Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר בעייתי סקודה סופרב 2016 מנוע 1400 --- 155K קילומטר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י yulianx,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן 

תמיד רציתי סקודה סופרב , מצאתי אחת יפה מהדור החדש של 2016 , 73,000 שקל עלה לי -- הרכב עם 155K קילומטר

איך שקיבלתי אותה עשיתי טיפול , החלפתי משאבה + טיימינג ....

פתאום אחרי יום תקלה בגיר TRANSMISSION ...

הלכתי החלפתי גיר ב8500 שקל עם אחריות לשנה

אחרי יומיים הייתי בעלייה , הייתי על פארקינג , פתאום מעביר לD נותן גז - אותה תקלה 

כנראה הוא לא טיפל לי כמו שצריך במוח של הגיר , 

מחרפן אותי אני בקושי עם הרכב שבוע כבר פעמיים הכנסתי למוסך 

שלחו לי גרר כל הרכב עכשיו במוסך עד הסופאש

אני אובד עצות וחושב להיפטר ממנו , למרות שיש לי אחריות שנה על הגיר זה הביא לי כאפה רצינית .. רכב ראשון שלי וכבר במוסך פעמיים

לא יכול שזה יקרה לי יותר

אשמח לעצות מכם שקצת מבינים יותר , האם כדאי למכור אותו ולהביא פאקינג טויטה ? 

רוצה מאוד רכב אגרסיבי מהיר עם מנוע טורבו בנזין ... אבל לא מסוגל עם התקלה הזו

WhatsApp Image 2022-12-30 at 13.50.53.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Fox1234567
פורסם (נערך)

לא עשית בדיקה לפני קניה?

אם עשית בדיקה אז אמורה להיות אחריות של מכון הבדיקה לתקלה ואתה יכול לדרוש מהם את עלות התיקון.

מעבר לכך יש אחריות של המוסך על התיקון שביצעת כמו שכתבת, אז במוסך צריכים לתקן לך בחינם.

לגבי תקלות אחרות עתידיות ברכב לא בטוח שיהיה לך שקט נפשי, הרכב עם די הרבה ק"מ והשאלה גם באיזה צורה נהגו עליו (אם נהגו עליו אגריסיבי כמו שאתה רוצה אז זה יתבטא בבלאי) ואיך הוא טופל.

סקודה לא קונים בגלל אמינות אלא בגלל הנאה מהרכב, למרות שלא תמצא בסופרב עם מנוע 1.4 לא אגריסיביות ולא מהירות יוצאי דופן כמו שרצית, נוסעת יפה, (עם מנוע ה- 2 ליטר היית מקבל את זה), אבל הנאה מהגודל (לא יודע אם זה משנה לך אם אתה נוסע יחיד ברכב), מחומרי הפנים ואיכות הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, evc כתב:

לא עשית בדיקה לפני קניה?

אם עשית בדיקה אז אמורה להיות אחריות של מכון הבדיקה לתקלה ואתה יכול לדרוש מהם את עלות התיקון.

מעבר לכך יש אחריות של המוסך על התיקון שביצעת כמו שכתבת, אז במוסך צריכים לתקן לך בחינם.

לגבי תקלות אחרות עתידיות ברכב לא בטוח שיהיה לך שקט נפשי, הרכב עם די הרבה ק"מ והשאלה גם באיזה צורה נהגו עליו (אם נהגו עליו אגריסיבי כמו שאתה רוצה אז זה יתבטא בבלאי) ואיך הוא טופל.

סקודה לא קונים בגלל אמינות אלא בגלל הנאה מהרכב, למרות שלא תמצא בסופרב עם מנוע 1.4 לא אגריסיביות ולא מהירות יוצאי דופן כמו שרצית, נוסעת יפה, (עם מנוע ה- 2 ליטר היית מקבל את זה), אבל הנאה מהגודל (לא יודע אם זה משנה לך אם אתה נוסע יחיד ברכב), מחומרי הפנים ואיכות הנסיעה.

עשיתי בדיקה , אמור הגיר בסדר , כתבו באותיות קטנות ״אין אחריות על גיר רובוטי כפול מצמדים״

שמע אני רואה נהגי מוניות שמגיעים בסקודות לאיזה 300,000 קילומטר , די בהלם שהוא נתקע לי

היה בעלות קודמת פרטית ולפניה ליסינג 

שוקל מאוד לאחר שהרכב יחזור מהמוסך אולי למכור

פורסם

שמע התחלת את הפוסט ב"תמיד רציתי סקודה סופרב" והמשכת ב"מצאתי אחת יפה מהדור החדש של 2016".

אני מניח שידעת למה אתה נכנס כי לא חסר מידע על הגיר הזה אז לקחת תקלה אפשרית בחשבון והינה - הגיע.

אז בשקלול כל ההוצאות שהיו במקום 73 עלתה לך 85 וכללה החלפה של כל המכלולים ה"בעייתיים" לחדשים ואחריות של שנה.

מה גם שבהנחה והרכב יחזור תקין - את ה10-15 שהוצאת עליו עכשיו, כנראה לא תקבל בחזרה במכירה.

בקיצור, אם הרכב תקין - צא מהבאסה, מכה קטנה בכנף - תהנה מהרכב.

פורסם

זה שנהגי מוניות מגיעים ל 300K זה לא אומר שהגיר הזה טוב ומוצלח,סה"כ הוא אמור להראות אמינות סבירה יחסית לדגמים הישנים.

חוץ מזה שזה תלוי באופי וסגנון הנהיגה,צריך לדעת איך לתפעל את הגיר הזה(לא קשה),זה לא בדיוק אוטומטי רגיל.

רכב שנסע נניח 150K בעיר זה לא כמו רכב שנסע 300K מחוץ לעיר.

חוץ מזה שגם לגיר הזה יש טיפול וגם הוא יקר,היית צריך כמובן לבדוק את זה.

בכל מקרה הייתי ממליץ לך להגיע למוסך מוכר שמבין בגירים האלה ויש לו את כל המידע עליו

לאיזה מוסך הלכת?

פורסם
לפני 4 שעות, stum כתב:

שמע התחלת את הפוסט ב"תמיד רציתי סקודה סופרב" והמשכת ב"מצאתי אחת יפה מהדור החדש של 2016".

אני מניח שידעת למה אתה נכנס כי לא חסר מידע על הגיר הזה אז לקחת תקלה אפשרית בחשבון והינה - הגיע.

אז בשקלול כל ההוצאות שהיו במקום 73 עלתה לך 85 וכללה החלפה של כל המכלולים ה"בעייתיים" לחדשים ואחריות של שנה.

מה גם שבהנחה והרכב יחזור תקין - את ה10-15 שהוצאת עליו עכשיו, כנראה לא תקבל בחזרה במכירה.

בקיצור, אם הרכב תקין - צא מהבאסה, מכה קטנה בכנף - תהנה מהרכב.

וואלק לא בבאסה , התאהבתי בלוק של הרכב , מה שגם נהיגה בו כיפית , פשוט לא רוצה לדמיין את עצמי נכנס למוסך כל חודש.

מקווה שאחרי התיקון של מחר (ראשון ) יחזירו לי אותו והוא יסע לפחות תקופה מכובדת בלי להכביד עליי

לאמא שלי יש סקודה קאמיק 1500 טורבו עם 20k קילומטר ..ההבדל בינהם לבין הרכב שלי בתאוצה הוא 0.4 שניות 🤣

למרות ששלה מרגיש כל כך טוב … הוא היה הסיבה שהתאהבתי רשמית בסקודה ..

לפני שעתיים, miatanc כתב:

זה שנהגי מוניות מגיעים ל 300K זה לא אומר שהגיר הזה טוב ומוצלח,סה"כ הוא אמור להראות אמינות סבירה יחסית לדגמים הישנים.

חוץ מזה שזה תלוי באופי וסגנון הנהיגה,צריך לדעת איך לתפעל את הגיר הזה(לא קשה),זה לא בדיוק אוטומטי רגיל.

רכב שנסע נניח 150K בעיר זה לא כמו רכב שנסע 300K מחוץ לעיר.

חוץ מזה שגם לגיר הזה יש טיפול וגם הוא יקר,היית צריך כמובן לבדוק את זה.

בכל מקרה הייתי ממליץ לך להגיע למוסך מוכר שמבין בגירים האלה ויש לו את כל המידע עליו

לאיזה מוסך הלכת?

בראשון לציון מוסך אלכס

אמור להיות מומחה לסקודה … מוזר שהוא תיקן את זה ואחרי יום חזר

חבר שלי מצמפיון אמר המוח של הגיר דפוק .. הייתי בטוח שתיקן … ואכן הרכב נסע יפה במשך 24 שעות … מקווה שיפתור את זה סופית מחר

זה רכב ראשון שאני קונה .. אולי הייתר צריך להביא קורולה וזהו

אבל לא בוכים על חלב שנשפך ואני כבר איתו , חוץ מזה שהוא יפיוף

פורסם

הסופרב עם המנוע הקטן מצויד בגיר 7 הילוכים יבש, למיטב זכרוני, מוניות במרביתם המוחלטת של המקרים עם מנוע דיזל וגיר רטוב. אולי זו הסיבה לקילומטראז' העדיף של המוניות בלי תקלה.

• פיתרון
פורסם

לא הייתי מוכר, המוסך צריך לתת לך טיפול מקצועי לבעיה.ואז יהיה לך שקט לכמה שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 20 שעות, Fox1234567 כתב:

שמע אני רואה נהגי מוניות שמגיעים בסקודות לאיזה 300,000 קילומטר , די בהלם שהוא נתקע לי

רק לידע כללי להבא - כדאי לברר איזה מנוע וגיר נמצא בשימוש. אין שום קשר בין הגיר והמנוע שיש לרוב נהגי המוניות למה שיש אצלך ברכב.

אצלך ברכב מותקן DQ200 (גיר יבש) עם מנוע 1.4 טורבו בנזין, מוניות משתמשים בגיר רטוב כלשהו (DQ250? DQ381?) בשידוך למנוע טורבו דיזל, ככל הנראה 2.0TDI.

דרך אגב, נסעתי השבוע באוקטביה TDI 2.0 עם השילוב הזה (גיר רטוב) עם כ-300 אלף ק"מ, בפנים הרכב אכן הרגיש שמור מאוד ביחס לקילומטראז' ולגיל הרכב (קרוב ל-6 שנים), אבל נהג המונית סיפר לי שהחליף גלגל תנופה ושב-300 אלף ק"מ יש כבר בלאי. אז כן, המנוע והגיר מקוריים, אבל יש עוד דברים שמתקלקלים בדרך.

לפני 20 שעות, Fox1234567 כתב:

שוקל מאוד לאחר שהרכב יחזור מהמוסך אולי למכור

ואתה חושב שמי שיתעניין ברכב שלך לא ישאל את עצמו למה הוא רוצה למכור ישר אחרי שהוא קנה? אני הייתי חושד שמשהו לא בסדר ברכב.

לפני 5 שעות, Fox1234567 כתב:

וואלק לא בבאסה , התאהבתי בלוק של הרכב , מה שגם נהיגה בו כיפית , פשוט לא רוצה לדמיין את עצמי נכנס למוסך כל חודש.

הכול בתלוי באיך ששמרו על הרכב לפנייך ואיך אתה תשמור עליו.

אם אתה מתכנן להשתולל וללחוץ בכל רמזור, עלול להיות לזה מחיר באורך החיים של הגיר הזה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...