Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני כבר הרבה זמן לא מצליח להבין את התימחור הזה. 

במוסך משלמים על שני דברים: עבודה וחלקים/חומרים. המוסך צריך להרוויח על שניהם, זה בסדר. 

אבל השאלה מהי העבודה שעושים, לא צריכה להיות פקטור. דיאגנוסטיקה או טיפול, מה זה משנה?* "להתחבר למחשב בנסיעה", מי ישמע! סטנדרטי לגמרי. נסעת חמש דקות, חמש דקות חיברת למחשב, חמש דקות הסברת? רבע שעת עבודה לפי התעריף. 

מוסכים צריכים להתפרנס, ואני לא רואה שבעלי מוסכים קטנים מתעשרים (להבדיל ממוסכי יבואן שלדעתי בהחלט כן). אבל צריכה להיות איזו הוגנות, ואם כבר דיאגנוסטיקה צריכה להיות החלק שבו הכי פחות מנצלים את הלקוח. 

חבר נדרש לאחרונה לשלם 1,200 ש"ח על "להתחבר למחשב" במוסך יבואן. ויתר על התענוג ועשה את התיקון במוסך אחר בלי דיאגנוסטיקה. 

* לעיתים יש עבודה מאתגרת במיוחד, ואז אני מבין שמסבירים ללקוח שהמחיר גבוה. למשל להחליף אלטרנטור בדיסקברי, זה פשוט מבאס. אבל היות שזה לוקח הרבה זמן גם שם לא רואה שלשלם פרמיה מיוחדת זה מוצדק. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מה פירוש "מי ישמע"?

כולה להתחבר למחשב. 

לא רציני אחי. יש למוסך יבואן הסמכות מהיצרן השתלמויות לעובדים בארץ ובחול וכלי עבודה לרבות כלי דיאגנוסטיקה מה שאין למוסך כללי

ובקצרה ידע זה כוח 

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 7.11.2025 בשעה 13:26, איציק נ. כתב:

האם יש ריח של שרוף בהחלקה של הקלאץ' או שאתה מרגיש שההילוך "נמרח" עד שהוא משתלב ומשם אתה מסיק שמדובר בהחלקה ?

אין ריח שרוף של מצמד.

ההילוך כן נמרח, ממש בקטנה. כ-200 סל"ד

כמובן,  רק כשמנסים להגיע לתופעה, במצב ידני ,בפול גז.

בהילוכים גבוהים. הילוך 3 אחרי 3000 סל"ד, וגם ברביעי. 

בנסיעה שגרתית רגילה כמעט וזה לא מורגש.

ואחרי נסיעה של כ-10 דקות ומעלה אין את זה יותר .

אפשר למשוך את זה עוד זמן מה עד שיחמיר ? 

או לסדר את זה וזהו ?

פורסם

דעתי האישית:
כל עוד מדובר ב"מריחה" קטנה של 200-300 סל"ד (במצבי קיצון) ומיד אחריה ההילוך "ננעל" ואין "מריחה" או "החלקה", לא הייתי נוגע. גם אין ריח של שרוף - משמע הקלאץ' לא מחליק תמיד בסל"ד גבוהה אלא בסיטואציות מאוד ספציפיות יש "מריחה" בשילוב ואחרי 10 דקות נסיעה זה לא קיים (שוב, בשילוב הילוך בלבד).

עיצה בכיוון אחר:

אולי הייתי מנסה לבקש לבדוק אם יש עדכון תוכנה (ואם יש - לשלם ולבצע אותו) ולאחר מכן לעשות איפוס ולימוד ולבדוק אם זה מאחוריך.

*** דבר נוסף: מזג אויר (טמפרטורה ולחות) משפיעים על הקלאץ, מי יותר מי פחות. זה דבר טבעי ולא צריך להתרגש מזה.

איזה מנגנון רובוטי יש ברכב שלך - חשמלי מלא או אלקטרו-הידראולי ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

אין ריח שרוף של מצמד.

ההילוך כן נמרח, ממש בקטנה. כ-200 סל"ד

כמובן,  רק כשמנסים להגיע לתופעה, במצב ידני ,בפול גז.

בהילוכים גבוהים. הילוך 3 אחרי 3000 סל"ד, וגם ברביעי. 

בנסיעה שגרתית רגילה כמעט וזה לא מורגש.

ואחרי נסיעה של כ-10 דקות ומעלה אין את זה יותר .

אפשר למשוך את זה עוד זמן מה עד שיחמיר ? 

או לסדר את זה וזהו ?

מהתיאור הזה, לא הייתי נוגע. 

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 43 דקות, yossiaviel כתב:

זה I10 2022.

לא יודע איזה מנגנון עובד שם .

בכל מקרה, כמו שתארתי בהודעה הקודמת שלי, לא הייתי נוגע (מקסימום בודק אם יש עדכון תוכנה ואם יש, מבצע אותו ומאפס את הגיר [הליך לימוד זו פרוצדורה מקובלת שצריך לעשות אחרי עדכון וכו] ).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...