Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכב יונדאי 10I 2010 עם אורות איתות שנדלקים קבוע  ,ללא היבהוב .
פרטים : 1. כשלוחץ וינקר לצד ימין נדלקים 3 אורות קבוע בצד ימין (1 מאחור ו-2 מקדימה ובצד) ,וכך גם בצד שמאל. (2 תמונות)
2. בפנל מול הנהג נדלק חץ בהתאם לצד שבחרתי ,דולק קבוע וללא רעש של איתות. (תמונה 1)
3. כשלוחץ על לחצן 4 אורות מצוקה/חירום (4 וינקרים מהבהבים) כל 6 האורות דולקים קבוע (3 בכל צד שמדליק וינקר צד). בפנל מול הנהג נדלקים 2 חיציםבאופן קבוע וללא רעש של איתות. (תמונה 1)

2 אורות קדימה.jpeg

אור אחורי.jpeg

חץ ימין.jpeg

חץ שמאל.jpg

עריכה אחרונה על ידי URSH
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הייתי חושד בממסר/מתג איתות/אוטומט איתות.

עד כמה שמצאתי הוא שולט על כלל הפונקציות שהזכרת והוא כנראה תפוס.

ככל שמוצא, אולי ולא בטוח, מדובר במק"ט 955501J000, שעולה בחברה 228 ש"ח פלוס מע"מ.

נמצא כנראה בתיבת הפיוזים מתחת להגה (מסומן כ-T/SIG LP).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

מה הכוונה "ממסר תפוס" .

מאוד מעניין איך הגעת לאבחנה הזו?

עד כמה זה מסובך להחליף לבד ?

לא כדאי ללכת למומחה שיבדוק וימליץ ?

עד כמה אתה בטוח באבחון הזה? 

והכי חשוב , תודה על המחשבה וההשקעה!

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם (נערך)

בשרטוט חשמלי לרכבך שמצאתי (אגב אתר שימושי מאוד לבעלי רכבי יונדאי/קיה), נראה שיחידת האיתות (ימין באמצע, Flasher Unit) נמצאת בטור לפני ידיות האיתות (למטה באמצע, Multifunction Switch) ולפני כפתור אורות מצוקה (אמצע נטיה למעלה, Hazard Switch). ולכן הגיוני שלא משנה מה אתה מפעיל ברכב, אם היחידה תפוסה, אז האורות יהיו דלוקים קבוע עבור אותה פונקציה שבחרת.

את המידע לגבי המק"ט מצאתי בחיפוש הפוך לפי השם והדגם משום שלא ראיתי בקטלוג חלפים לפי VIN דומה לשלך ו"אישור" במחירון היבואן. כאמור, יתכן ואצלך מק"ט אחר.

לגבי מיקום הממסר, חיפוש כללי ופניה לספר הרכב (עמ' 273-274 של הקובץ). אבל בהסתכלות מחדש יתכן מאוד שההפניה שם היא לפיוז (משום שתואם ערכית לשרטוט החשמלי לחלק בעל אותו שם למעלה באמצע) ולאו דווקא לממסר אם כי הוא יכול להיות באותו אזור. ומצד שני ראיתי "זוועות" לגבי מיקום אי שם מאחורי ההגה והדשבורד אם כי זה היה ברכב אחר, i20. אז בקטע הזה אני גם לא בטוח.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

מדהים היכולת שלך ברשת !!!

לא הבנתי עדיין ,מה הכוונה "ממסר תפוס" ?

מכיר מומה טוב באזור המרכז (גר בפ"ת ) שיוכל לעזור לי לאבחן ??

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם (נערך)

בהודעה הראשונה שלך כתבת לגבי "רעש של איתות". זה בדיוק מה שהמתג הזה עושה.

ע"י מנגנון כלשהו (אפשר ליישם במספר דרכים), הוא גורם לחשמל "לאותת" לסירוגין.

בשרטוט החשמלי כאמור אפשר לראות את אותו Flasher Unit,  כאשר בצד שמאל שלו תראה שרשום Coil Control. כהשמנגנון מופעל, עובר חשמל (לסירוגין) בסליל הזה שממתג חשמל הלאה למאותתים. כנראה שמשהו בתוכו נתפס כך שהוא מעביר את המתח הלאה באופן קבוע ולכן אין היבהוב אלא אורות שדולקים קבוע כשאתה מפעיל איתות  או אורות מצוקה.

אפשר לראות דוגמה למנגנון כזה בסרטון הזה למשל (החל מאזור הדקה החמישית הוא בתקריב ומסביר ומראה איך עובד. כאמור, דרך אחת ליישום).

לגבי מומחה ספציפי באזורך, איני מכיר. אבל זו לא נראית לי משימה קשה לחשמלאי/מכונאי שמכיר את הרכב.

@רפי לין ואחרים מוזמנים להמליץ.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מדהים מה שקורה בתוך הממסר הזה , ואם הבנתי נכון הפחית שנעה בפנים פשוט תקועה ב"דלוק" ,בכל פעם שאני מפעיל את הווינקר ?

יש לך אולי דרך למצוא סרטון של החלפת ממסר כזה?  

עוד מידע ששכחתי לציין ,בזמן נסיעה לפעמים האיתות כן עובד ,אך לרוב לא עובד, זה עדיין מתיישב עם האבחון שלך?

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם (נערך)

אני לא בטוח ב-100%, משום שנראה שיתכנו כנראה הבדלים בין תתי דגמים/מפעלי ייצור של הרכב.

תראה בסרטון הזה בדקה 5:03 הוא מצביע על ה-Flasher Relay (גם בסרטון הזה שאינו באנגלית אבל בתיאור כתב שהאורות לא עובדים בכלל הוא מצביע על אותו מיקום). לדעתי זה החלק הבעייתי, אבל זה עשוי להיות חלק שונה לחלוטין (ובמיקום אחר. למשל חלק מובנה בידית איתות) אצלך שמבצע את המטלה המדוברת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, רפי לין כתב:

אחרי החג, פנה אל אמיר ב״מוסך הירוק״ שברח׳ בר כוכבא 69 פ״ת, טל׳

03-9231948 וכבר דיברתי איתו לגביך.

בהצלחה ובברכה. -  רפי לין

היי רפי ,תודה ההמלצה הקרובה, וגם על השיחה עם אמיר..

לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

אני לא בטוח ב-100%, משום שנראה שיתכנו כנראה הבדלים בין תתי דגמים/מפעלי ייצור של הרכב.

תראה בסרטון הזה בדקה 5:03 הוא מצביע על ה-Flasher Relay (גם בסרטון הזה שאינו באנגלית אבל בתיאור כתב שהאורות לא עובדים בכלל הוא מצביע על אותו מיקום). לדעתי זה החלק הבעייתי, אבל זה עשוי להיות חלק שונה לחלוטין (ובמיקום אחר. למשל חלק מובנה בידית איתות) אצלך שמבצע את המטלה המדוברת.

היי תום22, תודה על הייעוץ ההכוונה ההשקעה וגם ההפניה.  

פורסם
בתאריך 11.10.2025 בשעה 14:58, Tom_22 כתב:

הייתי חושד בממסר/מתג איתות/אוטומט איתות.

עד כמה שמצאתי הוא שולט על כלל הפונקציות שהזכרת והוא כנראה תפוס.

ככל שמוצא, אולי ולא בטוח, מדובר במק"ט 955501J000, שעולה בחברה 228 ש"ח פלוס מע"מ.

נמצא כנראה בתיבת הפיוזים מתחת להגה (מסומן כ-T/SIG LP).

איפה אני יכול לרכוש את ממסר האיתות  שציינת ? מק"ט 955501J000

פורסם (נערך)

בדקת ואתה בטוח שמדובר בחלק הנכון ושהוא אכן לא תקין?

כתבתי מחיר בחברה - אז דרכה זו אפשרות אחת.

אפשרות שניה - חנות החלפים קוריאה פאלקון.

אפשרות שלישית - לחפש בפירוקיה.

אפשרות רביעית - לחפש מכירה ברשת מחו"ל.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...