Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם שאלה...

האם בישראל שישנם מקומות שזורקים אבנים ומנסים לעשות לינץ' באזרחים יהודים, אם זה נכון להתנייד עם רכב עם בלימה אוטונומית דבר שמונע במקרה הצורך לברוח במקרי התקהלות או אירוע חרום מה דעתכם ?

ואם יש אפשרות בכל זאת במקרה חרום לנסוע למרות זיהוי אדם או חפץ מול הרכב?

• אהבתי 1
פורסם

לא בדקתי נתונים,

אבל אני מניח שבלימה אוטונומית מצילה חיים של מאות אנשים בשנה במדינת ישראל,

ומניח גם שהאפשרות להתחמק מלינץ' ע"י נסיעת הימלטות תוך כדי ניגוח הפורעים או מכשול, מצילה ככל הנראה מספר חד ספרתי של אנשים באותו פרק זמן.

ושיקול נוסף,

שומעים מידי פעם על הרוגים או פצועים כתוצאה מאיבוד שליטה על רכב עקב זריקות אבנים וכדו', יתכן שמדובר בחיים שהיו יכולים להינצל אם היו להם אמצעי בטיחות אקטיביים שהיו מונעים תאונה בעת איבוד עשתונות

• רעיון גרוע 2
פורסם
לפני כשעה, א.ד.מ. כתב:

בעיקרון אחרי שהרכב בלם אותך אם תלחץ על הגז הרכב יסע, כנל לגבי תיקון סטייה מנתיב או בקרה אדפטיבית

בדרך כלל אני מבטל את כל המערכת עזר בנהיגה מיד כשאני עולה על הרכב, אבל יצא לי יותר מפעם אחת שהרכב בלם אותי כשלא ביטלתי את הבקרות ולא עזר גז ולא שום דבר הרכב מאט ברמה קיצונית ורק אחרי 5 שניות בערך (שזה נצח בכביש) אפשר להאיץ שוב

ככה שהעיקרון הזה לא נכון לכל הרכבים, ולמרות שאני מאמין שהמערכות יותר מועילות ממזיקות - תכל'ס בכל דבר יש צד שלילי

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 2
פורסם

לא זוכר באיזה רכב , חשמלי, אולי מודל 3,

חבר בדק את זה מול קרטון, (קחו טיפ, אריזה של מקרר, מושלם לניסויי בלימה :-)) לחיצה על הגז לא עצרה את הבלימה של המערכת, לחיצה כפולה, כן.

• רעיון טוב! 2
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם (נערך)
לפני כשעה, shlomiko כתב:

הרכב מאט ברמה קיצונית ורק אחרי 5 שניות בערך (שזה נצח בכביש) אפשר להאיץ שוב

באיזה רכב מדובר? דגם מדוייק ושנה.

מעניין לדעת.

האם הסביבה בה אתה נוסע, היא מקומות בעייתיים, שזה קורה לך יותר מפעם אחת אירוע קיצוני שכזה? (רכב שמתערב).

כלומר, האם הבלימות של הרכב היו מסיבה של "כמעט" תאונה?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 14 שעות, א.ד.מ. כתב:

בעיקרון אחרי שהרכב בלם אותך אם תלחץ על הגז הרכב יסע, כנל לגבי תיקון סטייה מנתיב או בקרה אדפטיבית

הוא יסע על אנשים?

פורסם
בתאריך 18.12.2025 בשעה 23:53, IsraCar כתב:

באיזה רכב מדובר? דגם מדוייק ושנה.

מעניין לדעת.

האם הסביבה בה אתה נוסע, היא מקומות בעייתיים, שזה קורה לך יותר מפעם אחת אירוע קיצוני שכזה? (רכב שמתערב).

כלומר, האם הבלימות של הרכב היו מסיבה של "כמעט" תאונה?

בסוזוקי בלנו 2018 הרכב בלם כשמשאית השתלבה לנתיב שמאל בלי לבדוק אם יש רכבים, להאט לא היה עוזר והאופציה היחידה שלי הייתה להאיץ ולעקוף אותה מהנתיב הימני אבל הרכב בלם ברקס שלא הועיל בגלל המרחק הקצר, למזלי הנהג בימין הבחין בכך והאט ככה שיכלתי לעבור לנתיב שלו

יצא לי גם בברלינגו 2021 נראה לי - סיטואציה דומה, לקחתי פעם למוסך סונטה 2020 שעבר תאונה והחיישנים שלו לא היו מכויילים (החיישנים נמצאים בטמבון כך שכל תאונה קלה עולה פי 3 ויותר מרכב ללא חיישנים) אפי' רכב שהיה נוסע בנתיב לידי היה מוביל לברקס חירום

אני יודע שזה לא רוב הסיטואציות בכבישים, והחיישנים מצילים חיים עם הדפוסי נהיגה שקיימים כיום, אבל ממה שאני יודע אם הרכב בולם גז לא יעזור

אני אישית למרות שאני מדור הטיקטוק אוהב מכניקה וכמה שפחות חיישנים שנוהגים במקומי, להבנתי החיישנים טובים אבל ברגע שהנהג מחליט אחרת הרכב צריך לשמוע לנהג ולא למכונה 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 19.12.2025 בשעה 15:23, IsraCar כתב:

תגיד אתה בסדר?

אתה בטוח שפורום מכוניות זה מה שאתה צריך?

במקרה של סכנת חיים ייתכן מצב בו דריסה של תוקף לצורך המלטות תהיה הכרחית ומוצדקת.

פורסם

השאלה טובה, למרות ההקשר המצחיק והמחשבות על קרמגדון.

בגדול, ככה בקווים גסים, שום מכונית לא מונעת ממך בסופו של דבר לעשות שטויות / לרדת מהכביש / לדרוס, זה פשוט דורש קצת יותר עקשנות מבעבר - בדגש על "אולי".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא יודע או ואת מי הוא מתכנן לדרוס (אפשר להגיד א ולהתכוון ב) או אם אלה "רק" פנטזיות, אבל גם אני חושב שמי שמבקש עצות איך לדרוס בני אדם זה לא מהסוג שאפשר לתת פה בפורום 🤔

פורסם (נערך)
לפני שעה, אבנר גם כן כתב:

אני לא יודע או ואת מי הוא מתכנן לדרוס (אפשר להגיד א ולהתכוון ב) או אם אלה "רק" פנטזיות, אבל גם אני חושב שמי שמבקש עצות איך לדרוס בני אדם זה לא מהסוג שאפשר לתת פה בפורום 🤔

למה לחשוב ישר אם אפשר לחשוב עקום?

למה להפריע לפות"ש לקבל תשובה נורמלית ומועילה?

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@מרדכי1 אם אתה שואל פרקטית בשבילך מה לעשות, תפרט איזה רכב מדובר.

יש אפשרות לבטל מראש את המערכת, אם אתה נכנס לאזור סכנה עדיף שתבטל מראש או שלפחות תתרגל איך לבטל את המערכת במהירות בעת הצורך.  

כדאי שתפרט באיזה רכב מדובר כי זה מאוד משתנה, תוכל גם לבדוק מה כתוב בספר רכב שלך.

לדוגמה מספר רכב של טויוטה: [אם לוחצים חזק על הדוושה המערכת מתבטלת גם כשהיא דרוכה]. 

image.thumb.png.6f16910b8be05859abc04dfeae71dd96.png

• אהבתי 1
פורסם

הסיכוי של נהג לא מיומן ומאומן לבצע תרגול החלצות ברגע חירום או תמרון התחמקות ממכשול, הוא קרוב לאפס.

הייתי בכמה קורסים שלימדו התחמקות ממכשול (אפילו החלצות לאחור) ואף אחד מעולם לא הצליח לבצע את התרגולת בהצלחה בפעם הראשונה, ושזה לאחר תדריך והדגמה ומוכנות נפשית. 

מצד שני, הרעיון שהרכב יבצע בלימת חירום על דעת עצמו ובניגוד למה שאני מחליט כנהג... מטריד, אם כי מעולם לא חוויתי את זה.

אבל ממה שאני רואה כאן, לחיצה חזקה על הגז ו/או תמרון, אמורים למנוע את המשך בלימת החירום.

בתאריך 18.12.2025 בשעה 22:53, shlomiko כתב:

אבל יצא לי יותר מפעם אחת שהרכב בלם אותי כשלא ביטלתי את הבקרות

זה נשמע לא סביר, להקלע לכמה וכמה מקרים שדורשים בלימת חירום.

מקווה מ-2018 הדברים השתפרו, כך שלחיצה על הגז מבטלת את הבלימה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...