Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק מצד שני אל תשכח שיש לך מיכל עם טון גז שקבור בחצר. אם הוא נפגע כבר לא יעניין אותך אם יש חשמל.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה לגבי גנרטור בנזין גז? הבעיה שאני רואה בתמונה שכתוב מיכל פרופאן ולא בטוח שהLPG שיש לנו בבית זה באמת פרופאן, זה יותר תערובת גזים שיש בה גם פרופאן

המושתקים יכולים לעבוד ביום קיץ חם? ממה שאני מבין הם מושתקים כי בנו להם מעטפת... מניח שאפשר תמיד לפרק חלק מהמעטפת, השאלה אם זה לא מחזיק את לוח הבקרה ושאר ירקותץ

ואני מתעניין בנושא הגנרטור גז כדי לחבר למרפסת. לא בשביל קמיפינג. זה חיבור סטנדרטי? מאיזה תמונה נראה שיש לזה חיבור גז בהברגה??

פורסם
בתאריך 10.3.2024 בשעה 12:32, Night Driver כתב:

רק מצד שני אל תשכח שיש לך מיכל עם טון גז שקבור בחצר. אם הוא נפגע כבר לא יעניין אותך אם יש חשמל.

עומק וגם ממוגן לא?

וגם אם יפגע מאמין שיהיה בסדר

פורסם
לפני 10 דקות, arik100 כתב:

עומק וגם ממוגן לא?

עומק מטר אבל איזור המילוי חשוף ופגיע.

פורסם
לפני שעה, arik100 כתב:

עומק וגם ממוגן לא?

אם יפגע בפגיעה ישירה. שום דבר כנראה לא יפריע לך יותר 

.

פורסם
בתאריך 6.3.2024 בשעה 22:14, rev-Match כתב:

אוכל, 

מקפיא עם לא מעט בשר למשל, על כל הפסקת חשמל של יום או יומיים תעמוד שעות בסופרים אחר כך ותחפש איפה לקנות קילו עוף? 

אם אתה מתכונן לתרחיש אפוקליפטי כלשהוא אתה לא אמור להסתמך על עוף קפוא, אתה אמור להכין לעצמך פחיות טונה.

זה כמו הדיבורים על פתיחת השוק לייבוא פירות כדי שיהיה אננס כל השנה, ותמיד אמרו שישראל מוותרת על הביטחון התזונתי. כן, אין ספק שאם חמאס פולשים הדבר היחידי שיבוא לי זה אננס טרי ישראלי.

• מצחיק 2
פורסם
בתאריך 10.3.2024 בשעה 09:49, GTאי כתב:

כן, קניתי אותו

טרם קיבלתי (אמור לקבל השבוע)

נהדר. מקווה שנזכה לאיזו סקירה קצרה, איך המכשיר וכו'. במידה ותעלה כזו, אני אדאג לעלות כזו על המותג השני שהוזכר 😉

(מסקירות על מכוניות הגענו לסקירות על גנרטורים...  לאן התדרדרנו 🙂).

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 15 דקות, איציק נ. כתב:

סקירות על מכוניות הגענו לסקירות על גנרטורים...  לאן התדרדרנו 🙂).

חכה שנתחיל לסקר הליכונים וקלנועיות 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

פורסם
בתאריך 10.3.2024 בשעה 07:15, איציק נ. כתב:

62-64 זה כמו מזגן מיני מרכזי בן כמה שנים בודדות.

עוצמת הרעש היא לא הפקטור היחידי שמשפיע על רמת ה"נסבלות" של הרעש.

משנה מאוד באיזה תדר (יותר נכון, תדרים) הרעש.

ואפילו עוצמה+תדר(ים) לא קובעים לבדם, ויש הבדל בין למשל גל סינוס לגל שיני מסור

פורסם
לפני 12 דקות, היו זמני בומבה כתב:

עוצמת הרעש היא לא הפקטור היחידי שמשפיע על רמת ה"נסבלות" של הרעש.

משנה מאוד באיזה תדר (יותר נכון, תדרים) הרעש.

ואפילו עוצמה+תדר(ים) לא קובעים לבדם, ויש הבדל בין למשל גל סינוס לגל שיני מסור

לכן נחכה לסקירה אמיתית של המוצר ואז נראה. 

בנוגע לגל סינוס - 2 הגרמנים שהוזכרו בפוסטים כאן לאחרונה הם בעלי גל סינוס טהור (לא שיני מסור) ומפעילים מוצרי אלקטרוניקה ומקררים (זה מגובה ב 2 מישורים - בהוראות יצרן ובניסיון של אנשים בעולם).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מתעלק על שרשור הגנרטורים הגדול :)

קניתי את הגנרטור הנ"ל: https://www.homecenter.co.il/products/גנרטור-מנוע-בנזין-3500w-חד-פאזי-expot

קיבל +- חצי ליטר 5W30 mobil1 איכותי, ו95 נטול עופרת ממיטב התוצרת של סונול. 😁

אממה מה , הוא עובד כמו הצרות שלי - נכבה \ מוציא בקפיירים ועשן שחור כל הזמן.

בהוראות ההפעלה (שתורגמו מסינית כנראה ע"י גוגל טרנסלייט) כתוב שיש להניע אותו עם צ'וק סגור ותוך כדי עבודה לפתוח את הצ'וק בהדרגה? פעם אחרונה שהנעתי רכב עם קרבורטור זה היה בדיוק ההפך (צו'ק פתוח שהולך ונסגר ככל שהמנוע מתחמם) האם המדריך צודק?

לא משנה אם מניע עם צ'וק פתוח וסוגר אותו או מניע עם צ'וק סגור ופותח אותו בהדרגה, הגנרטור עובד במקס' דקה ונכבה.

לרוב בזמן הזה הוא עובד לא עגול ומתחיל מתישהו להוציא עשן שחור (תערובת עשירה?) ולהכבות.

אני מצליח מידי פעם לגרום לו לעבוד עגול אבל זה לא מחזיק יותר מחצי דקה ואז הוא פשוט נכבה ללא סיבה.

בנוסף ניסתי לשחק עם הכבל גז (כבל עם קפיץ שאמור לשמור עליו שיהיה יציב, משחק איטתו משפיע על הסל"ד, לכן הנחתי שזה מצערת) ונראה שהמצערת פתוחה בדיפולט למקס' ומשחק איתה רק סוגר את כניסת האוויר.

פירקתי את הפלאג, ניקיתי אותו (שחור מפיח מן הסתם) וכיוונתי מרווח, לא כל כך עזר. יש עצות מה לעשות לפני שאני פונה להום סנטר?

מה אני מפספס באופן הפעולה שלו , עושה לא נכון?

תודה לכולם ומי יתן ולא נצטרך להשתמש בו

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם
לפני 47 דקות, איציק נ. כתב:

בנוגע לגל סינוס - 2 הגרמנים שהוזכרו בפוסטים כאן לאחרונה הם בעלי גל סינוס טהור (לא שיני מסור) ומפעילים מוצרי אלקטרוניקה ומקררים (זה מגובה ב 2 מישורים - בהוראות יצרן ובניסיון של אנשים בעולם).

הכוונה לצורה של גל הקול, לא של המתח החשמלי

פורסם
לפני 9 דקות, פליקס כתב:

קניתי את הגנרטור הנ"ל: https://www.homecenter.co.il/products/גנרטור-מנוע-בנזין-3500w-חד-פאזי-expot

אממה מה , הוא עובד כמו הצרות שלי - נכבה \ מוציא בקפיירים ועשן שחור כל הזמן.

בהוראות ההפעלה (שתורגמו מסינית כנראה ע"י גוגל טרנסלייט) כתוב שיש להניע אותו עם צ'וק סגור ותוך כדי עבודה לפתוח את הצ'וק בהדרגה? פעם אחרונה שהנעתי רכב עם קרבורטור זה היה בדיוק ההפך (צו'ק פתוח שהולך ונסגר ככל שהמנוע מתחמם) האם המדריך צודק?

לא משנה אם מניע עם צ'וק פתוח וסוגר אותו או מניע עם צ'וק סגור ופותח אותו בהדרגה, הגנרטור עובד במקס' דקה ונכבה.

לרוב בזמן הזה הוא עובד לא עגול ומתחיל מתישהו להוציא עשן שחור (תערובת עשירה?) ולהכבות.

אני מצליח מידי פעם לגרום לו לעבוד עגול אבל זה לא מחזיק יותר מחצי דקה ואז הוא פשוט נכבה ללא סיבה.

בנוסף ניסתי לשחק עם הכבל גז (כבל עם קפיץ שאמור לשמור עליו שיהיה יציב, משחק איטתו משפיע על הסל"ד, לכן הנחתי שזה מצערת) ונראה שהמצערת פתוחה בדיפולט למקס' ומשחק איתה רק סוגר את כניסת האוויר.

פירקתי את הפלאג, ניקיתי אותו (שחור מפיח מן הסתם) וכיוונתי מרווח, לא כל כך עזר. יש עצות מה לעשות לפני שאני פונה להום סנטר?

מה אני מפספס באופן הפעולה שלו , עושה לא נכון?

תודה לכולם ומי יתן ולא נצטרך להשתמש בו

קודם סגור על מנת לתת תערובת עשירה יותר ואז פותחים.
תבדוק שמסנן אויר לא חסום, שאין עודף שמן ותעשה הרצה והחלפת שמן לפני השימוש.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

אם אתה מתכונן לתרחיש אפוקליפטי כלשהוא אתה לא אמור להסתמך על עוף קפוא, אתה אמור להכין לעצמך פחיות טונה.

זה כמו הדיבורים על פתיחת השוק לייבוא פירות כדי שיהיה אננס כל השנה, ותמיד אמרו שישראל מוותרת על הביטחון התזונתי. כן, אין ספק שאם חמאס פולשים הדבר היחידי שיבוא לי זה אננס טרי ישראלי.

אם אני ועוד רבים היינו מתארגנים לתרחיש אפוקליפטי כנראה שהיית רואה אנשים חופרים בונקרים ודואגים לתשתיות הרבה יותר רציניות מגנרטור. 

לא מסתמך על עוף, הוא הוזכר לשם הדוגמא. 

סביר להניח שנחווה הפסקות חשמל פה ושם, אני כנראה גם לא ארוץ להניע גנרטור על כל הפסקה אקראית אבל, במידה ותיהיה תקלה עליה כנראה נקבל עדכונים שזמני התיקון יהיה באורך כמה שעות במקרה הטוב או יום יומיים במקרה הרע אז בהחלט יהיה נחמד אם המצרכים במקרר ישמרו. 

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

לכן נחכה לסקירה אמיתית של המוצר ואז נראה. 

אני מבין שקנית את השני? 

מאוסף חוות הדעת באמזון אני גם נוטה יותר לכיוון של המותג השני. 

אשמח לשמוע מה היו השיקולים שלך...

פורסם
לפני 53 דקות, פליקס כתב:

שאלה:
האם במכסה מילוי דלק יש כפתור\לחצן\בורר מצבים כלשהו ?
בגנרטורים הקטנים זה הנשם של מיכל הדלק. כאשר אתה מפעיל אתה בעצם פותח את הנשם בשביל שלא יהיה וואקום במיכל הדלק (ואז הוא יכבה). במצב כבוי, אתה סוגר את הנשם (שלא יהיה מצב שהדלק יישפך במידה ונפל הצידה הוא הוטה הצידה (מטים הצידה לניקוז שמן).
לא יודע אם זה קיים אצלך אבל שווה לבדוק.

הבנזין טרי ? מאוד חשוב.

הכוונה ל"צ'וק סגור" זה שפרפר הצ'וק סגור וככה אתה מעשיר את התערובת (פחות אויר נכנס = יותר דלק נכנס). ברכבים אתה רגיל "למשוך" את הידית ("פתוח") ולדחוף חזרה ("לסגור") אבל הפעולה בקרבורטור היא הפוכה. שאתה מושך את הידית אתה סוגר מעבר אויר - ושאתה דוחף אותה חזרה אתה פותח מעבר אויר.

יכול להיות שהפרפר שאתה רואה למעלה - זה הצ'וק. הוא אמור להיות פתוח. כשהוא סגור הוא מעשיר את התערובת. בד"כ הפרפר מצערת נמצא נמוך יותר (לא בטוח שאתה רואה אותו).

נסה לוודא שמסנן האויר פתוח, נקי והכל בסדר. וודא (לייתר בטחון) שאין שם איזה משהו שחוסם את מעבר האויר (קרטון או ניילון מהאריזה של המכשיר). בקיצור תוודא שיניקת האויר תקינה לחלוטין.

יכול להיות שאתה עושה הכל בסדר ויש איזה תקלה (אולי במצת, אולי בסליל שמספק מתח למצת, אולי אפילו בכיוון עצמו של הקרבורטור). במקרה כזה עליך לממש את האחריות למוצר.

לפני 41 דקות, rev-Match כתב:

אני מבין שקנית את השני? 

מאוסף חוות הדעת באמזון אני גם נוטה יותר לכיוון של המותג השני. 

אשמח לשמוע מה היו השיקולים שלך...

התרשמתי משניהם לטובה, לדעתי שניהם מצויינים.
שניהם מותגים גרמניים - מוכרים בכל העולם. המשמעות היא: חוות דעת מכל העולם, חלקי חילוף כולל שירטוטים מפורטים של כל בורג במכשיר - זה מאוד חשוב לטווח הרחוק. הוראות הפעלה מסודרות וסופר מדוייקות.
אני בדיעה שאם כבר קונים, עדיף לקנות משהו איכותי - כמה מאות שקלים לפה או לשם לא אמורים להפריע כשמדובר במכשיר שצריך לעבוד דווקא בעת חירום וצריך לסמוך עליו.
לא מתאים לי גנרטור של 3000W ששוקל 45-50 קילו. אם ארצה לנייד אותו באוטו זה קשה מאוד (כבד), אם ארצה למקום אותו בשעת חירום במסתור כביסה (המסתור גדול ומרווח) לא אוכל להרים אותו מעבר לסף החלון. בקיצור - שללתי את הגדולים. עד 20 קילו זה נסבל מבחינתי (בערך כמו שק דבק קרמיקה :-P :-P :-P ).

על ה K&S היו ממש מעט תלונות שיש לו התנעה קצת קשה, ה Scheppach עושה רושם שמניע ממש ממש בקלות.
מעבר לזה לא שמתי לב לשום הבדל אקוטי, הם כמעט אחים תאומים.
אופן הטיפול, המראה, ההספק... הכל ממש ממש דומה.
על שניהם יש מגוון עצום של סירטוני חובבים שמפעילים איתם כל דבר... (מקרר, קומקום חשמלי, תנור קטן, טלויזיה וכד'). חוות הדעת ממש מצויינות.

את ה K&S ראיתי באתר של "בראנד" בפתח תקווה (מכיר וקונה מהם כלים בד"כ). המחיר שלו 2800 ש"ח.
המחיר הסטנדרטי של ה Scheppach  - דומה - 2950 ש"ח. לא הבדל בשמיים....
אבל אז היה דיל טוב על ה Scheppach SG2500i ב 2390 ש"ח (+משלוחה 100 ש"ח) באתר של בסט-טולס דרך קבוצת הפייסבוק של כלי העבודה - וזרמתי איתו.
המכשיר שלי כבר בדרך אליי - כרגע אצל חברת ההפצה, אמור להגיע ממש בימים הקרובים.

איציק

• אהבתי 4

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...