Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני גר בשכונה במרכז הארץ, שכונה שמונה כ-10 ביניינים, ולכולם חניות פרטיות.

מחוץ לביניינים יש שטחי חנייה אפורים שחונים שם ולאחרונה גם ישנה מצוקת חניה.

לפני כשבוע, העירייה בצעד חד צדדי, החליטה להפוך חנייה אחת לנכים דווקא מול הבניין שלנו, ואילו הביניינים האחרים לא..

מה שיצר מצב ששכן אחד שיש לו תעודת נכה, ויש לו כבר שני חניות פרטיות נגישות, אימץ אותה לחיקו וחונה שם דרך קבע כאילו מדובר בחנייתו הפרטית.

פנינו לעירייה ושאלנו אותם למה עשו רק בבנין שלנו ולא בשאר הביניינים? 

וגם הסברנו להם שהם יצרו עיוות שבמקום חניית נכים ציבורית, למעשה רק מישהו אחד משתנש בה.

כמובן שלא קיבלנו מענה על השאלות האלו, והם אמרו שכל מי שיש לו תעודת נכה רשאי לחנות שם.

אני שואל אתכם, מה ניתן לעשות בנידון מול העירייה?

האם העירייה צודקת בכך שמתלעמת מהנקודות שהעלינו בפניה?

תודה

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל מה אכפת לך?

גם ככה אתם לא יכולים לחנות שם גם אם השכן הנכה יעבור לחו"ל.

אם החניה תישאר ריקה פחות יכאב לך?

אתה מבין שאם יבנו עוד חניות נכים מול שאר הבניינים אז מספר מקומות החניה יפחת, אבל העיקר שיהיה הוגן ולא יהיה רק מול הבניין שלכם הא?

יש לי שכנים עם 4 רכבים ו-4 חניות פרטיות והם מחנים רק ברחוב מול הבניין, מה אני אגיד?

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אכפת לי כי זה תופס חניה, חניה שעד עכשיו שימשה אותנו.

וזה בדיוק מה שמפריע, שאי אפשר לחנות שם יותר.

אמנם אני כותב פה, אבל זה משהו משותף לאחרים בבניין, חוץ מלאותו שכן..

השאלה נותרה בעינה

האם יש משהו שניתן לפעול כנגד העירייה?

פורסם

פנית בעצמך או באמצעות נציגות כלשהי (שכונתית, ועד בית...)? תבדוק אם יש פרוטוקול והאם זה בעקבות דרישה או יוזמה. אם מדובר ביוזמה ייתכן שניתן להזיז אבל חשוב לפני כן לדעת אם היתה דרישה והאם היו התנגדויות בשלב המקדים. ברר קודם עם ועד בית/נציגות שכונתית/ממונה רובע העיר/שוטר קהילתי. מישהו מהם ידע לענות ומכאן תוכל להעריך סיכויים אם להתקדם או לוותר

פורסם
לפני שעה, Shmelov כתב:

גם ככה אתם לא יכולים לחנות שם גם אם השכן הנכה יעבור לחו"ל

אבל אם השכן הנכה לא יחנה שם אלא בחניה הפרטית שלו, אז נכה אחר מהרחוב (שכרגע תופס חניה "חופשית" אחרת) יחנה שם וישחרר חניה אחרת

פות"ש

מה שהשכן עושה זה חוקי אבל מסריח

אין לך הרבה מה לעשות עם זה

תוכל לבדוק כמיצא אחרון את תקינות וחוקיות הקצאת החניה לנכים ע"י וועדת תנועה, לפעמים אפשר לפסול את זה ע"י פגם פרוצדורלי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אתה יכול לבקש לראות את ההחלטה של ועדת התמרור על ההקצאה של החנייה הזאת.

אתה יכול לערער.

ושיהיה ברור. פנייה לעירייה זה לא שיחת טלפון למוקד. זה מכתב. מנומק. עם צילומים ונסח טאבו וכל מה שצריך.

אחרי שוידאת שההחלטה לסמן את החנייה הנ״ל נעשתה כחוק אתה יכול לנסות להוכיח להם על ידי זה שתראה שלאותו שכן יש 2 חניות מצומדות לדירתן שאחת מהן ריקה באופן קבוע בזמן שהוא מחנה בחנייה שנלקחה מהציבור ולכן היא למעשה אינה משרתת את המטרה שלשמה היא הופקעה.

אתה לא יכול לבקש/לדרוש שאותו שכן לא יחנה שם.

אי אפשר לחוקק חוקים נגד כל בן אדם שמחליט להיות חרא.

יש איזו ציפייה שאיכשהו דרך חינוך ונורמות חברתיות אנשים יתנהגו בצורה מסויימת. הבעיה שהציפייה/החינוך/הנורמות של אנשים שונים שונה מאוד מזאת של אחרים ולכן נוצרים מצבים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)

אני אחסוך לך את ההתלבטות -> העיריה מחוייבת עפ"י חוק לסמן חניה לנכים.

כנראה שאין אצלכם הרבה דיירים באזור (באופן יחסי), ולכן העיריה הקצתה רק מקום חניה בודד עבור נכים.

אני מצרף קישור להנחיות תכנון חניית נכים (למיטב הבנתי, אלו ההנחיות של עיריית ת"א).

https://www.tel-aviv.gov.il/Business/BusinessLicense/DocLib/חוברת תכנון לחניות נכים.pdf

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

השכן לא יוצא מהחנייה אף פעם?

ברגע שיצא, אם מגיע רכב עם תג נכה, חונה הוא שם ויש תחלופה.

כל עוד העירייה לא סימנה את המקום כמיועד לרכב מסויים, אין מה לעשות וזכותו של כל אחד עם תג להחנות שם.

חניות נכים בדרך כלל שמים כשיש הצדקה ציבורית, לדוגמא מתחם חנויות או בנק וכיו"ב, ולא סתם ברחוב ליד בבניינים קיימים.

כפי שהציעו לך, תבדוק מאיפה בא הרעיון לסמן חניית נכים.

לסיום, בזמן האחרון יש תגובות על חניות נכים ועל בעלי תגים. אז נכון שמצוקת החנייה רק גוברת עם השנים.

אבל, את האשם רואים בבוקר כשמסתכלים במראה. ברגע שלמשפחה יהייה רכב אחד ולא שניים או שלושה, תהייה חנייה ברחוב.

דיי להסתכל למה לאחרים יש, בגלל שלהם יש הרבה... שאין.

• רעיון גרוע 1
פורסם

העירייה יצרה חניית נכה. 

חונה נכה בחניית נכה. 

על מה אתה מתלונן?

זה לא שתוכל אתה לחנות בחניית נכה הזו ממילא, וזו העירייה שיצרה אותה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, guya72 כתב:

העיריה מחוייבת עפ"י חוק לסמן חניה לנכים.

אתה בטוח? מעולם לא ראיתי חנית נכים כללית מסומנת סתם כך באמצע שכונת מגורים.

חניות כאלה נהוג לסמן ליד מקומות ציבור, מרכז מסחרי שכונתי, מתנ״ס, וכו׳.

סתם כך באמצע רחוב מגורים מסומנות חניות נכים לרכבים ספציפיים שגרים/עובדים בסמוך.

זה הרי חסר הגיון לסמן כך חנית נכים באמצע שום מקום באופן שרירותי, היא עוזרת פעם ב... במקרה שנכה צריך להגיע לשניים שלושה בניינים סמוכים. וזה לא שהחליטו שאחת ל-200 מטר מסמנים חניה לנכה.

לפות״ש, אתם יכולים לבקש לקבל את פרוטוקול ועדת התמרור שאישרה את הסימון כדי לנסות להבין מה היתה המוטיבציה לסימון.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 3
פורסם

חוץ מלפנות לשכן ולבקש ממנו בנעימים אין לך מה לעשות.

מה שהוא עשה, מעצבן, אבל אין בזה שום דבר לא חוקי, כל עוד יש לו תג נכה בתוקף. לא שונה ממצב שבו היה חונה בחניה רגילה ברחוב ולא בחניה פרטית שלו כי סיבות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, Ron Poh כתב:

חניות נכים בדרך כלל שמים כשיש הצדקה ציבורית, לדוגמא מתחם חנויות או בנק וכיו"ב, ולא סתם ברחוב ליד בבניינים קיימים.

כפי שהציעו לך, תבדוק מאיפה בא הרעיון לסמן חניית נכים.

לפני כשעה, Be roo כתב:

אתה בטוח? מעולם לא ראיתי חנית נכים כללית מסומנת סתם כך באמצע שכונת מגורים.

נכון, אבל אם זה מוגדר כ"חניון ציבורי" (לא סתם חניות לאורך הרחוב) העירייה כן חייבת לסמן לפי התקנות שהעלו פה במעלה השרשור.  גם אם זה באיזור מגורים.

לאחר שזה נאמר- בהחלט נשמע שמישהו "דרבן" את העירייה לממש את חובתה דווקא במקום הזה.

מה אפשר לעשות בעניין? בעיקר להתבאס שאנשים הם דר*ק.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 13 שעות, anonport כתב:

פנית בעצמך או באמצעות נציגות כלשהי (שכונתית, ועד בית...)? תבדוק אם יש פרוטוקול והאם זה בעקבות דרישה או יוזמה. אם מדובר ביוזמה ייתכן שניתן להזיז אבל חשוב לפני כן לדעת אם היתה דרישה והאם היו התנגדויות בשלב המקדים. ברר קודם עם ועד בית/נציגות שכונתית/ממונה רובע העיר/שוטר קהילתי. מישהו מהם ידע לענות ומכאן תוכל להעריך סיכויים אם להתקדם או לוותר

כמובן, הועד פנה בעצמו לראש העיר ונדחה בנימוק שהם רשאים לעשות שם חנית נכים ציבורית.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

העירייה יצרה חניית נכה. 

חונה נכה בחניית נכה. 

על מה אתה מתלונן?

זה לא שתוכל אתה לחנות בחניית נכה הזו ממילא, וזו העירייה שיצרה אותה. 

ברווז מה לא ברור?

התלונה היא שזה רק בבניין שלנו, וגם יוצר עיוות שרק רכב אחד חונה שם, וזה לא באמת משמש למטרה לה נוצרה החניה.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

רשמת שכולם עם חניות פרטיות, אז מה אכפת לך?

כי ישנם כאלו שיש להם 2 רכבים וחניה אחת וצריכים לחנות בחוץ

פורסם

ודאי שהם רשאים, השאלה מה המוטיבציה, ואת זה ניתן למצוא בפרוטוקול ואז להבין האם הסיבה מוצדקת או שאין צורך אמיתי ואז ניתן להתאגד ולנסות לשנות את המצב (אם זה באמת חשוב למספיק אנשים).

מקומות חניה הם ענין של רווחת התושבים. זה נכון שצריך לתת עדיפות לאנשים עם מגבלות, השאלה אם יש צורך כזה.

• תוכן חדש...