Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פות"ש יש כאן רופא שיניים שהגיב לך. אתה יודע, אחד שלמד את המקצוע באוניברסיטה 6 שנים ומאז צבר עוד כמה שנות ניסיון.

אבל לפני כן שמע לעצת הרופא שבדק אותך וראה את מצב השיניים באור נראה ובקרני רנטגן. הוא אמור לדעת טוב יותר מכולנו מה מצבך - האם יש זיהום, דלקת לא זיהומית או בעיה אחרת. ואולי האבחנה עדיין לא ברורה והוא בחר להמליץ על טיפול שמתאים בסבירות גבוהה, גם אם לא מוחלטת.

אני חייב להעיר עוד הערה חשובה לגבי רפואה בכלל: לא כל דבר הוא אבסולוטי. יש הרבה מצבים שבהם יש כמה דרכי טיפול, ורופאים שונים ימליצו על דרכי טיפול שונות, וכל אחד יהיה צודק בדרכו. יותר מזה - לא פעם רופאים יציעו דרכי טיפול שונות וידונו בהן עם המטופל. אבל - וזה אבל גדול - העצה צריכה להגיע מרופא שיודע מה מצבו של המטופל, לא מפורום באינטרנט. אז בפעם הבאה שאתה מגיע לרופא - ולא משנה אם לטיפול בשיניים, בעיניים או ברגליים, לפני שאתה יוצא שאל אותו מה האבחנה, מה מה מהותה ומה הטיפולים המתאימים. עכשיו, בערב שבת, כשכל המערכת פועלת במתכונת חירום, זה קצת מאוחר. 

ועניין אחרון - כאשר אני למדתי בבית הספר לרפואה - וזה היה בשנות ה-70 של המאה הקודמת, למדתי ש"הרופא האחרון הוא הרופא הטוב" - והסיבה היא שמחלה מתפתחת, ולא תמיד התמונה ברורה בביקור הראשון. אז יתכן שההמלצות שקיבלת אתמול ישתנו בעוד שבוע או שבועיים, ככל שהתהליך יתפתח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש.

1. קודם כל שים לב בהצעה שקיבלת מדובר בשתי שיניים.

2. קח את המינון שניתן לך בלי שינויים!

3. לא אומר שאין רופאים טובים בכללית, אבל אני מצטרף להמלצה - מרפאה פרטית של מומחה לשורש בעל מוניטין, גם אם יעלה כפול. עם שיניים לא משחקים. 

4. אל תזניח!

5. בקש במרפאה, כשתגיע לשם, משכך כאבים מתאים, כגון נרוסין, שיהיה לך זמין במקרה הצורך.

חזיר דיזל

פורסם

2 הסנט שלי:

ברפואת שיניים (בדיוק כמו ברפואה כללית) ישנן התמחויות - אחת מהן בטיפולי שורש (מדובר בהתמחות של 4 שנים ואח"כ הרופאים הללו מבצעים בד"כ רק טיפולי שורש).

מרפאות מקצועיות מבצעות טיפולי שורש רק באמצעות רופאים מומחים ואח"כ את התאמת הכתר מבצע רופא המתמחה בשיקום.

פורסם

ברפואת שיניים יש התמחויות, אבל יש הבדל גדול לעומת רפואה כללית.

ברפואת שיניים (לפחות עד לאחרונה), הרופא שיניים הכללי היה אמור להיות זה שייתן לך את כל הפתרונות.  מומחים נועדו בעיקר למקרי קצה.

להבדיל מרפואה שרופא כללי שסיים בית ספר לרפואה לא באמת יודע לנתח מטופל ששבר את הרגל וצריך אורתופד, רופא שיניים יודע לבצע את רוב הפעולות.

כמו אחוז המומחים ברפואת שיניים קטן מאוד (פעם אחרונה שבדקתי 10%-15%) ויש כמה סיבות לזה. לא נכנס לזה כאן.

רופא מומחה הוא רופא שעשה התמחות מוכרת. סיים אותה ועבר מבחני הסמכה ולאחר מכן קיבל תעודת מומחה ומספר רישיון נוסף של מומחה.

אין דבר כזה מומחה לאסתטיקה או מומחה לשתלים. היזהרו מאנשים שמציגים את עצמם ככאלה.

כמו כן לפעמים מתייחסים לרופאים כלליים כ"מומחים" כיוון שהם עוסקים בתחום הזה במסגרת המרפאה.

נגיד רופא שעושה את העיקרות במרפאה, מתייחסים אליו ככירורג, למרות שאינו כירורג מומחה. לפעמים ההטעיה בתום לב, לפעמים לא.

בכל מקרה מה שאני בא להגיד - 

רופא מומחה (וחשוב לבדוק שהוא אכן מומחה) הוא בעצם משהו שאתה יכול להסתמך עליו שאין לך משהו אחר לסמוך עליו.

גם חשוב לדעת שרופא מומחה הוא לא ערובה לכך שהרופא טוב במה שהוא עושה, או שהוא הגון יותר או מנוסה יותר.

לא כל המומחים שווים. ולא כולם טובים מרופאים כלליים.

בהקבלה לעולמנו רופא מומחה הוא כמו מוסך מורשה יבואן. 

אם אתה מכיר מוסמך מקצועי כללי טוב, זה סבבה.

אם אין לך מושג - אז אולי באמת עדיף להכנס למורשה יבואן.

פורסם

אם רוצים לבדוק האם רופא הוא בעל תעודת מומחה אפשר למצוא את המומחיות בדף המקצועות הרפואיים באתר משרד הבריאות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, anonport כתב:

קודם תודה לכולם יש פה בפורום אנשים עם המון ידע וניסיון בכל תחום שהוא. 🤩

אז עכשיו אני בבית אחרי סידורי יום שישי. עשו לי צילום והאבחנה שמדובר בסתימה ישנה מאוד והתפתחה עששת לידה. מקבל את האבחנה אבל השאלה מה יקרה עכשיו עם שאר הסתימות בפה (להשאיר ולחכות שגם הם יחלשו מאוד או שעדיף להקדים תרופה למכה ולהחליף אותם)? לשאלה הזו הרופא לא ידע לענות. 

אז חוץ מהעששת שכמעט הגיעה לעצב התברר שיש גם דלקת. לא ברור לי איך החיידקים הגיעו לשורש עצמו אם השן לא מפורקת עד לשם. מצ"ב התמונה אם בא לכם להציץ (שן שניה משמאל).

כמו שאמרתי אין לי יכולת להחליט מיהו רופא טוב (סיינפלד עשה על זה בדיחה) אבל הבעיה הכי גדולה מאחר והצעת המחיר ישנה אצטרך לפני כן להיבדק מחדש, ורק לאחר מכן לקבוע תור לטיפול (שבועיים עד הבדיקה ושבועיים עד הטיפול). מה אעשה כל החודש הזה??? צדקתם ואכן קיבלתי אנטיביוטיקה. אני אקח פעמיים ביום ובעוד שבוע אוריד את המינון לפעם ביום. למה? כי אני שונא תרופות ומעדיף לקצץ במינון של כל תרופה שאני מקבל.

ואם אני עושה טיפול שורש בלסת העליונה האם כדאי כבר באותה הזדמנות לעשות גם בשן הנוספת בלסת התחתונה למרות שאין כאבים בינתיים?

473439_7420731.jpg

הצעה.JPG

אם תרצה, בתור אחד שיש לי המון בעיות עם השיניים (ועשה due diligence)

יש לי רופא שיניים מעולה בשבילך, הוא מטפל בי מגיל 18 (הגעתי אליו לאחר שרופא אחר עשה לי בלאגן בשיניים), הוא פדנט ומקצועי מאוד אבל יקרן מאוד

בגלל המחירים ניסיתי רופאה אחרת (בדקתי עליה, המליצו עליה), גם היא לא עשתה עבודה מספיק טובה וחזרתי אליו.

כל השאלות של מה לעשות, איך לעשות ומתי לעשות, צריך לשאול את הרופא שאתה בוחר

לא הייתי נוגע בסתימה קיימת אלא אם היא מתחילה לעשות בעיות

פורסם

כדאי שתקרא טוב מה שכתב Nakamichi, כי הוא רופא שיניים.

לגבי בחירת רופא שיניים-

לדעתי במרפאות השיניים של כללית סמייל מטפלים טוב, אלא שיש להם נטיה ליותר מדי טיפולים והם גם הצהירו על כך. הם ינסו לטפל בשן גם אם יש לה פגם זעיר כאשר רופא שיניים פרטי טוב יציע לך לא למהר לטפל, ולעקוב אחר ההתפתחות בבדיקות תקופתיות. מצד שני, כשצריך הם מעסיקים מומחים מנוסים ולא חוסכים בזה, וגם לא בחומרים טובים.

מציע לך  לנסות רופא שיניים מולצים ע"י חברים, עד שתמצא אחד שאתה מרוצה ממנו. מצד שני, אם אתה עומד בפני הוצאה כבדה למשל כתר, קבל הצעת מחיר גם ממרפאת כללית סמייל (או מרפאה של קופ"ח אחרת) כי היא חצי מחיר אם יש לך ביטוח פלטינום. בקש מהרופא שלך לתת לך את אותו המחיר, ואם לא יוריד מספיק תעשה את הכתר במרפאה של כללית סמייל, אבל אל תקשיב לשכנוע שלהם שעליך לעשות עוד סתימות רבות.

רופא שיניים פרטי יקר הוא לא בהכרח טוב יותר. אנחנו לא באמת מבינים בטיפולי שיניים ורופאי השיניים צוברים לקוחות כמו כל עצמאי אחר- ללקוח מספיק שטיב הטיפול די בסדר ומה שבאמת חשוב הוא יחסי ציבור מצוינים.

פורסם

@yehuda-kאני חוזר על שכתבתי אתמול: בהרבה מאוד מצבים ברפואה הסף להתערבות אינו אבסולוטי.

לגבי מרפאות ורופאים ברשתות של קופות החולים - יש הבדלים בין המקפאות השונות, כך שמה שקורה במרפאה מסויימת אינו מעיד בהכרח על המתרחש בשכנתה. אפילו מיקום המרפאה אינו מעיד על דבר - מרפאה שמקומה מרתיע לכאורה יכולה לתת שירות מעולה.

פורסם

אישתי הלכה לרופא שניים בקריות על פי המלצה של חבר.

היא נדרשה לבצע 3 טיפולי שורש מסובכים, והרופא הפנה אותנו לרופא אחר בקריות שמומחה בטיפולי שורש.

קוראים לו ד"ר וודים בשדרות גושן במוצקין יקר ומומלץ.

לקח לנו 8000 ש"ח על 3 שיניים יקר אבל מקצוען אמיתי

פורסם

קודם תודה לכל התגובות העצות וההארות. בסוף התעקשתי וראיתי היום רופא אחרי שהמתנתי בלי סוף. קיבלתי את אותה הצעה וכבר בשבוע הבא אני עושה טיפול בשן אחת. ובדקתי שמדובר ברופא מומחה עם רישיון לטיפולי שורש.

מוזר אבל הוא אמר שיש טיפול שנקרא כיפוי מוך ואולי הייתי יכול לבצע. מרגיז אותי מאוד שאני כבר שנים הולך לשיננית ולבדיקות רופא ואף אחד לא התרה בפניי על התפתחות עששת. מסקנה - מעכשיו אני במעקב תמידי אצל רופאים שונים ובמרפאות שונות על כל השיניים הטוחנות. 

בתכל'ס החשש שלי מהיום שאחרי הוא שלא ארגיש כאב במקרים שהמטרה היא לאותת על בעיה, למשל אם אחטוף מכה או אלעס משהו קשה.

בתאריך 30.4.2022 בשעה 21:07, airwolf1980 כתב:

לקח לנו 8000 ש"ח על 3 שיניים יקר אבל מקצוען אמיתי

8000 נחשב יקר? יש הצעות יקרות יותר על פחות שיניים

בתאריך 30.4.2022 בשעה 16:33, yehuda-k כתב:

רופא שיניים פרטי יקר הוא לא בהכרח טוב יותר. אנחנו לא באמת מבינים בטיפולי שיניים ורופאי השיניים צוברים לקוחות כמו כל עצמאי אחר- ללקוח מספיק שטיב הטיפול די בסדר ומה שבאמת חשוב הוא יחסי ציבור מצוינים.

בדיוק! אין קשר למחיר בכלל לדעתי. אי אפשר להחליט על סמך מיקום או עוסק פרטי שהרופא טוב. יש המון המון הסתמכות על מזל.

בתאריך 30.4.2022 בשעה 16:33, yehuda-k כתב:

ואם לא יוריד מספיק תעשה את הכתר במרפאה של כללית סמייל, אבל אל תקשיב לשכנוע שלהם שעליך לעשות עוד סתימות רבות.

הם לא מוכנים להתעסק בשיניים שלא הם טיפלו בהם. הם גם מעולם לא ניסו לדחוף לי סתימות חוץ מפלואור אחת לשנה אצל השיננית. יותר מעשר שנים עשיתי רק סתימה אחת

פורסם
לפני 6 שעות, anonport כתב:

ובדקתי שמדובר ברופא מומחה עם רישיון לטיפולי שורש.

תיקון טכני: ברפואה יש עקרון שבו כל רופא רשאי לבצע כל פעולה רפואית, גם אם אינו מומחה. העניין הוא שאם יש תקלה הוא יצטרך להוכיח שיש לו המיומנות הדרושה. אחרת לא היה ניתן להכשיר מתמחים. כמובן שבנוהל התקין, שנשמר ב-99.999% מהמקרים, הוא שרופא מקבל הכשרה בהשגחת רופאים מנוסים לפני שהוא מבצע משהו באופן עצמאי, תהליך ממושך מאד. זה בדיוק הסיפור של רופאים מתמחים.

מה שאתה קורא "רשיון לטיפולי שורש" אינו רשיון אלא "תואר מומחה" - המעיד על כך שאותו רופא קיבל הכשרה מסודרת בת מספר שנים בתחום טיפולי השורש, שבסיומה עמד במבחנים הנדרשים.

• תוכן חדש...