Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

מקרי החשד להונאה שהיו לי היו כולם לפי פניה של מחלקת הביטחון. העסק הזה די מתוחכם.

קראתי פעם סיפור יפה - מישהו שקנה קפה ב-JFK, טס ללונדון ושם כרטיס האשראי נחסם בעסקה של 5 דולר. התברר שבאותו יום היו רוחות גב חזקות, הטיסה היתה קצרה מהרגיל ומערכות ההגנה הקפיצו התראה שהעסקה בלונדון קרובה מידי לעסקה בניו יורק.

שמעתי על זה, זה נשמע כמו אגדה. קשה לי להאמין שמישהו שם מחשב את השעות של הטיסה בין המדינות.

כן, מדובר במערכות חכמות שמשקללות הרבה נתונים, גם אישיים (של בעל הכרטיס), גם של העסק הסולק, וגם כלליים

פורסם
לפני 51 דקות, sperial כתב:

קראתי פעם סיפור יפה - מישהו שקנה קפה ב-JFK, טס ללונדון ושם כרטיס האשראי נחסם בעסקה של 5 דולר. התברר שבאותו יום היו רוחות גב חזקות, הטיסה היתה קצרה מהרגיל ומערכות ההגנה הקפיצו התראה שהעסקה בלונדון קרובה מידי לעסקה בניו יורק.

אני חושב שזה נכתב היכן שהוא בפורום. (אולי הועתק ממקום אחר, אך אני די מאמין שקראתי את זה כאן).

פורסם

כנראה שכבר הוזכר על ידי, אהבתי את הסיפור, שהמקור שלו אמין עלי (scientific american). הארועים שהיו לי ולמשפחתי ואני זוכר היו ניסיונות לרכישת תכשיטים בלונדון וניו יורק וניסיון לבחון כרטיס אשראי (אפילו בלי חיוב) באתר משחקים בברזיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, אלעדית כתב:

קשה לי להאמין שמישהו שם מחשב את השעות של הטיסה בין המדינות.

דווקא מאוד קל להאמין. התהליך הוא כזה:

1. מתוך רצון למנוע הונאה, החליטו לחסום עסקאות רצופות במטבעות שונים

2. הבינו שיש אנשים שטסים ורוכשים במטבעות שונים תוך פרק זמן מסויים

3. החליטו להגביל את החסימה לפרק זמן סביר שימנע כמה שיותר עסקאות בעייתיות ויאפשר כמה שיותר עסקאות לגיטימיות.

4. ישבו וחשבו מהוא אותו פרק זמן, לקחו מקדם בטחון לכאן ולכאן, וכמובן הבינו שיהיו flase positivs and negatives ואולי יצטרכו לשחק עם התזמון.

הלוגיקה של חסימת הונאה בחברות סליקה מאוד מאוד מורכבת ומושקעת מחשבה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

למה בכלל ממשיכים להנפיק כרטיסים עם ספרות בולטות? אני לא חושב שניתן להשתמש בתנינים יותר, אז בשביל מה?

פורסם

אפילו השימוש בפס המגנטי מצומצם מאוד. אבל יש איזו הבחנה בין כרטיסים עם וללא תבליט, לאלה ללא תבליט הרבה הגבלות בשימוש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אילו הגבלות? לי יש כרטיס ללא תבליט (אין מספרים בכלל, הם באפליקציה) ולא שמתי לב להגבלות מיוחדות. מסגרת 50k$

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אפילו השימוש בפס המגנטי מצומצם מאוד. אבל יש איזו הבחנה בין כרטיסים עם וללא תבליט, לאלה ללא תבליט הרבה הגבלות בשימוש.

זה היה פעם 

כרטיסי דביטאו דיירקט הגיעו חלקים כרטיסים עם מסגרת אשראי הגיעו עם מספרים בולטים 

קיבלתי בחודשים האחרונים כמה כרטיסים חדשים חלקים של כאל והם עם מסגרת רגילה כמו שאר הכרטיסים 

מה שכן הם מרגישים כרטיסי מתנה של 50 שקל מרוב שהם דקים וגמישים

@Camaro 92 אני במקומך מתקשר לבנק אומר שהמעטפה הגיעה קרועה לגמרי ומבקש חדש ה20 שקל שאולי הם יבקשו שווים את השקט

פורסם

אמריקה, ורסנו. אמריקה.

המגבלות האלה אינן נפוצות, אבל צצות מעת לעת. ודווקא באירופה.

מערכת כרטיסי האשראי בארה״ב שונה בתכלית מזו שבישראל, ששונה מזו שבאירופה. אין מה להשוות.

@tan tan אישתי קיבלה השבוע כרטיס של מקס, ספרות מובלטות וצבועות בצבע זהב.

כיום כרטיסים מגיעים בתוקף ל-5-6 שנים, נדמה לי שהכרטיס הבא שצריך להתחדש אצלי הוא לקראת סוף 2026. נראה איך הוא ייראה.

אגב מראה הכרטיסים - פעם לצבע ולעיצוב היתה איזו משמעות של יוקרתיות (זהב, פלטינה). בעידן התשלומים בטלפון ובשעון אין לו כל משמעות, ממילא אף אחד לא רואה אותו.

פורסם

הרבה כרטיסים כבר מגיעים בלי הבלטה ועם מספר מאחור.

כבר כמה שנים לא ראיתי מגהץ אשראי שדורש את ההבלטה. פעם הסברתי לילדים למה "מגהצים" כרטיסי אשראי.

למי שלא יודע ככה זה עבד:

הדגמים שהיו בארץ היו אפילו יותר מגושמים:

250px-Credit_card_imprinter.JPG

היום אם אין חשמל או תקשורת לא מקבלים אשראי.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

אי שם בסוף שנות התשעים עוד זכיתי לעבוד במקום שהחזיק את המגהץ הזה פעיל - מדי פעם היינו מאבדים את התקשורת עם חברת האשראי והמכשיר הזה היה מציל את המכירה (תוך כדי שמנהל המשמרת עורך עוד שיחה בטונים גבוהים עם מוקד התמיכה...)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 8.7.2025 בשעה 09:42, sperial כתב:

אגב, מישהו כאן מעדכן את חברות האשראי על נסיעות לחו״ל? כי אני לא עושה זאת, ומעולם זה לא גרם לי בעיות.

כן, לוקח דקה דרך האפליקציה.

אני מקפיד על זה מאז שחבר טוב ניסה להעביר אשראי בחו"ל ונחסם במקום בגלל חשד להונאה / גניבה. סתם גרם להתעסקות מיותרת אחר כך.

פורסם

אני סומך על האלגו שלהם. אם קניתי כרטיסי טיסה ליפן ואז חייבתי על משהו בשדה ואז השתמשתי ביפן לא חושב שזה כזה מסובך למערכת כזו לעקוב. לא היו לי בעיות בחול אף פעם. כן קרה שנחסם הכרטיס אחרי שימוש ב2 קצוות שונות של אותו סטייט. ממש בקצה אחד ואז נסיעה רצופה לקצה השני וחיוב  

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...