Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3 כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם...

האם יש פה מישהו עם נסיון חיים עם סיטרואן C3? (שנת 2019)

מה רמת האמינות שלה? בעיות? 

מחפש כרכב שני במשפחה.

אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות/דיס-המלצות.

תודה רבה,

אסף

עריכה אחרונה על ידי Lesly
פורסם

לאשתי יש C3 שנת 2018 נרכש כיד 2 לפני ארבע שנים. צבע דו גווני (לבן ואדום). אפס תקלות רק טיפולים שוטפים נסועה שנתית של כ- 20,000 ק"מ. אשתי מאוהבת ברכב ובצדק. לטעמה וגם לטעמי עיצוב יפהפה ושונה לטובה משאר הסגמנט. המון תמורה ביחס למחירו. נוח מאד הן מבחינת מושבים והן מבחינת שיכוך, מאובזר, מזגן איכותי, שקט ותיבת הילוכים אוט' פלנטרית מעולה, זריז יחסית (לא רכב ספורט אבל בהחלט מספק), פלסטיקה ואיכות הרכבה לא ברמת מכונית יוקרה אבל איכותיים ונראים כחדשים עדיין. 
הביקורת היחידה שיש לנו על הרכב - מערכת מולטימדיה מעצבנת ומחסור בכפתורי שליטה רגילים על תפקודי הרכב הבסיסיים כמו מזגן, מערכת הסטארט סטופ וכו' - הכל דרך מסך המולטימדיה- כמו שכתבתי מעצבן.
בשורה התחתונה מאאאאד ממליץ המון רכב עבור מעט כסף יחסית לרכבים האחרים בסגמנט.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מומלץ.

רכב זריז בשלמנוע טורבו, נוח מאוד (בהשוואה לקוראיניות ויפניות שבדקתי וגם בהשוואה ל208 האחות) 

מרווח ולא צפוף ל1.80 ועוד 3 מבוגרים. 

אצלי שנתיים וכ30 אלף ק"מ (בטוטאל 90, רכשנו משומש עם 60 והיסטוריה נקייה) רכב אמין. יש דיבורים על רצועה, אבל יש כרגע ריקול שמבוצע ברכבים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש סיפור על רצועה, יש סיפור על רינגים ומשאבות שמן. זה מנוע נבלה. לא הייתי מתקרב עם מקל. 

( המכונית עצמה נהדרת, אבל התקלות הפוטנציאליות במנוע מסירות אותה כאופציה לדעתי)

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

עם כל הכבוד לסיפורים ולפוטנציאל הנזק...פותח השרשור שאל אם יש כאן בעלי ניסיון עם C3....מתוך שלושת המגיבים שניים עם ניסיון בפועל עם הרכב ממליצים, אחד בלי ניסיון ממשי עם הרכב על סמך סיפורים לא ממליץ...

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 52 דקות, dj_dani כתב:

מומלץ.

רכב זריז בשלמנוע טורבו, נוח מאוד (בהשוואה לקוראיניות ויפניות שבדקתי וגם בהשוואה ל208 האחות) 

מרווח ולא צפוף ל1.80 ועוד 3 מבוגרים. 

אצלי שנתיים וכ30 אלף ק"מ (בטוטאל 90, רכשנו משומש עם 60 והיסטוריה נקייה) רכב אמין. יש דיבורים על רצועה, אבל יש כרגע ריקול שמבוצע ברכבים.

אולי אני מתבלבל, אבל לא היו לך עניינים עם הרצועה בסי 3 שלך? 

כי אם כן, קצת גילוי נאות לטובת פותח השרשור 

לפני 2 דקות, KOOKE כתב:

עם כל הכבוד לסיפורים ולפוטנציאל הנזק...פותח השרשור שאל אם יש כאן בעלי ניסיון עם C3....מתוך שלושת המגיבים שניים עם ניסיון בפועל עם הרכב ממליצים, אחד בלי ניסיון ממשי עם הרכב על סמך סיפורים לא ממליץ...

אני חושב שלאנשים פשוטט נמאס למחזר את הסיפור הזה עם רכבי מנוע טורבו 1.2 של פיזו סיטרואן. אחרת היו מתחילים פה סיפורי בלהות שלא נגמרים.

פורסם

רצועת טיימינג זאת נקודת התורפה, היא יכולה להתפורר לפני הזמן. לכן כדאי להחליף שמן כול 10 אלף ו טיימינג כול 4 שנים או 60 אלף.

במנוע שהייתה התפוררות יכול להיגרם נזק וכתוצאה מכל צריכת שמן.

מעבר לזה התיבה יפנית אמינה, הרכב נח וזריז, אבזור טוב, איכות החומרים סבירה.

עלות טיפולים ממוצעת במורשה יבואן.

• רעיון טוב! 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 22 דקות, KOOKE כתב:

אני לא מחזיק מכונית עם המנוע הזה, אבל המלצתי לשני חברי משפחה לרכוש מכונית עם מנוע כזה. אחת 208 דור קודם והשנייה 2008. בשתיהן נדלקה נורית לחץ שמן בנסועה נמוכה יחסית, וכתוצאה הוחלפו רצועות בשתיהן. באחת החלה צריכת שמן. 

מי שמכיר אותי בפורום, יודע שאני לא כותב סתם דברים. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

יש רכב ספציפי שאני מתלבט לגביו. 2019, יד ראשונה מליסינג עם 131,000 ק''מ. נראה במצב מעולה.

הק''מ גבוה לשנתון.

כמה זה "נורא"?

אני רק אספר סיפור רקע:

יש לי סקודה רפיד 2016, 1.4. אוטו נהדר, אבל כמו כל vag  שעבר 6-7 שנים, מתחילות כל מני תקלות מעצבנות ויקרות (במצטבר) של משאבת מים, חיישן ברקסים וכל מני דברים כאלה שכביכול לא מנוע/גיר, אבל עולות הרבה כסף. 

בעקרון אני מחפש רכב אחר, לאו דווקא חדש יותר (אולי גם שנה פחות) שיתן לי שקט, מה שנקרא "מטיפול לטיפול", לכן הגבלתי את עצמי ליפני או קוריאני... אבל האוטו הזה פתאום צץ כאופציה, ובגלל שהוא "מדליק" ולא משעמם כמו יונדאי i25  למשל, אני פתאום מתלבט אם לחרוג מהיפני/קוריאני...

פורסם

לא הייתי קונה עם ק״מ כזה גבוה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, KOOKE כתב:

פותח השרשור שאל אם יש כאן בעלי ניסיון עם C3....מתוך שלושת המגיבים שניים עם ניסיון בפועל עם הרכב ממליצים, אחד בלי ניסיון ממשי עם הרכב

+1

ארבע שנים וקצת עם הרכב נהנה מכל רגע. אפס תקלות. רצועת טיימינג החלפתי החלפה מונעת ב-60K יחד עם הטיפול השנתי. 

רכב נעים לנסיעה, מרווח ונוח, מאובזר מאוד לסגמנט/שנה והעיצוב פשוט כייפי. אפילו הצמיגים שהוא מגיע איתם במקור (גודייר אפיגריפ) לא רוצים להיגמר. נדרשה החלפת רפידות ב-30K, וזהו. 

מה שכן, חובה בכל טיפול אך ורק שמן מעולה בתקן היצרן (שמן נחות או לא בתקן זה מה שגורם להתפוררות רצועות). זה הכל. 

פות"ש: 131K ק"מ מליסינג זה בדיוק מה שאתה צריך לברוח ממנו כמו אש, מעטים הסיכויים שטופל כהלכה.  

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 23 שעות, davemustaine87 כתב:

אולי אני מתבלבל, אבל לא היו לך עניינים עם הרצועה בסי 3 שלך? 

כי אם כן, קצת גילוי נאות לטובת פותח השרשור 

נדלקה מנורה, נכנסתי למוסך, הרצועה התנפחה (שלב לפני התפוררות) הוחלף באחריות (כי יש לרכב 5 שנים אחריות, בונוס רציני) לא עלה לי שקל, וגם חסכתי את עלות הטיימינג שתיכננתי כך או כך לעשות. 

ביום ראשון האחרון נקראתי לריקול של עדכון תוכנה והחלפת רצועה (סוף סוף הוציאו), ואני מניח ומקווה שמי שעדיין לא חווה את הבעיה גם לא יחווה יותר אחרי הריקול. 

בכל אופן, לכל רכב יש נקודת תורפה, לואגיות יש גירים, לפורד גם, לצרפתים רצועות ואוריאה, לטויוטות  בוצה וגירים, לסובארו יש צריכת שמן מוגברת, לסוזוקי יש הגה משתגע, ניסאן עם מנועים שהולכים בגלל צריכת שמן, יונדאי וקיה עם מנועים מתפגרים, רנו ניסאן עם מנועים מתפגרים, ואנשים היום קונים כל דבר שמגיע מסין בלי לדעת מה זה, ואם זה ישרוד את היום למחרת, או בכלל יהיה יבואן שבוע הבא. 

אז כן, אני ממליץ בלב שלם על הסיטרואן C3,

ואני ממליץ בכללי על רכבים צרפתיים כי הם נוחים יותר, מדברים יותר לנהג, מאובזרים יותר, וחדשניים יותר.

וכי מבחינת ערך לשקל, כמשומש בעיקר, מקבלים הכי הרבה. 

אז יש לי סיכון לרצועה בסיטרואן, ויש לי גם סיכוי שיילך לי מנוע בxv, באופטימה, בסונטה, או שיילך לי גיר בגולף, ויש סיכוי שמחר לרכב החשמלי שקניתי אין יבואן יותר.

מה המסקנה? 

תקנה מה שטוב לך לצרכים, כי כל המכוניות מתקלקלות. 

פורסם

הכול טוב ויפה, גם לי הייתה C3 ואני יודע להעריך את היתרונות שלה. אבל פותח השרשור שאל במפורש :

בתאריך 2.6.2023 בשעה 13:43, Lesly כתב:

מה רמת האמינות שלה? בעיות? 

לכן, מן הרצוי שהיית אומר את זה: 

לפני 22 דקות, dj_dani כתב:

נדלקה מנורה, נכנסתי למוסך, הרצועה התנפחה (שלב לפני התפוררות) הוחלף באחריות (כי יש לרכב 5 שנים אחריות, בונוס רציני) לא עלה לי שקל, וגם חסכתי את עלות הטיימינג שתיכננתי כך או כך לעשות. 

ביום ראשון האחרון נקראתי לריקול של עדכון תוכנה והחלפת רצועה (סוף סוף הוציאו), 

ולמרות זאת

לפני 23 דקות, dj_dani כתב:

אני ממליץ בלב שלם על הסיטרואן C3,

כי גם אני עברתי את החלק הראשון של ההודעה שלך, אבל המסקנה הסופית שלי היא שאני לא ממליץ. 

לכן בהתחשב בממצאים, שכול אחד יעשה את השיקולים שלו. 

פורסם

131,000 ק"מ מליסינג--תוך 4 שנים? לא בטוח שהרכב טופל כראוי ואני הייתי נמנע אלא אם כן המחיר כה נמוך שגם אם תשים מנוע חדש מהקופסה עדיין לא תצא מופסד...

הייתה לי קקטוס אוטומטית (אותו מנוע-גיר) במשך 5 שנים-אפס תקלות (אך נסעה פחות מ-50,000 ק"מ), רכב נפלא..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...