Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

סרן פשוט נתלש מהמקום על הרבה פחות כח מזה.

שים לב שזו לא תת השלדה, שנשארה על הרכב, אלא הגלגלים שאליהם מחובר המוט מייצב. אני עדיין בהערכה שזה רכב שהוחזר לכביש, מי שהחזיר את תת השלדה כנראה לא החליף ברגים והשתמש באימפקט עם מיליון Nm ואז כבר ממש לא צריך 18 טון לגזירה (או כמה שלא יהיה) אלא הרבה פחות. אצלי לדוגמה המומנט לברגים של תת השלדה הוא בסך הכל 110Nm, אימפקט של מוסך זה כמה מאות. 

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

ואם הוא היה עף והורג הולך רגל?

יש הבדל בין הגנה על נוסעים לחלקים שמתפרקים ועפים בלי בקרה. איך שלא מסתכלים על זה, זה תת רמה

האמת שאתה צודק. במיוחד במהירות נמוכה, לא ברור איך זה מתנתק ועף כל כך רחוק.

וצריך לזכור שבארץ המקור אין בעיה של כח אדם...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אני קולט נכון את מספר הרכב  אז הרכב יד ראשונה ועלה לכביש ב 4/2024 יד ראשונה פרטי

לדעתי הסיכוי שעבר "תיקון" הוא נמוך מאוד

מס הרכב 20492803 והפרטים מאתר משומשת 

ראיתי סרטון מאיזה מדינה נחשלת שקרה לאיזה גורטה דבר כזה 

• אהבתי 1
פורסם

כולם מדברים על גזירה....

מישהו ראה את הצד השני ? את השלדה של הרכב ?

אולי, למרות כל החישובים על הנייר, מדובר בברגים לא מי יודע מה חזקים ?

אולי דווקא הצד שתופס את הברגים (צד השלדה) הוא זה שקרס ואפשר לברגים פשוט לעוף (אם נגזרו או לא, רק חוקר תאונות דרכים שיגיע לשם וימצא את הברגים - ידע לספר).

לדעתי מדובר במכה בזווית מאוד מאוד מאוד ספציפית שהצליחה להעיף את הסרן הזה החוצה.

לא חושב שהם נסעו ממש לאט אלא להפך; לדעתי מישהו שם הגזים - וכן מדובר במהירות מופרזת לתנאי הדרך (על סמך מה אני מבסס את זה ? כלום ושום דבר, רק על בסיס מה שאני רואה כל 2 שניות בערך על הכביש, איך אנשים נוהגים כמו דבילים במקומות סופר צפופים ומסוכנים - גם לעצמם וגם להולכי הרגל).

אתם סומכים על ה common sense שאנשים נזהרים - אני בדיוק להפך, לא סומך.

אנשים הופכים טיפשים מרגע לרגע כשזה נוגע לנהיגה על הכביש, ולצערנו אין ממש אכיפה. ככה בדיוק "נולדות" תאונות כאלה הזויות.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

כולם מדברים על גזירה....

מישהו ראה את הצד השני ? את השלדה של הרכב ?

אולי, למרות כל החישובים על הנייר, מדובר בברגים לא מי יודע מה חזקים ?

אולי דווקא הצד שתופס את הברגים (צד השלדה) הוא זה שקרס ואפשר לברגים פשוט לעוף (אם נגזרו או לא, רק חוקר תאונות דרכים שיגיע לשם וימצא את הברגים - ידע לספר).

לא חושב שהם נסעו ממש לאט אלא להפך; לדעתי מישהו שם הגזים - וכן מדובר במהירות מופרזת לתנאי הדרך (על סמך מה אני מבסס את זה ? כלום ושום דבר, רק על בסיס מה שאני רואה כל 2 שניות בערך על הכביש, איך אנשים נוהגים כמו דבילים במקומות סופר צפופים ומסוכנים - גם לעצמם וגם להולכי הרגל).

אתם סומכים על ה common sense שאנשים נזהרים - אני בדיוק להפך, לא סומך.

אנשים הופכים טיפשים מרגע לרגע כשזה נוגע לנהיגה על הכביש, ולצערנו אין ממש אכיפה. ככה בדיוק "נולדות" תאונות כאלה הזויות.

האם נראה לך שזה יכול לקרוא גם לטיוטה לדוג'?

או שזה רק למיד אין צינה? קרטון בעטיפת פח?

אם זה דבר הגיוני לכל רכב, איך זה שזה פעם ראשונה שאני נתקל ברכב פוגע כפי הנראה עם פגיעה בקצה שמאל קדימה ברמה נמוכה, ורכב נפגע במצב הזיה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 8 דקות, WE988244 כתב:

האם נראה לך שזה יכול לקרוא גם לטיוטה לדוג'?

אם זה דבר הגיוני לכל רכב, איך זה שזה פעם ראשונה שאני נתקל ברכב פוגע כפי הנראה עם פגיעה בקצה שמאל קדימה ברמה נמוכה, ורכב נפגע במצב הזיה.

לא יודע.

בהרבה מאוד מקרים תאונות שנראות לנו מאוד דומות ואפילו זהות, לא יהיו לעולם זהות.

מכה במקום הנכון ובעוצמה הנכונה יכולה להיות יעילה פי 10 וגם יותר ממכה זהה אחרת שיכולה להיות *מאוד* קרובה לאותו מיקום.
אני לא רץ להסיק מסקנות עד שלא אראה את השלדה של הרכב (להיכן שהיה מחובר הסרן האחורי) ועד שלא נדע מה עלה בגורל הברגים (נגזרו ? השתחררו ?). כנ"ל לגבי סירטון או משהו שמתעד את התאונה (לפחות לדעת אם מדובר במהירות מופרזת וכו').

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, איציק נ. כתב:

מכה במקום הנכון ובעוצמה הנכונה יכולה להיות יעילה פי 10 וגם יותר ממכה זהה אחרת שיכולה להיות *מאוד* קרובה לאותו מיקום.

כל גבר יודע...

נראה שעל הסרן הזה יותר משקל בהשוואה לסרן אחורי סטנדרטי שבמקרה הגרוע יש עליו דפרנציאל... זה יכול לעזור לו לעוף ממקומו, כי מהמעט שאני זוכר מקורס בסיסי בפיזיקה יותר משקל=יותר תנע. כמובן שיצרן אמור להתחשב בזה כשהוא מתכנן איך לקבע אותו למרכב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 27 דקות, איציק נ. כתב:

בדיוק.

לפני 21 דקות, WE988244 כתב:

הבנו את הרעיון בהודעה הראשונה, תקנה טויוטה, הרכב הכי טוב ביקום.

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/מסירות-רכב-חדש-בישראל-אוקטובר-2025

פורסם
לפני 46 דקות, garicho כתב:

אני מאמין שלתאונה כזאת צריך להגיע חוקר תאונות דרכים, לא? האם תיהיה גישה לדו״ח?

בלי הרוגים אין חוקר ואין בוחן ואין דוח ואין כלום.

רק טראפיק בפורום. :)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היום הייתי אצל אבי ממוסך הציר (אומן בכיווני מתלים למי שמכיר). 

אמר שהוא ראה גם רכבי בנזין ולא סיניים, מאבדים את הסרן האחורי.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

בלי הרוגים אין חוקר ואין בוחן ואין דוח ואין כלום.

רק טראפיק בפורום. :)

אולי חוקר של החברת ביטוח יצליח לשפוך אור על התעלומה,

אני מאמין שאם זה כשל בייצור הביטוח יתבע את היצרן

• מעניין 1
פורסם (נערך)
בתאריך 3.11.2025 בשעה 22:38, SlowRide כתב:

בתחילת שנות ה2000 היה פטנט כזה לאאודי נדמה לי, שבתאונה חזיתית המנוע נופל מהתושבות שלו וסופג את רוב האנרגיה של המכה.

אתה מאחר בעשור -> כבר בתחילת שנות ה-90 זה היה קיים באאודי.

איך אני יודע ? ב-92' או 93', ראיתי אאודי שעברה תאונה, והמנוע קרס.

בתאריך 3.11.2025 בשעה 23:22, tan tan כתב:

נשמע יותר כמו כשל פחות כמו פיצ'ר בכל אופן מדובר ברכב סיני שקיבל 4 כוכבים ולא בוולוו או כל רכב אחר שהבטיחות שלו גבוהה

ואני לתומי חשבתי שוולבו הוא רכב סיני... (וזה נכון כבר מזמן).

בתאריך 4.11.2025 בשעה 07:32, Night Driver כתב:

גם לא רואים ברגים גזורים בברגי החיבור (ובורג M16 מחזיק כוח גזירה של בין 9 ל 15 טון). גם אם היו נגזרים במכה בצד לפחות בורק אחד היה אמור לשרוד.

אני לא יודע מה דרישות התקן של הברגים, אך אם מסתכלים על המציאות -> הם נגזרים בכוח הרבה יותר קטן.

ראה לדוגמא את הסרטון שברווז פרסם (האביזר נקרא GRAPPLER).

זה לא מקרה בודד. כבר ראיתי בעבר מספר סרטונים בסגנון דומה, בהם הסרן האחורי נעקר תוך כדי נסיעה (לאחר שימוש באביזר הנ"ל) - כרגע אינני מצליח למצוא את הסרטונים הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אינני יכול לערוך את התוגבה הקודמת שלי, מאחר ועבר הזמן.

התגובה העדכנית היא :

אני לא יודע מה דרישות התקן של הברגים, אך אם מסתכלים על מה שקורה בשטח -> עושה רושם שהם נגזרים בכוח יותר קטן (אני מודה -> מאחר ואין אפשרות למדוד את הכוח האמיתי שמופעל, אז זה רק בגדר ניחוש. לא יותר מזה).

ראה לדוגמא את הסרטון שברווז פרסם (האביזר נקרא GRAPPLER).

זה לא מקרה בודד. כבר ראיתי בעבר מספר סרטונים בסגנון דומה, בהם הסרן האחורי נעקר תוך כדי נסיעה (לאחר שימוש באביזר הנ"ל) - כרגע אינני מצליח למצוא את הסרטונים הנ"ל.

תמונה הלקוחה מאינסטגרם, בה רואים עקירת סרן אחורי אחרי שימוש ב-GRAPPLER :

Photo by Erik Lavigne on August 28, 2025. May be an image of road, curb and text.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...