Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,
אני מחפש לקנות רכב ראשון בשבילי. (יצא לי לנהוג הרבה ברכבים של המשפחה ו-city-car)
נסועה שנתית צפויה 10000 קילומטרים.

ספוילר

פירוט
נסיעה לעבודה הלוך+חזור=35 קילומטרים 
לפי גוגל יש 262 ימי עבודה בשנה, אני עובד במשרה חלקית, מתקבל:
262*0.7*35=6420
נוסיף עוד כמה טיולים (בממוצע 3 נסיעות של 100 קילומטרים בחודש)
מתקבל
6420+300*12=10000

לא נהגתי על רכב ידני מאז שעשיתי רישיון נהיגה לפני כ-8 שנים, אבל אני משער שאסתדר.

אין לי דרך לארגן עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית.

תקציב גמיש, אבל המטרה היא לחסוך בכסף לטווח הארוך.

בנוגע לגודל הרכב:
ברגע זה אין אישה וילדים, אבל עד כמה שזה תלוי בי עוד שנתיים זה לא יהיה המצב. אבל אני משער שאם אני קונה רכב קטן וזול, אז אוכל למכור אותו עוד מספר שנים בלי ירידת ערך משמעותית, ולקנות רכב גדול יותר.

הרושם שקיבלתי משיטוט בפורום הוא שרכבים במצב סביר עולים בדרך כלל באזור ה-30000 ש"ח.

עוד לא בדקתי את המבחר ביד 2.

מה דעתכם?

רכב מומלץ?

פורסם

לא אמליץ לך על רכב, אבל 2 הערות.

1. גם אם לא נהגת זמן רב בידני בקש מאיזה קרוב משפחה ללוות אותך חצי שעה, וגם זה נדיב.

2. רכב מקבוצת הסופרמיני, כמו i20, מאזדה 2 או סויפט יוכלו לשמש אותך בנוחות כזוג צעיר, אלה בעלי תא מטען מעל 300 ליטר גם עם תינוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא מחסידי ה I20 אבל היתה לי כזו ועגלה נכנסה בלי בעיה. תלוי איזה עגלה קונים.

לגביי ידני - אני חזרתי לפני כ- 4.5 שנים  לידני והיום אני נוהג על הפיג'ו 208 והכל בסדר.

היתרון בידני זה דלק, חיסכון בבעיות פוטנציאליות בגיר, ומחיר קניה זול משמעותי בגלל ביקוש נמוך יותר!

מה שכן, אני רוצה כבר להחליף אותה כי היא התחילה להתיישן והאמת שקצת התעייפתי מהפקקים. אבל בדיעבד? אחלה קניה ביחס למחיר שקניתי אותה (נסעתי איתה כבר מעל 90000 ק"מ ב 4.5 שנים).

אני מציע לך לבדוק סקודה פאביה/פולו/איביזה עם מנוע 1400 ותיבה רגילה רק לבדוק מתי החליפו טיימינג. רכבים אמינים מאוד עם גיר רגיל, יותר מה I20 וגם נעימים יותר. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שלום,

תודה לכולם על העצות.

החלטתי לא לקנות רכב על מנת למכור אותו בקרוב, אלא לקנות רכב להרבה שנים, בהתאם החלטתי על גודל רכב משפחתי.

קיבלתי המלצה על הונדה סיוויק, ובסך הכל הרכב נראה לי בסדר. (עוד לא יצא לי לנהוג על אחד כזה או אפילו לשבת בתוכו, אבל מבחוץ הרכב נראה טוב ולפי מה שסיפרו לי הרכב אמין).

ראיתי שבערך ב-2017 התחילו לשווק בארץ את הדור העשירי של הרכב, ולפי מה שהבנתי בשיטוטים באינטרנט הוא כולל android auto (פיצ'ר חשוב בשבילי).

אני רואה שמוכרים את הרכב ביד 2 בקצת יותר מ-50000 ש"ח הפרטים בהודעה תואמים את מה שכתוב במשומשת (241-49-701 / 24149701 הונדה CIVIC - משומשת) ואני לא רואה משהו לא תקין.

האם יש משהו שכדאי להיזהר בו במיוחד ברכבים האלה? האם יש מחלות ידועות לרכב?

אני חושב שאבדוק השבוע  את הרכב (יחד עם קרוב משפחה שמבין) ואולי אקנה אותו. (לפני כמובן אצטרך לעבור על המדריך שיש פה באתר לקניית רכבים, ואני משער שכדאי לשאול טלפונית על טיפולים שהרכב עבר.)

עריכה אחרונה על ידי zibib
פורסם

אני מבין שהבעיה העיקרית היא רצועת טיימינג רטובה שמתפוררת.

המוכר מצהיר שרצועת התזמון הוחלפה ב-100000 קילומטרים.

אם אני דואג להחלפה שלה כל 100000 קילומטרים, האם יש סיכון רציני לבעיות?

פורסם

בסדר, אז אחפש בהמשך מנוע 1.5 ליטר.

תודה.

(בנוסף, אני רואה עכשיו בפורום זר טענות שהמחיר של שרשרת חדשה {אני יודע שכתבתי מקודם רצועה, אבל כנראה זאת שרשרת ולא רצועה} עולה בחו"ל 1500 פאונד, שזה מעל 7000 ש"ח, שזה אומר ששווה מראש לקנות רכב אחר.)

פורסם

אני עם סיוויק 1.5 ידנית. מאוד מרוצה.

צריך אבל להחליף שמן כל 8000-9000 ק"מ. זה ניג'וס ומוסיף עלות.

ברמת הקטגוריה לרכוש משפחתית רק בגלל עגלה עתידית נראה לי לא נכון. גם סופר מיני מספיק לעגלה לטעמי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בסדר.

השתכנעתי לרדת ממשפחתית.

אני מתחיל לחפש בעצלתיים רכבי סופר מיני.

@sperial הזכיר יונדאי i20, מאזדה 2 וסוזוקי סוויפט, וקיבלתי המלצה בעל פה על אופל קורסה.

אבדוק את המחירים, האיבזורים (מדיה ובטיחות) והמחלות שלהם ואחזור לדווח בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי zibib
פורסם

אם אתה רוצה רכב קטן וכיפי איביזה יכול להיות אופציה. 1.4 גיר רגיל, בלי טורבו אחלה אוטו. הוא נוח וזריז ולא תופס הרבה מקום.

אני מאוד נהנה מאיכות הנסיעה שלו (למרות ששלי טיפלה זקן ולקראת סוף ימיו על הכביש..) וגם די חסכוני.

תנהג מחברים/משפחה על רכבים שיש להם ונראים לך סבבה ותתרשם. בסוף זה לא איך הרכב אלא איך אתה עם הרכב.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אתה יכול לבדוק רנו ליאו 0.9 טורבו ידנית,מעוצבת, מושבים נוחים אם כי המתלים נוקשים והביצועים די בסדר, יש תלונות על מזגן חלש.

אפשר לבדוק את אחותה דאציה סנדרו סטפווי שתהיה נוחה יותר אבל מרגישה זולה יותר.

אם אוטומט מזדה 2 דינמיק אופציה זריזה וטובה.

סוויפט גם אמינה פחות אם כי פחות זריזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה אני שאחרי כל המלצה על קליאו 0.9 טורבו ידנית מאותת על בעיות במזגן.....

אכן תקלה.

זה חבל כי מעבר לכך זה אחלה רכב

לפני 15 שעות, zibib כתב:

בסדר.

השתכנעתי לרדת ממשפחתית.

אני מתחיל לחפש בעצלתיים רכבי סופר מיני.

@sperial הזכיר יונדאי i20, מאזדה 2 וסוזוקי סוויפט, וקיבלתי המלצה בעל פה על אופל קורסה.

אבדוק את המחירים, האיבזורים (מדיה ובטיחות) והמחלות שלהם ואחזור לדווח בהמשך.

אכן סופר מיני זה מספיק. אבל לתשומת לבך שהסוויפט מוגדרת סופר מיני אבל היא בהחלט על הצד הקטן בקטגוריה. שם יש יותר פשרות מבחינת גודל ומרחב.

אם אני זוכר נכון לקורסה בעיות ולכם כנראה נשארו עם המלצה בעל פה ולא בכתב.... (((-;

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...