Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעניינים ברכישה של סקודה ייטי.
בעיקר נסיעות בינעירוניות, סביב 15K שנתי.

התקציב נע סביב 30K.

מרחב פנימי גדול חשוב,

אמינות מעל לכל,

וחסכוני עד כמה שניתן במדינתנו, ונראה שהסקודה עונה על הדרישות.

חקרתי קצת וראיתי שהיו בעיות עם הגירים האוטומטיים בשנים מסוימות,

כמו כן גם עם משאבות המים בשאר הדגמים.

אז מה חשוב לוודא לפני שרוכשים?

פורסם

לוודא האם ומתי הוחלף מכטרוניק ומצמדים, אחרת זה יכול ליפול עליך וזה לא זול. משאבה אחרת בעיה, חבר עם נסועה גדולה החליף פעמיים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתקציב הנתון והדרישות מדובר ברכב סביב גיל 12 אם לא יותר. רכב כזה עבר משהו בחיים וצריך להכין תקציב לתיקונים. החשוב ביותר הוא לוודא הרכב טופל כראוי.

ועוד דבר - רכבים בגיל הזה הם חידה גם מבחינת דוחות הסליקה, כי מרכז הסליקה החלמלפעול כמה שנים אחרי שהם עלו על הכביש, ובשנותיו הראשונות הכיסוי שלו היה חלקי מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, taaltc כתב:

אמינות מעל לכל,

הרכב המדובר הוא לא הבחירה הנכונה למי שמחפש "אמינות מעל הכל" וקונה רכב בגיל כזה.

בגילאים האלו והמחירים האלו אם אמינות זה הכי חשוב אז צריך פשטות מכנית ולכוון לגיר אוטמטי רגיל (ולא רובוטי) ומנוע שאינו טורבו.

אם קונים רכב כזה חדש או בן 3-6 שנים זה עניין אחר. הבעיות עם הגיר הזה אינן כה חמורות שצריך לברוח ממנו בכל מחיר. אבל ברכב מזדקן התעדוף צריך להיות שונה.

ובכלל רכיב החסכון בדלק לא משמעותי מספיק כדי לתעדף אותו כפי שאתה עושה.

ב 15,000 ק"מ בשנה רכיב החסכון בדלק אינו משמעותי. יותר חשוב רכב אמין. תיקון משמעותי אחד יעיף את כל החסכון בדלק לתקופה.

בהערכה גסה בק"מ כזה משלמים בין 600 שח לחודש דלק לרכב בעירה פנימי חסכוני ל 1,000 לאחד שתיין. על זה לא בוחרים רכב משומש. 

במוסך הפערים גדולים יותר. ואולי גם בביטוח.

שלא נדבר על עלויות יישור קו.

נניח רכב שצריך רבעיית צמיגים, טסט ומצבר כעת (3500-4000 ש"ח החבילה כולה) לעומת אחד שמסודר בהיבטים הללו. אלו דברים שיותר חשוב להתעמק בהם.

פורסם

הגיר הוא סיפור יקר

משאבת מים אם הוחלפה אמור להיות בסדר

אבל הייתי ממליץ לך לבדוק דברים נוספים למשל סוזוקי קרוסאובר 2017 עם הגיר האמין (לא 2016) 

אני מבין שחשוב רכב גבוה עם מרווח פנימי טוב?

אגב- ראיתי ביד 2 יונדאי IX35 דיזל 2012 שמורה לא מזמן בטווח התקציב שלכם.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 7 שעות, PASHUT כתב:

הגיר הוא סיפור יקר

משאבת מים אם הוחלפה אמור להיות בסדר

אבל הייתי ממליץ לך לבדוק דברים נוספים למשל סוזוקי קרוסאובר 2017 עם הגיר האמין (לא 2016) 

אני מבין שחשוב רכב גבוה עם מרווח פנימי טוב?

אגב- ראיתי ביד 2 יונדאי IX35 דיזל 2012 שמורה לא מזמן בטווח התקציב שלכם.

נראית מאוד מתאימה הקרוסאובר, אבל 2017 כבר חורג מהתקציב.
כמה בעייתיים הדגמים הקודמים של 2014 - 2016?

פורסם

לא הצעתי את הקרוסאובר כי בתקציבו הוא יכול לקנות 2014, מכסימום 2015. אם הגיר הוחלף אמור להיות תקין, אבל ראיתי בפורום פה ושם אנשים חשדניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גיסי קנה 2015 עם גיר שהוחלף ב 27

אכן בתקציב 30 מעט מוגבל

אולי כן לחפש סקודה ייטי עד 23 נניח ולהשאיר קצת כסף בצד אם הגיר יחליט להפתיע

וכמובן: זהירות מסוחרים! רק פרטי או סוכנות גדולה כמו טרייד מוביל וכו' עם אחריות!

משתדל לעזור

פורסם

לאבא שלי יש ייטי 2014 עדיין עם המצמדים והמכטרוניק המקוריים. לא יודע לגבי צריכת דלק כי אני לא מתדלק את הרכב שלו. 

מבחינת תקלות, משאבת מים הוחלפה פעמיים כשבפעם השניה כנראה לגרסה העדכנית העמידה. 

הצ'יינג'ר של הדיסקים הפסיק לעבוד - היום גם כך כולם מחליפים למערכת אנדרואיד. 

מעבר לכך לא היו תקלות גדולות. 

מה שכן שים לב לתא המטען אם זה חשוב לך, הנפח שלו הוא לא גדול. 

פורסם

מה הק"מ?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

הלוואי והייתי יכול להגיד ש:

בתאריך 9.5.2026 בשעה 20:02, taaltc כתב:

אמינות מעל לכל

בתאריך 9.5.2026 בשעה 20:02, taaltc כתב:

התקציב נע סביב 30K

מסתדרים ביחד עם סקודה ייטי...

אני מת על הייטי, באמת. רכב מעוצב בצורה מבריקה, חלל פנימי פשוט ענק ביחס לגודלו, רכב שיודע לגדול יחד עם המשפחה (הצעירה בעיקר),

כיף גדול לנהיגה ביחס לגילו ולמעשה ללא מתחרים אמיתיים בשנתונים שלו.

גם ההשוואה לקרוסאובר (טרום 2017) פשוט מעליבה את הייטי - ולא הייתי נוגע בגיר CVT שעד 2016 היה הבחירה היחידה, עם מנוע חלש 1.6. 

להמליץ על קרוסאובר 2017 בתקציב של 30,000 זה כמו לומר שכדאי לך למהר ולרכוש וילה בקיסריה ב-200,000.... נראה אותך מוצא אחת...

אבל לייטי יש כבר בעיות מאד יקרות בגילה המתקדם, היא נמכרת הרבה מעבר למחירון (אות וסימן לביקוש גבוה), החל ממודל 2015 אמור לבוא שינוי לטובה בגיר (מצמדים עמידים יותר ותיבת מכטרוניק משודרגת שלא דולפת כל כך, עם לחצי עבודה מופחתים לטובת אמינות).

אבל - וזה אבל גדול - לא תוכל למצוא בתקציבך רכב עם נסועה סבירה, ואחרי 150-160א' ק"מ כבר אין שום הבטחה לזה שהגיר יחזיק, ועם עלות 4500 למצמדים ועד 10,000 ש"ח למכטרוניק חדש (התיקונים/שיפוצים שמוצעים בארץ לא באמת מחזיקים יותר משנתיים בד"כ, עולים חצי אבל מחזיקים רבע זמן...) - ובגדול זו הרפתקה שסותרת את הדרישה שלך לאמינות מעל הכל.

החדשות ה"טובות" הן, שבתקציב 30,000 אינני מוצא שום רכב שנשארה לו הרבה אמינות לתת... חוץ משיעמומון יפני (קורולה ישנה, מאזדה3 5 הילוכים טרום 2015, הונדה סיוויק ישנה) - כל קנייה היא ברמת סיכון גבוהה מאד לתקלות. השוק פשוט השתגע בכל הקשור לסגמנט של המשומשות הזולות, זו האמת...

• אהבתי 1
  • מעניין 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

הייטי מצוינת יופי של אוטו יש לי אחת כזאת 2017 1.2T
כמו שכתבו לפניי, קשה מאוד למצוא אקזמפלר שמור עם ק"מ נמוך.
משאבת המים הוחלפה בריקול והגיר DQ200 דור 2 (לפחות אצלי) מתפקד מעולה
הרבה יותר טוב מ DQ200 דור 1 שמותקן ברכב אחר שבצי (גולף 2009)
וגם יותר טוב, מ DQ250 שמותקן ב 2 גולפים אחרות שבצי.

פורסם
לפני 11 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

החדשות ה"טובות" הן, שבתקציב 30,000 אינני מוצא שום רכב שנשארה לו הרבה אמינות לתת... חוץ משיעמומון יפני (קורולה ישנה, מאזדה3 5 הילוכים טרום 2015, הונדה סיוויק ישנה) - כל קנייה היא ברמת סיכון גבוהה מאד לתקלות. השוק פשוט השתגע בכל הקשור לסגמנט של המשומשות הזולות, זו האמת...

השוק מפרגן לשיעמומונים האלו בגלל שבמחירים והגילאים האלו הם מספקים את מה שצריך.

בעיני טורבו וגיר רובוטי מבית פולקסוואגן זה נהדר כחדש, לא רע בכלל כמשומש בגילאים 3-6 (למי שער לכך שעלולה לצוץ בעיה) וטעות גדולה ברכב ישן יותר.

לא הייתי בהכרח מעיף אחת בת 8-10 אם אני איתה כמה שנים אבל בודאי שלא הייתי קונה אחת כזו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...