Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הייתה לי טויוטה יאריס סול 2001 1.3 אוטומטית. קניתי רכב חדש ולא התעסקתי עם המכירה ומועד הטסט עבר בחודשים בודדים. עד אז הרכב נסע מצויין, ממש כמו חדש, אבל נדלקה נורה של כרית אוויר. זה קרה גם שנתיים לפני. אז המוסכניק אמר שהחליף מותח חגורת נוסע והנורה הפסיקה לדלוק, אבל אז חזרה אחרי שנתיים. אז המוסכניק שטיפל בה קודם הציע לי 1500 ש"ח, והוא כבר יקח אותה וידאג לה, ישלם על הרישון ויעשה לה טסט ואז יעביר בעלות. לא רציתי כבר להתעסק איתה ומכרתי לו אותה. הוא שילם לי 1500 ש"ח ולקח אותה, אבל לא העברנו בעלות. מאז עברו כמה חודשים טובים. אני כל פעם שואל אותו מה קורה עם העברת הבעלות, והוא אומר לי שהמחשב ששולט על כריות אוויר היה מקולקל והוא כל הזמן מנסה להשיג אחד אחר ולא מצליח. בחיפוש באינטרנט אני מוצא מלא כאלה מרכבים ישנים, שנמכרים. הוא טוען שהם לא מתאימים וצריך אחד ממש מיוחד, שמתאים לרכב הספציפי. נשמע לי מאוד מוזר. מה אתם אומרים?

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

תגיד לו או שהוא דואג להעביר בעלות או שאתה מוריד את הרכב מהכביש.

• אהבתי 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

רכב עם נורת אזהרה לא עובר טסט, 

אבל.

יש לא מעט דרכים להעלים את זה , במיוחד למוסכניק ,

ולפי מקורות זרים , לרוב הם גם יכולים להעביר רכב עם נורה דולקת טסט. 

מצד שני יש בעיה להעביר בעלות לרכב ללא טסט, במיוחד שמדובר על תקופה ארוכה ללא טסט 

אני הייתי דואג שיהיה לי חוזה חתום עם הקונה שמאשר שקיבל את הרכב בתאריך X ושהעברת בעלות היא באחריותו ועל חשבונו 

שקנה את הרכב As-is ושאין לו טענות נוספות 

• רעיון טוב! 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הוא אומר שהרכב סתם עומד. לזה אני נוטה להאמין, אם כי אני לא באמת יודע. אני מנסה אבל להבין מה קורה פה. זה הגיוני שיש תקלה במחשב של מערכת כריות האוויר, והוא כבר חודשים לא מצליח למצוא אחד חלופי? זה נראה לי תמוה. יש מלא כאלה ב-ebay, אבל הוא טוען שהם לא מתאימים.

פורסם
בתאריך 19.2.2023 בשעה 21:00, traveler1 כתב:

הוא אומר שהרכב סתם עומד. לזה אני נוטה להאמין, אם כי אני לא באמת יודע. 

מקווה שלא תגלה את זה בדרך הכואבת.

מהר תלך להעביר בעלות, גם אם זה במחיר של להחזיר לו את ה1500 שקל ולהחזיר אליך את האוטו. 

מחר הוא ייכנס בפורשה או שמחרתיים יגנבו לו את האוטו עבור פיגוע פלילי או לאומני, והכל יהיה בעיה שלך.

• אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הסיפור הזה עדיין נמשך. המוסכניק הזה סיפר לי כל מני סיפורים שונים ומשונים. בהתחלה שהוא עוד מחכה לבקר מערכת כריות האוויר, שהוא הזמין מיפן וכל רגע הוא צריך להגיע ואיכשהו זה כל הזמן נדחה. אז הוא התחיל לספר לי שבכלל לא צריך לשלם את האגרה ושהוא בקשר עם משרד הרישוי וביקש לבטל אותה. אז הוא אמר לי שהוא הלך למשרד הרישוי עם מזומן וניסה לשלם את האגרה ולא נתנו לו לשלם אותה ואמרו שקודם צריכים לשלוח לו איזה מכתב למוסך ורק אז הוא יוכל לשלם אותה. אז בדקתי באינטרנט וגיליתי שבגלל שהוא לא שילם וזה עדיין על שמי, זה הועבר למרכז לגביית קנסות ואני יכול לשלם את זה באינטרנט. אמרתי לו, בוא אני אשלם, ואתה תחזיר לי את הכסף(הסיכום המקורי ביננו היה שהוא משלם את האגרה ומאז שהאוטו אצלו הצטברה כבר אגרה על תקופה ארוכה יותר). אז הוא פתאום אמר לי שמכרתי לו אוטו עם פגיעת שלדה חמורה וכל השלדה עקומה. אני קניתי את האוטו ב-2011. כשקניתי, בדק אותו מומחה ואמר שהייתה תאונה מאחורה והוחלפה דלת תא המטען, אבל אין פגיעות שלדה. לפני זה אגב הוא בא איתי לבדוק אוטו אחר ושם הוא מיד זיהה פגיעת שלדה ואמר לי לא לקנות אותו. והוא ממש מומחה, וידע לזהות תוך שניה כל דבר קטן, כמו צבע טיפה שונה, שהעיד על תיקוני פח. מאז רוב הזמן האוטו טופל ע"י המוסכניק שקנה אותו ממני. אם מישהו מכיר את האוטו זה הוא. הוא מעולם לא אמר לי אף מילה על שום פגיעת שלדה ואני נסעתי באוטו הזה כל השנים בלי בעיות. הוא כן מצא ותיקן תקלות שונות ומשונות כל שנה וכל פעם מצא על מה לקחת לי כסף. חשדתי שהוא עובד עלי, אבל לא ידעתי אם אולי הוא כן אומר אמת וכן מטפל באוטו טוב. עכשיו הוא קנה ממני את האוטו ומספר לי כל פעם את הסיפורים האלה ועכשיו אחרי חצי שנה שהאוטו אצלו טוען פתאום שכל השלדה עקומה. ביקשתי שישלח לי תמונות. הוא שלח לי עשרות תמונות. בחלקן רואים את האוטו שלי ולא רואים שום פגיעות בשום מקום. בחלקן רואים פגיעות ורואים בבירור שזה לא האוטו שלי(זה בכלל דגם אחר לגמרי!) ובחלקן רואים פגיעות בהגדלה, אבל לא רואים איזה אוטו זה וגם אין לי מושג מה המשמעות שלהן. כל פעם הוא שולח לי עוד תמונות ועדיין אין אף תמונה אחת שרואים בה גם שזה האוטו שלי וגם שיש בו פגיעות. הוא גם טוען שהוא השקיע עד עכשיו 5000 ש"ח מכספו באוטו, מה שלא נשמע לי הגיוני בכלל. האוטו נסע מצויין, ממש כמו חדש. רק דלקה נורה של כרית אוויר והוא טען שזה היה הבקר. הוא מציע לתת לי את הכסף על רוב אגרת הרישוי, אבל לא על כולה. הסיכום המקורי היה שהוא משלם הכל, ועכשיו זה סתם נצבר כי הוא לא שילם ולא העביר אותו טסט. אם הוא לפחות היה מספר לי סיפור עקבי, הייתי יכול להבין, אבל זה פשוט הזוי ואני לא יודע מה לחשוב.
אגב פה בפורום מישהו רשם המלצה ממש חמה על המוסכניק הזה.

• רעיון גרוע 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מה שקרה בסוף:

נראה שהמוסכניק ניסה למכור את הרכב ולא הצליח ובסוף החליט למכור אותו לחלפים. הסיכום המקורי שלנו היה שבנוסף ל-1500 ש"ח שהוא שילם לי, הוא ישלם את האגרה ויעשה לרכב טסט. אלא שהוא לא שילם את האגרה והצטברה גם האגרה של התקופה שאחרי זה כי הרכב היה אצלו הרבה זמן. בסוף הוא הציע לשלם לי חלק מהאגרה, אבל לא את הכל ושאני אשלם את האגרה והוא יוריד את הרכב מהכביש וימכור אותו לחלפים. זה לא מה שסיכמנו במקור, וזה ממש לא בסדר, אבל לא היה לי הרבה מה לעשות עם זה והסכמתי לזה. הוא שילם לי חלק, שילמתי את האגרה והוא הוריד את הרכב מהכביש.

אלא שהיום גיליתי שהסיפור לא נגמר. קיבלתי דרישת תשלום מעיריית תל אביב על חוב על דו"ח חניה על הרכב הזה עם קנס והצמדה. זאת הפעם הראשונה שקיבלתי הודעה כלשהי על הדו"ח. מסתבר שהם רשמו דו"ח בדצמבר על זה שהרכב עומד על המדרכה. בצילום של הפקח הרכב עומד על המדרכה בכניסה למוסך. התקשרתי לעיריית תל אביב והנציגה שלהם אמרה שאין לה מה לעשות עם זה שהדו"ח בגבייה והוא ימשיך לצבור ריבית. (כאמור רק היום הם הודיעו לי על הדו"ח) ואמרה רק שאני יכול להגיש בקשה לבטל את הדו"ח. מיד הגשתי בקשה וצירפתי תיעוד של זה שקיבלתי תשלום על הרכב מהמוסך לפני זה, על זה שביטלתי את הביטוח על הרכב לפני זה ועל זה שקניתי רכב אחר במקום. התקשרתי לבעל המוסך והוא צעק עלי שאני מפריע לו.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

נו...

אמרו לך להתעקש ולהעביר בעלות (במקום) ולא העברת.

גם לא הורדת אז את הרכב מהכביש.

רשמו לך גם שאי העברת בעלות היא פתח לבעיות והנה זה קרה.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 3 דקות, חולגי כתב:

נו...

אמרו לך להתעקש ולהעביר בעלות (במקום) ולא העברת.

גם לא הורדת אז את הרכב מהכביש.

רשמו לך גם שאי העברת בעלות היא פתח לבעיות והנה זה קרה.

הדו"ח הוא מלפני שכתבתי כאן, חודש אחרי שהוא לקח את הרכב. גם העיריה לא בסדר. ההודעה הראשונה שקיבלתי היא עכשיו והיא עם קנס והצמדה. ראיתי כתבה שטוענת שלפי החוק זאת חובת מי שקיבל את הדו"ח להוכיח שלא קיבל הודעה על כך. איך אפשר להוכיח שלא קיבלתי הודעה? זה לא הגיוני. אני תוהה מה עוד אפשר לעשות מעבר לבקשת הביטול ששלחתי. גם בצילום הרכב עומד ממש בכניסה למוסך. הפקח יכול היה לשאול במוסך אם זה שלהם(ומאיך שהרכב עומד די ברור שזה קשור למוסך)

פורסם

הוא לקח את הרכב.

לא הועברה בעלות.

קבלת דו"ח (אתה הבעלים).

עכשיו באמת תצטרך להוכיח שהרכב היה בשימוש המוסכניק - והוא בטח יתחמק (כמו שהתחמק מלהעביר בעלות).

שיעור לחיים.

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם

מקווה בשבילך שלא יבואו עוד כמה דוחות כאלו.

אבל זה שיעור לכולנו,

גם כשאתה מוכר רכב והקונה רוצה את הרכב עכשיו ויבצע העברת בעלות שבוע הבא, (תירוצים יש מכאן ועד אפריקה)

תזכרו תמיד, כל עבירה שהוא יעשה תהיה רשומה על שמכם, ואתם תצטרכו להוכיח שלא אתם נהגתם ברכב,

ממהירות במצלמת מהירות,  עד דוחות חניה, כבישי אגרה, תאונות, וח"ו מעשים פלילים.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

מצטרף לקודמיי ומקווה שזה יגמר כאן ולא יתגלגל לעוד דוחות ועוד. בהחלט מבאס, אבל כרגע תתמקד בלנסות לבטל את הדו"ח, להפיק לקחים ולהתקדם. 

בהצלחה גדולה, שתף אותנו אם הצלחת לבטל משהו. 

• תוכן חדש...