Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם, בזמן האחרון אני והדון (אבא שלי) השתעשנו ברעיון של לקנות מכונית ספורטיבית בתקציב של עד 180 אלף שקל. אחרי שבועות של סינונים ביד 2 הגעתי לרשימה הבאה:

-מזראטי גיבלי 2016-2017

אאודי A4 S-LINE 2020

אלפא רומיאו ג'וליה (ספציפית המונזה והמילאנו ספציאלה, לא רואה סיבה לשלם יותר על הוולוצ'ה כשיש תוכנה) 2020-2021

קאדילק ATS-V 2016

בדקנו גם רכבי M ו-M לייט אבל ההיצע לא משהו ורוב הרכבים נראים שחוטים/בבעלות סקנדינבית, כנ"ל מוסטאנג HPP.

בינתיים לפחות המועמדת המובילה היא האלפא, היא מציעה את החבילה השלמה ביותר - שימושית ליום יום, ספורטיבית במידה הרצויה, האחזקה שפויה יחסית לרכב בסגמנט ויש אפשרות לבצע חלק מהטיפולים הפשוטים בבית או להזמין חלקים מחו"ל ולצמצם הוצאות.

אחרי האלפא מגיעה האאודי, שגם היא שלמה ושימושית אבל הקוואטרו יידרוש הסתגלות ולמרות המותג היוקרתי קצת חסר ה X פקטור בהופעה של הרכב, מה שלא חסר בכלל בשאר הרשימה.

את המקום האחרון והמכובד חולקות הקאדי והמזראטי, הקאדי לפחות לטעמי מושלמת בתור רכב ספורט, יש את הזעם והנפח האמריקאי בלי פשרות קיצוניות על יוקרה, מה שמוריד זה השימושיות היום יומית והעובדה שהרכב דיי נדיר ואין לי הרבה ידע טכני עליו או על היכולת לבצע טיפולים DIY.

המזראטי מנצחת בקטגרויית ההופעה, אחרי הכול זו הפרארי של העניים ויש לה עיצוב וצליל מהממים, ההתנהגות טובה לפי הביקורות בחו"ל והשימושיות סבירה. הפחד הגדול במזראטי זו האמינות שמוטלת מאוד בספק. מצד אחד שמעתי שזה זבל טהור ומצד שני שמעתי תשבוחות מפה ועד מודנה על הרכב ועל האמינות יוצאת הדופן שלו ביחס למותג.

אודה ואומר שאילו הייתי יכול להגדיל את התקציב למשהו הרבה יותר הרפתקני הייתי הולך ישירות למוסטאנג HPP מגשים חלום ילדות וסוגר את העיניין, אבל עם התקציב הזה אני בהחלט בדילמה רצינית. לכל אחד מהרכבים האלה יש יתרונות וחסרונות וכל אחד מהם קורץ לי בתור חובב רכב לצד אחר של חווית הבעלות על רכב, בין אם זה קול ההיגיון או קול הבאס עם המטאל ברקע שצועק "גזזזז". מה דעתכם בעיניין? אולי אם למישהו יש ניסיון עם אחד מארבעת המופלאים שצויינו פה אשמח לשמוע.

כמובן שאם יש לכם המלצות על רכבים אחרים אשמח לשמוע גם כן, אציין את הדרישות שלי מרכב בסדר יורד (הכי חשוב קודם, הכי פחות חשוב אחרון):

1. חוויית נהיגה

2. אמינות

3. הופעה

4. שימושיות ביום יום

תודה רבה מראש!

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

ברז חדשה תתאים בול לרשימת הדרישות שלך כפי שכתבת אותן (התקציב גבולי) אבל אחרי שהתעמקתי ברכבים שציינת נראה שאתה מכוון ל 250+ כ"ס ומותג יוקרתי - הבנתי נכון?

אין לי הכרות עם הרכבים הנ"ל אז אני רק אוסיף שהג'וליה היא לדעתי היפה מבינהם, בפער.

פורסם
לפני 28 דקות, itaimoto כתב:

ברז חדשה תתאים בול לרשימת הדרישות שלך כפי שכתבת אותן (התקציב גבולי) אבל אחרי שהתעמקתי ברכבים שציינת נראה שאתה מכוון ל 250+ כ"ס ומותג יוקרתי - הבנתי נכון?

אין לי הכרות עם הרכבים הנ"ל אז אני רק אוסיף שהג'וליה היא לדעתי היפה מבינהם, בפער.

הברז אופציה מעניינת אבל ההספק שלה מאכזב ורמת הדינאמיות שלה מדהימה אבל לא יהיה לי איך או מתי להשתמש בה בצורה טובה (אני לא מתכוון לעשות ימי מסלול).

ואכן, הכיוון הוא יותר לספורט-יוקרה מאשר ספורט קיצון יחד עם הספק של 250+ או מנוע 2.0 וצפונה. לכן אופציות כמו מיאטה או WRX לא בתחום. כנ"ל מרכבות אוטובאהן כמו S8 בלי קשר לכך שרובן גמורות.

פורסם (נערך)

מה לגבי רכבי Hot Hatch? אלה יותר שמים דגש על כח מאשר התנהגות:

קופרה 

Golf GTI

Polo GTI

ואסייתיות חזקות ונדירות יחסית:

Civic Type R (ידני)

יונדאי i20n (ידני)

קיה סטינגר

עריכה:

לגבי מוסטנג , יש הרבה בארה"ב.

שקלתם לייבא אישית, או לפנות למתווך מתמחה?

עריכה אחרונה על ידי ntd
פורסם

הבן אדם מדבר על רכבי מנהלים/סלון מפנקים ואתם מציעים לו ברז ופולו? 🤭

נהגתי על המזראטי 300-400 ק"מ, מתוכם 2-3 סאשנים בנס הרים של כל המסלול מהתחלה עד הסוף באמצע הלילה ללא הפרעות. האוטו בסה"כ נחמד, לא יותר. אם אבא שלך אוהב רכבים זריזים ומידי פעם לנסוע קצת מהר בדרכים עקלקלות הגיבלי הבסיסית (שאני נהגתי עליה) תספיק לו. אם הוא מחפש קצת מעבר הייתי הולך על הגיבלי S (לא נהגתי) שאני לא יודע עד כמה אפשרי למצוא בשנתונים האלו ובתקציבים האלו. לא אהבתי בכלל את איכות ההרכבה והחומרים, ציפיתי להרבה יותר. במקומך, הייתי יושב שעות על גבי שעות וקורא בפורומים בחו"ל על ענייני האמינות שלה (או יותר נכון חוסר האמינות) וגם מבקש היסטוריית טיפולים של 5-6 כאלה כדי לקבל אינדיקציה לתקלות, היא לא סתם נמכרת במחירים נמוכים. הסמל עושה את שלו ויש לה אפקט הגעה הכי מרשים מכל הרשימה שלך.

הקאדילק היא הכי ספורטיבית מכל הרשימה שלך, בפער. ב-2019 בערך עשיתי סיבוב של 20 דק' על של חבר ומיד הבנתי שמדובר בכלי שבא לתת פייט למיטב התוצרת הגרמנית. גם אם הוא הפסיד ל-M ול-AMG בנקודות עדיין מחיר הקניה שלו כחדש בזמנו היה זול מהן בפער. גם כמשומש הוא זול יותר. באותו הזמן חברים שלי גם חיפשו להתחדש בכזו בת שנתיים-שלוש (בדיוק השנתונים שמעניינים ונכנסים בתקציב שלך היום) וכבר אז כולן היו שבורות, לא הייתה אחת שמורה באמת, אז היום קשה לי להאמין שתמצא כזו במצב תצוגה "יד1 מרופא ללא נגיעת מכחול" ותצטרך להוריד קצת סטנדרטים.

נהגתי על הג'וליה ולוצ'ה הנעה אחורית. כתבתי כאן בזמנו. לא אהבתי כלום ברכב הזה חוץ מהעיצוב הפנימי. רך מידי, חלש מידי, סאונד מאכזב (במיוחד אם אתה רגיל ל-6 או 8 צילינדר). אני מניח שהרגילה תהיה עוד יותר גרועה. אם אתה מוצא כזאת שמורה במחיר שחיטה זה משהו אחר. אני רואה שמבקשים ביד2 120-130 על השנים שכתבת אז ב-180 אתה יכול למצוא יותר חדשות. לא יודע איך השוק שלהן ביחס ללוי יצחק ברמות המחירים והשנים האלו. אישית הייתי הולך על ב.מ.וו M340i בלי לחשוב פעמיים גם אם היא קצת יותר ישנה. אני יודע שזה רכב די נדיר ועל שמורות באמת מבקשים די הרבה מעל המחירון.

על האאודי לא נהגתי אבל מהיכרות עם דגמי S ליין בעבר, הדבר הספורטיבי היחיד שיש לה זה הסמל של ה-S.

המון בהצלחה! ותעדכן אותנו כאן בסקירה מקיפה על הרכישה במידה ותחליטו ללכת על זה 🎉

• אהבתי 3

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 17 דקות, Shmelov כתב:

הבן אדם מדבר על רכבי מנהלים/סלון מפנקים ואתם מציעים לו ברז ופולו? 🤭

נהגתי על המזראטי 300-400 ק"מ, מתוכם 2-3 סאשנים בנס הרים של כל המסלול מהתחלה עד הסוף באמצע הלילה ללא הפרעות. האוטו בסה"כ נחמד, לא יותר. אם אבא שלך אוהב רכבים זריזים ומידי פעם לנסוע קצת מהר בדרכים עקלקלות הגיבלי הבסיסית (שאני נהגתי עליה) תספיק לו. אם הוא מחפש קצת מעבר הייתי הולך על הגיבלי S (לא נהגתי) שאני לא יודע עד כמה אפשרי למצוא בשנתונים האלו ובתקציבים האלו. לא אהבתי בכלל את איכות ההרכבה והחומרים, ציפיתי להרבה יותר. במקומך, הייתי יושב שעות על גבי שעות וקורא בפורומים בחו"ל על ענייני האמינות שלה (או יותר נכון חוסר האמינות) וגם מבקש היסטוריית טיפולים של 5-6 כאלה כדי לקבל אינדיקציה לתקלות, היא לא סתם נמכרת במחירים נמוכים. הסמל עושה את שלו ויש לה אפקט הגעה הכי מרשים מכל הרשימה שלך.

הקאדילק היא הכי ספורטיבית מכל הרשימה שלך, בפער. ב-2019 בערך עשיתי סיבוב של 20 דק' על של חבר ומיד הבנתי שמדובר בכלי שבא לתת פייט למיטב התוצרת הגרמנית. גם אם הוא הפסיד ל-M ול-AMG בנקודות עדיין מחיר הקניה שלו כחדש בזמנו היה זול מהן בפער. גם כמשומש הוא זול יותר. באותו הזמן חברים שלי גם חיפשו להתחדש בכזו בת שנתיים-שלוש (בדיוק השנתונים שמעניינים ונכנסים בתקציב שלך היום) וכבר אז כולן היו שבורות, לא הייתה אחת שמורה באמת, אז היום קשה לי להאמין שתמצא כזו במצב תצוגה "יד1 מרופא ללא נגיעת מכחול" ותצטרך להוריד קצת סטנדרטים.

נהגתי על הג'וליה ולוצ'ה הנעה אחורית. כתבתי כאן בזמנו. לא אהבתי כלום ברכב הזה חוץ מהעיצוב הפנימי. רך מידי, חלש מידי, סאונד מאכזב (במיוחד אם אתה רגיל ל-6 או 8 צילינדר). אני מניח שהרגילה תהיה עוד יותר גרועה. אם אתה מוצא כזאת שמורה במחיר שחיטה זה משהו אחר. אני רואה שמבקשים ביד2 120-130 על השנים שכתבת אז ב-180 אתה יכול למצוא יותר חדשות. לא יודע איך השוק שלהן ביחס ללוי יצחק ברמות המחירים והשנים האלו. אישית הייתי הולך על ב.מ.וו M340i בלי לחשוב פעמיים גם אם היא קצת יותר ישנה. אני יודע שזה רכב די נדיר ועל שמורות באמת מבקשים די הרבה מעל המחירון.

על האאודי לא נהגתי אבל מהיכרות עם דגמי S ליין בעבר, הדבר הספורטיבי היחיד שיש לה זה הסמל של ה-S.

המון בהצלחה! ותעדכן אותנו כאן בסקירה מקיפה על הרכישה במידה ותחליטו ללכת על זה 🎉

ואוו תודה על התגובה המפורטת!

לגבי הגיבלי - קראתי שעות על גבי שעות על התקלות ההזויות שיש למזראטי, מתקלות חשמל שלא ברא השטן עד להצקות קטנות שמכות בבנק. לפי דעתי המזראטי תבוא רק אם אתאכזב מהאלפא והאאודי.

הקאדילק אכן במצב "שכח משמור", שתי מכוניות אחת יד 4 השנייה 5 אומנם פחות מ 100 על השעון אבל כל קילומטראז' ככל הנראה הגיע בזעם, זה שיקול מרכזי שאני מוכן לבלוע אם האמינות תהיה יציבה דיו.

הכתיבה על הג'וליה והאאודי קצת הפתיעה אותי, במיוחד מאכזב לשמוע שהאלפא רכה מידיי לטעמך, אני בא מהניסיון של שבוע על M340I טורינג ששכרתי לשבוע באוסטריה, האוטו היה חד וצמוד כמו מגנט לאספלט. יהיה מאכזב לקנות רכב ספורטיבי ולקבל BODY ROLL שיש לי כבר ברנו.

וכמובן שאם אלך על אחת מהן תעלה סקירה רצינית, על כמה וכמה אם אלך על אחת האופציות היותר אקזוטיות.

פורסם

קח בחשבון שתמיד יבואו האלפיסטים, כמו בכל שרשור ומפגש רכבים, וינסו בכל כוחם להגן על התוצרת. ושתבין, נהגתי על ולוצ'ה הנעה אחורית שהגיעה לאחר מכן, לא הכפולה מהדגמים הראשונים. נראה לי שאחורית אמורה להיות יותר כיפית וקלילה. אז אם באים ממזדה 3 ודומותיה האלפא תרגיש רכב מגניב, בייחוד אם יגיעו איתה לכ-80% יכולת ולא לקצה. תלוי על מה ואיך אבא שלך נוהג היום. אחרי שנהגת על הבימר באוסטריה, להשוות אותה לג'וליה בסיסית זה יבאס אותך. כמובן שהכל עניין של מחיר.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ההבדל באלפה בין 200 כס ל280 כס הוא ממש לא רק בתכנה. יש חלקים שונים במנוע וגם ברקסים גדולים יותר . אל תתפתה לשים תכנה כי זה ממש לא זה.+

פשוט תקנה את ה280 כס

פורסם

לגבי המזארטי, בשלב מסויים לפני שנה בערך כששיחקתי עם הרעיון להחליף רכב עלה ל בראש המזארטי יחד עם אופציות אחרות כמו הגוליה וניסאן סדרה G, 

ואז נתקלתי בדף פייסבוק (אני מנסה לזכור איזה דף זה היה ולא מצליח לזכור את השם שלו כרגע) והוא כבר חיזק לי את החשש שהיה מלכתחילה לגבי המזארטי- כמות הרכבים שיש לו שם מחכים שבועות וחודשים לתיקון היא הזויה ביחס לכמות נשארו על הכביש.

היה לי גם דיון בנושא עם מקום שמוכר מכוניות ספורט יוקרתיות במודיעין ליד הבית שלי, יש לו כרגע 3 פרארי, כמעט תמיד 2-3 מזארטי, מרדצסים וב.מ.וו. מסוגים שונים, ואמריקאיות חזקות. היית תמיד הולך לשם עם הבן שלי לשטוף את העיניים עד שנהינו כבר מכרים, ובגלל שמעולם לא חשד בי שאני לקוח פוטנציאלי (מה לעשות פרארי קלופורניה היא לא בדיוק בתחום העו"ש שלי) אז הוא גם חשף לפני שהאין ולא היתה לו מזארטי או פרארי שלא הוחלף לה מנוע קומפלט עוד לפני שראתה 60 אלף קילומטר על השעון ובעלויות מטורפות.

תקלות הזויות שאף אחד לא יודע איך לתקן, מבעיות חשמל ארורות שנגררות לדיאגנוסטיקה יקרה ותיקון יקר עוד יותר, ועד בעיות מכאניות. כל חלק עולה הון, עלויות תיקונים שמתחילות ב5 ספרות והלאה.

אני לא מדבר מניסיון אישי, אבל אחרי ששיחקתי עם הרעיון למשך זמן ועשיתי כמה וכמה בירורים מחקתי את המזארטי מרשימת האופציות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Roycohen1979 כתב:

לגבי המזארטי, בשלב מסויים לפני שנה בערך כששיחקתי עם הרעיון להחליף רכב עלה ל בראש המזארטי יחד עם אופציות אחרות כמו הגוליה וניסאן סדרה G, 

ואז נתקלתי בדף פייסבוק (אני מנסה לזכור איזה דף זה היה ולא מצליח לזכור את השם שלו כרגע) והוא כבר חיזק לי את החשש שהיה מלכתחילה לגבי המזארטי- כמות הרכבים שיש לו שם מחכים שבועות וחודשים לתיקון היא הזויה ביחס לכמות נשארו על הכביש.

היה לי גם דיון בנושא עם מקום שמוכר מכוניות ספורט יוקרתיות במודיעין ליד הבית שלי, יש לו כרגע 3 פרארי, כמעט תמיד 2-3 מזארטי, מרדצסים וב.מ.וו. מסוגים שונים, ואמריקאיות חזקות. היית תמיד הולך לשם עם הבן שלי לשטוף את העיניים עד שנהינו כבר מכרים, ובגלל שמעולם לא חשד בי שאני לקוח פוטנציאלי (מה לעשות פרארי קלופורניה היא לא בדיוק בתחום העו"ש שלי) אז הוא גם חשף לפני שהאין ולא היתה לו מזארטי או פרארי שלא הוחלף לה מנוע קומפלט עוד לפני שראתה 60 אלף קילומטר על השעון ובעלויות מטורפות.

תקלות הזויות שאף אחד לא יודע איך לתקן, מבעיות חשמל ארורות שנגררות לדיאגנוסטיקה יקרה ותיקון יקר עוד יותר, ועד בעיות מכאניות. כל חלק עולה הון, עלויות תיקונים שמתחילות ב5 ספרות והלאה.

אני לא מדבר מניסיון אישי, אבל אחרי ששיחקתי עם הרעיון למשך זמן ועשיתי כמה וכמה בירורים מחקתי את המזארטי מרשימת האופציות.

ואוו תודה רבה על התגובה! חשדתי מאוד בתחזוקה של המזראטי, עכשיו אני מבין למה יש ריכוז גדול שלהם אצל סוחרים...

אני חושב שהמזראטי יורדת מהרשימה ובמקומה יוכנס מוסטאנג אקו-בוסט. אומנם לא GT אמריקאי וגם לא HPP אבל ראיתי כמה אקזמפלרים שמורים ביד 2 במחיר סביר, אולי זה יהיה שווה משהו. אני צריך גם להשיג קצת ספרות טכנית (בינתיים כבר מצאתי לקאדי והג'וליה) לראות מה מרווחי הטיפולים ואיזה חלקים אפשר להזמין מחו"ל.

תודה רבה!

פורסם

אמנם נדיר יחסית אבל אינפינטי Q50 3.0L לדעתי תתאים מאוד.

ואם אתה מוכן לרדת בגודל - אודי S3.

תיזהר מהבחור במודיעין, מי שמתקרב יוצא משם בסוף עם רכב יקר 😉

(זה נרשם כמובן עם חיוך ולא כאזהרה. יש לי חבר שקנה שם ומרוצה)

• אהבתי 1
פורסם

הייתי מכניס למשוואה גם את הנמסיס של המוסטנג, הלא היא הקאמרו.
גרסת ה3.6 מהנה והמנוע שם מעניין יחסית לV6, הביקורות טובות, כמובן שה SS זו חיה אחרת בתקציב אחר.
גיבלי היה לדוד שלי, יש לי כמה שעות נהיגה עליה, אף פעם לא עשתה לי את זה, גם לא לאחר שסתום הבולמים והחלפת הצמיגים, הסאונד מגניב, רכב מעייף ליום יום, איכות חומרים חריגה ולא מתקרבת למתחרות מגרמניה, הופעה\תדמית מפוקפקת מדי!
הקאדי היא אוברקיל אל מול האלטרנטיבות שהצעת, היא חזקה וחדה משמעותית אבל גם היא לא בדיוק נהנית מתדמית מוצלחת + אמינות סבירה + רובן משופרות או פגועות.
אין לי הרבה מה להוסיף על כל מה שנאמר כאן על אודי, גם גרסאות הקצה לא הדהימו אותי (RS3 בה נהגתי ב2018 בעיקר עשתה לי נעים באוזן במנהרות תחת רמיסת הדוושה והורדת הילוך או 2).
באלפא די נהניתי, היא מציעה חווית נהיגה ויכולות דינאמיות לא רעות, אני נהגתי בה בסדום-ערד בגרסת ה200 סוס שהחל השיווק שלה בארץ וההתרשמות הייתה חיובית, חבילה שמציעה פשרה של גודל, עיצוב, יכולות והנאה מנהיגה.
למצוא 340 יהיה מאתגר, הייתי מנסה לחפש דווקא 240 עם אותו B58 המוצלח, הן נפוצות יותר ולמרות היותה במרכב קופה היא עדיין רלוונטית ביכולות הפרקטיות שלה, ההופעה נכונה בעיני. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...