Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת טרייד אין שאני רוצה לעשות לקחתי מאחד ממגרשי הטרייד אין הגדולים רכב לבדיקה. אני בחרתי את מכון הבדיקה החביב עלי והמגרש לקח את הרכב שלי לבדיקה במכון אחר שהם רגילים לעבוד איתו.

כשהגענו למכון "שלהם" הנהג מטעמם שהתלווה אליי ניגש לאחד העובדים במכון ודיבר איתו כמה שניות במרחק מסויים ממני, כך שלא יכולתי לשמוע את השיחה, והוא גם הצביע על האוטו.

יכול להיות שזאת הייתה שיחה תמימה אבל מייד עלה לי החשד שאולי יש פה קומבינה ביניהם והמכון ימצא לי באוטו כל מיני בעיות ותקלות שלא באמת קיימות כדי להוריד לו את המחיר. ולך תוכיח אחרי זה שהאוטו בסדר.

האם זה משהו שקורה או שאני סתם חשדן מדי ?

האם יש דרך להימנע מזה ?

פורסם

אם בחרת מכון X והמגרש לקח למכון Y, לא רואה טעם להסתמך על הבדיקה. תדרוש את המגרש שאתה רוצה.

יש סיבה שהם העדיפו מגרש אחר כמובן.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

לגבי האוטו החדש דרשתי את המכון שאני רוצה, אבל לגבי האוטו שאני נותן להם הם משלמים על הבדיקה אז אני יכול להחליט להם איפה לבדוק ?

פורסם (נערך)

לא. כמו שהם לא יכולים להחליט לך איפה לבדוק את האוטו שאתה רוצה.

עריכה: עכשיו אני רואה שהתכוונת שלקחו את האוטו שאתה מוכר למגרש שהם בחרו

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)

מה היו תוצאות הבדיקה שנעשתה לרכב שלך? היו הפתעות שלא ידעת עליהן? ליקויים רציניים? 

הגיוני שיש להם הסדר לרכבים שהם בודקים עם מכון שהם משלמים לו במרוכז וגם מופחת כנראה. 

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם

ת'כלס, אין חשש. 

יתפרו אותך היטב כך או כך.

ימכרו לך את הרכב במחיר מחירון, ויורידו לך עשרות אלפי שקלים על הרכב שלך.

הם ירוויחו מכאן ומכאן. תהיה רגוע. אתה הולך לשלם על זה יקר מאוד. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קודם כל, בסוף לא קניתי את האוטו.
זה שמגרשי הטרייד אין חיים מהמרווח הזה שבין קניה ומכירה זה ידוע ולא סתם הלכתי לשם, הרכב שאני רוצה לתת לא סחיר ואני מוכן לשלם קצת כדי להיפטר ממנו בקלות. אלה כללי המשחק ואני מקבל אותם כל עוד לא משחקים יותר מדי מלוכלך.

מה זה אומר "להתפתות לעסקאות בשטח" ? לא לקנות מטרייד אין ? לפעמים אין הרבה ברירה.

פורסם

בגדול - כן יש חשש ואפילו מוצדק.

המטרה של הסוחר הוא להוריד לך את המחיר כדי שיהיה לו על מה להתמקח, אם הרי היה קונה ממך במחירון אז איך ירוויח על המכירה ?!

אז הוא יקח את הרכב לבדיקה. בכל רכב ימצאו משהו, עכשיו נשאלת השאלה אם ימציאו או יתמקדו בדברים יקרים. 

אני לא מאמין שימצאו לך בעיות שלדה כי הרי אתה יודע אם הרכב עבר תאונה, מצד שני אני כבר רואה את הבוחן מגיע עם פרצוף 9 באב ואוי אוי אוי ואומר שהגיר שלך לא ישרוד את החזרה הביתה, המנוע מעשן ברבוניות ומחשב הרכב חזר לעבוד עם דוס ואם לא תפטר מהרכב מיד האוטו יתחיל לנסוע בסללומים ויחפש עץ להתאבד עליו.

בסוף אתה צריך לסמוך על המוכר ובמקרה הזה גם עם הקונה (אותו מגרש).

עשיתי טריידאין בעבר, פעמיים לא טרחו לקחת את הרכב שלי לבדיקה, יונדאי אי30 עם 158000 ק"מ, האחראי טריידאין היה שם במקרה (חברת אלדן) ראה את האוטו, עשה סיבוב, פתח מכסה מנוע ואמר שאני הכי פדנט שהוא ראה בחיים, קיבל הסטוריית טיפולים מפורטת ואחרי נסיעת מבחן קצרה סיכמנו על מחירותמשוקלל (הסטוריה וקילומטראז) ולחצנו ידיים, אותו סיפור עם אופל אסטרה K ו178000 ק"מ, עשה סיבוב, ראה את האוטו, קיבל היסטוריה מפורטת עד רמת הבורג וסיכמנו על מחיר, קצת מתחת למחירון כיוון שהתמקחתי איתו על הרכב שקניתי.

טריידאין נוסף דווקא כן ביקשו בדיקה, יונדאי איי20 מודל 2019 של אשתי, טריידאין מול צמפיון שקנינו לה רכב חדש, היו פיירים, המליצו להתחיל לנסות למכור לבד, כשראינו את מצב השוק אחרי 3 שבועות הבנו שעדיף כבר עסקת טריידאין. הרכב היה עם 96000 ק"מ ויצא מהבדיקה המאוד חפוזה עם נזילת שמן בין מנוע לגיר (מחזיר שמן, בעיה ידועה ברכבים האלו) ואמר שהקלאצים בסוף החיים אבל לא משהו שלא בלאי טבעי לקילומטראז כזה, את הדוח שלח לצמפיון וסיכמנו על מחירון משוקלל מינוס 3000 שקל כיוון שהחלפת מחזיר שמן דורשת פירוק גיר (וברור שהם כבר יחליפו קלאצים וזאת לא בעיה שלי), לחצנו ידיים ועשינו טריידאין. לא היתה לי הרגשה שהם ימצאו משהו לא סביר כיוון שהכרתי את הרכב של אשתי מכל הכיוונים.

לא כל הטריידאין ינסו לעקוץ אותך אבל השם שלהם בדרך כלל מוצדק, חברות גדולות כנראה יהיו נוחות יותר לעבודה מולם.

פורסם
לפני 18 שעות, ni4ni כתב:

הרכב שאני רוצה לתת לא סחיר ואני מוכן לשלם קצת כדי להיפטר ממנו בקלות. אלה כללי המשחק ואני מקבל אותם כל עוד לא משחקים יותר מדי מלוכלך.

אם אצלך הרכב לא סחיר, איך אתה מצפה שאצל הסוחר הוא יהיה סחיר?

אם הוא ישלם לך רק קצת פחות מהמחיר ממה הוא ירוויח? בשביל קצת יהיה משתלם לו להזיק רכב לא סחיר?

אתה לא ריאלי בציפיות שלך וכמו שאמרו הסוחר ינסה לסחוט ממך כמה שיותר בכל מיני דרכים שונות ומשונות כדי להגדיל את המרווח שלו.

לתת רכב לא סחיר לטרייד זה לא פתרון קסם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...