Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לשוכני העוף.

אף פעם לא ידעתי להקליד מי-יודע-כמה, לא ממש יודע להקליד עיוור, אבל יש מקלדות (כמו לדוגמא, של כל הניידים של לנובו שהיו או יש לי) שעליהן ההקלדה ממש זורמת ואני מוצא את עצמי מקליד כמעט עיוור; לעומת זאת, כל המקלדות stand-alone שהיו אצלי היו ממש גרועות מהבחינה הזו, כולל הנוכחית (משהו גנרי של מיקרוסופט). לאחרונה אני מרגיש שהמצב מחמיר, אני שוגה הרבה בהקלדה וצריך לתקן כל הזמן. אשמח להמלצה על מקלדת שעושה חסד עם מאותגרי הקלדה כמוני. 

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

Akko מעליאקספרס

אבל לא יודע להגיד לך דגם מדויק כי ניסיתי אצל חבר

לי יש Redragon מאמזון והיא גם סבבה

אבל Akko יותר טוב

וגם לי יש אצבעות קבב קצת

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לנובו מוכרים גם מקלדות "מיושנות" חפש 73P2634.

.-

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

Akko מעליאקספרס

אבל לא יודע להגיד לך דגם מדויק כי ניסיתי אצל חבר

לי יש Redragon מאמזון והיא גם סבבה

מקלדות מחו"ל בדרך כלל לא כוללות עברית, חריטה בארץ לא תהיה שימושית למקלדות מוארות.

• אהבתי 1
פורסם

אני משתמש שנים במקלדת מכנית של DasKeyboard ומרוצה מאד.

בזמנו עלתה כ-750₪.

לא זוכר את צבע הסוויצ׳ים אבל מבחינתי שילוב מאוזן בין משוב, רמת רעש ונוחות.

חסרונות? בראש ובראשונה - רעש, שנית משקל ושלישית חיבור חוטי. חי בשלום עם שלושתם.

ראה כאן מקלדת עם סוויצ׳ים אדומים מתוצרת לנובו (ציינת שביעות רצון ממקלדות היצרן בניידים), חוטית ודי זולה.

אם תרצה להתפרע, יש לא מעט דגמים לרבות ממותג לוג׳יטק.

חפש חוות דעת במרשתת.

https://ksp.co.il/web/item/62277

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 9 שעות, קורן בן אשר כתב:

כמו לדוגמא, של כל הניידים של לנובו שהיו או יש לי

לפי מה שאתה אמר, האצבעות שלך רגילות למקלדות של ניידים שהן עם מקשים שטוחים ודווקא צפופים יותר, ואתה לא מסתדר עם מקלדות עם מקשים גבוהים ומרווחים.

לדעתי אתה צריך לחפש מקלדת דקה וקומפקטית, בתוצרת מחשב נייד. משהו דומה לזה או זה

• רעיון טוב! 1
פורסם

כל מקלדת מצריעה הסתגלות. המקשים מסודרים קצת אחרת, המידות שלהם שונות, המהלך ארוך או קצר, יש או אין קליק, יש אפילו מקלדות שבהן השורות אינן ישרות אלא גליות ויש מרווח באמצע המקלדת - וככל שההבדלים יותר גדולים כך ההסתגלות יותר קשה.

וחוץ מזה, כנראה שלא למדת להקליד באופן פורמלי וסיגלת לעצמך מנהגים גרועים שיהיה קשה לך לבטל.באני מכיר את זה עוד מימי ה-olivetti lettera 32, 

image.thumb.png.c33dfc2a67f31a90209cc815e01cde0b.png

כפי שכתבה קודמתי - נסה מקלדות עם מהלך מקשים קצר ו-layout דומה לזה שאליו אתה רגיל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, קורן בן אשר כתב:

(משהו גנרי

Well there's your problem | Picture Quotes

כאחד עם אצבעות שמנמנות משל עצמו. 

אני לא משתמש ב"משהו גנרי". אני משתמש בעיקרון בארגונומיות, כל ה"רגילות" לא ממש נוחות לי בדיוק מהבחינה הזו. 

הארגונומיות מכריחות את הידיים שלך להיות בתנוחה יותר טובה ומקטינות משמעותית את הבאג של האצבעות. 

בבית החלפתי מקלדת מאחת ארגונומית שמאד אהבתי (WAVE של לוג'יטק) לאחת של גיימינג מבית קורסייר, היה לה כמה פיצ'רים שחיפשתי. 

מאד לא נוחה לי להקלדה. 

לגיימינג היא אחלה... לא הכי טובה ונוחה, אבל סבבה.

אני לא נהנה לכתוב איתה. לא נוח. 

מקווה שעזרתי. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 12 שעות, קורן בן אשר כתב:

אשמח להמלצה על מקלדת שעושה חסד עם מאותגרי הקלדה כמוני.

שים לב שבמקום מושבך הנוכחי כל מקלדת חדשה שתקנה תהיה by default עם פריסת מקשים קצת שונה ממה שאתה רגיל. זה לא גרוע כמו AZERTY, אבל עדיין דורש התרגלות בגלל שכמה מהתווים יזוזו. 

עם זאת, ספרד מציעה גם אופציות שאין בישראל כמו לקנות באמאזון ולהחזיר תוך חודש אם לא אהבת (בהנחה ופתחת את האריזה בעדינות). יש פה גם את אפליקציית Wallapop  שמאפשרת למצוא כמעט הכל משומש או overstock במחיר נוח, ושלל חנויות (פיזיות ואונליין) שמתמחות במכירה מחדש של החזרי אמאזון למיניהם, אם כי זה בד"כ זבל סיני ולא מותגים רציניים. 

בהמשך למה שנכתב לעיל - אני חושב שהמקלדת הזאת של לוג'יטק עשויה להתאים לך. היא קטנה יחסית ומרגישה כמו מקלדת של לפטופ עם מקשים בעלי פרופיל נמוך, אבל גם בנויה היטב ומשולבת עם טראקפד. אם לא תסתדרו, אפשר להחזיר או פשוט לשמור אותה בתור רזרבית להזדמנויות בהן צריך לחבר את הלפטופ לטלוויזיה ולשלוט בו מהספה. מה שכן, אני לא יודע איך תוכל להוסיף לשם עברית - אולי עם מדבקות על המקשים. 

image.thumb.png.7c226c594d7d082f56d01d985dad15c1.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, קורן בן אשר כתב:

ערב טוב לשוכני העוף.

אף פעם לא ידעתי להקליד מי-יודע-כמה, לא ממש יודע להקליד עיוור, אבל יש מקלדות (כמו לדוגמא, של כל הניידים של לנובו שהיו או יש לי) שעליהן ההקלדה ממש זורמת ואני מוצא את עצמי מקליד כמעט עיוור; לעומת זאת, כל המקלדות stand-alone שהיו אצלי היו ממש גרועות מהבחינה הזו, כולל הנוכחית (משהו גנרי של מיקרוסופט). לאחרונה אני מרגיש שהמצב מחמיר, אני שוגה הרבה בהקלדה וצריך לתקן כל הזמן. אשמח להמלצה על מקלדת שעושה חסד עם מאותגרי הקלדה כמוני. 

אתה יודע לנסות ולבודד את זה ולהגיד האם זה קורה לך במקלדות שיש בהם אבחנה משמעותית בין המקשים, או דווקא שהם צפופים ומשטח אחיד? 

אצלי למשל זה משנה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה לעונים.

דריש, תודה על הטיפ, המקלדת הזו של לוג'יטק נראית מגניבה לגמרי. ייבדק אם הניסוי שלהלן לא יוכיח את עצמו. 

לפני 3 שעות, GTאי כתב:

אתה יודע לנסות ולבודד את זה ולהגיד האם זה קורה לך במקלדות שיש בהם אבחנה משמעותית בין המקשים, או דווקא שהם צפופים ומשטח אחיד? 

אצלי למשל זה משנה.

כנראה שאכן אני צריך מקשים מופרדים היטב, עובדתית זה המצב בניידים שלי, ואיתם אני מסתדר הרבה יותר טוב בהקלדה. 

עדכון קצר, בזמנו קיבלתי מהעבודה סט מקלדת ועכבר של דל שלא נגעתי בהם עד היום. לאור הרעיונות שעלו כאן, הלכתי לחפש אותו - מדובר במקלדת דקה ומבחינת מקשים אכן דמויית לפטופ. אז עכשיו היא בתקופת ניסיון. החסרון - אין עברית. 

17700733186441237754981638038653.jpg

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

אני משתמש בזו כבר כמה שנים, זו מקלדת מאוד כיפית עם פידבק טוב.

יש לה ממש הפרדה בין הלחצנים, אז אחרי שמתרגלים למנח של היד את ממש מרגיש שאתה מדלג בין האותיות ויש מצב שזה סגנון שיתאים לך. (למרות שחריטה תהיה זולה יותר)

image.png.a283b4a322188e964805d260aedf2630.png

פורסם
לפני 4 דקות, GTאי כתב:

אני משתמש בזו כבר כמה שנים, זו מקלדת מאוד כיפית עם פידבק טוב.

image.png.a283b4a322188e964805d260aedf2630.png

לפני 23 שעות, ברווז כתב:

קורסייר, היה לה כמה פיצ'רים שחיפשתי. 

מאד לא נוחה לי להקלדה. 

אני לא נהנה לכתוב איתה. לא נוח. 

אותם מקשים כמו אצלי (בדגם הזה היא מכנית ממה שהבנתי? צ'רי? אצלי "רגילים").

לי היא לא נוחה לכתיבה דווקא. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

היא פחות "עבודה" למרות שאני בכלל לא משחק.

כן, זה צ'רי עד כמה שאני יודע. (Cherry MX Low Profile Speed)

תכלס ניסיתי בחנות כל מיני מקשים ולזו הכי התחברתי. 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • תוכן חדש...