Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בלם היד החשמלי עובד בתקשורת עם מחשב הesp, ממנו הוא מקבל מידע על זווית הרכב, המהירות וכך הוא יודע:

א. כמה כוח להפעיל במשיכת הכבלים

ב. לשחרר את בלם היד כשמתחילים נסיעה

מעבר לכך מנגנון הepb נמצא בתוך קופסת פלסטיק שבצד אחד שלה יש מעגל מודפס (המחשב של בלם היד) 

בצד השני יש את החלקים האלקטרו מכאניים:

1. מנוע חשמלי עם מספר גלגלי שיניים

2. רוטור שמונע על ידי המנוע החשמלי

3. כבל צד ימין ש"ננשך" על ידי הסופית של הרוטור

4. כבל צד שמאל שמתברג בהברגה שמאלית לרוטור

5. כבל שחרור חירום שמגיע עד לתא הנוסעים ומנתק את החיבור של הכבל הימני מהרוטור

6. החלק החשוב במקרה שלי - חיישן חוזק (force sensor).

קודם אסביר מה קרה:

לפני מספר שבועות בסיום נסיעה כיביתי את הרכב, ובהפעלת בלם היד שמעתי אותו מסתובב שניה אחת יותר מהרגיל, וכשחזרתי לרכב כבר דלקו נורות תקלה. כיביתי והתנעתי וזה נעלם. התעלמתי.

בנסיעה הבאה התופעה חזרה על עצמה אבל כבר הקאליפרים היו נעולים עם הכבל, ורק שחרור דרך ידית החירום שחרר אותי לדרכי.

למחרת פירקתי את המנגנון וראיתי שהכבל השמאלי התלפף במוביל שלו ולכן נתקע, מה שגרם לepb לצאת לחל"ת.

הכבל אינו נמכר בנפרד

עלות מנגנון בארץ כעשרת אלפים שקלים, ובחו"ל כמחצית מזה, עם הימור האם אכן החלק יגיע עד אליי...

במקרה מצאתי יצרן פולני שמכין רק את הכבל עצמו, הזמנתי וחבר עזר לי בשינוע של החלק לארץ.

כשהגיע הכבל ארצה, לא הצלחתי להבריג אותו לרוטור. היה פער בקוטר ובפסיעות של הבורג.

בעזרתו של @asafasaf הבורג הישן רותך במקום החדש.

לאחר הרכבה, קיימת תקלת תקשורת עם מחשב הesp ועם חיישן החוזק

חיישן החוזק - force sensor

החיישן תפקידו לשדר למחשב האם הכבל מתוח כפי הנדרש, ואם כן - להפסיק את פעולת המנוע החשמלי.

איך הוא בנוי?

מ2 חתיכות פלסטיק ומגנט

1. חתיכה אחת בצבע שחור היא המוביל של הכבל השמאלי, שמחוברת לקפיץ קשיח. במשיכה של הכבל נוצרת התנגדות על הקפיץ והוא מתכווץ.

IMG-20250804-WA0016.thumb.jpeg.2e08449f3307970100c2f22d87bd3c45.jpeg

2. חתיכת פלסטיק מרובעת בצבע לבן שמקיפה את המוביל הפנימי של הכבל השמאלי, וברגע שהקפיץ של המוביל מתכווץ, החיישן זז מעט, והאות המגנטי מאשר שאפשר לעצור את המתיחה.

20250804_210058.thumb.jpg.9b9dba7ea3e784439cc63d6ffcdb1ff6.jpg

חתיכת הפלסטיק הלבנה הייתה רופפת וזה מה שגרם לתקלה מלכתחילה - המחשב לא ידע מתי לעצור את המתיחה ולכן הרוטור המשיך להסתובב ולמתוח את הכבל שפעל מול שני כוחות מנוגדים (2 הקאליפרים), והתלפף סביב עצמו.

המחשב שזיהה תקלה, ניתק את התקשורת עם הesp כי זיהה שמנגנון בלם היד לא מכויל.

לא היה ניתן גם לבצע כיול כי כאמור חיישן החוזק היה עם חופש.

בחיפוש לילי בדרייב2, מצאתי הסבר בדיוק על התופעה הזו שנפתר עם הדבקה וקיבוע למקום של החיישן.

20250804_221832.jpg.8e1fa754b86d16e986f01108264d9cdf.jpg 

זה בדיוק מה שעשיתי אתמול, בנוסף לחתיכת פלסטיק שחורה של הhousing עצמו, למרות שאני לא יודע כמה היא מהותית, היא תוחמת את המנוע החשמלי עצמו.

20250804_205714.thumb.jpg.df4c16cd0198cfb8db99f3dc60743506.jpg

20250804_221832.jpg

לפני 9 דקות, amosbmw כתב:

גם אני נורא חששתי מבלם יד חשמלי וזה הרגיש לי שלוקחים ממני משהו שאני מכיר ואוהב.

בפועל כשעברתי לזה גם בגולף וגם בBMW, זה עובד מצוין. התרגלתי להשתמש בauto hold. גם התחזוקה פשוטה בתנאי שיש לך את המחשב המתאים.

בBMW אין שום כבל, יש מנוע על הקליפר.

תלוי במודל. הנה דוגמאות:

Screenshot_20250805_095132_Chrome.jpg

Screenshot_20250805_095110_Chrome.jpg

מבחינה פנימית המנגנון דומה מאוד, חיישן החוזק שם בנוי אחרת (מחובר לרוטור בחלקו העליון בצד שמאל) לדעתי הקפיץ שם פנימי פשוט

TFZfBe-vb6gJVxSnIAr9fFcrheVcbhPUsd5Idnt2Jp4.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 8
  • תגובות 241
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המודלים החדשים של PSA זה כבר מנוע בקליפר, גם ב-508 החדשה.

בשיטת יישום ה"מיושנת" הזו - נתנו לאדם אפשרות לשחרור חירום. עדיף היה להשאיר בלם יד ידני ולא את זה.

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 19 דקות, avargel כתב:

אלעד מה יש אצלי?

אם היית מחליף רפידות לבד היית יודע..

לפני 3 שעות, מלטבשי כתב:

המודלים החדשים של PSA זה כבר מנוע בקליפר, גם ב-508 החדשה.

בשיטת יישום ה"מיושנת" הזו - נתנו לאדם אפשרות לשחרור חירום. עדיף היה להשאיר בלם יד ידני ולא את זה.

באמת בבלם יד חשמלי רגיל אין שיחרור חירום, מקווה שגם אין צורך וזה לא מתקלקל. 

כמובן שאם הרכב בלי חשמל, צריך לדאוג לפתרון לפני שאפשר לגרור אותו.

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 56 דקות, amosbmw כתב:

אם היית מחליף רפידות לבד

צריך סך הכל להתכופף קצת ולהסתכל.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 12 שעות, Fazer כתב:

בדיוק!

יש לי כזה בסניק (ובסניק הקודמת), ויש לי כזה בגולף, וזה ממש ממש נוח (ובמפתיע ברנו זה ממומש יותר טוב מאשר בגולף). מצד שני, נהגתי בזמן האחרון קצת באיביזה של אמא שלי, עם בלם יד ידני, וזה לא מאוד הפריע לי.

אפשר להגיד את זה על כל מערכת אלקטרונית - גם הזרקת דלק יותר מסובכת מקרבורטור מכאני, אז נחזור לזוג ווברים כפולים?

מצד אחד אתה צודק. העולם מתקדם והכל נהיה אלקטרוני וזה נחמד ונעים ומפנק.

מצד שני המכוניות הכי אמינות ופשוטות לתחזוקה אלו יפניות של דור הביניים. 16v, הזרקת סעפת רב נקודתית, מזגן פשוט, בלם יד פשוט, abs די פשוט, ממיר קטליטי שעושה עבודה סבירה עד טובה. לא קרבורטור מסריח אבל גם לא אלקטרוניקה מסובכת. אני אוהב.

• רעיון טוב! 4

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בניגוד להזרקת דלק שיש לה יתרונות משמעותיים בביצועים ובאמינות, בלם "יד" חשמלי זה אחד השדרוגים הכי פחות משמעותיים שיש. 

במקום ידית פשוטה מערכת מסובכת ויקרה, העיקר שיהיה יפה בתא הנוסעים. כמה זה כבר משפר את הנוחות? אפשר לחשוב שלפני זה היינו מפתחים שרירים ביד של הבלם.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעדכן שנכון לעכשיו לא מצאתי בקבוצת הווצאפ של פיקאסו ולו אחד שנתקל בתקלה בבלם היד החשמלי

כמו כן, להלן תשובתו של אורן מחולון: "די נדיר, לרוב בגלל החלפת בלמים אחוריים בדרך לא נכונה".

אז כנראה שבכל זאת היישום שם קצת שונה ממה שתואר פה לעיל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Fazer כתב:

אפשר להגיד את זה על כל מערכת אלקטרונית - גם הזרקת דלק יותר מסובכת מקרבורטור מכאני, אז נחזור לזוג ווברים כפולים?

ההבדל הוא שהזרקת דלק מסיפה קצת יותר תועלת מבלם יד אלקטרוני.

לפני 13 שעות, avargel כתב:

לא נתקלתי בבעיות

גם לא שמעתי על בעיות אצל אחרים

לפני 18 דקות, avargel כתב:

תשובתו של אורן מחולון: "די נדיר

אז משתמע שכן נתקלים בזה לפעמים. 

אני עדיין מניח שבעיות צריכיות להיות נפוצות יותר מאשר בגרסה הידנית הקלאסית?

ומסתבר שיש גם השלכה נוספת, לא ברור לי אם כי זה דגם נדיר או מה:

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

עלות מנגנון בארץ כעשרת אלפים שקלים, ובחו"ל כמחצית מזה

מעניין מה מחיר החלק בפיקאסו.

וכל זה בשביל פחות או יותר אפס תועלת. מקרה של "עיצוב" על חשבון פונקציונליות.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

כפי שכתבתי לעיל, זו לא 0 תועלת

א. גם נוחות היא סוג של תועלת / הנאה

ב. דריכה אוטומטית בכיבוי הרכב מונעת אפשרות שתשכח להרים בלם יד

ג. שחרור אוטומטי כנ"ל אבל בכיוון ההפוך

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני כשעה, elera כתב:

ההבדל הוא שהזרקת דלק מסיפה קצת יותר תועלת מבלם יד אלקטרוני.

אני מסכים חלקית - נכון שהזרקת דלק מוסיפה יותר תועלת מבלם יד חשמלי, אבל זה לא אומר שבלם יד חשמלי לא מוסיף תועלת: הוא מפנה מקום בקונסולה המרכזית שאפשר להשתמש בו לדברים אחרים, הוא מייתר את כל הכבלים שעוברים מהבלם הידני לגלגלים האחוריים, אפשר להשתמש בו די בקלות ל hill hold, זה נוח שלא צריכים לחשוב על בלם יד כי הוא נדרך לבד ומשתחרר לבד, אין צורך לטפל בבלם (שימון כבלים אנד שיט), ואני בטוח שיש עוד יתרונות שלא חשבתי עליהם.

מצד שני באופן תאורטי בלם יד ידני יכול לשמש להאטה של הרכב אם הוא איבד בלמים, ובלם חשמלי לא כי המחשב לא יתן לו לנעול את הגלגלים.

אז הוא אומנם לא מאסט, זה בטוח, אבל יש לו לא מעט יתרונות (בעיקר סביב נוחות על סוגיה השונים, פינוי מקום בקונסולה וכו'), ובסה"כ מראה אמינות טובה ברכבים שונים.

פורסם

האוטו הולד יתרון מאוד משמעותי. בלם היד החשמילי גם מחזיק את הרכב הרבה יותר חזק מכל בלם יד מכאני שנתקלתי בו, וחוסך את הצורך בכיוונים וחיזוקים תקופתיים.

כל התקלות שקראתי עליהם היו נזקים מבעלים שניסו לכווץ את הבלם באיזה קומבינה במקום עם המחשב.

לפני 56 דקות, Fazer כתב:

מצד שני באופן תאורטי בלם יד ידני יכול לשמש להאטה של הרכב אם הוא איבד בלמים, ובלם חשמלי לא כי המחשב לא יתן לו לנעול את הגלגלים.

וקראתי בהוראות של אחד הרכבים שלי (לא זוכר איזה), שאם תמשיך להחזיק את הלחצן כלפי מעלה, המחשב מאפשר לעשות בלימת חירום.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...