Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות רכב ראשון יד 2 בסביבות ה10 אלף ש"ח
המליצו לי על הסוזוקים הקטנים מכיוון שהם אמינים, בלי הרבה תקלות, צריכת דלק נמוכה וחלקי חילוף זולים יחסית.

מצאתי רכב כזה למכירה ב9000 משנת 2009 עם 130000 ק"מ, כמה זה סיכון לקנות אותו ככה בלי לקחת לבדיקה? ומה כדאי לי לבדוק כשאני לוקח אותו לסיבוב לפני הקניה?

פורסם

ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, כדור פלא כתב:

מצאתי רכב כזה למכירה ב9000 משנת 2009 עם 130000 ק"מ, כמה זה סיכון לקנות אותו ככה בלי לקחת לבדיקה? ומה כדאי לי לבדוק כשאני לוקח אותו לסיבוב לפני הקניה?

כיוון שלא החזקת רכב אף פעם לא יעזור לך שום סיבוב. אתה יכול ללכת עם רשימה של דברים אבל זה רק דברים 'בגדול', מי שהחזיק רכב יידע להרגיש עוד המון דברים כמו משולשים גמורים בולם חלש ועוד המון דברים... בקיצור המלצה חמה מאוד לך למוסך באזור ותבקש ממנו שיחווה דעה.   

אני מסכים עם הכיוון של הסוזוקים אבל תחפש רכב שיש לו היסטוריית טיפולים ולא הרבה העברת בעלויות, ברכבים משנים כאלו הכי חשוב זה איך הוא טופל במהלך השנים ולאו דווקא בקילומטרז' נמוך. 

פורסם

שתי השאלות הקבועות שאני שואל כי המחפשים הלא מנוסים לא מודעים אליהן:

1. למה ישמש הרכב? כמה נוסעים ומטען יסעו בו, בתוואי ערוני או בינעירוני, מישורי או הררי וכו׳

2. האם פות״ש מודע לעלויות אחזקת הרכב - ביטוח, רישוי, דלק, טיפולים ותיקונים, ירידת ערך (במקרה הנוכחי הסעיף האחרון זניח), ומתקצב אותן. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות או בין עירוניות קצרות אך חשוב שאם נצטרך גם ליסוע נסיעה משמעותית יותר הרכב יסחוב....
לגבי העלויות, אכן ערכנו חישוב מדוקדק....

פורסם

הסוויפט אופציה טובה ועם מנוע 1.5 יחסית זריזה.

והייתי מוסיף גם פיאסטה 1.4 בעלת 7 כריות אוויר.

אם ניתן להגדיל תקציב לכיוון 15 אלף אפשר לבדוק מיצובישי ספייס סטאר שהוא מאוד חסכונית עם אמינות טובה או קיה ריו למשל מהדגם החדש שהגיע ב 2012.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אמינותו של רכב שמחירו כ-10000 ש"ח היא בערבון מוגבל מאד.

בשביל להיות יכול להחזיק רכב כזה אתה קודם כל צריך מוסכניק אמין וישר שאולי גם יוכל לבדוק את הרכב לפני שתרכוש אותו.

אם יש לרכב הסטוריית טיפולים מתועדת זה יכול לעזור מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם הוא מקצועי ואמין - הוא ידע מה לבדוק. בדיקה ע"י מוסכניק ברכב בגיל הזה, יותר טובה מבדיקת קניה רגילה, כי המוסכניק יסתכל על מה שמהותי ולא יספק רשימת כסתחי"ם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הודעה סטנדרטית #7:

ברכב בתקציב הזה יש סיכוי לא קטן שאתה תקנה "צרות של אחרים".

רמת האחזקה והטיפולים בשנים האחרונות חשובה הרבה יותר מאשר המפעל ממנו יצא הרכב לפני 15-20 שנה.

קח איתך מישהו שמבין לפחות קצת ברכבים כדי לפסול גרוטאות ולהוריד אותך מרכבים לא משתלמים שתינעל עליהם.

יש מדריך של אלי על דברים בסיסיים שתוכל לבדוק בעצמך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...