Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אני הולך לשופינג באזור המסגר (ג'אן, צנטרל, פרסי וכו') לפני טיפול תקופתי לרכב. יש לי כמה לבטים לגבי שמן מנוע:

1. באוטודטא ההמלצות הן כדלקמן עבור הרכב שלי (106 ראלי 97):

מז"א קר - 5W/40 חצי סינטטי

מז"א בינוני - 15W/40 חצי סינטטי או 10W/40 חצי סינטטי

מז"א חם – 20W/50 חצי סינטטי

על איזה דירוג צמיגות אתם ממליצים?

2. מה אמור להיות ההבדל (תכלס, בתיאוריה אני יודע) בין שמן חצי-סינטטי לסינטטי? האם יורגש הבדל, והאם שווה להשקיע את הכסף בקניית שמן סינטטי לחלוטין?

3. האם (ברמת העיקרון, לאו דווקא לרכב שלי) – במידה ובוחרים שמן סינטטי, צריך לבחור מידת צמיגות שונה מאשר הייתי בוחר עבור שמן חצי-סינטטי?

4. כמה ליטר לקנות (החלפה מוחלטת של השמן, טיפול תקופתי)?

5. המליצו לי מאוד על שמנים של LM. האם יש לכם המלצה דווקא על תוצרת אחרת שלדעתכם יותר טובה? (אני לא בקטע של לחסוך...)

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
מחר אני הולך לשופינג באזור המסגר (ג'אן, צנטרל, פרסי וכו') לפני טיפול תקופתי לרכב. יש לי כמה לבטים לגבי שמן מנוע:

1. באוטודטא ההמלצות הן כדלקמן עבור הרכב שלי (106 ראלי 97):

מז"א קר - 5W/40 חצי סינטטי

מז"א בינוני - 15W/40 חצי סינטטי או 10W/40 חצי סינטטי

מז"א חם – 20W/50 חצי סינטטי

על איזה דירוג צמיגות אתם ממליצים?

2. מה אמור להיות ההבדל (תכלס, בתיאוריה אני יודע) בין שמן חצי-סינטטי לסינטטי? האם יורגש הבדל, והאם שווה להשקיע את הכסף בקניית שמן סינטטי לחלוטין?לדעתי כן בהחלט, שיפור גדול ביחס לשמנים האחרים-הבדל באורך חיי השמן,מנוע שקט יותר,סוחב יותר,עליה בסל"ד מהירה יותר בפחות מאמץ,נקי הרבה הרבה יותר(אין סימני שמן בפילטר אויר,על הפלגים),צריכת שמן גבוהה יותר,יקר יותר, יש לי ניסיון טוב עם LM 5-40HD ליטר אריזה סגולה-( 120 ש"ח אצל הפרסי).

בטווח של 6 חודשים\10000 ק"מ נאלצתי להוסיף 2.7 ליטר שמן.

עם חצי סינטטי הייתי מוסיף בין 1.5 ל2.5- ליטר ב-10000 ק"מ.

עם מינרלי אולי 0.5-1 ליטר(זה היה מזמן....)

3. האם (ברמת העיקרון, לאו דווקא לרכב שלי) – במידה ובוחרים שמן סינטטי, צריך לבחור מידת צמיגות שונה מאשר הייתי בוחר עבור שמן חצי-סינטטי?-ראה פיסקה קודמת,סינטטי מלא 5-40 של LM שהוא גם HD יספק את כל התכונות הטובות של הסינטטי ובנוסף הגנה משופרת עקב היותו HD.

4. כמה ליטר לקנות (החלפה מוחלטת של השמן, טיפול תקופתי)?-אריזה של 5 ליטר היא הגדולה ביותר והחסכונית ביותר הנפוצה בחנויות חלקי חילוף(שים לב כמה קיבולת השמן אצלך בקרטר ע"פ ספר הרכב-אל תמלא יותר(אצלי זה 3.5 ליטר).

5. המליצו לי מאוד על שמנים של LM. האם יש לכם המלצה דווקא על תוצרת אחרת שלדעתכם יותר טובה? (אני לא בקטע של לחסוך...)

-יש גם את רויאל פרפל אך הוא יקר יותר ופחות זמין

לדעתי LM יהיה מצוין

כל השאר, או שקשה מאד להשיג ,או שהם יקרים מאד והיחס עלות\תועלת שלהם לא כדאי(מוטול למשל)

בהצלחה

ומסור ד"ש לפרסי

ניצן

פורסם

גם אצלי רשום 10W40 - או 15W40.

יש הבדל ממשי בין השניים?

כדאי ל"התפשר" על 15W40?

אני פשוט לא מוצא 10W40 של LM עם ה MOS2 בירושלים.

15W40 קיים.

פורסם

תודה רבה ניצן!

אני משער שהשמן הסגול הוא השני מתוך הדף הבא:

http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeus.nsf/pages/products?OpenDocument&Param=3:oilsengineoils4strokecarfullysynthetic

שמעתי המלצות נוספות עליו.

סלחו לי על הבורות אבל מה זה HD ומה ההשלכות של זה?

הדבר היחיד שקפץ לראשי הוא High Density.

---

בעקבות שאלתו של אייל. מדוע התוסף הזה (MoS2) מופיע רק בחצי סינטטי של LM (האפור) ולא מופיע בסינטטים המלאים.

מה הוא נותן בכלל?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

High Duty.

למיטב ידיעתי לרכב שלך מומלץ 10w40.

אם אתה רוצה המלצה : 10w40 של Esso.

שמן מצויין, שבוע שעבר פינקתי את הרכב בכזה.

60 ש"ח אצל הפרסי אחרי מיקוח. (130 ש"ח באוטודיפו במבצע. הרבה יותר מזה כשזה לא במבצע)

תסתכל גבוה גבוה במדף של השמנים, לאזור של השמנים המאוד יקרים שאף אחד לא קונה.

אני באופן אישי מעדיף לא לשים סינטטי מלא בכל מחיר בגלל שיש לי רק מה להפסיד.

3 שנים עם שמני 10W40 , הרכב לא אכל גרם שמן, וביצועי המנוע היו חלקים (למעט עם ה LM שהיה קצת מאכזב והוחלף כשהוא דיי חדש). בנוסף בטיפול השנתי השמן יוצא בגוון כמעט חדש, כלומר המנוע במצב מצויין.

לכן אני לא נוגע.

שיהיה בהצלחה, ואל תאמין למה שהוא אומר על פילטר השמן , כי גם התחליפי וגם ה"מקורי" שהוא מציע, שניהם תחליפיים .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
High Duty.

למיטב ידיעתי לרכב שלך מומלץ 10w40.

אם אתה רוצה המלצה : 10w40 של Esso.-השתמשתי בו תקופה(ארוכה)-שמן טוב,לא הייתי מגדירו "מצוין",יש טובים ממנו.

שמן מצויין, שבוע שעבר פינקתי את הרכב בכזה.

60 ש"ח אצל הפרסי אחרי מיקוח. (130 ש"ח באוטודיפו במבצע. הרבה יותר מזה כשזה לא במבצע)

תסתכל גבוה גבוה במדף של השמנים, לאזור של השמנים המאוד יקרים שאף אחד לא קונה.

אני באופן אישי מעדיף לא לשים סינטטי מלא בכל מחיר בגלל שיש לי רק מה להפסיד.

3 שנים עם שמני 10W40 , הרכב לא אכל גרם שמן, וביצועי המנוע היו חלקים (למעט עם ה LM שהיה קצת מאכזב והוחלף כשהוא דיי חדש). בנוסף בטיפול השנתי השמן יוצא בגוון כמעט חדש, כלומר המנוע במצב מצויין.

לכן אני לא נוגע.

שיהיה בהצלחה, ואל תאמין למה שהוא אומר על פילטר השמן , כי גם התחליפי וגם ה"מקורי" שהוא מציע, שניהם תחליפיים -ללאדה שלי הולך הפילטר ה"שמן"

החליפי הוא רוצה 15-20 ש"ח

ויש MOTORCRAFT "מקורי" שהוא מתמחר אותו ב-40(דגם ELF-90).

הבנתי ש-MOTORCRAFT הוא יצרן (קוריאני?) שמייצר חלקי חילוף "מקוריים" עבור פורד.

(נפתח שירשור בנושא)

ניצן

פורסם

ניצן,

לעניות דעתי לשים שמן סינטטי מלא 5-40 באופן אוטומטי (כולל לרכב הנ"ל) זה OVERKILL רציני.

יותר מכך, הדלילות של השמן הזה תיגרום לנזילות ולהזעות.

ההמלצה לרכב היא לשמן חצי סינטטי ואני לא חושב שצריך לרדת יותר מ-10-40.

פורסם

בהנחה שהרכב שלך עבר 17,000ק"מ לפחות בשנה כפול 8 שנים, זה אומר שיש לך לפחות 150,000ק"מ על האוטו. בקילומטרז' כזה עדיף לשים מינרלי רגיל אלא אם השתמשת בסינטטי מלא עד היום עקב, ההסבר בהמשך.

חצי-סינטטי אינו שווה את ההשקעה עקב איכותו הטובה יותר באופן שולי על מינרלי. סינטטי ניתן להחליף פעם ב-20,000-25,000ק"מ. לא אמור להיות איבוד שמן גבוה יותר בשמן זה. נקודה חשובה היא שכל שמן, וגם הסינטטי המשובח ביותר, חייב להיות מושחר די מהר אחרי הכנסתו, דבר המעיד על איכות גבוהה יותר. שמן שלא משחיר ומתלכלך עם הזמן הוא שמן באיכות ירודה.

שמן 20-50 הוא שמן שמופק בשיטת זיקוק ישנה. באופן כללי, כל "סדרת" שמן מצביעה בעיקר על אופן הפקתו. ככל שההפקה מודרנית יותר, השמן יהיה נקי יותר מחלקיקים. בעתיד הקרוב שמנים מינרליים יופקו בשיטת זיקוק חדשה שתתקרב לרמת הזיקוק של מינרליים בני זמננו. כללית, שמנים עם הפרשי טמפ' גדולים יותר וטמפ' מקסימלית גבוהה יותר הם איכותיים יותר. לסיום, שמן מינרלי מגן על המנוע קצת פחות מאשר סינטטי, ולכן, רצוי למלא סינטטי מההתחלה (יש להחליף את השמן אחרי שהרכב נסע את 5,000 הק"מ הראשונים שלו כדי להפטר ממתכות שנשחקו תוך 'פתיחת המנוע'). אם מולא מינרלי מההתחלה, ניתן לעבור לסינטטי, אך במנועים שעברו קילומטרז' גבוה עדיף לשים מינרלי אשר 'סותם' את הסדקים והרווחים שנוצרו במשך הזמן.

ההבדל בין C3 ל-C6 הוא פסיכולוגי

פורסם

תשקיע בשמן סינטטי מלא.

הרכב שלך כבר לא חדש, כלומר שחופשים מסויימים מתחילים או כבר התפתחו בו.

שמן טובישמור על המנוע טוב יותר, במיוחד במנועים ישנים.

ההפרש בין סינטטי מלא לחצי סינטטי הוא 30-40 ש"ח בערך (אצל LM למשל),

לדעתי זה שווה את התוספת.

זה מה שאני עשיתי אצלי, ב-306 רגילה לחלוטין.

כמה אתה מחליף שמן?

פעם בשנה?

אתה מסכים איתי שה-40 ש"ח האלה לא ישברו אותך בחלוקה לשנה.

פנק את המנוע שלך בסינטטי מלא, וסע לשלום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...