Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 20.2.2025 בשעה 21:41, fizban כתב:

תלוי בהמון משתנים. 
במקרה שלי, אני מתכנן למשוך פנסיה מגיל 60 ובמקרה הזה מגלים שהמקדם של ביטוח המנהלים מתקרב מאוד למתקדמים של פנסיה.
דמי הניהול שערוריתיים בביטוח מנהלים, אבל יש לו יתרונות.
לאחר ששכרתי יועץ פנסיוני שעבר על כל המקרים והתבסס על הרצונות והמקרה שלי - המסקנה היתה שעדיף לעבור לפנסיה. המקדם שלי היה 157, אגב.
אז הדבר הנכון לעשות הוא יעוץ פנסיוני בלתי תלוי.

זה לא ממש הרבה. אתה פשוט רגיל לקבל שירות "בחינם" מאנשים שיש להם אינטרסים. מישהו אחר משלם להם את הכסף.

מקדם 157 זה מעולה, אני לא הייתי עובר.

בתאריך 22.2.2025 בשעה 00:22, phpclub כתב:

אני בפנסיה עם צבירה יותר נמוכה ודמי ניהול של 1.3% מהפקדה ו 0.8% מהצבירה

יכול להמליץ לך על הסוכן ביטוח שלי - שי ספקטור,

עברתי כמה סוכני ביטוח ואני תמיד בודק אותם, מעבר לזה שהוא אחלה בנאדם אני גם תופס ממנו כמקצועי וממליץ עליו בחום.

אמנם הוא לא יועץ חיצוני אבל הוא בהחלט רואה את טובת לקוחותיו ולא מייעץ לעשות משהו רק כי הוא מקבל על זה עמלה, אלא להפך, המליץ לי לבטל ביטוחים שלדעתו סתם עולים כסף.

לגופו של עניין נשמע שהצעת השימור שקיבלת ממש מעולה, וזה תמוהה, כי כשאני ניסיתי כמה פעמים להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים הם לא זזו מילימטר, וכשניידתי לפנסיה, אף אחד לא יצר איתי קשר.

לגבי ריסק וא.כ.ע , לא ממש ברור לי רכישה בנפרד, כי בפנסיה יש גם רכיב ביטוחי, שמשלם גם לאישה וגם לילדים קצבה במקרה שמשהו קורה לי. וגם כיסוי לפנסיית נכות (מחליף א.כ.ע).

פנסיה  1.3% מהפקדה ו 0.8% מהצבירה זה לא הגיוני, גם בקרן גמל הציעו לי הרבה פחות.
0.08 מהצבירה?

פורסם
לפני 7 שעות, nglancer כתב:

פנסיה  1.3% מהפקדה ו 0.8% מהצבירה זה לא הגיוני, גם בקרן גמל הציעו לי הרבה פחות.
0.08 מהצבירה?

כן, התפספס אפס.

פורסם
לפני 15 שעות, nglancer כתב:

זה מקדם בסיס ברגע שאתה מכניס את עניין הבטחת הקצבאות ואחוז לבת הזוג זה משתנה דרמטית ובחלק גדול מהמקרים קרן הפנסיה עדיפה.

גם כשיש יתרון קל לביטוח מנהלים יש שיקול בכל זאת לקבל קצבה מקרן הפנסיה כי הקצבה שם יותר יציבה. 

פורסם (נערך)

גם לי יש מקדם כזה. היועץ הפנסיוני שהייתי אצלו אמר לי במפגש הראשון שכדאי לעבור לקרן פנסיה. במפגש השני הוא אמר שאחרי ששיקלל את כל הנתונים ועשה כמה סימולציות הוא משנה את דעתו וממליץ לי להישאר עם ביטוח המנהלים.

בגלל זה כדאי לקבל ייעוץ פרטני שרואה את כל הגורמים ולא רק בראיה צרה של פנסיה מול מנהלים.

אגב במקרה שלי מה שהדאיג אותי מלכתחילה זו העובדה שביטוח מנהלים, אחרי פטירת המבוטח משלם לבת הזוג רק השלמה ל10 שנים, ורק אם לא עברו 10 שנים מאז תחילת התשלומים. בגלל שיש בינינו פערים בחסכון הפנסיוני, הייטק מול עו״ס, רציתי לוודא שאשתי מכוסה אם וכאשר אנוח על משכבי.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 23.2.2025 בשעה 16:41, nglancer כתב:

בתאריך 24.2.2025 בשעה 08:07, yd b-4 כתב:

זה מקדם בסיס ברגע שאתה מכניס את עניין הבטחת הקצבאות ואחוז לבת הזוג זה משתנה דרמטית ובחלק גדול מהמקרים קרן הפנסיה עדיפה.

בדיוק זה. אם רוצים למשוך בגיל 60, המקדם כבר קרוב מאוד למקדם הפנסיה לגילי, פחות כמה מאות אלפי שקלים דמי ניהול.
במקרה שלי למשל, אין צורך בהבטחת קיצבה.

בתאריך 24.2.2025 בשעה 08:12, פינדר כתב:

גם לי יש מקדם כזה. היועץ הפנסיוני שהייתי אצלו אמר לי במפגש הראשון שכדאי לעבור לקרן פנסיה. במפגש השני הוא אמר שאחרי ששיקלל את כל הנתונים ועשה כמה סימולציות הוא משנה את דעתו וממליץ לי להישאר עם ביטוח המנהלים.

נכון. כל מקרה לגופו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

המקדם נקבע ביום תחילת הביטוח/פתיחת הקופה ומחושב לגיל פרישה (כרגע 67) , כלאמר אם תפרוש בגיל 60 למשל המקדם יהיה שונה.

לדוגמא, בביטוח מנהלים מסויים המקדם לגיל פרישה היה 137 ! אבל בחישוב פרישה בגיל 65 הופיע 144. 

מסתבר, בפוליסות ותיקות גיל פרישה נקוב במספר קבוע -65.  בפוליסות מסוף שנות 90, תחילת שנות 2000, מופיע גיל פרישה* ( * הקבוע על פי חוק ביום הפרישה) , כלאמר בפוליסות כאלה, אם החוק שונה למשל ל 70 במקום 67, המקדם יהיה שונה.  זה משהו שלא כל היועצים מספרים, בוודאי אלו שאינם בלתי תלויים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 13.2.2025 בשעה 20:33, nglancer כתב:

היי תמיד בא לפה להתייעץ.

אחרי שנים שהייתי בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח 200 , ובאיחור של כמה שנים טובות מאז שהיה לי ברור שקרן פנסיה עדיפה, סוף סוף עשיתי את המעבר.
עד היום שילמתי0% מהשוטף ו %1.5 מהצבירה (מטופש, אבל זה ככה שנים), בקרן הפנסיה התשלומים יהיו 1.25 מהשוטף ו0.15 מהצבירה, זה הדיל הכי טוב שהסוכן נתן לי ומאחר ויש לי שם כבר כ1.5M קרן הפנסיה היתה עדיפה בהרבה.
לאחר שחתמתי על כל המסמכים (היה גם ריסק ואובדן כושר עבודה), התקשרו אלי היום מביטוח המנהלים עם הצעה חדשה 1.5 מהשוטף ו0 מהצבירה.
כך יוצא שדווקא הביטח מנהלים הופך להיות זול יותר.
הכל מושקע באפיק מנייתי, אבל לא מוצמד לSNP500 וכרגע אחרי העליות הגדולות לא נראה לי להצמיד.
הסוכן טוען שעדיין בגלל האיזון האקטוארי שווה לי דווקא להיות בפנסיה (של מיטב), אבל כמובן הוא מקבל מהם את העמלות.
בנוסף אני אצטרך לרכוש מחדש בניפרד את הריסק ואובדן כושר העבודה.

אשמח לתגובות.

יכול לציין באיזו חברת ביטוח מדובר?

• תוכן חדש...