Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי כעת רכב שהיה בעבר ברשותי באתר משומשת, ומצאתי הודעה אחת ישנה של מי שקנה ממני את רכב.

כאשר אני מכרתי פרסמתי מודעה כאשר מספר הרכב מוסתר. מי שקנה ממני מכר את הרכב כאשר המספר לא מוסתר ובמודעה עצמה לא מופיע מספר הרכב.

האם ניתן להסיק ממך שאתר משומשת, מריץ סריקה לזיהוי מספרים בתמונות?

כנראה שכן.

מכיון שכך בהחלט כדאי לטשטש את מספר הרכב, נניח שגם אני הייתי מפרסם תמונה עם מספר, מישהו היה מעלה באוב את הפרסום הישן שלי, מגיע אליי ושואל שאלות על הרכב, וייתכן שממש לא בא לי להיות צד בעניין ולספק פרטים ישנים...

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

פות"ש, אני מסכים איתך שזה קצת מרגיז.
עם זאת, רוצה להציג את הצד השני. כאשר חיפשתי רכב באתר יד2, אתר "משומשת" עזר לי לחשוף הרבה רכבים שהיו רכבי חברה, או בבעלות סוחר (וזה לא היה מצוין במודעה). הדבר חסך לי זמן ואולי גם עוגמת נפש.
וגם סריקה של מודעות, כפי שסרקו את שלך, יכולה לעיתים להועיל לרוכש ולתת עוד שקיפות.

עריכה אחרונה על ידי Golf_91
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

אתר משומשת, מריץ סריקה לזיהוי מספרים בתמונות?

כנראה שכן.

בעבר בוצע סריקה כזו של אתר יד2 אבל היום רוב שיתוף המידע הינו מהמשתמשים. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, ALÞћÃ כתב:

לא מדוייק. כפי שאתה רואה ציינתי איך ניתן להעלים את העקבות די בקלות, רק פשוט צריך להיות מודע(ים).

אתה מדבר נקודתית על ענין מכירת רכב.

בפועל אנשים מפרסמים לאורך השנים דברים רבים ברשת, כולל פרט אישי פה ושם שנראה בלתי מזיק ובפועל אחרי הצלבה מאפשר ללמוד לא מעט על אותו אדם.

מהודעות בפורום הזה ידעו איזה רכבים היום לך, איזה בעיות היו להם, באיזה מוסכים טיפלת, באיזו עיר אתה גר, באיזה איזור אתה עובד אולי גם במה אתה עוסק ועוד ועוד פרטים קטנים שסיפקת לאורך השנים, במפורש או במרומז. רובנו לא שמים לזה לב, ולרוב לא עושים בזה שימוש למטרה מסויימת, אבל זה שם, for everyone to read.

אנשים שמתראיינים למקומות עבודה מופתעים לפעמים שהמראיין יודע עליהם פרטים אישיים, בלי להבין שהם חלקו אותם עם כל העולם בשלב כזה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם

האמת שהרכב הקודם שלנו גם הופיע במשומשת, עם פרטים מהמודעה כשאנחנו רכשנו. זה סריקה אוטומטית של האתר.

אני מניח שאם תכתוב למנהל הוא יוריד את זה, והוא גם גולש פה בפורום @meshumeshet.

בכל אופן כל פעם שאני רוצה לרכוש רכב או לבדוק אחד עבור חברים, אני מריץ בדיקה בארכיון ad ומחפש את הרכב. לפעמים גם בלי לוחית, לפי סימנים מזהים בפנים/שפשופים/מדבקות ודברים כאלו. ב70 אחוז מהמקרים אני מוצא.

ובמשומשת יש לא מעט מידע מועיל.

פורסם

@EliC25 לא נראהלי שזה סריקה אוטומטית,ביד 2 יש ק'אפצה לבוטים.

חיפוש בad זה לא לחפש מחט בזבל? אין חיפוש לפי מספר לך תחפש מודע שאתה לא יודע מתי התפרסמה ואם בכלל בין אלפי רכבים.. נשמע לי קצת בעייתי.

פורסם
לפני 11 שעות, ארי62 כתב:

חיפוש בad זה לא לחפש מחט בזבל? אין חיפוש לפי מספר לך תחפש מודע שאתה לא יודע מתי התפרסמה ואם בכלל בין אלפי רכבים.. נשמע לי קצת בעייתי.

תלוי, אם זה טויוטה קורולה, אז יקח קצת יותר זמן.

אם לא - אז חיפוש ממוקד לפי שנתון, יד +- , וצבע... ככל שהפרטים יותר ספציפיים אתה נשאר רק עם כמה עשרות מודעות.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, ארי62 כתב:

@EliC25 לא נראהלי שזה סריקה אוטומטית,ביד 2 יש ק'אפצה לבוטים.

קאפצ'ה אפשר לעקוף, אם זה לשלם לאנשים במדינות עולם שלישי לפתור לך את זה או לעקוף את זה בדרכים אחרות, אם משהו רוצה להשיג את המידע הוא ישיג, השאלה כמה מסובך זה יהיה לו. 
אם מפתחי האתר משומשת משתמשים בזיהוי לוחיות רישוי (מספרים), לא משהו מסובך יותר מדי (באופן יחסי, קצת מסובך להסביר את התהליכים שעושים לתמונה לפני , אבל לא משהו שלא אפשרי). אז יתכן וזאת סריקה אוטומטית. בכללי משתמשים גם מוסיפים מידע בעצמם (סטייל וויז לניווט רק למידע על רכבים, שיתוף מידע קהילתי...)

עריכה אחרונה על ידי ae1924
פורסם (נערך)

https://meshumeshet.com/c/4041678

https://meshumeshet.com/c/8514911

ניתן לראות בשני הלינקים נוסח קבוע במודעת מכירה

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
בתאריך 10.7.2022 בשעה 01:06, ALÞћÃ כתב:

*מצנזר מספר רישוי
*למי שמבקש תצלום רשיון רכב בוואצאפ/מייל מצנזר פרטים מזהים ועל הדרך גם מספר שילדה ומספר מנוע
*מבצע unlist למספר הטלפון מכל אתר ששואב מידע מ yad2 ודומיו (כדוגמת ad.co.il), דבר שגם ימנע מהמספר להופיע במודעות נוספות שיפורסמו יחד עם אותו מס' הטלפון
*בלי קשר ממשי לנושא השרשור - לאלו מכם שלא משתמשים ב Truecaller, ממליץ לבצע unlist למספר הטלפון שלכם באמצעות האתר שלהם. אם קרה שהרצתם בעבר את האפליקציה והיסרתם, יש להתקין אותה מחדש, לבצע deactivation מסודר לאקאונט, להסיר את האפליקציה ואז לבצע את התהליך הנ"ל.

אני מבין את הצורך בשמירת פרטיות. אבל שאלתי היא מתי אתה כן נותן את הרישיון לקונה?

אני למשל רוצה להריץ בדיקה באתר מסלקה ביטוחית לפני שאני מתקדם למכירה.

המצב היום הוא שצריך יותר לרוץ כדי להגיע לרכב נורמאלי ואני רוצה לאמת פרטי רישיון ומסלקה ביטוחית כדי לחסוך טרחה ולהגיע פיזית לרוכש.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, מישקפופר כתב:

אני מבין את הצורך בשמירת פרטיות. אבל שאלתי היא מתי אתה כן נותן את הרישיון לקונה?

אני למשל רוצה להריץ בדיקה באתר מסלקה ביטוחית לפני שאני מתקדם למכירה.

המצב היום הוא שצריך יותר לרוץ כדי להגיע לרכב נורמאלי ואני רוצה לאמת פרטי רישיון ומסלקה ביטוחית כדי לחסוך טרחה ולהגיע פיזית לרוכש.

אני אישית לא שולח צילום של רישיון רכב כדי לסנן לא רציניים.
כל מי שהתקשר אלי עניתי לו "הכל כתוב במודעה אם אתה מעוניין תבוא לראות אין לי זמן לחזור על פרטים שכתבתי.."

מי שרציני מגיע לראות את הרכב, אני מראה לו את הרישיון ואת הת.ז שאני הבעלים.
ואם הוא מעוניין הוא יכול להריץ בדיקה באחת המסלקות של חברות הביטוח/בלקר יותר מאוחר או באותו הזמן דרך הפלאפון..

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 4 דקות, Tom777 כתב:

כל מי שהתקשר אלי עניתי לו "הכל כתוב במודעה אם אתה מעוניין תבוא לראות אין לי זמן לחזור על פרטים שכתבתי.."

ואם הוא מעוניין הוא יכול להריץ בדיקה באחת המסלקות של חברות הביטוח/בלקר יותר מאוחר או באותו הזמן דרך הפלאפון..

אני די חדש ברכבים אז אני באמת שואל בתמימות למה בקשת רישיון מראה שהקונה לא רציני?

פורסם
לפני 24 דקות, Tom777 כתב:

וואו כמה אתה טועה.

יש אלפי רכבים מפורסמים בלוח, אני כקונה עושה סינון ראשוני בטלפון למוכר, כי אני לא אסע שעה או שעתיים או אפילו 20 דקות למוכר כלשהו רק כדי לגלות שהייתי פוסל את הרכב בטלפון על סמך הרישיון/העבר הביטוחי.

באחוז גבוה מהמוכרים שנתקלתי בהם שאומרים "בלי ץאונות" פתאום מתגלות תאונות כשנחשף העבר הביטוחי, אז סלח לי אם אני לא "סומך על המילה" של כל מוכר בטלפון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, EliC25 כתב:

וואו כמה אתה טועה.

יש אלפי רכבים מפורסמים בלוח, אני כקונה עושה סינון ראשוני בטלפון למוכר, כי אני לא אסע שעה או שעתיים או אפילו 20 דקות למוכר כלשהו רק כדי לגלות שהייתי פוסל את הרכב בטלפון על סמך הרישיון/העבר הביטוחי.

באחוז גבוה מהמוכרים שנתקלתי בהם שאומרים "בלי ץאונות" פתאום מתגלות תאונות כשנחשף העבר הביטוחי, אז סלח לי אם אני לא "סומך על המילה" של כל מוכר בטלפון.

כל אחד והגישה שלו, אני אישית שולח צילום רישיון רכב עם טשטוש פרטים אישיים במקרים נדירים אם הקונה נשמע לי רציני והוא רחוק ממני.
אני בגישה שמי שרוצה לקנות את הרכב שיבוא לראות ויקבל הכל אני לא מסתיר כלום ולא מספק פרטים לכל דורש, לך תדע אחרי זה איפה המידע הזה יסתובב.
אולי זה גם בגלל שמעולם לא הייתי לחוץ למכור אז אני די אדיש בעניין הזה..

MAZDA 3 SPIRIT 2015

• תוכן חדש...