Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

לפני כחודשיים החלפתי בסקודה סופרב 2018 (מנוע 1.8 ליטר) חיישן שמן בעקבות נורה כתומה שנדלקה (oil sensor service vehicle).

לאחרונה מידי 2 או 3 נסיעות הנורה הייתה נדלקת שוב ונכבית לאחר כחצי דקה בערך.

מאתמול היא נדלקת לאחר דקה מהנעת הרכב אבל לא נכבית.

יש לציין כי לא חסר בכלל שמן.

כשניגשתי למוסך שהחליף לי את החיישן הזה הוא טוען שיש בעיה עם החיישנים שמזהים אם מכסה המנוע סגור.

האם באמת יש קשר בין השניים?

תודה

126.jpg

עריכה אחרונה על ידי HakarisH
פורסם

יש קשר.

אם החיישן מכסה מנוע לא מחווה למחשב שפתחת מכסה ובדקת שמן, המנורה לא תכבה. בעיה מוכרת בכל רכבי VAG.

https://share.google/oU0Ih4YfOoASVWCBr

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

יש קשר.

אם החיישן מכסה מנוע לא מחווה למחשב שפתחת מכסה ובדקת שמן, המנורה לא תכבה. בעיה מוכרת בכל רכבי VAG.

https://share.google/oU0Ih4YfOoASVWCBr

תודה על תשובתך.

כשאני פותח מכסה מנוע אז אני מקבל חיווי תקין בלוח השעונים שאכן המכסה פתוח, כלומר החיישן כן מזהה פתיחה וסגירה של המכסה. זה לא מעיד שהחיישן תקין?

פורסם

הסרטון המצורף מסביר את זה הכי ברור שאפשר.

אומנם בחור אנגלי, אבל הוא מדבר מספיק ברור.

רואים שהוא מכונאי תותח.

אם אתה שואל אותי (ובאמת שלא צריך), זהו עוד פטנט גרמני אובר-מהונדס.

(יכולתי להוסיף מילים, איך לומר, פחות יפות).

פורסם
לפני 6 שעות, IsraCar כתב:

הסרטון המצורף מסביר את זה הכי ברור שאפשר.

אומנם בחור אנגלי, אבל הוא מדבר מספיק ברור.

רואים שהוא מכונאי תותח.

אם אתה שואל אותי (ובאמת שלא צריך), זהו עוד פטנט גרמני אובר-מהונדס.

(יכולתי להוסיף מילים, איך לומר, פחות יפות).

אז לפח מה שאני מבין ממך אז באמת יש בעיה בחיישן מכסה מנוע למרות שהוא מציג דיווח תקין כאשר המכסה פתוח/ סגור בהתאם למצב?

אין סיכוי שדווקא החיישן שמן לא תקין למרות שהוחלף לפני כחודש?

פורסם

אני חושב שהמוסך אמר לך את האמת.

עכשיו תחליט אם אתה רוצה לתקן את המיקורסוויטצ' המיותר הזה, שמורכב בתוך מנעול מכסה המנוע.

לפי מה שהמוסך אמר לך, אני מבין שהם לא בדיוק משתגעים לתקן את זה. אחרת הם פשוט היו מציעים לך את התיקון. 💡

פורסם

אין הרבה ברירה, אחרת אתה מסתכן שלא תהיה לך התראה אמיתית כשחסר שמן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 17 שעות, IsraCar כתב:

אני חושב שהמוסך אמר לך את האמת.

עכשיו תחליט אם אתה רוצה לתקן את המיקורסוויטצ' המיותר הזה, שמורכב בתוך מנעול מכסה המנוע.

לפי מה שהמוסך אמר לך, אני מבין שהם לא בדיוק משתגעים לתקן את זה. אחרת הם פשוט היו מציעים לך את התיקון. 💡

לפי מה שאני מבין ורואה הוא כן תקין, אבל לא אכפת לי להחליף אותו אם זה אכן יפתור את הבעיה

לפני 15 שעות, amosbmw כתב:

אין הרבה ברירה, אחרת אתה מסתכן שלא תהיה לך התראה אמיתית כשחסר שמן.

ברור, זה לא שווה את זה. אבל המוסך כנראה עצלן מידי או שהוא מעדיף בזמן הזה לעבוד על רכב אחר ולהרוויח יותר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן בנושא:

בשבועיים האחרונים הנורה כבתה כאילו מעולם לא נדלקה.

היום בבוקר נדלקה שוב,

אשמח לעזרת המומחים כאן כי אני כבר אובד עצות.

ברשותי סקודה סופרב 1.8 (Style) שנת 2018. בשבועות האחרונים נדלקת לי לסירוגין התראת Oil Sensor: Service Vehicle (נורה כתומה).

ביצעתי ניסוי כדי לבודד את הבעיה דרך תצוגת טמפרטורת השמן בלוח המחוונים, והתוצאות עקביות:

1. כשהכל תקין: יש קריאת טמפרטורה (בין 96 ל 104 מעלות).

2. ברגע שהתקלה קופצת: קריאת הטמפרטורה נעלמת מיד והופכת לקווים (---), ובמקביל מופיעה ההתראה וצפצוף.

3. לאחר זמן מה: הנורה עשויה להיכבות והטמפרטורה חוזרת להופיע כרגיל.

דגשים חשובים:

• בדקתי מפלס שמן ידנית כשהרכב היה קר – המפלס תקין לחלוטין.

• חיישן גובה שמן (מקורי!) הוחלף לפני חודשיים (וגם לפני שנה ע"י הבעלים הקודם).

• חיישן מכסה המנוע תקין (יש חיווי "מכסה פתוח" בלוח השעונים).

• הסורק לא תמיד תופס תקלה קבועה כשהנורה כבויה.

העובדה שהטמפרטורה נעלמת ברגע שהנורה נדלקת גורמת לי לחשוב שלא מדובר בחיישן תקול (כי הוא נותן קריאה מצוינת כשהוא מחובר), אלא בבעיית חיווט או מגעים.

מצרף תמונות של לוח השעונים בשני המצבים (עם קריאה תקינה ועם קווים).

מה יכול לגרום לנתק רגעי כזה בתקשורת? האם יש נקודת תורפה ידועה בצמת השמן בדגם הזה?

תודה מראש לעוזרים!

IMG_0954.PNG

IMG_0955.PNG

פורסם

האם אחרי כל המחקר גם עשית את הדבר הבסיסי של חיבור סורק תקלות? זה יתן לך את הכיוון הכי טוב. 

סורק איכותי ייעודי כמו VCDS גם יגיד לך האם התקלה קבועה או לסירוגין (intermittent).

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 2.1.2026 בשעה 16:12, Fraysa כתב:

האם אחרי כל המחקר גם עשית את הדבר הבסיסי של חיבור סורק תקלות? זה יתן לך את הכיוון הכי טוב. 

סורק איכותי ייעודי כמו VCDS גם יגיד לך האם התקלה קבועה או לסירוגין (intermittent).

המוסך חיבר סורק תקלות (אין לי מושג אם זה VCDS) ולא מצא כלום.

בכ"א כנראה בשני בבוקר אגיע לשם שוב ואבקש לסרוק שוב את התקלות

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...