Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פה הרבה ויכוחים לגבי מהם הפרמטרים הכי חשובים בקניית רכב משומש.
קטונתי מלהביע דעה בנושא אבל בדרך כלל אני משתדל לקנות רכב בן 3-4 ועם קילומטראז' נמוך (עד 60 אלף).

אני נוסע בערך 15 אלף בשנה והמחשבה הייתה שככה גם אחרי ארבע שנים האוטו עדיין יהיה עם קילומטראז' נמוך יחסית לגילו ובתקווה יעשה פחות בעיות בשנים הראשונות.
אני חייב לציין שאני מקפיד על טיפולים בזמן ובמוסך יבואן.

ברור שכל רכב לגופו ויש רכבים בני 6 עם 90 אלף ק"מ שטופלו ביד אוהבת ומצבם טוב יותר מרכבים אחרים שהם בני שלוש עם 40 אלף ק"מ, אבל אין לי את הכישורים לבדוק את זה בעצמי ואני נאלץ להסתמך על מכוני בדיקה. 

אז יש על הפרק שני רכבים בני אותו דגם. האחד שנת 2020 עם 50K ק"מ והשני שנת 2021 עם 78K ק"מ וברמת גימור גבוהה יותר. ההפרש במחיר לא משמעותי.
על איזה מהם כדאי ללכת ? עד כמה יש משמעות להפרש של 28K קילומטרים (בהנחה ששניהם טופלו כמו שצריך) ? השני מושך אותי בגלל רמת הגימור הגבוהה אבל הקילומטראז' שלו קצת מלחיץ אותי (בהנחה שאני רוצה להישאר איתו כמה שנים).

פורסם

הראשון עם קמז נמוך

השני עם קמז ממוצע

אם השני ברמת גימור גבוהה יותר הוא עדיף 

פורסם

הממוצע כיום בישראל נע באיזור ה15-20 אלף ק"מ בשנה,

אם אני יוצא מנקודת הנחה שתחזיק את הרכב כארבע שנים אז אתה עדיין עומד בממוצע הארצי

ולכן אם תיקח את הרכב משנת 2021 עדיין תאזן את הק"מ + תקבל שנתון גבוה יותר כך שתוכל לסחוב יותר זמן

והרמת גימור הגבוהה יותר תיתן לך נקודה טובה יותר כשתמכור את הרכב

פורסם

78 אלף זה ק״מ נמוך באופן כללי, ככה שאם ההבדלים גדולים ואתה רוצה את רמת אבזור הגבוהה, איני רואה בעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

אם יורשה לי לתרום את השנקל שלי לדיון המעניין הנ"ל, אחרי בדיקה של כאלף רכבים במהלך השנים האחרונות -

התובנות שלי הן הרבה פחות "דיגיטליות", הרבה יותר אנלוגיות. ולמה הכוונה?

1. אם להכריע עקרונית בסוגייה של ק"מ אל מול פז"מ על הכביש: אני נוטה לתת משקל גבוה יותר לק"מ נמוך על פני שנת מודל אחת (או שתיים) יותר/פחות על הכביש, מסיבה אחת פשוטה: לרוב, העלות של תיקוני בלאי שהוא  תלוי-ק"מ הן גבוהות יותר מאלו של בלאי תלוי-פז"מ (תיקונים במנוע, גיר, בלמים, מתלים, מדחס מזגן וכיוב', לעומת תיקונים שנובעים מ"גומי יבש" כגון צינורות שונים, תושבות, בוקסות-משולשים, תקרה נופלת או סדקים (נדירים כיום) בפלסטיקה. זה יותר כלל-אצבע, ופחות נוסחה מדוייקת, אבל זה מה שהניסיון שלי מלמד.

2. תכל'ס בשטח - לא באמת ניתן "לקנות רכב לפי מספרים ונוסחאות". נכון כתב פות"ש:

לפני 11 שעות, ni4ni כתב:

ברור שכל רכב לגופו ויש רכבים בני 6 עם 90 אלף ק"מ שטופלו ביד אוהבת ומצבם טוב יותר מרכבים אחרים שהם בני שלוש עם 40 אלף ק"מ

וזה בדיוק מה שאני עושה, וממליץ לכל אחד לעשות: להתייחס לכל רכב לגופו, לבדוק היטב את הניירת (טיפולים בזמן ותביעות ביטוח במרכז הסליקה), להסתכל גם על מי המוכר ואמינותו, ולבדוק היטב את כמות הבלאי שצבר הרכב במהלך הבעלויות. זה אולי הכי קשה ללא ניסיון (ואני ממש לא חסיד של מכוני בדיקה, בלשון המעטה, אבל אם אין לכם מכונאי שמבין ברכב האמור ומוכן להעיף מבט, אז מכון הוא הדרך היחידה לקצת מידע), ופה אני מקדיש את מירב המאמץ - לנסות וללמוד מהרכב כמה התעללו בו, או שמא איזה חיים קלים היו לו מבחינה מכנית.

לגופו של עניין - הפרש של 28,000 ק"מ לא אמור לפסול את הרכב המאובזר יותר, ושוב - תלוי במצב בשטח.

בהצלחה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...