Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכם!

כאחד שמאד אוהב סאונד ומערכות, אני מאד מתבאס על הסאונד ברכב.

מאחר ומדובר ברכב חברה, אין לי רצון להשקיע מעבר להתקנת סט קומפוננט...

האם החלפה של הרמקולים הקדמיים לסט קומפוננט 6.5" יתרמו במשהו או שמדובר ב"כוסות רוח למתים" ואין טעם להכנס לזה בלי התקנת מגבר?

במידה וכן, יותר מאשמח לקבל מס' המלצות לסטים נצילים שיתנו מענה.

אין לי תקציב מוגדר, אך רצוי שיהיה פחות מ 1000 שקלים.

את ההתקנה אני מתכנן לעשות בעצמי כמובן עם טבעות עץ.

עריכה אחרונה על ידי carsgo
פורסם
לפני 8 שעות, carsgo כתב:

שלום לכם!

כאחד שמאד אוהב סאונד ומערכות, אני מאד מתבאס על הסאונד ברכב.

מאחר ומדובר ברכב חברה, אין לי רצון להשקיע מעבר להתקנת סט קומפוננט...

האם החלפה של הרמקולים הקדמיים לסט קומפוננט 6.5" יתרמו במשהו או שמדובר ב"כוסות רוח למתים" ואין טעם להכנס לזה בלי התקנת מגבר?

במידה וכן, יותר מאשמח לקבל מס' המלצות לסטים נצילים שיתנו מענה.

אין לי תקציב מוגדר, אך רצוי שיהיה פחות מ 1000 שקלים.

את ההתקנה אני מתכנן לעשות בעצמי כמובן עם טבעות עץ.

לא יתן לך יותר מידי שיפור כי המסך המקורי מגביל אותך בתדרים 

ממליץ לך ללכת לכיון של מגבר משולב dsp עם צמה שקע תקע יעלה קצת יותר מהתקציב אבל תמיד תוכל לפרק מרכב לרכב. לא פוגע באחריות לא חותכים חוטים

ישפר לך את האיכות והעוצמה גם של המאחורה 

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם
לפני 10 שעות, DRcarLEd כתב:

לא יתן לך יותר מידי שיפור כי המסך המקורי מגביל אותך בתדרים 

ממליץ לך ללכת לכיון של מגבר משולב dsp עם צמה שקע תקע יעלה קצת יותר מהתקציב אבל תמיד תוכל לפרק מרכב לרכב. לא פוגע באחריות לא חותכים חוטים

ישפר לך את האיכות והעוצמה גם של המאחורה 

כמה צריך לעשות דבר כזה? אתה מדבר על המוצרים של MATCH? ראיתי אותם, נראה כמו אחלה פתרון אבל אני לא יודע מה איכותם..

פורסם

אם המסך המקורי מגביל בתדרים ממש, יש גבול למה שיכול DSP לעשות כדי לתקן את זה במידה מסויימת.

אבל, כתלות גם בדגם, הוא יכול לאפשר כניסה נוספת שאליה יהיה ניתן להזרים מוזיקה באיכות גבוהה יותר, מטלפון/נגן חיצוני. יתכן וידרשו מתאמים נוספים בהקשר זה.

המוצרים של מטצ' שבאים מבית אודיוטק פישר נחשבים מצויינים. אתה יכול לראות התקנה של מגברים שלהם אצל @lanosforce.

אבל מבחינת תקציב, אתה לא תהיה ממש קרוב למה שהגדרת. סט-אפ שיכול להתאים לך במקרה זה, הוא שימוש במגבר צנוע מובנה DSP כמו ה-MATCH M 5.4DSP וצמה מוכנה מותאמת לרכבך. זה עלות של 3000~ ש"ח בלי עלות התקנה וכיוון - שחשובים לא פחות אם לא יותר.

הספונסר בראש הפורום יוכל אולי להוסיף עבורך בנידון @CarAudio Workshop לגבי מוצרים רלוונטים נוספים.

בכל מקרה, חשוב להבין גם מה בדיוק לא עובד מבחינתך כרגע, וגם האם יש הבדל בשימוש בין מקורות סאונד שונים אם יש אפשרות כזו ברכב (כלומר הבדל בין BT/USB/AUX).

פורסם (נערך)

תראה, ברכב הקודם הייתה לי מערכת ממש נחמדה בתצורה של קומפוננט פוקאל 3 WAY, מגבר של HELIX ו-DSP עתיק יומין מבית Audison Bit One.

הייתי מזרים מוזיקה בעזרת BT עם Mosconi amas והייתי מקבל תוצאה מצוינת.

אז באופן טבעי אני "משווה" את זה למצב הנוכחי ומאד לא נהנה לשמוע מוזיקה.. 

שוב, אני לא מצפה לתוצאה זהה, בטח שלא בהשקעה של כמה מאות שקלים, אבל אם אפשר לשפר, אז למה לא?

בכל אופן, מגבר זה לא משהו שסביר שאכנס אליו כרגע, כמו שציינת מעבר לעלות של המוצר עצמו נדרשת גם התקנה וכיוונים מתאימים, אבל יכול להיות שגם זה יגיע בהמשך.

כן חשבתי להתחיל קודם כל בסט קומפוננט 6.5" נציל שיהיה ככל שניתן, הוצע לי ב 700 ש"ח סט כזה של חברת ESB AUDIO 2.6K2X, האם מכיר?

לא מצאתי יותר מדי מידע עליו ברשת..

נתקלתי גם בסטים מסדרת כניסה של HELIX, Hertz, Morel...

עריכה אחרונה על ידי carsgo
פורסם

טוב, זה באמת לא חוכמה לעומת מה שהיה קודם 😅

גם עם סט נציל (וה-ESB המדובר הוא לא כזה במיוחד, עם נצילות של 88.5-89dB 1w/1m. אבל איני מכיר אותו ולצורך הענין גם אלטרנטיבות), לא בטוח שתהיה מרוצה, כי לעיתים יש ירידה בביצועי התדרים הנמוכים בהשוואה למקוריים שמותאמים למבנה הדלת. וזאת בנוסף לענין הגבלת התדרים שאולי קיימת (שווה לנסות למדוד, אלא אם למישהו פה יש מידע ספציפי). אבל אם אין אצלך אפילו טוויטרים כרגע (השתמע אולי מהודעתך הראשונית, האם כך הדבר?) ו/או תתקין אותם חיצונית אולי זה יתן ערך מוסף בפני עצמו.

אגב, הענין שמדובר ברכב חברה, עדין מאפשר לך לחלוץ את הרמקולים המקוריים (למרות שלא נראה מאוד בעייתי בהנחה ודומה לשנתון פה) ולבצע שם התקנה עם טבעות עם/בלי לחתוך חיווט? זה לא בעייתי?

אגב 2, המוצר הספציפי הזה של מאטצ' הוא פצפון (אם לא הסתכלת כבר, 11x8.5x3.5 ס"מ), ואפשר להחביא אותו כמעט בכל מקום והוא לא דורש להעביר כבלים עבים, כי הוא לא חזק מאוד ונועד בדיוק על מנת לבצע אינטגרציה למערכת המקורית (בהקשר זה, גם השרשור הזה של אדי אולי רלוונטי).

• ספונסר פורום
פורסם

ראשית כל, ניתן לשנות את הסאונד ברכב הנל ללא החלפת רכיבים כלל, על ידי הזרמת פרמטרים.

זה שינוי מהיר ופשוט שלרוב מגביר את העוצמה ומאזן את תחום תדרים הנמוכים.

ואם לבחור בשדרוג של רק רמקולים או רק מגבר, אז התשובה היא בהחלט הוספת מגבר, כי זו החוליה החלשה במערכת,

מגברי MATCH הם פתרון מעולה עם הרבה פיצ'רים שישנו את אופי הסאונד ברכב בצורה קיצונית,

אך לא כל כך נכנס בתקציב של פותח השרשור.

בתקציב של כ1000 ש"ח ניתן להוסיף מגבר 4 ערוצים חזק, ולהגביר את ה"סאונד" הקיים (זה יהיה כרוך בעוד כ 200ש"ח עבור אביזרי התקנה)

או

להוסיף מגבר DSP ידידותי יותר במחיר, ובעזרת כיוונים נכונים לשדרג את הסאונד בכמה דרגות במינימום מאמץ.

לוגמה:

AUDIO SYSTEM 

CO 40.5 MDSP BT

מגבר 5 ערוצים, (ערוץ חמישי להגברת סאב קטן או הוספת רמקול סנטר)

שמגיע עם צמת חיבורים PLUG&PLAY,

קטן במיוחד,

ועם שליטה בעזרת טלפון נייד עם אפליקציה נוחה וידידותית שלא מצריכה ידע מקצועי ותחום הכיוונים.

מחיר של מוצר כזה הינו 1.125 ש"ח

ניתן לרכוש אצלנו באתר

בהצלחה!

• מעניין 2

משווק רשמי בישראל של המותגים:

Brax, Helix, Match

STP - Standartplast

Audio System Germany

נציג רשמי של קהילת EMMA בישראל.

חנות און-ליין: www.CarAudio.co.il

פורסם

צהריים טובים,

@CarAudio Workshop - ההצעה שלך למגבר DSP של Audio System נשמע לי כמו פתרון הגיוני שגם עומד בתקציב.

אך למרות שמדובר ב Plug & Play, אין לי יותר מדי הבנה בעניין של איך לחבר את זה בצורה הפרקטית.

@Tom_22 - אולי אתה תוכל להרחיב בנושא? 

לא הצלחתי גם למצוא איזשהו שרטוט או משהו כזה ברשת..

פורסם

אתה מתכוון לענין פלאג&פליי?

פשוט שיש צמות מוכנות לחבר בין המערכת ברכב לבין מגבר משולב כזה, ככה שאין צורך לחתוך חיווט וכד'.

ספציפית לגבי מוצרים של אודיוטק-פישר, יש להם עמוד שעוזר לך לראות מה רלוונטי. כך למשל צמה שתתאים לכאורה מול המגבר המדובר שלהם יהיה זה.

אבל CarAudio Workshop ידעו להרחיב או לעזור לך ספציפית, מאחר והם מתעסקים בזה ישירות כיבואן של הציוד הזה ;)

הענין של צמות תואמות (כדי להימנע מחיתוך מקורי) הוא לא חדש (ראה למשל כאן), תלוי בישום של מה שאתה מבקש לעשות, אם כי זה לא תמיד "ישר ולענין".

פשוט במקרה של מגברי מאצ', מדובר בחבילה מותאמת בין המוצרים שלהם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...