Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסה את מזלי, למרות שאינני מצפה למאומה.

קודם רקע לשאלה יש לי דירה בבניין שקיבלתי בירושה בחיפה. רוב הדירות באותו בניין הן שכורות.

באחת הדירות שנמצאות בשכירות, הדייר ברח. בעל הבית נמצא בחו"ל תקופה ארוכה (וכנראה לא יחזור בקרוב).

ניהול הדירה מבוצע ע"י חברה כלשהי, שכנראה מתמקדת בעיקר במגזר דוברי הרוסית.

אף אחד בבניין לא יודע איך ליצור קשר עם החברה המסתורית הזאת. אף לא יודעים איזו חברה זאת.

בעקבות כך, נוצרו חובות ועד בית שלא משולמים.

וכאן השאלה שלי : האם מישהו מכם מכיר/ שמע על חברה כזאת ? 

אני מחפש קצה חוט כדי לדעת למי לפנות לגבי תשלום חובות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שחייבים לו כסף - החברה הזאת - לא דורש את החוב? ממה שאני מכיר בחברות ניהול, לא משלמים לוועד הבית אלא ישירות לחברה. הוועד רק מייצג את הדיירים מול החברה.

מי הוועד בבניין הזה? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אף אחד לא יודע את פרטי החברה הזאת.

זה בניין ישן שאין לו וועד רשמי. יש בעלת דירה שגרה שם (נראה לי היחידה מבין בעלי הדירות), והיא משמשת כועד בית בפועל.

גובה כסף מכולם, חוץ מאותה דירה שלא יודעים מי החברת ניהול שלה.

פורסם

לא הבנתי: החברה מנהלת את הדירה או את הרכוש המשותף?

אם מנהלת את הרכוש המשותף כל בעל דירה אמור לדעת למי הוא משלם.

אם מנהלת את הדירה תזקק למידע מבעל הדירה, אם ישתף פעולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדירה יש חברת ניהול?

אז צריך לשאול את בעל הבית.

איך החברה הזאת שילמה לוועד לפני? אין קבלות עם שם?

פורסם

מה שאני הבנתי:

ועד הבית נמצא בפועל אצל בעלת דירה אחת. אני מניח שבבית כזה מדובר בשוטף בעיקר בניקיון וחשמל חדר מדרגות?

בעל הדירה המדוברת אינו בארץ והדירה טופלה (הושכרה) ע״י איזו חברה.

כעת יש צורך באיתור החברה המטפלת לצורך גביית חובות ועד בית (ואולי יש תשלום הוצאות חריג?)

האם יש לועד אילו רישומים או קבלות מהחברה בזמן שהדירה טופלה?

לאור זה שאין דייר בדירה מה הביטחון שאותה חברה עדיין מטפלת בדירה?

נראה כמו משהו שצריך לפנות לאגודה לתרבות הדיור...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

את זהות בעל הדירה אין קושי למצוא - מוציאים נסח טאבו של כל הבניין, רשומים בו בעלי על הדירות ובעלי הערות אזהרה. להתקדם משם זה כבר עניין אחר, תלוי מי מופיע ברשימה.

הרעיון של בורסוד לפנות לאגודה לתרבות הדיור נכון- בתנאי שהועד משלם דמי חבר באגודה. מעניין מי מטפל בכך ובאיזה אוכלוסיה מדובר.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ההיגיון שלי שאם בעה"ב בחו"ל ואין דייר החברה לא תשוש לשלם את דמי הניהול במקומו, גם אם בעיקרון היא עדיין מתווכת לבעה"ב את דמי השכירות (שאינם).

תנהלו רישומים של ניסיון לגבות וכשבעה"ב יחזור תגישו לו את החשבון לתשלום (ותהיו מוכנים לפשרה על X אחוז בתנאי שישלם תוך חודש).

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

המלצתי

בהנחה שיש X דירות בבניין תגדילו את דמי הוועד כדי שיכוסו עלי ידי X-1 מדיירי הבניין.

כך  הבניין ימשיך לתפקד ,ונהלו רישום מדוייק על החובות שמצטברים לחובת אותו בעל בית כדי שישלמם בבוא העת

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

את פרטי בעל הדירה יש לי (שם + ת.ז.).

אלא שהוא נמצא בחו"ל. לפי מה שהבנתי משאר הדיירים- אינו צפוי לחזור בקרוב (אם בכלל).

את הדירה משכירה חברת ניהול מסתורית (דירה בלבד !  לא ניהול של הבניין).

חברת הניהול הנ"ל פונה בעיקר (או רק) למגזר דוברי הרוסית.

הוהשאלה שלי היא האם מישהו מכיר חברה כזאת (שפועלת בחיפה) ?

המטרה היא לנסות לאתר את החברה המסתורית כדי לגבות כספים.

פורסם

השאלה הראשונה היא, איך לעזאזל יודעים שהיא חברת ניהול שמתמקדת בדוברי רוסית?

שם ות.ז של בעל הדירה - חיפוש בגוגל, אולי יניב לך כתבי תביעה, משם להתקדם לעו"ד שטיפל בבעל הדירה ולנסות להשיג ממנו את פרטי הקשר שיש לו.

אופציה נוספת - לפנות לחוקר פרטי שימצא את הבנאדם או לכל הפחות קרובי משפחה שנמצאים פה בארץ ויכולים לעזור.

דבר נוסף, אולי למסד את עניין ועד הבית ולהקים את כל התשתית הנדרשת. ביטוחים, חשבון בנק וכו'.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, ישה כתב:

בהנחה שיש X דירות בבניין תגדילו את דמי הוועד כדי שיכוסו עלי ידי X-1 מדיירי הבניין.

פתרון זמני מעולה, אבל מצד שני זה גם נותן מוטיבציה לקחת את הדברים לאט, ואולי לאט מדי, וככה במשך שנים לא ישלמו ועד בית מהדירה הזו.

מכיר בניין שבגלל משפחה אחת העלו את ועד הבית ב-20 ש"ח לחודש (המון לכלוך) עד שהם עזבו כי ועד הבית העיר להם המון. רק שהמצב שלכם שונה קצת..

פורסם

יש כאן שאלה משפטית. האם בדירה ריקה יש חובת תשלום ועד בית?

בהינתן וכן (אני מבין שזו נקודת המוצא שלכם, אז אני מניח שביררתם את זה) לכאורה אפשר להתקדם לתביעה מול בעל הבית, וחברת הניהול לא מעניינת אתכם.

בפועל אני מניח שתביעה לא תניב דבר כי הנתבע לא יתייצב לדיון, ולהערכתי (כמו שכתבתי למעלה) גם פניה לחברת הניהול (בהנחה שהיא קיימת וזה לא איזה סתם מתווך) לא תניב דבר (לפחות עד שיהיה שם שוכר, ואז אפשר להעיר לחיים את החוב הישן).

לכן אני מצטרף להמלצה לא לבזבז על זה משאבים עכשיו, פרט לפעולות הנדרשות למניעת טענת התיישנות.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בוודאות יש חובת תשלום וועד בית בדירה ריקה, אלא אם הדיירים האחרים הסכימו שלא תשלם.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...