטף פעם בחודש וחשבתי שזה הרבה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ד) מריחת ווקס על כל הרכב כולל חלונות וג'נטים, מחכים 10 דקות שיתייבש, בינתיים ניקוי פנימי. (המוצרים של אמריקן איגל הם חרא, אל תיגעו)

ווקס על החלונות? זה טוב? נראה לי מוזר.. :roll:

פורסם
ווקס על החלונות? זה טוב? נראה לי מוזר.. :roll:

לפני החורף זה מצויין :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...