Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב יודאי קונה 2025

ggbb

פוסטים מומלצים

סוגי הגימור מפורטים כולם באתר של יונדאי.

השאלה היא האם חשוב לך גימיק מסויים ואת מוכנה לשלם עבורו יותר. 

לדוגמא - טעינה אלחוטית אין בדגם הבסיס שעולה 174 אלף שקלים אבל הדגם שיש בו את התכונה הזו  עולה כמה אלפי שקלים יותר. והשאלה היא האם במקום כבל שעולה 30 שקלים את מוכנה לשלם כמה אלפים יותר בשביל הנוחות שבטעינה אלחוטית ?

הנה הדף מתוך הקטלוג שבאתר :

image.thumb.png.06355366c056b8c7eb48c6a387cf4771.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שאת שוקלת חדש מהסוכנות, כך שהרכב הוא יונדאי קונה היברידי.

הרכב מוצלח ומומלץ. 

לגבי רמות הגימור - 

בגדול, חוץ ממערכות הבטיחות, ברמות הגבוהות יש גג-שמש/גג נפתח, מושב חשמלי, כיוון גב תחתון, וצמיגים עם חישוק יותר גדול. יש גם מושבי-אלקנטרה (סוג של דמוי-עור) וחימום למושבים.

אם את לא צריכה את זה, אז מספיקות רמות הגימור הנמוכות. מה-גם שהן מעט יותר נוחות, בגלל הצמיג בעל החתך הגבוה יותר (בד"כ ברכב, חישוק קטן יותר ,אומר צמיג בעל חתך גבוה יותר, מה שמשפר את הנוחות).

מה שכן, אולי כיוון משענת גב-תחתון תתאים לך אם את נוסעת נסיעות ארוכות, כי זה משפר את הישיבה , ויכול לעזור עם בעיות-גב.

למרות זאת, יש גם מצב שכשתגיעי, תקבלי הנחה על רמות-גימור גבוהות, ואולי אפילו באותו מחיר כמו הרמות הנמוכות.

במקרה הזה, ההבדל בנוחות הנסיעה לא גדול (גם הצמיגים ברמות הגבוהות, בעלי חתך טוב).

שווה לשקול לקחת את הרמות האלה.

חשוב לגבי גג-שמש/גג נפתח - חובה לוודא שניתן לסגור אותו לחלוטין, ויש אטימה מוחלטת נגד שמש.

אם אין, או מציעים לך איזשהו סוכך ידני, מציע לוותר - בעיה בהתעסקות, ואם את לא מצליחה לשים אותו, את עלולה למצוא את עצמך מתבשלת בשמש הקיץ הלוהטת, בנסיעות ארוכות.

בכל אופן, גם אם את נעולה על הרכב - מומלץ מאד שתעשי עליו נסיעת-מבחן .

ורצוי על רמת הגימור שאת רוצה, או על רמות הגימור שאת מתלבטת לגביהן.

הכל כדי להכריע אם הרכב באמת מוצא-חן בעינייך.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי ntd
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנו יש את הפרסטיז׳ 2025, ההבדל בין הפרטיז׳ לסופרים הוא בערך 8,000₪ וההבדל הוא כיוון מושבים חשמלי, תא מטען חשמלי וגג בצבע שחור.

לטעמי מושבים חשמליים ללא זכרון הם חסרון גדול למי שלא נוהג לבד ברכב.

שאישתי עולה על הרכב היא משנה לגמרי את כיוון המושב ולך תכוון מחדש כל פעם, שלא כמו כיוון ידני שאני זוכר כמה קליקים מכל כיוון אני צריך בשביל שיהיה לי נוח.

מעבר לזה תא מטען נפתח ונסגר חשמלי זה מיותר בעיניי, כך גם הגג השחור שמושך אליו שמש ורואים עליו הרבה יותר לכלוך ושריטות, בנוסף לזה עלייה בעלות הרישוי בגלל קבוצה גבוהה יותר.

לא חושב ששווה את ההפרש אבל כל אחד ומה שטוב לו.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדגם הנמכר והמשתלם כספית ביותר ללקוחות הפרטיים הוא בגרסת ה-  Prestige
שבו רמת האבזור הבטיחותי המוגדרת בישראל היא 8 (מכסימלית).

השבוע מתחיל מבצע מכירות בשיתוף מועדון הצרכנות הוט.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה - באמת אין זכרון במושבים החשמליים?

יצא לי לראות רכבים עם פרופיל נהג ששולט גם בכסא נהג, עם כפתור בדלת שבוחר זכרונות, וגם עם שלט נדמה לי שלכל שלט זוכר את המיקום הכסא שלו.

כיוון כסאות חשמלי בלי שום דבר מהדברים האלה ברכב מרובה נהגים זה צרה, לא נוח ואכן עדיף בלי זה, אלא אם כן המושב טוב בהרבה ולפעמים מציע אופציות כיוון נוספות (למשל כיוון גובה אמיתי ולא רק זווית)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול עשו מישמש עם רמות הגימור והזיכרונות נשמרו לדגם הקצה (n line).

סופרים מגיע עם מושבים חשמליים ללא זכרונות ופרסטיז׳ מגיע עם הכיוון הידני הישן והטוב.

אגב - החל מפרסטיז׳ ומעלה קיים כפתור ניפוח למושב גב תחתון, באולם התצוגה לא מזכירים את זה וגם באתר של יונדאי בכלל מציגים את זה כפיצ׳ר ברמת גימור סופרים אך זה קיים גם בפרסטיז׳.

להרבה אנשים זה מיותר אך למישהו שנוסע נסיעות ארוכות זה יכול להציל לעיתים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מוצא שמושב חשמלי הרבה יותר נוח לכיוונון ממושב ידני. הן מבחינת קלות והן מבחינת הדיוק. 

דלת מטען חשמלית היא תוספת נחמדה ומקלה את השימוש. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...