Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

כבר הרבה זמן שאני "חולם" על התיישנות ברכב יפני מתיישן שישמש אותי כדיילי.

כיום אני סטודנט להנדסה (מקווה להיכנס למשרת סטודנט בקרוב).

מאוד מאוד שוקל להתיישן על חשבון הג'ימני ברכב בסגנון של יאריס TS, איגניס ספורט, או סיוויק האצב'ק / קופה (ידניים בלבד כמובן) ולהשתמש בהם כרכבים יומימיים שלי.

אני לא נוסע יותר מדי, למכללה הולך ברגל ברוב השבוע (כ20 דק הליכה), ואת רוב הסידורים עושה ברגל. כך שבפועל הרכב יונע ויצא מהחנייה סביב הפעמיים- שלוש בשבוע.

להשוואה, היום על הגימני אני עושה סביב ה9K ק"מ שנתי (ואף פחות בחלק מן השנים).

יש גם חשיבה על רכב בסטטוס אספנות, אך המגבלה של הנסיעה באמצע שבוע בין 7-9 לא אפשרית מאוד מגבילה מבחינת תעסוקה.

החשש העיקרי שלי הוא שמן הסתם רוב הרכבים האלה בעלי ק"מ של 250K++ והקושי להחזיק אותם כמעט תמידית במצב תקין ובטיחותי לנסיעה,

בנוסף לעלות אחזקה שעלולה להיות גבוהה מן הרגיל.

כמובן שמוכן ללמוד לעבוד בידיים, גם בגי'מני כל דבר אני לאט לאט לומד לסדר ולשפץ לבד.

מה דעתכם, אפשרי או חלום בלהות?

אשמח אם מישהו במקרה אכן כך נוהג :) 

תודה רבה,

אראל.

עריכה אחרונה על ידי Erel

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם
לפני 19 דקות, Erel כתב:

מאוד מאוד שוקל להתיישן על חשבון הג'ימני ברכב בסגנון של יאריס TS, איגניס ספורט, או סיוויק האצב'ק / קופה (ידניים בלבד כמובן) ולהשתמש בהם כרכבים יומימיים שלי.

סיוויק האצ'בק ידנית זה לא רכב ספורט. היתה לי כזו דור 9 (שנת 2012) ידית. 

מעט מהירה ממשפחתית רגילה כי ידנית (בשנים ההן הידני היתה מהירה מהאוטומטית) ומנוע 1800 לעומת הסטנדרט של ה 1600.

אבל זה לא רכב ספורט וגם לא "ספורטיבי לייט". למראת המראה הדינמי. אהבתי את הרכב אבל לא נראה לי שלזה אתה מכוון. מצד שני זה כן רכב אמין שמזדקן טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשרי ביותר.

למה שאחזקה תעלה יותר אם אתה לא נוסע הרבה? 

חוץ מהטירטור של 2 טסטים בשנה ובדיקת בלמים במוסך לא חושב שתהיה לך בעיה מיוחדת.

כל מה שצריך זה למצוא רכב שמור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה הכי גדולה באחזקת רכב ספורטיבי כדיילי, זה מה קורה כשמשהו מתקלקל, והחלק לא זמין או יקר מאוד בארץ. אז אתה ממהר לתקן (מאחר והרכב דיילי) ואז או שאתה משלם הון לעומת הזמנה מחו״ל, או ששמים לך משהו תואם ולא מאה אחוז, או שני הדברים יחד, פלוס עמלה שמנה למוסך שהסכים לטפל במהירות בספורטיבית ״האקזוטית״ שברשותך.

כשהרכב אינו דילי אפשר לקחת את הזמן ולהזמין מחו״ל, לקרוא ולהבין מה החלופה הכי טובה בתקלה הנ״ל ואף לטפל בעצמך.

במקרה שלך לא חלים שני הדברים, אתה מחפש רכב ספורטיבי לייט, יאריס וכו׳ עם הצע חלקים טוב יחסית וגם אמינות טובה, ואתה רוב הזמן לא משתמש ברכב. לכן אין שום בעיה להחזיק רכב כזה. אל תבהל מהגיל, הרכבים האלה באקזמפלרים הנכונים והשמורים שורדים וימשיכו לשרוד עוד הרבה זמן.

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם
לפני 17 שעות, Erel כתב:

לפי החתימה שלך יש לך נסיון עם רכבים ספורטייביים. 

אני חושב שאפשר כבר למצוא מיטו 155 ידנית או אבארת מהשנים הראשונות בתקציב שלך.

שתיהן עם מנוע T-JET יחסית אמין, יש מספיק מוסכים מתמחים ולא אמורה להיות בעיית חלפים.

אם אתה מוכן להתפשר בספורטיביות אפשר גם לשקול ג'ולייטה 120 ידנית.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 38 דקות, `Infinity כתב:

לפי החתימה שלך יש לך נסיון עם רכבים ספורטייביים. 

אני חושב שאפשר כבר למצוא מיטו 155 ידנית או אבארת מהשנים הראשונות בתקציב שלך.

שתיהן עם מנוע T-JET יחסית אמין, יש מספיק מוסכים מתמחים ולא אמורה להיות בעיית חלפים.

אם אתה מוכן להתפשר בספורטיביות אפשר גם לשקול ג'ולייטה 120 ידנית.

לא יודע אם הייתי שם מיטו או אבארת על אותו משקל של יאריס או איגניס מבחינת אמינות

Miata ND2

פורסם

היה לי הונדה ידנית כשהייתי סטודנט לפני כעשור. הרכב סירב למות. לא היה לי יקר לאחזקה. אבל זה היה רכב שמור שעבר במשפחה מעל עשרים שנה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...