Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מטבח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי את הכיוון, לגבי הטוחן אשפה כל עוד אתה קונה מהחברות המובילות לא יהיה שום בעיה.

אישית קניתי את זה דרך אתר ישראלי שמזמין לך מחול:

https://insinkerator.emerson.com/en-gb/shop/insinkerator/insinkerator-evo250-en-gb

עושה עבודה מדהימה ואין שום סכינים בחלק העליון.

טסלה 3 2022

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם מישהו מבין מה משמעות האחריות?

מישהו הפעיל פעם אותה?

לקחתי הצעת מחיר מדורון. הם עובדים עם מגירות בלום antaro tandembox  ממה שבדקתי מבין שזה מוצר יותר ישן ורמה מתחת ל legrabox blum.

רק שלא ממש הצלחתי להבין את ההבדלים ביניהם.

מישהו יודע כמה אביבי נותנים הנחות ללקוחות פרטיים (לא דרך קבלן)? אפשר גם בפרטי.

אני צריך להבין אם אביבי נתנו לי גם פתיחת בלחיצה, לא ראיתי שזה היה מוזכר בהצעת מחיר.

פורסם

עשינו לפני כ5+ שנים בקמילה מטבחים. נתנו מחיר אטרקטיבי מאוד. 

היה בעיה ביצור בחזיתות (של פרומקס) ככה שתוך כמה שנים רוב החזיתות הצבע שלהם התנתק (הרגיש כאילו יש בועיות אוויר מאחורה)

התקשרתי לקמילה. 

זה בדיוק היה סוף קורונה, אז זה קצת התעכב.

אבל אחרי חודש פלוס מינוס התקשר טכנאי מטעמם לבוא להחליף לי את כל החזיתות של המטבח.

האישה היתה מרוצה+

המטבח קיבל חידוש (הוא היה אחלה גם לפני. אבל חזיתות חדשות יותר נקיות וכו')

לא יודע מה איתם כיום ומה המחירים.

לנו היה שווה כי הם לא מביאים קוביות מוכנות אלא יש להם נגריה ואז לא מקובעים למידות קבועות.

• רעיון טוב! 3

.

פורסם
לפני 41 דקות, KipodYam כתב:

אם מישהו מבין מה משמעות האחריות?

מישהו הפעיל פעם אותה?

לקחתי הצעת מחיר מדורון. הם עובדים עם מגירות בלום antaro tandembox  ממה שבדקתי מבין שזה מוצר יותר ישן ורמה מתחת ל legrabox blum.

רק שלא ממש הצלחתי להבין את ההבדלים ביניהם.

מישהו יודע כמה אביבי נותנים הנחות ללקוחות פרטיים (לא דרך קבלן)? אפשר גם בפרטי.

אני צריך להבין אם אביבי נתנו לי גם פתיחת בלחיצה, לא ראיתי שזה היה מוזכר בהצעת מחיר.

יש לבלום גם סדרה ממש חדשה שיצאה בקיץ Merivobox

ממה שיצא לי לראות בהצעות מחיר כולם "מחפפים" ולכן הדרך הכי טובה לעשות שופינג היא לבנות מפרט מדויק כולל שרטוט (לבד או דרך יועץ) ולשלוח למספר מקומות.

לבלום יש גם מגירות עם מנגנון חשמלי (סרבו) אבל זה לדעתי יקר ולא שווה את המחיר - עדיף פשוט מגירות עם פתיחה וסגירה שקטה בלחיצה.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

חזיתות ארון זה מוצר לא פשוט.

כשהייתי ילד, החליפו לי ארון וכל הדלתות פשוט התעקמו אחרי חודש. הביאו לנו דלתות חדשות. אז כנראה שיש תקלות בזה.

אני לא צריך את הפירזול הכי יקר בעולם. אבל לא להתאס אחרי עשר שנים למה לא שדרגנו. בגלל זה מנסה להבין מה ההבדל בין בלום  tandembox לבין בלום lagerbox או legarbox שזה רמות של פרזול מגירות.

יש לי הצעה אחרי פגישות גם מאביבי וגם מדורון. אחרי סקיצה וכו וכו. הרגיש לי שדורון מאוד מקובעים.

יש פער מחירים כמובן.

למישהו יש נסיון עם הקולט אדים החצי סמוי של אביבי? לא מצליח להחליט אם זה משהו קטן וגאוני או שמרוב שהוא קטן הוא לא שווה ולכן מיותר. הוא בעומק 30 סמ, עם  פילטרים שמותקנים באלכסון, לא נתקלתי במוצר זהה או דומה בשום מקום אחר בינתיים.

פורסם

רוצה להוסיף לשרשור, למען הדורות הבאים;

היום הייתי בדירה הקודמת שלנו, ששיפצנו ונכנסנו אליה ב-2013. המטבח הוחלף בחדש מבית "זיו", ואני לא נכנס לענייני שרות או מחיר, כי זה כבר כמעט עשר שנים מאז. מה שכן אני רוצה, זה להתייחס לעיצוב ושימושיות. הנה המטבח הישן:

image.thumb.jpeg.dbf9f913128f6ee9a1bc2f5aecf69236.jpeg

image.thumb.jpeg.7e4b83bdfa1dbe7ae2a0a7fa444752fa.jpeg

image.thumb.jpeg.0457410b3fc2234521f1484ea872729c.jpeg

כפי שאפשר לראות, הלכנו על מגירות כמה שיותר גדולות, וארונות תלויים, גם כן כמה שיותר גדולים (ולגובה- גם אשתי וגם אני אנשים גבוהים). הוספנו עוד ארון שתי-מגירות בצד, וכל העסק שימש אותנו מצוין. הכל טריקה שקטה כולל הקלאפה היחידה (מכסה על המיקרוגל (אני לא סובל קלאפות, אבל זה המקום ההגיוני היחידי בשבילה). הכיריים, אגב- אינדוקציה.

כשרכשנו את הדירה הנוכחית ועברנו אליה בתחילת השנה, לא רצינו להשקיע יותר מדי בשיפוץ שלא הכרחי וגם ככה הבעלים הקודמים השקיעו מספיק - הם שידרגו את המטבח ממה שהקבלן סיפק לזה:

image.thumb.jpeg.d79e51ed0edb48c7e36c31925bc957c0.jpeg

image.thumb.jpeg.39b16eb5520c85c78aaa4df693548fa5.jpeg

במבט ראשון- אחלה. צבעים שקטים כמו שאנחנו אוהבים, אפילו הקלאפה הנוספת (למיקרוגל), מעל למקרר לא מפריעה מדי עם ה"שיחים" שלה. יש גם פינת ישיבה לארבעה מקומות מימין למכונת קפה שלא צילמתי. ואפילו ניסו למקסם את החלל שמתחת לפינה הידועה לשמצה על מעין מתקן כזה, שנשלף החוצה:

image.thumb.jpeg.708888ff75368bd736f6ec3a779362a4.jpeg

אז איפה הבעיה? ראשית, המדפים בפינה הנ"ל, מעל לטוסטר אובן, עמוקים מדי. אני לא יודע על מה חשבו הבעלים כשהם הזמינו את זה אבל האשה (המוכרת) היא פשוט קטנה- נו, נמוכה. לא יודע איך היא הגיעה לשם. דבר שני, שימו לב לעיצוב הדלתות, שבעצם מורכבות משתי יחידות עם פס אלומיניום שקוע ביניהן. נורא נחמד, אבל מכריח לייצר יחידה שלישית שתחזיק הכל מצד שני:

image.thumb.jpeg.2da22a529faf1984ade810852c09beeb.jpeg

עכשיו נראה אתכם שתחברו את מתקן השקיות של איקאה לשם. וזה בכל הדלתות. אגב, הם השאירו לנו מדיח של סאוטר עם דלת תואמת- אני העדפתי להביא את הבוש שלנו, שעשה ועדיין עושה עבודה מעולה. אוקי, אז הוא לא תואם את העיצוב. וכל הנ"ל לא ממש משנה, אבל זה כבר ממש מרגיז:

image.thumb.jpeg.5881ea7d260019f6a5587686179c353c.jpeg

אני לא מבין מי חשב שמגירה בתוך מגירה זה רעיון טוב (חוץ מהעניין העיצובי, שאפשר להתווכח עליו). עד שלימדתי את הבכור לפתוח את מגירת הסכו"ם במטבח הקודם ולהוציא לעצמו כלים, עכשיו הוא לא מצליח למשוך את המגירה הגדולה הכבדה בשביל להוציא כלי מהמגירה העליונה. מקום זה לא חוסך, ובעיקר מעצבן אותי. וזה קיים בשאר הארונות. בנוסף, שימו לב שאין למגירה התחתונה קירות בצדדים (או בקצה שנמצא בחלק הפנימי של הארון). זה אומר שאם לא הייתם מרוכזים מספיק, כלים יפלו מהקומות העליונות לתחתונות, כי אין מה שמונע מהם. מיותר לציין (או שלא), שבמטבח הישן זה קיים בצורת זכוכית בכל המגירות. לא יודע אם חסכו אבל הנה דוגמא לעיצוב שגובר על שימושיות ו(אפילו) נוחות.

אז אנחנו כבר לא נעשה עם זה כלום, בטח לא בשנים הקרובות אבל מי שמזמין מטבח, שיחשוב על הנקודות האלו. אגב, דווקא הקלאפה שמשתמשים בה הכי הרבה- זו של המיקרוגל- לא טריקה שקטה...

• אהבתי 2
פורסם

מעניין שתחת הכיור השאירו תא עם דלת. אני הלכתי על מגירות ב 3 המטבחים האחרונים שלנו (בדירת ההורים ואצל הילדים) זה הכי נוח לשלוף חמרי ניקוי להגיע לפח, מייתר את הצרך לחפש פח נשלף.

באשר לדפנות, יש דופן מלאה ויש "גדר" , ניתן להוסיף למגירות הגבהה שמחליםה את המוט של הגידור, זה לא יקר, ואם זה בלום זה החלפה בקליק .

הפינות המתות במטבחים זה תיק בפני עצמו, וכל אחד צריך לשקול את אופי השימוש שלו במקום האכסון הזה. 

לבלום יש קונספט שנקרא dynamic space שווה לבחון לפני שבוחרים פתרון לפינה.

אגב, שני המטבחים נראים מצויין, אישית הייתי מוותר על הקלפה והולך על מיקרו בילט-אין. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

מיקרו מעל המקרר? בעיני רעיון מוזר, נראה לי מרשם בטוח לקבל צלחת מרק לוהט על הראש. אבל זה אני. מבחינתי המיקרו צריך להיות סופר נגיש, יחד עם הקומקום החשמלי - על השיש. חוץ מזה, משפחת ספריאל מאופיינת בגובה ממוצע ומטה, אז ההתייחסות לסידור הארונות בהתאם.

בכלל, יש היגיון מסויים בסידור המטבח. הכלים השימושיים צריכים להיות בגובה העיניים או בארונות/מגירות המרכזיים (כלים קלים למעלה וכבדים למטה), וארונות עליונים ופינות חצי עיוורות לאחסון ציוד פחות שימושי, כזה שמוציאים לאירועים מיוחדים.

לגבי מגירה בתוך מגירה - אכן משהי מוזר במקצת. יש לי סידור כזה, אבל ברוחב 25 ס"מ, כאשר המגירה התחתונה משמשת לבקבוקים והעליונה לתבלינים. הסיבה לסידור הזה לא ברורה לי ואפילו לאשתי, כנראה אסתטיקה נטו.

ושתי הערות נוספות לגבי ארונות עליונים:

1. לאישה קטנה יש פתרון פשוט: בעל בגובה נורמלי.

2. היתרון הגדול של קלפה על פני דלת רגילה הוא רדיוס הסיבוב. לי יש קלפה ברוחב יותר ממטר, אז עם צירים אנכיים נדרש לחלק לשתי דלתות, כי דלת באורך מטר תמיד תתקל במשהו בפתיחה, והמומנט שתפעיל לא יהיה בריא לצירים.

@zafלגבי מגירות מתחת לכיור - יש לי סידור כזה באחד מחדרי המקלחת, ייש בעיה שחפצים נופלים מהקומה העליונה לתחתונה דרך המגרעת המיועדת לסיפון. במטבח זה יותר גרוע, כי יש של סמטוחה שלמה - סיפון גדול של הכיור עם ענף צד של ניקוז המדיח, צינורות גמישים (3) של ברז נשלף, הברז המגנטי של המדיח יחד עם הפילטר שלו, כבל החשמל של המדיח - בקיצור, לבנות סביב זה מגירות יהיה מורכב, ובכל סגירה המגירה תתקל במשהו. בעצם, זה הארון היחיד מתחת לשיש שאינו מגירה, וטוב שכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לקראת סגירת רשימת נגרים/חברות לביקור. אשמח לעצות על מה להביא איתנו (למעט כמובן השרטוט של המטבח/תמונות) וגם לאינפוט אם מישהו עבד עם מישהו מהרשימה. המון תודה חברים!

1. אלי (איליה) קבוב - KABOX classic design | קבוקס עיצוב וייצור רהיטים בסיגנון קלאסי

2. מקס (מקסים) פורת - Max Porat | Facebook

3. טל פרל מטבחים - טל פרל מטבחים - טל מטבחים (tpk.co.il)

4. תג מטבחים - תג מטבחים - דף הבית (tag-kitchens.co.il)

5. ארז אילוז - ארז אילוז נגריית רהיטי איכות (ereziluz.co.il) (כמובן שעליו כבר יש המלצה חמה בשרשור ועדיין תמיד שמח לאינפוט מעוד חברים)

ככל שיש לכם מועמדים נוספים שאפשר לבקר בין רחובות לנתניה ושהם מורשים על ידי אחת מחברות הפרזול הגדולות (בלורן, דומיסיל וכו') אשמח להמלצות.

ככל שעבדתם איתם אשמח גם לדעת כמה זמן לקח להרכיב את המטבח.

בנוסף, המלצות חברות או אנשי שיש (פתוח להצעות אין כיוון אפילו על מה הולכים מבחינת סוג משטח או חברה) - כאן חשוב לי שזה מישהו שיכול לבוא למדוד ולהתקין תוך מספר ימים/שבוע ולא יותר - שמעתי מספיק סיפורי זוועה של חודש + ולזה אין לי זמן ...

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

מיקרו מעל המקרר? בעיני רעיון מוזר, נראה לי מרשם בטוח לקבל צלחת מרק לוהט על הראש. אבל זה אני. מבחינתי המיקרו צריך להיות סופר נגיש, יחד עם הקומקום החשמלי - על השיש.

איפה ראית מעל המקרר? בשני המטבחים זה מימין למקרר, מאחורי קלאפה קטנה. בכל מקרה, הזמינות שלו צריכה להיות לפי תכיפות השימוש. אצלנו דווקא הטוסטר-אובן הוא הכי שמיש (חוץ מהכיריים). ובאמת, הוא מונח על ה"שיש" משמאל לכיור. נדמה לי שכבר היה לנו דיון כזה בשרשור אחר.

לפני כשעה, sperial כתב:

לאישה קטנה יש פתרון פשוט: בעל בגובה נורמלי.

זה אצלך. 😁  אצלנו מעדיפים שכל אחד יהיה עצמאי, לא משנה מה גובהו (ע"ע הילד שצריך להוציא לעצמו סכו"ם ממגירה-בתוך-מגירה ולא יכול).

לפני כשעה, sperial כתב:

היתרון הגדול של קלפה על פני דלת רגילה הוא רדיוס הסיבוב. לי יש קלפה ברוחב יותר ממטר, אז עם צירים אנכיים נדרש לחלק לשתי דלתות, כי דלת באורך מטר תמיד תתקל במשהו בפתיחה, והמומנט שתפעיל לא יהיה בריא לצירים.

כן, אבל תשווה למשל את שני המטבחים הנ"ל, באזור שמעל למקרר; במטבח הקודם יש ארונות גבוהים, כמעט עד התקרה (היינו עושים עד התקרה אבל ל"זיו" פשוט לא היה משהו גבוה יותר). במטבח הנוכחי, שים לב שבין החלק העליון של הקלאפה (ה"שיחים") לתקרה יש סגירת גבס ושטח מת, פשוט מבוזבז. תחשוב שהיו עושים שם שלושה ארונות שעולים עד התקרה- כמה מקום זה היה מוסיף, בייחוד בדירות הנוכחיות עם הנדל"ן המוגבל.

לפני שעה, zaf כתב:

מעניין שתחת הכיור השאירו תא עם דלת. אני הלכתי על מגירות ב 3 המטבחים האחרונים שלנו (בדירת ההורים ואצל הילדים) זה הכי נוח לשלוף חמרי ניקוי להגיע לפח, מייתר את הצרך לחפש פח נשלף.

בעניין הזה אני עם ספריאל- יש יותר מדי צנרת מתחת לכיור בשביל להנדס סביב זה מגירות, אצלנו גם פילטר של ברז מי שתיה (שהיה גם במטבח הקודם). מה גם שיותר קל להתעסק בסתימות וכד' כשאין מגירות. סה"כ זה אזור בלגניסטי מלכתחילה, ושים לב שבכל זאת הרכיבו שם איזשהו מתקן נשלף, בדומה לפינה המתה- עוזר קצת עם הסדר. הפח, אגב, בכלל בחוץ (מתקן ייעודי).

פורסם (נערך)

ד"ר, גם מגירה תחת כיור צריך לתכנן ולבנות נכון 😉

במגירות אצלי יש מעקות סגורים (לא מוטות) ומגרעת עבור הסיפון/טוחן אשפה. המגירה היא בצורת "ח" לא סימטרי, עקב אילוץ סיפון של כיור כפול. שום דבר לא נופל אלא אם מעמיסים מעבר לגובה הגידור, וגם אז, המגירה נשלפת בקלות על מנת להוציא את הפריט שנפל (קרה רק פעם אחת) 

אם כבר תמונות, המטבח שעשיתי בדירת ההורים (ללא מיקרו, ולכן יש קלפה) , המבצע, ארז אילוז, ב 2014 משטח עליון(קיסר) וחיפוי קיר זכוכית (בלורן) קלפה מצויירת (בלורן) 

ארון לכלים דלתות טריקה שקטה, מידוף פנימי , שני מדפים.

image.thumb.jpeg.efce68a70058220e9116855ed4579db7.jpeg

image.thumb.jpeg.8bf06d3fc168b01670f1cf97970fcb33.jpeg

יש מגירות תחת התנור עבור סירים וכלי אפיה. תחת הכיוןר מגרה "ח" , תחת הכיריים מגרה לתבלינים וכלים לבישול. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כנראה לא הבנתי את התיאור לגבי הקלפה של המיקרו. מכל מקום, כבר ציינתי לפני כמה ימים, אצלי המיקרו יצא מארון כזה מחוסר נוחות, הארון הוסב לשררות רגיל.

נושא הגג של הארונות התלויים אכן סיפור. אצלי הגג חשוף, משמש לאחסנת כמה אגרטלים וכמה כלים דקורטיביים, אבל מצריך ניקוי שומן כל 3-4 חודשים, פיתחנו לזה נוהל מסודר. במצב רגיל אולי אפשר לצמצם לניקוי האביב, אבל הוא נצפה מהמדרגות כך שהתחזוקה יותר תדירה. סגירה עם גבס כנראה תצבור פחות לכלוך ותהיה יותר קלה לניקוי, אבל ארון בגובה הזה יהיה בלתי נגיש בעליל, וצריך לחשוב גם על המשקל התלוי.

לגבי הנגישות - מה לעשות, אשתי היא סופרמיני, גובה 1.5 מ' אחרי מתיחה. אז לוותר על ארונות עליונים? כן, יש פתרון בדמות שרפרף/סולם 3 שלבים, במטבח הצפוף שלנו אין להם מקום. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא ממליץ על דא קוצ'ינה. עשינו את המטבח האיטלקי שלהם. כל מה שהגיע מהמפעל באיטליה נראה אחלה, הבעיה שכל מה שהנגרים בארץ עשו הוא חאפרי ובאיכות נמוכה. הם שתלו ברגים חשופים בצורה עקומה, תכננו תא אחד לא טוב בלי מספיק תמיכה וכתוצאה מכך נוצרה בטן מהמשקל בתחתית, יש הרבה מקומות שכדי למלא רווח שמו הרבה לוחות אחד ליד השני וזה ממש מכוער וזול וחובבני. ועוד הרבה פאקים קטנים בהרכבה. הם לא התנערו מזה, אבל לקח להם חצי שנה! לבוא לתקן את הבטן שנוצרה במדף (הם שמו תמיכה, אבל הוא עדיין נשאר עקום) ולכסות את הברגים ולהכניס אותם ישר, על חלק מהדברים ויתרנו כי אין לנו כוח לחכות עוד חצי שנה. גם התחילה הפרדות של הציפוי בפינות של דלת אחת. בשביל 40 אלף שקלים ציפיתי לאיכות יותר גבוהה.

לסיכום, מהנסיון שלנו מאוד לא ממליצים דה קוצ'ינה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 2
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יכול להיות שהטרד הזה רלוונטי לי.

אני מתחיל לתכנן מטבח, קיבלתי המלצה חמה על אביבי  (לפחות לפי האתר שלהם ותיאור המפעל זה נראה משהו רציני עם יכולות יצור מתקדמות)

אשמח להבין אם לאנשים פה יש נסיון חיובי או שלילי איתם?.

שאלה כללית - כמה זמן לוקח לסיים את הדבר הזה מרגע שמתחילים?

ז"א כמה זמן מראש צריך להזמין את זה, מה הטווח המקובל היום מרגע ההתחלה עד שיש מטבח?

האם יש חברות איטיות יותר וחברות שנחשבות מהירות יותר? (נגיד האם איקאה יהיה מהיר הרבה יותר?)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מקווה שאזכור לשאול את הבן שלי, הוא שיפץ דירה לא מזמן, ואאל"ט אחרי סקר שוק יסודי, כולל הנגר שבנה לי את המטבח, הזמין מאביבי. עד כמה שאני מבין בינתיים הא מרוצה. אבל אין לי מושג לגבי המחיר ולגבי לוחות הזמנים.

• תוכן חדש...