Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איפה ראית מדחס מזגן?

מציע שהשואל יתן פירוט למצב הרכב ומידת הסבל והעלות השוטפת. 

הפתרון במקרה זה הנו מאוד אישי.

ברור שרכב עם 400K הוא בהסתברות גבוהה ללא מעט התעסקות. אבל ממוצע אינו מקרה פרטי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

צודק. בלבלתי עם השרשור המקורי. זה מה שקורה כשמעירים שרשור במקום לפתוח חדש.

עדיין לא משנה את דעתי על כך שבעל הקורולה שם את כספו במקום הלא נכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

על רכב כזה אין עלות הון ולא אובדן ערך, ובלי מידע אחר דעתך טובה אולי באופן כללי, אבל שוב ושוב, לא מתייחסת למקרה של השואל.

יש הבדל עצום אם מדובר ברכב שנוסע 20,000 ק"מ לשנה או 2,000 ק"מ לשנה לנסיעה למכולת. אתה יודע מה המקרה?

• אהבתי 1
פורסם

נכון, אין עלויות מימוןן. אבל תדירות התקלות הולכת ועולה, והכסף מושקע בגרוטאה שסביר שתגיע בזמן הקרוב לסוחר מתכות, במקרה הטוב תמורת 500 ש״ח ובמקרה הרע תמורת גרירה. כל תיקון זה אלפי שקלים שיורדים מתקציב החלפת הרכב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מתעלם בעיקשות מכך ששואל השאלה ציין שאין לו כסף לתחלופה והתשובה שלך פשוט לא רלוונטית.

אין לנו מידע על רכבו שאולי מלבד המנוע כבר עבר "השקעה" או תחזוקה סבירה. ולעומת זאת, אם לא יעשה שדרוג לרכב בן כמה שנים בודדות, מסתכן ברכישת חתול בשק שיסבול גם הוא מסיכון להוצאות גבוהות.

אני מסיים את ההתייחסות לתשובתיך, כי נדמה לי שאתה לא באמת קראת את שאלתו גם לאחר שהודת שטעית. כנראה בהתאם לכך אתה מגיב לתשובותי בלי להבין על מה הגבתי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

קראתי היטב את שאלתו. התשובה שלי היא שהוא מתכוון להוציא אלפי שקלים על החלפת מנוע ברכב ששווה בערך 6,000 ש״חכשהוא תקין. וכשאתה נכנס לתיקון כזה אתה לא יודע איך תצא ממנו. וברכב בן 20 שעשה 400,000 ק״מ צפוי צורך בתיקון עוד הרבה מכלולים. חבל שישרוף את מעט הכסף שלו על הגרוטאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

הצעה להחלפת המנוע היא הצעה טובה אם נוח לך עם הרכב הנוכחי והוא לא עושה בעיות מלבד התחממות אולי זה שווה גם אם תחזיק אותו רק לעוד 3 שנים

אני הייתי משתדרג לרכב 2015~

למשל סזוקי ויטרה

עריכה אחרונה על ידי Stavik
  • מעניין 1
פורסם

ויטארה 2015 תעלה בסביבות 30,000 ש״ח. כנראה מעבר ליכולתו של השואל. אבל כל הקטע הנוכחי של השרשור מעלה שאלות, כי מצד אחד השואל ״זקוק״ לרכב ולא יכול בלעדיו. מצד שני, אין לו האמצעים הדרושים לאחזקת רכב, ואת המעט שיש לו הוא מוציא על תיקונים. עכשיו, לא מדובר ברכב שעבר 150,000 ק״מ אלא ברכב שעבר 400,000 ק״מ. השואל צריך להחליט האם הוא ממשיך לתחזק רכב שחוק שצפוי להסב לו עוד הוצאות, או לומר ״עד כאן״, להיפטר מהרכב הזה ולחסוך כדי להתקדם לרכב פחות שחוק. אני תומך בדרך השניה, אבל, כמובן, לא מכיר את הסיפור בשלמותו.

פורסם

מהיכן הגעת למסקנה שאין לו כסף לתחזוקה?

יש פער עצום בין ההנחות שלך לבין מה ששיתף.

ואותו פער יש בין מה שכן שיתף לבין המתמטיקה שלך.

החלפת מנוע עדיין תהיה זולה בהרבה מהסכום הדרוש להחלפת רכב שיחסוך כאב ראש.

שוב - כשיחזור עם נתונים נוכל לעשות התאמות להמלצה.

פורסם
בתאריך 26.1.2026 בשעה 17:24, Eli ziskind כתב:

אין לי תקציב למכור ולקנות, צריך רכב.

משפט כזה מעיד על מגבלה כלכלית משמעותית. הבחור נמצא בין הפטיש של התיקונים לסדן של החלפת הרכב, לדעתי הדרך הנכונה היא מאמץ להחליף.

פורסם (נערך)

תשאר בשלך. הכל טוב. 

אין לי תקציב למכור ולקנות = פרידה מיידית מעשרות אלפי ש"ח.

לתקן זה פחות. אם גם לזה אין לו. סיפור אחר וממש לא השאלה שעלתה.

במחשבה שניה ופראקטית לשחרור הלופ האינסופי בדיון - מה הסכום שלדעתך נדרש כדי לרכוש רכב שיענה על ההגיון שעומד מאחורי המלצתך? מצופה שיהיה בגודל דומה לקורולה,  עם סיכון נמוך להוצאות שוטפות כבדות וכו' (חוסך לך מראש הצעה לרכוש רכב עם 150-180K ק"מ במקום 400K. אותי זה לא ישכנע שהסיכון שם נמוך. במקרה קצה כזה, צריך ממש אקזמפלר ספציפי שמכירים מקרוב,כפי שכבר העלתי אפשרות כזו)

פורסם

לכן ציינתי שהוא בין הפטיש לסדן.

כשהייתי במצב של לחץ כלכלי - וזה קרה לי פעמיים, כל פעם לשנתיים - ויתרתי על רכב, הסתדרתי עם תחב״צ ועזרה של המשפחה. נוח זה לא היה, אבל האפשרות השניה היתה יותר גרועה.

פורסם

צריך למצוא את הסיבה שדפקה את המנוע

למשל חבר שלי החליף מנוע בקיה סיד ו''שכח'' להחליף את הרדיאטור הבעייתי, והלך לו שוב מנוע

לכן הכיוון הכללי שלי פחות להתעסק בהחלפת מנוע

אפשרי לחפש רכב דומה ב 5000 ולשמור את שלך לחלקים (נניח להעביר את הצמיגים ואפילו את הרדיאטור החדש כטיפול מונע) ואת השאר למכור לסוחרי חלפים (מכיר כמה כאלו אם תרצה אשלח לך כמה מספרים בשמחה)

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...