Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתעניינת בטויוטה יאריס שנת 2017.

כששאלתי אם הרכב עבר תאונות ענו לי שנפגע מקדימה בצד שמאל ושהוחלף הפגוש/טמבון.

המחיר שרוצים כרגע על הרכב נמוך ב-10,000₪ ממחיר המחירון. האם זה מחיר הגיוני בהתחשב בתאונה או שנהוג להוריד אפילו יותר?

והאם בכלל כדאי לקנות רכב שעבר תאונה כזו ולא ברור לי כמה נפגעו שאר החלקים ברכב? מצד אחד נראה לי שלא כדאי ומצד שלי טויוטה יאריס הוא כן רכב יחסית עמיד.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

תבקש דו"ח שמאי לתאונה,

תראה האם היתה ירידת ערך, ואם כן כמה,

האם היתה פגיעת שלדה, במקר ה כזה תברח,

באם מדובר בפגיעות עם משמעת נמוכה, שכלל החלפת חלקים ללא בעלי משמעות בטיחותית, ללא ירידת ערך, או ירידת ערך מינורית שמשתקפת במחיר הנוכחי של האוטו לאחר הנחה,

ובהנחה שהאוטו שמור מטופל וכו' אז למה לא.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

עמידות היא לתקלות, לא לתאונות.

תבקש מהמוכר דוח שמאי, אם אין לו תבקש את חשבונית התיקון.

ובכל מקרה תבקש דוח מסלקה ביטוחית, שירמוז האם היו תאונות נוספות (הדו"ח לא יכלול מידע על תיקונים שלא שולמו על ידי הביטוח).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תתחילי מלבקש דוח סליקה והיסטוריית טיפולים לוקח 10 דקות ועשרה שקלים כדי להוציא ולשלוח את שניהם .

אם בהיסטוריית טיפולים לא מופיע התיקון שנעשה תבקשי את חשבונית התיקון ואיפה בוצע.

אם הרכב נראה טוב והיסטוריית טיפולים מסודרת ובהנחה שהמוכר היה גלוי מההתחלה ובאמת זה כל התיקון שבוצע, לא הייתי פוסל .

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם אין נזק בנוסף לטמבון והרכב עם נתונים טובים, אני לא רואה סיבה לפסול אותו.

אם יש עוד נזקים, אז צריך לראות במה מדובר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי נשמע חשוד שמורידים 10 אלפים₪ ממחירון טויוטה יאריס 2017 רק בגלל החלפת טמבון. 

ירידת ערך על החלפת טמבון למקורי / תחליפי זה עניים של כ 1%-2%, לא יותר מזה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם היה לי רכב טוב ביד אין סיכוי שהייתי מוריד 10,000 גם אם הוחלף טמבון פשוט הייתי מעדכן מראש .

רוב הסיכויים שברכב סחיר כזה זה כנראה הרבה יותר ממה שתיארו, ניסו למכור, קונה ברח אז מורידים מראש כסף.

אגב, שאני מוכר רכב כבר מכין מראש דוח סליקה והיסטוריית טיפולים לפחות...

אם הוא מתנער מלמסור לך תגידי תודה ותמשיכי הלאה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בדיקה לפני קנייה הכרחי במקרה זה, כדי לוודא שאין פגיעה במרכב (שאסי).

בנוסף, לעשות בדיקת עבר ביטוחי (דוח בלק"ר), זה גם לוודא שאין כאן רכב שהיה לו טוטל לוסט.

אם שתי הבדיקו הנ"ל חיוביות - אין פגיעה במרכב והרכב לא עבר תאונות נוספות, לדעתי הרכב יכול לעבור לשלב הבא - בדיקת שאר תוצאות הבדיקה לפני קנייה. 

מדגיש שאין קיצורי דרך, במיוחד אם יש כבר נורית אזהרה.

בהצלחה.

פורסם

הרכב במקרה ממגרש?

יאריס זה רכב די סחיר, וכמו שציינו פה מקודם, 10K הפחתה זה די רציני.

השאלה היא למה המחיר הוא כזה. האם זה בגלל הק"מ? האם זו יד גבוהה עם עבר של ליסינג/השכרה?

האם יש רכבים אחרים בלוח המודעות שיכולים להיות מעניינים בלי היסטוריה של תאונות?

אני ממליץ להוריד תוסף Handz לגוגל כרום, לפחות תוכלו לראות כמה זמן הרכב עומד למכירה. ומה היו המחירים שדרשו. אם הרכב הרבה זמן על הלוח, הייתי מנסה להבין למה הבעלים לא מצליחים למכור. רכב ש"הוחלף בו טמבון" הוא לא סחורה פגומה, אבל אולי על הדרך החליפו עוד כמה חלקים כי הרכב עבר תאונה רצינית? זו שאלה שדו"ח בלקר / דו"ח שמאי מהמוכר / דף סליקה יכול לפתור.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני כשעה, Basko כתב:

בנוסף, לעשות בדיקת עבר ביטוחי (דוח בלק"ר),

בעבודה עצמית של עוד 5 דקות תחסוך 100 ש"ח אם תעבוד עצמאי,

דו"ח בלק"ר זה לעצלנים, או לכאלו שלא בפורום😀

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, WE988244 כתב:

בעבודה עצמית של עוד 5 דקות תחסוך 100 ש"ח אם תעבוד עצמאי,

דו"ח בלק"ר זה לעצלנים, או לכאלו שלא בפורום😀

המשפט האחרון בתגובה שלך היה מיותר ולא מכובד!

פורסם

לא מיותר, ונכון מאוד. דבר ראשון צריך לנסות להשיג את דוח השמאי שלא עולה כסף ויתן תמונה מלאה ושלמה לגבי הנזק שספג הרכב, מה הוחלף, ומה ירידת הערך.

אם אין אפשרות להשיג אותו אז עוברים לדוח ממרכז הסליקה שנותן מידע לגבי עלות התיקון וירידת הערך שספג הרכב. זה עולה רק 10 ש"ח ולא 100 ש"ח כמו דוח בלקר.

פורסם
לפני 28 דקות, Mike808 כתב:

לא מיותר, ונכון מאוד. דבר ראשון צריך לנסות להשיג את דוח השמאי שלא עולה כסף ויתן תמונה מלאה ושלמה לגבי הנזק שספג הרכב, מה הוחלף, ומה ירידת הערך.

אם אין אפשרות להשיג אותו אז עוברים לדוח ממרכז הסליקה שנותן מידע לגבי עלות התיקון וירידת הערך שספג הרכב. זה עולה רק 10 ש"ח ולא 100 ש"ח כמו דוח בלקר.

"מיותר ולא מכובד":

הכוונה שלי מבחינת נימוסי התבטאות בתגובה שלך בפורום זה.

פורסם

שאני לא יובן לא נכון,

כל מיש כאן בפורום קצת פעיל יודע שדו"ח בלק"ר לא נועד לאנשים אינטלגנטים,

שים לב ששמתי סמלי בשורה הזו, לא היתה כוונה לפגוע באף אחד, 

ס"ה גם בדו"ח בלק"ר לא קיים מידע על אופי הנזק, והבנאדם יצטרך לעבוד קשה,

כמו"כ אין הסטורית טיפולים בדו"ח בלק"ר,

אז רבאק בשבל דקה וחצי לשרוף 100 ש"ח?

לא חבל?

וסליחה ממי שנפגע אני מתנצל,🙏

• רעיון טוב! 1